Son dakika: Başkan Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama! Müjdelerin devamı gelecek.

CHP'li Gürsel Tekin ve Yılmaz Özdil DHKP-C'li Ebru Timtik'in ölümü sonrası yasa büründü! Skandal sözler -- Son dakika: Adalet Bakanlığından yeni adli yıl dolayısıyla başsavcılıklara ve istinaf mahkemelerine kritik mesaj -- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca talimatı verdi! 6 ilin sağlık müdürüyle toplantı.. -- İngiltere 2 Avrupa ülkesini daha 'güvenli ülkeler' listesinden çıkardı -- Musa Dinç'e büyük tepki! 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitabında skandal 'tecavüz' hikayesi! - PKK ve FETÖ'ye kucak açan.


Son dakika: Başkan Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama! Müjdelerin devamı gelecek.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama! Müjdelerin devamı gelecek

Giriş Tarihi: 28.8.2020  14:21 Son Güncelleme: 28.8.2020  15:54

Son dakika haberi: Başkan  cuma namazını kılmak için Üsküdar Kısıklı'daki konutundan ayrılarak Büyük Çamlıca Camisi'ne geçti.. Namaz sonrasında cemaati selamlayarak kısa bir konuşma yapan Başkan Erdoğan: "Ülke olarak, millet olarak her geçen gün hamdolsun daha iyiye gidiyoruz. Sağda solda konuşulanlara hiç kulak asmayın. Ülkemiz askeri alanda olsun, ekonomik, eğitim, ulaşım, enerjide olsun görüyorsunuz müjdeleri alıyorsunuz. Ve bunların devamı aynen gelecek, geliyor diyebilirim." dedi. Başkan Erdoğan: "Giresun birçok ilçesiyle büyük bir felaket yaşadı. Rabbim yardımcıları olsun, nasipse pazartesi günü Giresun'da olacağım." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama! Müjdelerin devamı gelecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülke olarak, millet olarak her geçen gün hamdolsun daha iyiye gidiyoruz. Sağda solda konuşulanlara hiç kulak asmayın. Ülkemiz askeri alanda olsun, ekonomik, eğitim, ulaşım, enerjide olsun görüyorsunuz müjdeleri alıyorsunuz. Ve bunların devamı aynen gelecek, geliyor diyebilirim." dedi.

Son dakika haberi | Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma namazı sonrası cemaate seslendi

Başkan : Müjdelerin devamı gelecek

Cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulunan Başkan , "Ülkemiz her alanda ekonomide, ulaşımda, enerjide devamı gelecek geliyor. Her geçen gün daha iyi konuma geliyoruz. Sizlerden dua bekliyoruz, bizler de bu yolda azimle yürüyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Giresun birçok ilçesiyle büyük bir felaket yaşadı. Rabbim yardımcıları olsun, nasipse pazartesi günü Giresun'da olacağım." dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı , "Ülke olarak, millet olarak her geçen gün hamdolsun daha iyiye gidiyoruz. Sağda solda konuşulanlara hiç kulak asmayın. Ülkemiz askeri alanda olsun, ekonomik, eğitim, ulaşım, enerjide olsun görüyorsunuz müjdeleri alıyorsunuz. Ve bunların devamı aynen gelecek, geliyor diyebilirim." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar Kısıklı'daki konutundan  Camisi'ne geçti.

Burada cuma namazını kılan Erdoğan, namazın ardından camideki cemaate seslenerek, koronavirüsten korunmak için Kovid-19 tedbirlerine uyulmasını istedi.

"Cumanız mübarek olsun. Sizlerden istirhamımız kurallara uyarsak çok çok hayırlı olacaktır. Lütfen uyarılara dikkat edersek çok çok isabetli, hayırlı olcaktır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"DEVAMI GELECEK"
"Zira gerek bu vefatlar, gerekse hastanelerdeki bu yatan kardeşlerimiz bunlar bizler için, ülkemiz için, milletimiz için birer uyarı. Bu uyarılara bizler de Müslümanlar olarak tedbirlerimizi ona göre almamız lazım. Dünyada da bu konuda en hassas bizim olmamız lazım. Ülke olarak, millet olarak her geçen gün hamdolsun daha iyiye gidiyoruz. Sağda solda konuşulanlara hiç kulak asmayın. Ülkemiz askeri alanda olsun, ekonomik, eğitim, ulaşım, enerjide olsun görüyorsunuz müjdeleri alıyorsunuz. Ve bunların devamı aynen gelecek, geliyor diyebilirim. Her geçen gün geçmişe göre daha iyi bir konumdayız. Sizlerden dua bekliyoruz. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun inşallah."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşlik etti.

PAZARTESİ GÜNÜ GİRESUNDA OLACAĞIM
Başkan Recep Tayyip Erdoğan "Giresun birçok ilçesiyle büyük bir felaket yaşadı. Rabbim yardımcıları olsun, nasipse pazartesi günü Giresun'da olacağım. Bütün mesele en az hasarla vatandaşlarımızın sıkıntılarını gidermek."dedi.


BU KONUDA HASSAS OLMAMIZ LAZIM

Burada cuma namazını kılan Erdoğan, namazın ardından camideki cemaate seslenerek, koronavirüsten korunmak için Kovid-19 tedbirlerine uyulmasını istedi.

"Cumanız mübarek olsun. Sizlerden istirhamımız kurallara uyarsak çok çok hayırlı olacaktır. Lütfen uyarılara dikkat edersek çok çok isabetli, hayırlı olacaktır." diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zira gerek bu vefatlar, gerekse hastanelerdeki bu yatan kardeşlerimiz bunlar bizler için, ülkemiz için, milletimiz için birer uyarı. Bu uyarılara bizler de Müslümanlar olarak tedbirlerimizi ona göre almamız lazım. Dünyada da bu konuda en hassas bizim olmamız lazım. Ülke olarak, millet olarak her geçen gün hamdolsun daha iyiye gidiyoruz.

MÜJDELERİN DEVAMI GELECEK

Sağda solda konuşulanlara hiç kulak asmayın. Ülkemiz askeri alanda olsun, ekonomik, eğitim, ulaşım, enerjide olsun görüyorsunuz müjdeleri alıyorsunuz. Ve bunların devamı aynen gelecek, geliyor diyebilirim. Her geçen gün geçmişe göre daha iyi bir konumdayız. Sizlerden dua bekliyoruz. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun inşallah."

Öte yandan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen eşlik etti.



PAZARTESİ GÜNÜ GİRESUN'DA OLACAĞIM

Başkan Erdoğan, "Giresun birçok ilçesiyle büyük bir felaket yaşadı. Rabbim yardımcıları olsun, nasipse pazartesi günü Giresun'da olacağım. Görüldüğü gibi bakanlarımız, milletvekillerimiz hepsi Giresun'da ellerinden gelen bütün gayreti gösteriyorlar, göstermeye de devam edecekler, devam edeceğiz çünkü biz sizler için varız." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan, Üsküdar'da taksi durağını ziyaret etti

Başkan Erdoğan, Üsküdar'da taksi durağını ziyaret etti

Başkan Erdoğan, cuma namazını Büyük Çamlıca Camisi'nde kıldı. 

Basın mensupları, camideki cemaate seslenen Erdoğan'ın konuşmasını mikrofonlarını havaya kaldırarak kaydetmeye çalıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Nato taksi durağını ziyaret etti. Erdoğan, burada vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.

5 / 14

6 / 14

7 / 14

9 / 14

10 / 14

11 / 14

 

Giresun'da olacağım." ifadelerini kullandı.

Başkan Erdoğan: Her geçen gün daha iyi konuma geliyoruz

Başkan Recep Tayyip Erdoğan saat 13.00 sıralarında Kısıklı'daki konutundan çıktı. Erdoğan, cuma namazı için Büyük Çamlıca Cami'ne geçti. Erdoğan, namaz sonrasında cemaati selamlayarak kısa bir konuşma yaptı.

Başkan Erdoğan: Her geçen gün daha iyi konuma geliyoruzBAŞKAN ERDOĞAN: HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ KONUMA GELİYORUZ

KORONA UYARISI
Başkan Erdoğan, "Farklı bir dönemden geçiyoruz. Bu salgın döneminin içinde bizim istirhamımız bu uyarılara lütfen dikkat edersek çok hayırlı olacaktır. Gerek vefatlar gerek hastanede yatan vatandaşlarımızı ülkemiz milletimiz için bir uyarı. Bizim de Müslümanlar olarak bu uyarılardan nasibimizi almamız, hassas olmamız lazım." dedi.

