Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Cudi Dağı'ndaki askerlere telefon.

Türkeş'in kabrini ziyaret eden Devlet Bahçeli’den önemli açıklamalar. ABD'de 30 milyon insan yeterli gıdaya erişemedi Türkiye Azerbaycan ve Kıbrıs bölgesinde harekete geçti Son dakika: Yerli otomobilde büyük hazırlık! 250 bin tane kurulacak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'tan KDV indirimi müjdesi Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı. Karagümrük Süper Lig'e çıktı. Richard Moore ve 15 Temmuz hain darbe girişimi şifresi Yükseliş durdurulamıyor!


Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Cudi Dağı'ndaki askerlere telefon.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan 'ndaki askerlere telefon

Başkan Erdoğan, 'ndaki Nuh Peygamber üs bölgesinde bulunan  ile telefonla görüşerek, askerlerin bayramını kutladı.

Giriş Tarihi: 31.7.2020  08:59 Son Güncelleme: 31.7.2020  09:33

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Cudi Dağı'ndaki askerlere telefon

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta Cudi Dağı'nın zirvesinde bulunan Nuh Peygamber Üs Bölgesi'nde görev yapan askerlere telefonla hitap ederek, "Cudi'nin mazisi maalesef hüzünlerle dolu. Tabii Gabar'da aynı hüzünleri hep yaşadık ama sağ olsun güvenlik güçlerimiz, verdikleri mücadeleyle buraları inşallah huzur beldeleri haline dönüştürdü. Ben tekrar bu vesileyle Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum." dedi.

Dün Güneyçam Jandarma Karakol Komutanlığında kalan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sabahın erken saatlerinde askerlerle bayramlaştı.

Daha sonra beraberinde İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, 23. Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Alper Sır, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan ile Cudi Dağı'nın zirvesindeki Nuh Peygamber Üs Bölgesi'ne (Sefine) helikopterle geçen Bakan Soylu, askerlerin bayramını kutladı, bölgeyle ilgili bilgi aldı, askerlerle bayram namazını kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmetçik'in bayramını kutladı

Bakan Soylu, telsizden bölgede görev yapan askerlerin bayramını tebrik etti.

Mevzide nöbet tutan askerlerin aileleriyle telefonla görüşen Soylu, onlarla sohbet etti ve bayramlarını kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonla görüşen Soylu, "Buralar huzur alanı oldu. Buradan Bakan Yardımcımız, Jandarma Genel Komutanımız, Şırnak Valimiz, Belediye Başkanımız, Şırnak İl Başkanımız, bu bölgedeki tüm komutanlarımız, bütün arkadaşlarımızla hem bayramınızı tebrik ediyoruz hem de size hem milletimiz hem de Şırnaklılar adına şükranlarımızı sunuyor, hürmetlerimizi arz ediyoruz. Bütün kahraman güvenlik güçlerimiz buradalar. Cudi Dağı'nın en tepesinden bayramınızı tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Tüm güvenlik güçlerimize şükranlarımı ifade etmek istiyorum"

Bakan Soylu'nun telefonundan askerlere hitap eden Erdoğan, Mehmetçiğin Kurban Bayramı'nı kutladı.

"Ben de öncelikle Sefine sakinlerine şahsım, ailem, milletim adına en kalbi duygularla şükranlarımı bildirmek istiyorum. Gerçekten Cudi'nin mazisi maalesef hüzünlerle dolu. Tabii Gabar'da aynı hüzünleri hep yaşadık ama sağ olsun güvenlik güçlerimiz, verdikleri mücadeleyle buraları inşallah huzur beldeleri haline dönüştürdü. Ben tekrar bu vesileyle Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Allah beraberlik, huzur içinde kavuşmayı bizlere nasip etsin. Sizlerle şu anda beraber olan tüm komuta kademesine, tüm güvenlik güçlerimize tekrar şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Biz de şu anda Marmaris'teki güvenlik güçlerimizle beraberdik. Bayram namazımızı orada beraber eda ettik. Şu anda da onlarla vedalaştık, ayrıldık. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin."