"HER GEÇEN GÜN DAHA İYİ KONUMA GELİYORUZ"
Erdoğan, "Dünyada bu konuda en hassas bizim olmamız lazım. Sağda solda konuşulanlara hiç dikkate almayın. Ülkemiz her alanda ekonomide, ulaşımda, enerjide devamı gelecek geliyor. Her geçen gün daha iyi konuma geliyoruz. Sizlerden dua bekliyoruz, bizler de bu yolda azimle yürüyoruz" dedi.

"PAZARTESİ GÜNÜ GİRESUN'DA OLACAĞIM"
Erdoğan, "Giresun birçok ilçesiyle büyük bir felaket yaşadı. Rabbim yardımcıları olsun, nasipse pazartesi günü Giresun'da olacağım." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika flaş telefon görüşmesi

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan heyecanlandıran açıklama! Müjdelerin devamı gelecek Başkan Erdoğan Ukrayna Başbakan Yardımcısı Oleg Urusky'i kabul etti Son dakika: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüştü Son dakika! Başkan Erdoğan Giresun'da incelemelerde bulunacak

Son dakika: MSB Bakanı 'dan dünyaya net Doğu Akdeniz mesajı: Artık şunu herkesin bilmesi lazım...

Giriş Tarihi: 27.8.2020  10:34 Son Güncelleme: 27.8.2020  12:11

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı  Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Akar: "Artık herkesin bilmesi lazım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası ortamda gerçekten bir özne haline gelmiştir" dedi. Akar: "Bizim dünyada bütün bölgelerde değişik alanlarda çeşitli krizler var. Çok ciddi dinamik gelişmeler söz konusu. Bunun da ciddi şekilde zorluk getirdiğini görüyoruz. Bunun da büyük bir bölümünün İslam coğrafyasında olduğunu söylemek gerekiyor. ifadelerini kullandı

Son dakika: MSB Bakanı Hulusi Akar'dan dünyaya net Doğu Akdeniz mesajı: Artık şunu herkesin bilmesi lazım...

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satırbaşları;

Sözlerimin başında değerli izleyicilerimizi sevgiyle saygılar selamlıyorum. İçine girdiğimiz hafta zafer haftamız bizim. En içten duygularla kutluyorum.

Bizim dünyada bütün bölgelerde değişik alanlarda çeşitli krizler var. Çok ciddi dinamik gelişmeler söz konusu.

Bunun da ciddi şekilde zorluk getirdiğini görüyoruz. Bunun da büyük bir bölümünün İslam coğrafyasında olduğunu söylemek gerekiyor.

Artık herkesin bilmesi lazım, Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası ortamda gerçekten bir özne haline gelmiştir.

Son dakika: MSB Bakanı Hulusi Akar'dan Dünyaya net Doğu Akdeniz mesajı: Artık şunu herkesin bilmesi lazım...

Hakkımızı hukukumuzu koruyacağızGeçmiş yıllardaki yaklaşımlardan farklı bir noktaya getiriyor kuantum fiziği. Hem askeri anlamda, hem diplomatik anlamda. Dostluk, düşmanlık muğlak bir hale geldi. Hibrit harekat, vekalet savaşları... Savaşta mıyız değil miyiz, çok değişik bir noktaya getirdi bizleri.

Bölgemizde şu anda içinde bulunduğumuz bölgede çeşitli siyasi krizlerle, çatışmalarla faaliyetlerimizi yürütmeye çalışıyoruz.

Hak için,adalet için, barış için ve insanların rahatı ve huzuru için gayretlerimizi gösteriyoruz.

Yaptığımız mücadelede de hakkımızı koruma kararlılığımızı herkesin bilmesini istiyoruz.

Çok şükür, bizim aldığımız çok katı tedbirlerle KOVİD'le ilgili bir hadise görülmedi. Ciddi şekilde yurt dışı ziyaretler söz konusu.

"15 TEMMUZ'DAN İTİBAREN 93 BİN 327 PERSONEL ALDIK"

Sadece yıl içinde 104 temasımız oldu, toplamı 163. Bütün bu çalışmalarda Cumhurbaşkanımızın talimatları, hak ve menfaatlerimiz çerçevesinde hakkımızı hukukumuzu savunmaya gayret gösteriyoruz.

Bizim yurt içindeki temsilciliklerimiz artmıştır. Şu anda 83 ateşeliğe ulaşmış bulunuyoruz.

15 Temmuz sonrası asil milletimiz ordusuna sahip çıkmıştır. O hain darbe girişiminin verdiği zararı ziyanı çok kısa sürede atlatma imkanına kavuşabildik.

Şu ana kadar 15 Temmuz'dan itibaren 93 bin 327 personel aldık.

Bizim gücümüzde kuvvetimizde herhangi bir sıkıntı yok.

Son dakika haberi | Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Kürtler kardeşimiz, şehitliklerde beraber yatıyoruz"

Yüksek teknoloji-ileri teknoloji. İthal ederek değil üretmek suretiyle silahımızı, aracımızı, mühimmatı yapar hale gelmenin azmi içindeyiz. Bunun sonucunda varmak istediğimiz şey, ülkemizin güvenliğini sağlayacak şekilde etkin saygın bir ordunun oluşması.

Milli Savunma Bakanlığı olarak yaptığımız en önemli işlerden biri de teftiş ve denetimle, etkili bir şekilde gitmesi konusunda da arkadaşlarımız yoğun şekilde ürünlerin artması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz.

YENİ NAVTEX İLANI

Denizde bir faaliyet göstereceğiniz zaman denizcilerimiz ilanda bulunuyorlar. Bizim faaliyetimiz olacak bunu bilin diyoruz. En sondan başlayayım. Bizim orada deniz alaka ve menfaatlerimiz konusunda çalışmalarımız var.

Bu çerçevede biz faaliyelerimizi sürdürüyoruz. Bizim yaptığımız sismik çalışmalar ne varsa bunu gerektiği kadar sürdüreceğiz.

Bunlar ne kadar gerekiyorsa o kadar yapılacak. Bunun enerji bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyorken biz de güvenliği sağlamak zorundayız. Bugünkü tamamen farklı, İskenderun bölgesinde atış eğitimi için yapılan bir NAVTEX bu.

Biz tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Kimsenin topraklarında, denizlerinde gözümüz yok. Ancak bize karşı bir saldırıya da müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.

DÜZENLENEN OPERASYONLAR

Bizim tek amacımız terör ve teröristle mücadele. Bizim etnik, mezhepsel toplulukla mücadelemiz söz konusu değil.

Bu operasyonları yaparken bizim üzerinde durduğumuz en önemli konulardan biri de sivillere masumlara zarar vermemek için, dini tarihi yapılara zarar getirmemek için; çevreyi korumak için dolayısıyla operasyonları yaparken 'ne olursa olsun' şeklinde yaklaşım içinde değiliz.

Tevziratlar da söz konusu. Sağ olsun Anadolu Ajansımız, 'fake news'ları anında yüzlerine çarpmaktadırlar.

Sonuçta en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek.

Son dakika | Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan çok sert uyarı "Kimsenin yolumuza çıkmamasını şiddetle tavsiye ediyoruz"

Bu çerçevede, Kuzey Irak'ta çeşitli operasyonlar yapılmakta. Operasyon serileri var, bunlar gerçekleşti. Biz halkımızın güvenliği için elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz. Buradaki tehdidi yok edeceğiz. Iraklı kardeşlerimizle bir sorunumuz olamaz.

320 terörist etkisiz hale getirildi. Kaçacak yerleri kalmadı, bunu başındakiler anladılar. Temennimiz alttakilerin de bunu anlaması. Biz bunun bitmesi için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya devam ediyoruz.

Bizim komandolarımız son derece zor arazi ve iklim koşullarında yaptığı mücadeleleri göz ardı etmememiz lazım. Amacımız istikrara kavuşmuş bir bölgeden bahsediyoruz, ona çalışıyoruz.

"MÜTTEFİKLERİMİZLE YPG KONUSUNDA MAALESEF ANLAŞAMIYORUZ"

Suriye başka bir başlık. Buradaki bizim amacımız demokratik, toprak bütünlüğünü sağlamış, bağımsız bir Suriye'den bahsediyoruz. Suriyeli kardeşlerimiz çok çektiler.

Biz ülkemizin güneyinde bize tehdit oluşturacak herhangi bir terör koridoruna müsaade etmeyeceğimizi söyledik. TSK olarak bütün faaliyetlerimiz ilkeli, hukuka dayalı şekilde gitmektedir. Buradaki terör koridorunun oluşmaması için yapılması gereken ne varsa yerine getirdik.

Çeşitli ülkelerin yaptığı girişimlerle Suriye'nin ciddi emrivakilerle karşı karşıya olduğumuzu söylemek yanlış olmayacak. Burada 40 binden fazla vatandaşımızı katleden PKK var, paralel olan YPG var. Bunun SDF-SDG ile değiştirilmesi bir şey ifade etmiyor. Terör örgütüyle mücadelemiz devam ediyor. Müttefiklerimizle bu konuda maalesef anlaşamadık, anlaşamıyoruz. Fakat hiçbir zaman da PKK, YPG; bunları Kürtlerin temsilcisi olarak görmek kesinlikle yanlış gerçeklere aykırı bir durum. PKK YPG Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz. Burada ciddi istismarlar var.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan canlı yayında önemli açıklamalar! (27 Ağustos 2020 Perşembe)

Rusya ve ABD taahhütlerini yerine getirmedi. Terör örgütü hala sızma girişiminde bulunuyor.

Biz bir taraftan camilerin, bir taraftan kiliselerin onarımını yaptık. Hayatın normalleşmesi devam ederken başka gelişmeler de var. Orada Suriye halkının malı mülkü olan yer altı değerlere; bir takım şekilde teröristler vasıtasıyla el konulmaya çalışılıyor. Bunu da Suriye halkının hakkına tecavüz olduğunu görmemiz lazım.

Mutakabat muhtırlarına uymalarını davet ediyoruz.

İdlib'de biliyorsunuz Şubat ve Mart'ta Bahar Kalkanı Harekatı icra edildi. İhlaller de olsa ateşkes devam ediyor. Şu ana kadar zorluklar olsa da M4'te 26'ncı devriyeyi tamamladık.

300 BİNDEN FAZLA SURİYELİ GÖNÜLLÜ OLARAK ÜLKESİNE GERİ DÖNDÜ

Şu ana kadar iyi haber; 300 binden fazla Suriyeli kardeşlerimiz gönüllü olarak, güvenli olarak, 'saygın' bir şekilde, bu BM ifadesi... Kendi topraklarına yerleştiler.

17 bin 200 terörist şu an etkisiz hale getirilmiş duruyor. Ne zamana kadar? En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar. Dileğimiz bu terör belasından ülkemizi kurtaracağız.

Bizim son teröristlerin yaptığı şeyler var. Teröristler o kadar çaresiz hale geldiler ki, bölge halkının çocuklarını kaçırmak mümkün olmadığından dolayı çocukları rehin alıyorlar. Tehditlerle, şantajlarla. Şu anda BM raporlarına intikal etmiş bulunuyor. Bunların çöküşü devam ediyor.

EGE ADALARI GERİLİMİ

Çok değişik bakış açıları var. NATO Genel Sekreterimiz olaya objektif şekilde yaklaşıyor. Hukuku esas almak suretiyle, bütün dünyadaki teammülleri dikkate alarak makul, mantıklı gerçekten gerginliği azaltacak açıklamalar yapıyor. Fakat buna karşılık, bizim Fransız meslektaşımız hanımefendinin açıklamaları var, anlamak mümkün değil.

Bir taraftan diyalog diyor, bir taraftan askeri tatbikatları başlatacağız diyor. Duygusallık başladığı zaman akıl mantık gidiyor. Tek izahı bu şekildedir.

Tatbikatlarla, bir takım girişimlerle Türkiye'nin faaliyetlerini engellemek gibi bir şey düşünmek boş bir hayaldir. Bizim kurallarımız var, hak var, hakkaniyet var yapılması gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz.

Bizim kimsenin toprağında, denizinde, hakkında hukukunda gözümüz yok. Fakat diğer taraftan da bir damla suyumuzu da vermeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz. Bunu anlayın diyoruz. Bunu anlamakta sıkıntıları var muhataplarımızın.

"YUNANİSTAN REFAH VE GÜVELİĞİNİ KAYBETTİ"

Biz barışçıl biçimde sismik tarama yapıyoruz. Güney Kıbrıs'ta Fransızların üç uçağı var. Bu neden geldi buraya? Siz garantör müsünüz? Sizin böyle bir hakkınız var mı? Kabadayılık dönemi geçti. Herkesin hukuku iyi bilmesi lazım. Tarihi iyi bilmesi lazım.

Yunanlı müttefiklerimizin yaptıkları hareketler... "Her şey benim..." Tek haklı kendileri. 83 milyonluk Türkiye, bizim hiç hakkımız yok mu? Bu kadar yanlış bencil bir yaklaşım ve kendilerine de zarar veriyor. Yunan halkına da zarar veriyor. Her seferinde olayları tırmandırmak suretiyle onları da rahatsız etmenin bir anlamı yok.

Mısır'la bir anlaşma yaptılar. Mısır da kaybetti, Yunanistan da refah ve güvenliğini kaybetti. Gerçekten anlaşmak zor oluyor.

Akademik anlamda söylenecek şey, burada bizim hakkımızı ihlal etmiyor sadece Yunanistan ve diğer ülkeler. Bunlar bu yaptıkları da hak ve hukuk kavramının içini boşaltıyorlar.

Siz istediğiniz kadar arkanıza AB'yi alın, Avrupa'yı alın, dünyayı alın. Siz hiçbir zaman iki kere ikiyi beş yapamazsınız, bugün de yarın da dörttür. Biz haklıyız.

"YUNAN MEVKİDAŞLARIMIZI AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYARIZ"

Arkadaşlarımız Atina'da bir toplantı yaptık. Sonra Ankara'da yaptık. Sonra yine Atina'ya gönderdik. Dördüncü toplantı Ankara'daydı, bekliyoruz. Gelin konuşalım, diyaloğa açığız. Bir barış istiyoruz ama hakkımızı ve hukukumuzu da istiyoruz. Biz Yunan mevkidaşlarımızı ağırlamaktan mutluluk duyarız.

Dün de açıklama yaptılar Adriyatik'te 12 mile çıkarma yönünde kararlar var, bizim tarafımızda yansıması söz konusu değil.

Bizim 6 mil karasuyu olan adaların, aynı zamanda 10 mil hava sahası olması; akıl, mantık, fizik kimya... Böyle bir şey söz konusu değil. Bunun cevabı? Cevabı 'böyle oldu' Yanlışsa düzeltin.

Bizim gemimiz 6 milin dışındayken ihlalin sıkıntı değil. Ama herhangi bir sebepten helikopter kalktığı zaman ihlal oluyor. Burada akıl diyoruz, mantık diyoruz.

Eğer ön yargı olursa insanoğlu kör oluyor, sağır oluyor.

Adaların silahsızlandırılması konusu ta 1914'te başlamış, 1923 Lozan, 1947. Diyorlar ki adaları alacaksınız ama gayri askeri statüde olacak adalar. Siz şimdi bu adaların 16'sını silahlandırmışsınız. Ne yapacağız bunu, nereye koyacağız biz? Biz oyunu durduran, bitiren olay olarak da görmedik.

Baktığımızda Meis'e, Yunanistan'a verilmiş. İnsaf diye bir şey var. Burası Türkiye'ye 2 kilometre. Tamamı 10 kilometrekare, Yunanistan'a uzaklığı 582 kilometre. Böyle durumda adaya siz 40 bin kilometrekare deniz yetki alanı veriyorsunuz.

Nereden çıktı, bir de Sevr haritası var. Akademisyenleri göreve davet ediyorum. Bunun hiçbir geçerliliği yok. Türkler ve Yunanlar olarak kendi sorunlarımızı çözmek lazım. Biz hak ve menfaatlerimizi koruma korusunda azimliyiz, kararlıyız.

Biz orada savaş falan çıkarmıyoruz. Tamamen barışçıl yöntemlerle, bize ait alanlar içinde kendi çalışmalarımızı yapıyoruz. Halkımız için yapılması gereken neyse, ekonomik bir faaliyet bu; onu yapıyoruz.

Biz oradaki gemimizin güvenliği için, gemilerimiz onları koruyor o kadar. Bunun ötesinde anlam yüklemek yanlış olur.

Ama bizim hak, menfaatlerimize karşı herhangi bir engel, taciz ve tecavüz mutlaka bedelini öder. Burada bir tartışma yok. Biz kendi yolumuzda gidiyoruz, kimsenin de yolumuza çıkmamasını tavsiye ediyoruz.

Artık bu tehditlerden, bir takım girişimlerden, kumpaslardan komşularımızın kurtulması lazım. Modern zamanlarda bu tür meseleleri konuşması lazım. 2020'de bu çalışmaların artık zamanın ruhuna uygun olmak lazım.