Belediye Başkanı Mehmet Yarka da "Sayın Cumhurbaşkanım, tüm Şırnaklılar adına sizlere en içten saygılarımızı sunuyor, bayramınızı kutluyoruz. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu Bey burada, 40 yıldır arzu ettiğimiz Sefine'deyiz. Bayram namazımızı beraber kıldık. Buranın ayrı bir önemi var. Sayın Cumhurbaşkanım, Nuh'un Gemisi'nin bulunduğu yeri de talimatınızla inanç turizmine açmak istiyoruz. Sizleri en kısa zamanda Şırnak'a bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da şunları söyledi:

"Mehmet Yarka kardeşim, öncelikle size verilmiş sözümü yerine getiremediğim için mahcubum. İlk fırsatta Allah'ın izniyle o sözü yerine getireceğiz. Süleyman Bey ile de görüştük geçen gün. O sözü inşallah çok çok farklı bir şekilde yetine getirmek istiyoruz. Allah yardımcımız olsun. Tüm Şırnak halkına selamlar, saygılar. Şu anda biz de kurbanımızı kesme mahalline gidiyoruz, nice bayramlara inşallah."

Bakan Soylu da "Sayın Cumhurbaşkanım, hayırlı bayramlar diliyor, hürmet ediyoruz. Allah kabul etsin. Allah tekrarını nasip etsin inşallah." dedi.

Erdoğan'dan Mehmetçik'e bayram telefonu!SEFİNE HAKKINDA

Arapça "Sefine" kelimesi gemi anlamına geliyor. 5 bin 500 yıl önce gerçekleştiği kabul edilen Nuh Tufanı'ndan sonra Hazreti Nuh'un Gemisi'nin Cudi Dağı'na oturduğuna inanılıyor.

Kaynaklarda belirtildiğine göre, tufandan sonra geminin durduğu yerin yakınına bir mabet inşa edildi. Bu yer Sefine mevkisi olarak biliniyor. Mekanın kutsallığından dolayı Hazreti Musa döneminde Yahudiler, bu mabedi inançlarına göre tasarladı, Hazreti İsa'dan sonra Hristiyanlar kilise haline getirdi.

Miladi 766 yılından sonra burası cami/mescid olarak kullanılmaya başlandı. Bölge, üç din açısından kutsal görülüyor. Terörden arındırılmasının ardından bölge, yaz aylarında ziyaret edilebiliyor.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Mehmetçik'e bayram telefonu!

Son dakika haberleri... Başkan Erdoğan, 'ndaki  üs bölgesinde bulunan Bakan Soylu ile telefonla görüşerek, askerlerin bayramını kutladı. Erdoğan, "Sağ olsun güvenlik güçlerimiz verdikleri mücadele ile buraları huzur bölgeleri haline dönüştürdü. Ben yine bu vesile ile Kurban Bayramı’nızı tebrik ediyorum" dedi.

Türkeş'in kabrini ziyaret eden Devlet Bahçeli’den önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre... ’in kabrini ziyaret eden  lideri  gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli terörle mücadele,  ve küme düşmenin kaldırılmasıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

Giriş Tarihi: 31.07.2020 Güncelleme Tarihi: 31.07.2020 

Türkeş'in kabrini ziyaret eden Devlet Bahçeli’den önemli açıklamalar

 Genel Başkanı , ", dış politikada çok yönlü bir mücadele sürdürmekte ve başta komşular olmak üzere toplumu iknada başarılı olmaktadır. Türkiye'nin her ne kadar yalnız kalması için çaba gösterenler olsa da ülkemiz bu konuda da üstün gayretleriyle sonuç almaya artık ulaşmış bulunmaktadır." dedi.

Türkeş'in kabrini ziyaret eden Devlet Bahçeli’den önemli açıklamalarTÜRKEŞ'İN KABRİNİ ZİYARET EDEN DEVLET BAHÇELİ’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

BAYRAM BURUK GEÇİYOR

Ziyaretin ardından, İslam aleminin ve büyük Türk milletinin Kurban Bayramı'nı kutlayan Bahçeli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle vatandaşların bayramı buruk geçirdiğini söyledi.

Merhum 'in Beştepe'deki mezarını ziyaret eden Bahçeli, Türkeş'in kabrine kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı, bakır ibrikle su döktü.

Bahçeli, Türkiye'nin, , Sağlık Bakanı,  ve başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının üstün gayretiyle Kovid-19 ile mücadelede dünyada önemli bir başarıya ulaştığını vurguladı.