"FRANSA YANLIŞ YAPTI, ÖZÜR DİLEMELERİ"

Geçtiğimiz günlerde konvoyumuzun arasına saatte 20 mil hızla giren bir Fransız gemisi var. Konvoy emniyetini ciddi derecede tehlikeye soktu. Anlaşılmaz şekilde bizim ikmalini yaptığımız gemi, bir müddet sonra saatte 20 mili deniz mili süratle konvoy arasında geçiş yaptı. Sonra bir iddiada bulundular. Bu gemiler bize silah doğrulttu dediler. Bu hem gemideki, hem karadaki kayıtlarla bunu NATO'da ispatladık. Şimdi bunun siyasi bir konu olduğuna sığınmaya başladılar. Özür dilemesini bekliyoruz muhataplarımızın.

"İHLALİNİZ OLURSA BİZİM YAPACAKLARIMIZ DA BELLİ"

Tatbikatlar yapacağız diyorlar. E yapın, bizim buradaki sınırlarımız belli. Prensipleri, kuralları koyduk. Eğer bir ihlaliniz olursa bizim yapacaklarımız da belli. Biz bunu istemediğimizi, diyalogdan yana olduğumuzu 50 kere söyledik. Aksi halde istenmeyen olaylar olabilir.

Angajman kuralları vardır, düşünmeye tartışmaya vakit yoktur. Bütün komutanlarımız, gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz, deniz kuvvetlerimiz yetkilidir, bilgilidir.

LİBYA'DAKİ GELİŞMELER

Davete tek olumlu karşılığı Türkiye verdi. Aleni konuları görmeyip Türkiye'yi suçlayıcı bir bakışla olaya yaklaşmak insanları gerçeğe götürmez.

Risk alan Türkiye, suçlamaya kalkıyorlar. Her taraf mayın ve patlayıcılarla doldurulmuş. Her türlü fedakarlığı yaptık.

ERMENİSTAN - AZERBAYCAN GERİLİMİ

Azerbaycan Türkü bizim öz kardeşimiz. Dolayısıyla biz iki devlet, tek milletiz.

Biz burada tabi ki tarafız. Durup dururken böyle bir saldırgan tutum; gerçekten kınıyoruz. Gerçekten bu yapılan saldırının hiçbir savunur tarafı olmadığını da herkesin görmesini bekliyoruz. Yapılan işin savunulur tarafı yok. Bizim burada çeşitli tatbikatlarla beraber kardeşlerimizin yanında olduğumuzu herkesin bilmesi lazım.

Ermenistan da akılla mantıkla düşünerek iş yapmıyor. arkasındaki güçlerden güç almak suretiyle kendi boyunun üstünde işlere girişiyor. Bizim tabi tarihe baktığımızda 1915 olaylarıyla alakalı ortaya atılan iddiaların ne kadar yanlış olduğunu Amerikan Arşivindeki istihbarat subaylarının raporları söylüyor.

Bir takım dünyadaki networkleri kullanarak Türkiye'ye karşı bir takım medya katliamları gerçekleştirmiştir.

Bizimle alakası olmayan İngiliz, Amerikan yazıyor bunu. 'Gittik' diyor, 'her tarafı gezdik' diyor. Orada anlaşıldı ki Türk köyleri yakılmış, Ermeni köyleri ayakta. Raporlar burada, Amerikan arşivinde.

DHKP-C'li  , ölüm eyleminin 238. gününde can verdi

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 28.08.2020 

Cumhuriyet savcısı ’ın şehit edilmesinin ardından gözaltına alınarak tutuklanan avukatlardan  DHKP-C terör örgütünün talimatıyla cezaevinde 238 gündür tuttuğu ölüm eylemine dayanamayarak can verdi. Sabah'tan Atakan Irmak'ın haberinin detayları...

DHKP-C'li terörist öldü

Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından gözaltına alınarak tutuklanan avukatlardan Ebru Timtik, DHKP-C terör örgütünün talimatıyla girdiği ölüm eylemi sonucu can verdi.

DHKP-C'NİN TÜRKİYE SORUMLUSUYLA YAKALANMIŞTI

Terörist avukat Ebru Timtik, terör örgütü DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır'la aynı bölmede yakalanmıştı. Çok sayıda DHKP-C'li teröristin avukatlığını yaptığı belirlenen Timtik, 2019'da düzenlenen operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

13 YIL 6 AY, HAPSE MAHKÛM EDİLMİŞTİ

Örgüt talimatıyla eylemdeydi! Hayatını kaybettiİstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemenin gerekçeli kararında, Halkın Hukuk Bürosu'nda avukat olarak çalışan Ebru Timtik "Yakalanan örgüt mensuplarına örgüt talimatlarını ilettiği, örgütle arasındaki irtibatı sağladığı, kuryelik yaptığı" suçlamaları yapılmıştı. 'Örgüt üyeliği' suçundan Ebru Timtik 13 yıl 6 ay, hapse mahkûm edilmişti.

 

TİMTİK'TEN SAVCI KİRAZ'IN KATİLLERİ İÇİN SKANDAL SÖZLER: ÇOCUKLAR ÇOK KARARLI

Gazeteci Kemal Gümüş Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği gün Çağlayan Adliyesi'nde Ebru Timtik ile arasında geçen diyaloğu paylaştı. Gümüş, sosyal medya hesabından 'Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği gün DHKP-C'li teröristler ile bir grup görüşmüştü. Görüşmelerde Ebru Timtik de vardı. Timtik'in Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın katledildiği gün biz bir kaç adliye muhabirine söylediklerini hiç unutamıyorum. "Timtik teröristlerle yapılan görüşmeden sonra yanımıza geldi. "Ebru hanım durum nedir?" diye sormuştuk. Teröristlerin kararlı duruşundan oldukça memnun ve mütebessim bir suratla, "çocuklar çok kararlı talepleri yerine getirilmezse öldürecekler" demişti. Ve maalesef Timtik'in dediği gibi de olmuştu. Masum bir insan mazlumane bir şekilde katledilmişti.' dedi.

 yine şaşırtmadı! DHKP-C'li avukat 'e sahip çıktılar

DHKP-C’nin  sorumlularından ’la aynı bölmede yakalanan ve cezaevinde eylemde ölen avukat 'e 'li siyasetçi ve gazeteciler sahip çıktı. Sosyal medyadan örgütün avukat yapılanması içerisinde yer alan Ebru Timtik’i savunan CHP , gazeteci yazar  ve gazeteci 'ın paylaşımları tepki çekti.

CHP yine şaşırtmadı! DHKP-C'li avukat Ebru Timtik'e sahip çıktılar

DHKP-C Terör Örgütü'ne karşı yürütülen soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu'na bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda örgütün Türkiye sorumlularından Kamile Kayır'la birlikte örgütün avukat yapılanması içerisinde yer alan Ebru Timtik de aynı bölmede yakalandı. Timtik cezaevinde başladığı eylemde hayatını kaybetti. Ölümü ardından sosyal medyada CHP'li siyasetçi ve gazeteciler Timtik'e sahip çıkan mesajlar paylaştı.

CHP'den "DHKP-C'lileri serbest bırakın" çağrısı 

ŞİFRELİ MESAJI ÖRGÜTE TAŞIDI

Sosyal medyadan örgütün avukat yapılanması içerisinde yer alan Ebru Timtik'i savunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gazeteci yazar Yılmaz Özdil ve gazeteci Merdan Yanardağ'ın paylaşımları tepki çekti. Timtik'in örgütün Yurt Dışı Merkez Komitesi'nin şifreli talimatlarını yurt içinde örgüt üyelerine aktardığı ortaya çıkmıştı.

TİMTİK HAKKINDAKİ İDDİANAME

Yeni Şafak'ın haberine göre; Aynı hukuk bürosunda bulunan ve gözaltına alınan Ebru Timtik'in de içerisinde yer aldığı 6 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüphelilerin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenmişti.


İddianamede şüphelilerin Halkın Hukuk Bürosu'na yönelik operasyon yapıldığı sırada kapıları açmayarak direndikleri vurgulanırken, sarf ettikleri sözler yer aldı. Şüphelilerin, "Bizler halkın avukatlarıyız, avukatlar teslim alınamaz, devrimci avukatları teslim alamayacaksınız, devrimcilerin avukatlıklarını yapmaya devam edeceğiz, insanlık onuru işkenceyi yenecek, işkence yapmak şerefsizliktir, Amerikanın uşakları, katilsiniz, faşitsiniz, Süleyman Soylu hesap verecek, Süleyman Soylu yurt dışına kaçacak, o zaman siz ne yapacaksınız" söylemlerini kullandıkları belirtildi.

Örgüt talimatıyla eylemdeydi! 238 gün sonunda hayatını kaybetti Şehit Savcı Selim Kiraz saldırısının ardından tutuklanmışlardı! Tabipler Odasından DHKP-C’ye skandal destek! DHKP-C’nin üssünde toplantı yaparken yakalanmışlardı! Nuriye Gülmen ve Rıdvan Akbaş tutuklandı

DHKP-C talimatıyla eylemdeydi! Ebru Timtik, 238 gün sonunda hayatını kaybetti

Cumhuriyet savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından gözaltına alınarak tutuklanan avukatlardan Ebru Timtik, DHKP-C terör örgütünün talimatıyla girdiği ölüm orucu sonucu hayatını kaybetti.

DHKP-C'NİN TÜRKİYE SORUMLUSUYLA YAKALANMIŞTI

Avukat Ebru Timtik, terör örgütü DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır'la aynı bölmede yakalanmıştı. Çok sayıda DHKP-C'li teröristin avukatlığını yaptığı belirlenen Timtik, 2019'da düzenlenen operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.



(Fotoğrafta Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz)

13 YIL 6 AY, HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemenin gerekçeli kararında, Halkın Hukuk Bürosu'nda avukat olarak çalışan Ebru Timtik "Yakalanan örgüt mensuplarına örgüt talimatlarını ilettiği, örgütle arasındaki irtibatı sağladığı, kuryelik yaptığı" suçlamaları yapılmıştı. 'Örgüt üyeliği' suçundan Ebru Timtik 13 yıl 6 ay, hapse mahkum edilmişti.

CHPli Özgür Özel teröristler için çağrı yaptı: DHKP-C üyesi Timtik ve Ünsal tahliye edilsinCHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL TERÖRİSTLER İÇİN ÇAĞRI YAPTI: DHKP-C ÜYESİ TİMTİK VE ÜNSAL TAHLİYE EDİLSİN

ÖRGÜT TALİMATIYLA HAYATINA SON VERDİ

Cezaevine girmesinin ardından örgüt talimatıyla 238 gündür ölüm orucu tutan Ebru Timtik'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Çağdaş Hukukçular Derneği isimli sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada Timtik'in nabzının çok düştüğü ve kalp masajı yapıldığını daha sonra ise hayatını kaybettiği ifade edildi.

Son dakika: İstanbulda DHKP-C operasyonu! El bombalarıyla yakalandılarSON DAKİKA: İSTANBUL'DA DHKP-C OPERASYONU! EL BOMBALARIYLA YAKALANDILAR

CHPli Özgür Özel teröristler için çağrı yaptı: DHKP-C üyesi Timtik ve Ünsal tahliye edilsinCHP'Lİ ÖZGÜR ÖZEL TERÖRİSTLER İÇİN ÇAĞRI YAPTI: DHKP-C ÜYESİ TİMTİK VE ÜNSAL TAHLİYE EDİLSİN

DHKP-C’nin üssünde toplantı yaparken yakalanmışlardı! TutuklandılarDHKP-C'NİN ÜSSÜNDE TOPLANTI YAPARKEN YAKALANMIŞLARDI! TUTUKLANDILAR

(ATAKAN IRMAK/SABAH)

CHP'li Gürsel Tekin ve Yılmaz Özdil DHKP-C'li Ebru Timtik'in ölümü sonrası yasa büründü! Skandal sözler

DHKP-C'li Ebru Timtik'in ölümü sonrası yasa büründüler!

Terör örgütü DHKP-C'nin avukat yapılanmasının içinde yer alan Ebru Timtik, örgütün emri üzerine başlattığı ölüm orucu nedeniyle hayatını kaybetti. Timtik'in ölümü sonrası başta CHP olmak üzere birçok isim yasa büründü. CHP milletvekili Gürsel Tekin, Sözcü gazetesi yazarı , terör faaliyetleri nedeniyle tutuklanmış Ebru Timtik'in ölümünden sonra sosyal medyadan skandal paylaşımlarda bulundu.

Giriş Tarihi: 28.08.2020 

CHP'li Gürsel Tekin ve Yılmaz Özdil DHKP-C'li Ebru Timtik'in ölümü sonrası yasa büründü! Skandal sözler

DHKP-C Terör Örgütü'ne karşı yürütülen soruşturma kapsamında Halkın Hukuk Bürosu'na bir operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda örgütün Türkiye sorumlularından Kamile Kayır'la birlikte örgütün avukat yapılanması içerisinde yer alan Ebru Timtik de aynı bölmede yakalandı. Timtik cezaevinde başladığı eylemde hayatını kaybetti. Ölümü ardından sosyal medyada CHP'li siyasetçi ve gazeteciler Timtik'e sahip çıkan mesajlar paylaştı.

ŞİFRELİ MESAJI ÖRGÜTE TAŞIDI
Sosyal medyadan örgütün avukat yapılanması içerisinde yer alan Ebru Timtik'i savunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gazeteci yazar Yılmaz Özdil ve gazeteci Merdan Yanardağ'ın paylaşımları tepki çekti. Timtik'in örgütün Yurt Dışı Merkez Komitesi'nin şifreli talimatlarını yurt içinde örgüt üyelerine aktardığı ortaya çıkmıştı.



TİMTİK HAKKINDAKİ İDDİANAME
Yeni Şafak'ın haberine göre; Aynı hukuk bürosunda bulunan ve gözaltına alınan Ebru Timtik'in de içerisinde yer aldığı 6 şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede şüphelilerin 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istenmişti.

İddianamede şüphelilerin Halkın Hukuk Bürosu'na yönelik operasyon yapıldığı sırada kapıları açmayarak direndikleri vurgulanırken, sarf ettikleri sözler yer aldı. Şüphelilerin, "Bizler halkın avukatlarıyız, avukatlar teslim alınamaz, devrimci avukatları teslim alamayacaksınız, devrimcilerin avukatlıklarını yapmaya devam edeceğiz, insanlık onuru işkenceyi yenecek, işkence yapmak şerefsizliktir, Amerikanın uşakları, katilsiniz, faşitsiniz, Süleyman Soylu hesap verecek, Süleyman Soylu yurt dışına kaçacak, o zaman siz ne yapacaksınız" söylemlerini kullandıkları belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlundan skandal PKK itirafıKEMAL KILIÇDAROĞLU'NDAN SKANDAL PKK İTİRAFI

DHKP-C talimatıyla eylemdeydi! Ebru Timtik, 238 gün sonunda hayatını kaybettiDHKP-C TALİMATIYLA EYLEMDEYDİ! EBRU TİMTİK, 238 GÜN SONUNDA HAYATINI KAYBETTİ

Son dakika: Adalet Bakanlığından yeni adli yıl dolayısıyla başsavcılıklara ve istinaf mahkemelerine kritik mesaj

 haberi... Adalet Bakanlığınca, yeni  dolayısıyla, başsavcılıklara ve istinaf mahkemelerine, "Kovid-19 tedbirleri"ne yönelik yazı gönderildi. Bakanlıktan gönderilen yazıya göre, tutukluların ceza infaz kurumlarından adliyelere nakilleri sırasında gerekli önlemler titizlikle alınacak.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 27.08.2020 

Son dakika: Adalet Bakanlığından yeni adli yıl dolayısıyla başsavcılıklara ve istinaf mahkemelerine kritik mesaj

SON DAKİKA HABERİ: Adalet Bakanlığınca, yeni adli yıl dolayısıyla başsavcılıklara ve istinaf mahkemelerine gönderilen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin yazıya göre, vatandaşların hizmet binalarındaki sirkülasyonlarının azaltılması, fiziki temasın aza indirilmesi amacıyla ön büro faaliyetleri artırılacak, tutukluların ceza infaz kurumlarından adliyelere nakilleri sırasında gerekli önlemler titizlikle alınacak.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün imzasıyla iletilen yazıda, Kovid-19 salgını ile mücadele çerçevesinde tüm kamuda olduğu gibi adalet hizmetleri alanında da Sağlık Bakanlığının ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda birtakım önlemler alındığı, bu önlemlerin hastalığın bulaşma riskinin azaltılmasına katkı sağladığı belirtildi.

Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulu'nun görüşleri doğrultusunda hazırlanan "Adalet Hizmetlerinde Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Yeni Çalışma Esasları Kılavuzu"nun 29 Mayıs'ta paylaşıldığı aktarılan yazıda, kılavuzda yer alan önlemlerin hızlı şekilde uygulanıp hayata geçirildiği, yeni adli yıl nedeniyle bazı konuların hatırlatılmasında fayda görüldüğü vurgulandı.

Canlı Corona Virüsü Haritası - Corona Virüsü Ölü ve Vaka Sayısı Son Durum

Yazıya göre, kılavuzdaki tedbirlere titizlikle uyulacak, adliye girişlerinde ve bina içerisinde kalabalıklaşmayı ve uzun süre beklemeyi önleyecek ilave uygulamalar hayata geçirilecek.

Hizmet binalarında hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi ve maske kullanımı sağlanacak, adalet hizmetlerinden faydalanan vatandaşların hizmet binalarındaki sirkülasyonlarının azaltılması, fiziki temasın aza indirilmesi amacıyla ön büro faaliyetleri artırılacak.

İŞLERİ KOLAYLAŞTIRACAK TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLECEK

Kovid-19 tanısı konulan ya da temaslı olması nedeniyle izlenen personele ilişkin işlemler gecikmeden yapılacak, bu personelin tedavi süreçlerindeki ihtiyaçları da takip edilecek.

Çalışma alanlarında bulunacak kişi sayısının kılavuzdaki esaslara uygun olması sağlanacak, kılavuzda yer alan önlemlerin hayata geçirilmesi için gereken hijyen malzemeleri ile ekipmanlar tedarik edilecek.

Tutukluların ceza infaz kurumlarından adliyelere nakilleri sırasında gerekli önlemler titizlikle alınacak, icra ve iflas dairelerinde kalabalıklaşmayı ve uzun süre beklemeyi önleyecek, vatandaşlar ve avukatların işlerini kolaylaştıracak tedbirler hayata geçirilecek.

Öte yandan yerel düzeyde fayda görülen önlemler İl Pandemi Kurulları ile iletişim kurularak gecikmeden alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca talimatı verdi! 6 ilin sağlık müdürüyle toplantı...

, 6 ilin sağlık müdürleriyle video konferans yöntemini kullanarak  gerçekleştirdi. Toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Koca, yeni tedbir ve sahadaki ihtiyaçlar konusunda bilgilendirme yaptı. Koca, hasta ve temaslı tespitinde hızlı hareket edilmesi için de talimat verdi.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 27.08.2020 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca talimatı verdi! 6 ilin sağlık müdürüyle toplantı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs tedbirleri kapsamında dün bir toplantı gerçekleştirdi. Koca, 6 ilin sağlık müdürü ile video konferans yöntemiyle İl Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

6 İLİN SAĞLIK MÜDÜRLERİYLE GÖRÜŞTÜ
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Güldüm, Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Emre Erkuş, Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ve İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop ile İl Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Koca: Bazı illerimizde özel tedbirler almak zorunda kaldık | 26 Ağustos koronavirüs tablosuBAKAN KOCA: BAZI İLLERİMİZDE ÖZEL TEDBİRLER ALMAK ZORUNDA KALDIK | 26 AĞUSTOS KORONAVİRÜS TABLOSU

BAKAN KOCA TALİMAT VERDİ
Bakan Koca, toplantılara ilişkin yaptığı açıklamada, "6 ilimizin sağlık müdürleriyle ayrı ayrı toplantı yaptık. Yeni tedbirleri, sahadaki ihtiyaçları ele aldık. Hasta ve temaslı tespitinde hızlı hareket edilmesi, tedavilere süratle başlanması talimatını verdik" dedi.


İngiltere 2 Avrupa ülkesini daha 'güvenli ülkeler' listesinden çıkardı

İngiltere,  salgınının Avrupa'da yeniden artmasıyla tedbir almaya başladı. İngiltere, ülkesine gelenler için 14 günlük karantina mecburiyetini , Avusturya ve Hırvatistan'ın ardından İsviçre, Çekya ve Jamaika'dan gelenlere de uygulama kararı aldı.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 

İngiltere 2 Avrupa ülkesini daha 'güvenli ülkeler' listesinden çıkardı

İngiltere, son günlerde yeni tip  (Kovid-19) vakalarında artış kaydedilen İsviçre, Çekya ve Jamaika'yı "güvenli ülkeler" listesinden çıkarırken, Küba'yı listeye dahil etti.

O ÜLKEN GELENLER 14 GÜN EVDE KALACAK

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"Veriler, enfeksiyon oranını düşük tutmak için İsviçre, Çekya ve Jamaika'yı koronavirüs seyahat koridoru listemizden çıkarmamız gerektiğini gösteriyor. İngiltere'ye bu ülkelerden cumartesi günü saat 04.00'ten sonra gelmeniz durumunda 14 gün boyunca kendinizi izole etmeniz gerekecek."

Verilerin, Küba'nın "güvenli ülkeler" listesine eklenmesine izin verdiğini de vurgulayan Shapps, halkı, listedeki ani değişiklikler konusunda uyardı.

İngiliz hükümeti, 100 bin kişide 20'den fazla vakanın görüldüğü ülkelerin listeden çıkarılacağını açıklamıştı.

İngiltere, daha önce de , Avusturya ve Hırvatistan'ı listeden çıkararak bu ülkelerden gelenlerin 14 gün boyunca kendilerini izole etmeleri gerektiğini duyurmuştu.

TÜRKİYE BU LİSTEDE DEĞİL

İngiltere'nin "güvenli ülkeler" listesinde yer aldığı için 'den gelenlerin karantina zorunluluğu bulunmuyor.

Musa Dinç'e büyük tepki! 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitabında skandal 'tecavüz' hikayesi!

Çocuk kitabında skandal ifadeler! ‘Gül ve Düşün’ kitabının yazarı için harekete geçildi

Yazar Musa Dinç'in çocuklara yazdığı 'Gül ve Düşün' adlı masal kitabındaki iğrenç ifadeler tepki çekti. Fabl türünde 15 masalın bulunduğu kitapta bir tilkinin ayıya tecavüzü anlatıldı. Ayı ‘namusu iki paralık olmuş’, ‘mahcup’ ve ‘suçlu’ olarak gösterildi. Tilkinin ‘bir cezalandırma yöntemi olarak’ ayının bekâretini bozmasından bahsedildi. Kitap büyük tepki çekerken, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen), yüz kızartıcı ifadeler içeren ‘Gül ve Düşün’ isimli kitabın yazarı Musa Dinç ilgili suç duyurusunda bulundu. Savcılık konuyla ilgili soruşturma açarken, bakanlık da harekete geçti.

Çocuk kitabında skandal ifadeler! ‘Gül ve Düşün’ kitabının yazarı için harekete geçildi tarafından yazılan "Gül ve Düşün" isimli çocuk kitabındaki tecavüz hikayesi tepki çekti. Tepkiler üzerine kitabın satışı durduruldu. Yazar ve yayınevi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitap ile ilgili olarak, muzır ve müstehcen olduğu yönünde kararın ivedi bir şekilde alındığı belirtildi.

Giriş Tarihi: 27.08.2020 Güncelleme Tarihi: 27.08.2020 Musa Dinç'e büyük tepki! 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitabında skandal 'tecavüz' hikayesi!

Boz ayının bakireliği son buldu, bekaretim gitti, namusum beş paralık oldu! Bu ifadeler Gül ve Dünya isimli kitapta yer alıyor. Kitabın yazarı 'e sosyal medyadan tepki yağıyor. Bütün bu skandal ifadelerin çocuk kitabında yer alması herkesin tepkisini çekti. Kitabın yazarı Musa Dinç,  hesabından özür dilese de tepkiler dinmedi. 1960 yılında 'da doğan Musa Dinç'in Gül ve Dünya isimli kitabındaki o yazıların çocuk kitabında nasıl yer aldığı büyük tartışma konusu oldu.

Musa Dinç, sosyal medya hesabı üzerinden özür diledi.

SKANDAL KİTABIN YAZARI MUSA DİNÇ KİMDİR VE NERELİ?

Şair, yazar, editör ve sağlık eğitimcisi Musa Dinç, 7 Ocak 1960 yılında Diyarbakır'ın Çınar İlçesine bağlı Aşağı Konak Köyünde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamlamış, bir yıl Diyarbakır Öğretmen Lisesi'nde okumuştur.

1982 yılında Konya Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Sağlık Memurluğu Bölümünü, 1986 yılında  İş İdaresi lisans Programını, 1992 yılında 'na bağlı Ankara Gevher Nesibe Sağlık Eğitim Enstitüsü Toplum Sağlığı Bölümü'nü birincilik ile bitirmiştir.

2000-2008 yılları arasında Diclem Sahaf'ı kurarak yayıncılık ve editörlük hizmetlerinde bulunan Musa Dinç, 2008 yılında yayıncılığı bırakarak, tercihini editörlükten yana kullanmıştır. Aykırı Sanat, Damar, Öğretmen Dünyası dergilerinin Diyarbakır temsilciliklerini yürütmüştür.
BAKANLIK: 'GÜL VE DÜŞÜN' İSİMLİ KİTAPLA İLGİLİ MUZIR VE MÜSTEHCEN OLDUĞU YÖNÜNDE İVEDİ KARAR ALINDI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitap ile ilgili olarak, muzır ve müstehcen olduğu yönünde kararın ivedi bir şekilde alındığı belirtildi.

Bunun adı sapıklık! Çocuk kitabında şoke eden ifadeler...
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 'Gül ve Düşün' isimli çocuk kitabında yer alan ifadelerin kabul edilemez olduğu bildirildi. Açıklamada, "Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, konuyu 26.08.2020 tarihi itibariyle Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu'nda resen incelemeye almıştır. Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır. Çocuklarımızın yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapımızın korunması önceliğimizdir. Bakanlık olarak çocuklarımızın ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadelemiz devam edecektir" denildi.

 ve 'ye kucak açan 'da çocuk kanalında Türk düşmanlığı
Giriş Tarihi: 27.8.2020  06:39 Son Güncelleme: 27.8.2020  07:15 

Almanya, Türkiye'ye karşı 'lı ve 'cü teröristleri sahaya sürdü. Alman devlet kanalı ’ye bağlı çocuk kanalı olan “ZDF logo!”da, FETÖ'cü hainlerin iftiralarıyla Türkiye'ye karşı kara propaganda yürütülüyor. Karalama operasyonunda çocuklara sözde, Türkiye'nin yaşanamayacak kadar kötü bir ülke olduğu algısı oluşturulmaya çalışılıyor..

Almanya devlet kanalında Türkiye düşmanlığı yaptı!
’da  düşmanlığı her geçen gün farklı boyutlara taşınıyor.  ve ’cü hainlere ev sahipliği yapan Almanlar, teröristlerin argümanlarıyla Türkiye’yi hedef alıyor. Alman devlet kanalı ’ye bağlı çocuk kanalı olan “ZDF logo!”da Türkiye aleyhine propaganda yapılmaya başlandı.

PKK ve FETÖ'ye kucak açan Almanya'da çocuk kanalında Türk düşmanlığı

Her fırsatta 'yi hedef alan Alman basını bu sefer de çocuklar üzerinden karalama kapanyası yürütüyor. Alman devlet kanalı 'ye bağlı çocuk kanalı olan "ZDF logo!" Türkiye aleyhinde FETÖkaynaklı bilgilerle animasyonlar hazırlandı. Küçük yaşta ırkçı olarak işlenen çocuklara Türkiye'de sözde basın özgürlüğü olmadığı, İstanbul sözleşmesi kaldırılarak kadınlara şiddet uygulandığı iddia edildi.

PKK ve FETÖ'ye kucak açan Almanya'da çocuk kanalında Türk düşmanlığı

Terör örgütlerine kucak açan 'da Türk düşmanlığı: ZDF'den skandal propaganda!
Terör örgütlerine kapılarını açan ’da  düşmanlığı her geçen gün farklı boyutlara taşınıyor.  ve ’cü hainlere ev sahipliği yapan Almanlar, teröristlerin argümanlarıyla Türkiye’yi hedef alıyor. Alman devlet kanalı ZDF’ye bağlı çocuk kanalı olan “ZDF logo!”da Türkiye aleyhine propaganda yapılmaya başlandı.

Çocuk kanalında Türk düşmanlığı

Her fırsatta 'yi hedef alan Alman basını bu sefer de çocuklar üzerinden karalama kapanyası yürütüyor. Alman devlet kanalı ZDF'ye bağlı çocuk kanalı olan "ZDF logo!" Türkiye aleyhinde kaynaklı bilgilerle animasyonlar hazırlandı. Küçük yaşta ırkçı olarak işlenen çocuklara Türkiye'de sözde basın özgürlüğü olmadığı, İstanbul sözleşmesi kaldırılarak kadınlara şiddet uygulandığı iddia edildi.



FETÖ ARGÜMANLARINI KULLANIYORLAR
Türkiye aleyhinde hazırlanan iki videodan birisinde hemen hemen her dönem Alman basınında gündeme gelen basın özgürlüğü saldırganlığı yer alıyor. Türkiye'de gazetecilerle nasıl başa çıkılıyor?, "Türkiye'de basın özgürlüğü ayaklar altına alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde çıkan açıklamalar doğrultusunda bazı yayın organlarını ya da gazetecileri kısıtlama peşinde. Gazeteciler hapse atılıyor. Hapse atılma gerekçeleri yasaklanmış örgütler adına propaganda yapmalarıyla suçlanıyorlar. Çoğu kişi de bunun yalan olduğunu söylüyor." gerçekleri yansıtmayan içerikler yer alıyor.



İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GÜNDEM OLDU
İkinci video da ise Türkiye'de de uzun zamandır gündemde olan İstanbul Sözleşmesi üzerinden algı yürütülmüş. Kadına karşı şiddet isimli başlıklı videoda da İstanbul Sözleşmesinin iptal edilerek evlerinde şiddete uğrayan kadınların korumasız olduğu, küçük kızların zorla yaşlı adamlarla evlendirilmesini koruyan düzenlemeye Türkiye'de karşı çıkıldığı gibi genç beyinler üzerinde algı operasyonu yapıldı.



BU İLK DEĞİL
Daha önce de 'da çekilen "Erdoğan'ın Hizmetinde" isimli belgesel, ZDF'de yayınlanan Zoom haber programında gündeme getirilmişti. Belgeselde Türkiye'nin Almanya'da yürüttüğü sözde istihbarat faaliyetlerine dikkat çekildi. Yeni Şafak'ın haberine göre, Almanya'da MİT'e çalışan 8 bin kişinin bulunduğunu iddia eden ZDF televizyonu, bu faaliyetlerin yürütülmesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı 900 caminin önemli bir rol oynadığı iftirasını attı.


Almanya teröristleri sahaya sürdü! Devlet kanalında Türkiye düşmanlığı yaptılar

Almanya teröristleri sahaya sürdü! Devlet kanalında Türkiye düşmanlığı yaptılar

Her fırsatta Türkiye'yi hedef alan Alman basını bu sefer de çocuklar üzerinden karalama kapanyası yürütüyor. Alman devlet kanalı ZDF'ye bağlı çocuk kanalı olan "ZDF logo!" Türkiye aleyhinde FETÖ kaynaklı bilgilerle animasyonlar hazırlandı. Küçük yaşta ırkçı olarak işlenen çocuklara Türkiye'de sözde basın özgürlüğü olmadığı, İstanbul sözleşmesi kaldırılarak kadınlara şiddet uygulandığı iddia edildi.

FETÖ ARGÜMANLARINI KULLANIYORLAR

Türkiye aleyhinde hazırlanan iki videodan birisinde hemen hemen her dönem Alman basınında gündeme gelen basın özgürlüğü saldırganlığı yer alıyor. Türkiye'de gazetecilerle nasıl başa çıkılıyor?, "Türkiye'de basın özgürlüğü ayaklar altına alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde çıkan açıklamalar doğrultusunda bazı yayın organlarını ya da gazetecileri kısıtlama peşinde.



Gazeteciler hapse atılıyor. Hapse atılma gerekçeleri yasaklanmış örgütler adına propaganda yapmalarıyla suçlanıyorlar. Çoğu kişi de bunun yalan olduğunu söylüyor." gerçekleri yansıtmayan içerikler yer alıyor.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GÜNDEM OLDU

Yeni Şafak'ın haberine göre; İkinci video da ise Türkiye'de de uzun zamandır gündemde olan İstanbul Sözleşmesi üzerinden algı yürütülmüş. Kadına karşı şiddet isimli başlıklı videoda da İstanbul Sözleşmesinin iptal edilerek evlerinde şiddete uğrayan kadınların korumasız olduğu, küçük kızların zorla yaşlı adamlarla evlendirilmesini koruyan düzenlemeye Türkiye'de karşı çıkıldığı gibi genç beyinler üzerinde algı operasyonu yapıldı.

BU İLK DEĞİL

Daha önce de Almanya'da çekilen "Erdoğan'ın Hizmetinde" isimli belgesel, ZDF'de yayınlanan Zoom haber programında gündeme getirilmişti. Belgeselde Türkiye'nin Almanya'da yürüttüğü sözde istihbarat faaliyetlerine dikkat çekildi. Almanya'da MİT'e çalışan 8 bin kişinin bulunduğunu iddia eden ZDF televizyonu, bu faaliyetlerin yürütülmesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı 900 caminin önemli bir rol oynadığı iftirasını attı.


Türkiye'ye yönelik düzenlenen iftira programında 'nın sözcüsü milletvekili Sevim Dağdelen, FETÖ'cü bir aile, FETÖ'cü Hayko Bağdat, sözde bir gizli servis uzmanı, HDP'li Turgut Öker, sözde eski bir MİT muhbiri ve PKK'lı bir temizlik görevlisi söz aldı. Bu kişiler, Türk imamların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalif olan kişileri doğruda konsolosluk ve büyükelçiliklere aktardığı yalanının da savurmaktan çekinmedi.

PKK ve FETÖ'ye kucak açan Almanya'da çocuk kanalında Türk düşmanlığı

Gazeteciler hapse atılıyor. Hapse atılma gerekçeleri yasaklanmış örgütler adına propaganda yapmalarıyla suçlanıyorlar. Çoğu kişi de bunun yalan olduğunu söylüyor." gerçekleri yansıtmayan içerikler yer alıyor.

PKK ve FETÖ'ye kucak açan Almanya'da çocuk kanalında Türk düşmanlığı

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GÜNDEM OLDU

PKK ve FETÖ'ye kucak açan Almanya'da çocuk kanalında Türk düşmanlığı

BU İLK DEĞİL

PKK ve FETÖ'ye kucak açan Almanya'da çocuk kanalında Türk düşmanlığı

'ye yönelik düzenlenen iftira programında 'nın sözcüsü milletvekili Sevim Dağdelen, 'cü bir aile, FETÖ'cü Hayko Bağdat, sözde bir gizli servis uzmanı, HDP'li Turgut Öker, sözde eski bir MİT muhbiri ve PKK'lı bir temizlik görevlisi söz aldı. Bu kişiler, Türk imamların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalif olan kişileri doğruda konsolosluk ve büyükelçiliklere aktardığı yalanının da savurmaktan çekinmedi.
Çocuk kanalında Türk düşmanlığı: PKK ve FETÖ'cü hainlere kucak açan Almanlar Türkiye'ye saldırıyor

Almanya’da Türkiye düşmanlığı her geçen gün farklı boyutlara taşınıyor. PKK ve FETÖ’cü hainlere ev sahipliği yapan Almanlar, teröristlerin argümanlarıyla Türkiye’yi hedef alıyor. Alman devlet kanalı ZDF’ye bağlı çocuk kanalı olan “ZDF logo!”da Türkiye aleyhine propaganda yapılmaya başlandı.

Fotoğraf: Arşiv
 


 Her fırsatta Türkiye'yi hedef alan Alman basını bu sefer de çocuklar üzerinden karalama kapanyası yürütüyor. Alman devlet kanalı ZDF'ye bağlı çocuk kanalı olan "ZDF logo!" Türkiye aleyhinde FETÖkaynaklı bilgilerle animasyonlar hazırlandı. Küçük yaşta ırkçı olarak işlenen çocuklara Türkiye'de sözde basın özgürlüğü olmadığı, İstanbul sözleşmesi kaldırılarak kadınlara şiddet uygulandığı iddia edildi.
ZDF'de Türkiye aleyhinde yapılan yayına ait görüntü.

***

ZDF'de Türkiye aleyhinde yapılan yayına ait görüntü.

***

ZDF'de Türkiye aleyhinde yapılan yayına ait görüntü.

FETÖ ARGÜMANLARINI KULLANIYORLAR

Türkiye aleyhinde hazırlanan iki videodan birisinde hemen hemen her dönem Alman basınında gündeme gelen basın özgürlüğü saldırganlığı yer alıyor. Türkiye'de gazetecilerle nasıl başa çıkılıyor?, "Türkiye'de basın özgürlüğü ayaklar altına alınıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhinde çıkan açıklamalar doğrultusunda bazı yayın organlarını ya da gazetecileri kısıtlama peşinde. Gazeteciler hapse atılıyor. Hapse atılma gerekçeleri yasaklanmış örgütler adına propaganda yapmalarıyla suçlanıyorlar. Çoğu kişi de bunun yalan olduğunu söylüyor." gerçekleri yansıtmayan içerikler yer alıyor.

Almanya DİTİB ve MİT’i hedef gösterdi: PKK'lı teröristleri kamera karşısında konuşturdular
DÜNYA
Almanya DİTİB ve MİT’i hedef gösterdi: PKK'lı teröristleri kamera karşısında konuşturdular

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GÜNDEM OLDU

İkinci video da ise Türkiye'de de uzun zamandır gündemde olan İstanbul Sözleşmesi üzerinden algı yürütülmüş. Kadına karşı şiddet isimli başlıklı videoda da İstanbul Sözleşmesinin iptal edilerek evlerinde şiddete uğrayan kadınların korumasız olduğu, küçük kızların zorla yaşlı adamlarla evlendirilmesini koruyan düzenlemeye Türkiye'de karşı çıkıldığı gibi genç beyinler üzerinde algı operasyonu yapıldı

ÖNDER ve TÜGVA: İstanbul Sözleşmesi cinsel yönelim dayatması yapıyor ve eşcinselliği makulleştiren yaklaşımlar var
HAYAT
ÖNDER ve TÜGVA: İstanbul Sözleşmesi cinsel yönelim dayatması yapıyor ve eşcinselliği makulleştiren yaklaşımlar var

BU İLK DEĞİL

  • Daha önce de Almanya'da çekilen “Erdoğan’ın Hizmetinde” isimli belgesel, ZDF'de yayınlanan Zoom haber programında gündeme getirilmişti. Belgeselde Türkiye'nin Almanya'da yürüttüğü sözde istihbarat faaliyetlerine dikkat çekildi. Almanya’da MİT’e çalışan 8 bin kişinin bulunduğunu iddia eden ZDF televizyonu, bu faaliyetlerin yürütülmesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı 900 caminin önemli bir rol oynadığı iftirasını attı.
  • Türkiye'ye yönelik düzenlenen iftira programında PKK'nın sözcüsü milletvekili Sevim Dağdelen, FETÖ'cü bir aile, FETÖ'cü Hayko Bağdat, sözde bir gizli servis uzmanı, HDP'li Turgut Öker, sözde eski bir MİT muhbiri ve PKK'lı bir temizlik görevlisi söz aldı. Bu kişiler, Türk imamların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalif olan kişileri doğruda konsolosluk ve büyükelçiliklere aktardığı yalanının da savurmaktan çekinmedi.
Türkiye Alman mizahçının yargılanması için başvurdu
DÜNYA
Türkiye Alman mizahçının yargılanması için başvurdu

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ GÜNDEM OLDU

İkinci video da ise Türkiye'de de uzun zamandır gündemde olan İstanbul Sözleşmesi üzerinden algı yürütülmüş. Kadına karşı şiddet isimli başlıklı videoda da İstanbul Sözleşmesinin iptal edilerek evlerinde şiddete uğrayan kadınların korumasız olduğu, küçük kızların zorla yaşlı adamlarla evlendirilmesini koruyan düzenlemeye Türkiye'de karşı çıkıldığı gibi genç beyinler üzerinde algı operasyonu yapıldı.

Alman medyası PKK propagandasına soyundu OYNAT 04:41
Alman medyası PKK propagandasına soyundu
On beş bin teröristin barındığı Almanya, adeta PKK'nın propagandasını yapıyor. Bunun son örneğini, Alman medyası sergiledi. Ülkedeki bir çok yayın organının PKK yanlısı yayınları, A Haber'deki Yaz Boz programında masaya yatırıldı.

 

BU İLK DEĞİL

Daha önce de Almanya'da çekilen "Erdoğan'ın Hizmetinde" isimli belgesel, ZDF'de yayınlanan Zoom haber programında gündeme getirilmişti. Belgeselde Türkiye'nin Almanya'da yürüttüğü sözde istihbarat faaliyetlerine dikkat çekildi. Almanya'da MİT'e çalışan 8 bin kişinin bulunduğunu iddia eden ZDF televizyonu, bu faaliyetlerin yürütülmesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı 900 caminin önemli bir rol oynadığı iftirasını attı.
Türkiye'ye yönelik düzenlenen iftira programında PKK'nın sözcüsü milletvekili Sevim Dağdelen, FETÖ'cü bir aile, FETÖ'cü Hayko Bağdat, sözde bir gizli servis uzmanı, HDP'li Turgut Öker, sözde eski bir MİT muhbiri ve PKK'lı bir temizlik görevlisi söz aldı. Bu kişiler, Türk imamların Cumhurbaşkanı Erdoğan'a muhalif olan kişileri doğruda konsolosluk ve büyükelçiliklere aktardığı yalanının da savurmaktan çekinmedi.