Devlet Bahçeli’den flaş açıklamalarSalgınla mücadele konusunda vatandaşları uyaran Bahçeli, "Bu bayramda geçmiş döneme göre milletçe hüzünlüyüz. Bayramı coşkuyla kutlama arzumuz gelecek senelere bırakılmıştır. Buna salgın sebebiyle mecburuz. Vatandaşlarımızın bayram süresince çok dikkatli olmalarını, bayramlaşmalara da hassasiyet göstermelerini ve salgını önlemede çaba göstermelerini Cenabı Allah'tan diliyoruz." dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE BAŞARILI SONUÇLAR ELDE EDİLMİŞTİR"

'ın iddia ve eylemlerinin anımsatılıp, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin Yunanistan sınırındaki birlikleri ziyaretiyle ilgili bir soru üzerine Bahçeli, şunları söyledi:

"Uzun zamandan bu yana Türkiye, PKK ve daha sonra da FETÖ'ye karşı terörle mücadelesini sürdürmektedir. Bu mücadele sonrasında silahlı kuvvetlerimiz, emniyet güçlerimiz üstün başarılar sağlamıştır. 40 yıldır yürütülen terörle mücadelede başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Bundan dolayı İçişleri Bakanı'mız, silahlı kuvvetlerimizin komuta heyetine ve mensuplarına başarılar diliyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Yakın komşu ülkelerde de bu sıcak iklim devam etmektedir. Türkiye, dış politikada çok yönlü bir mücadele sürdürmekte ve başta komşular olmak üzere toplumu iknada başarılı olmaktadır. Türkiye'nin her ne kadar yalnız kalması için çaba gösterenler olsa da ülkemiz bu konuda da üstün gayretleriyle sonuç almaya artık ulaşmış bulunmaktadır. Bu bakımdan Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin iki yıllık uygulamaları yakından incelendiğinden bu başarıyı net olarak görmek mümkündür."

"KÜME DÜŞMENİN KALDIRILMASI SPORA VERİLEN ÖNEMİN İŞARETİ"

Türkiye  tarafından bu yıl için küme düşmenin kaldırıldığına da değinen Bahçeli, bu kararın spora verilen önemin bir işareti olduğunu söyledi. Bahçeli, karardan dolayı Futbol Federasyonu Başkanı ve yönetimini tebrik etti.

Erzurumspor ve Hatayspor'un ardından 'ün 'e yükseldiğini anımsatan Bahçeli, "Fatih Karagümrük kulüp başkanı ve değerli hocası başta olmak üzere tüm takımı kutluyorum. Karagümrüklüleri de tebrik ediyorum. Takımlarını terk etmeyen bu güzel insanlar Süper Lig'e çıkmışlardır." dedi.

ABD'de 30 milyon insan yeterli gıdaya erişemedi

Koronavirüs salgınının merkezi haline gelen 'de, vatandaşlar  nedeniyle gıda sıkıntısı yaşadı. Yapılan açıklamada, 30 milyona yakın kişi yerli gıdaya ulaşamadığı açıklandı.

Giriş Tarihi: 30.07.2020 

ABD'de 30 milyon insan yeterli gıdaya erişemedi

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle işsizlik maaşı başvuruları artarken 30 milyona yakın kişi 16-21 Temmuz tarihlerinde yeterli gıdaya erişemedi.

ABD Nüfus İdaresinin 16 Temmuz-21 Temmuz tarihlerini kapsayan ankete göre, yeterli gıdaya erişemeyen kişi sayısı, mayıstan itibaren en yüksek seviyeye ulaştı.

30 milyon insan yeterli gıdaya erişemedi5 MİLYON KİŞİ SIKLIKLA GIDAYA ULAŞAMADI

23 milyon 861 bin kişi bazen yeterli gıdaya erişemezken 5 milyon 423 bin kişi ise sıklıkla yeterli gıda tüketemedi.

ABD Çalışma Bakanlığının açıkladığı verilere göre, ülkede ilk kez işsizlik maaşı talebinde bulunanların sayısı, 25 Temmuz ile biten haftada, önceki haftaya kıyasla, 12 bin kişi artarak 1 milyon 434 bine çıktı.

Böylece ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusu yapanların sayısı, Kovid-19 salgınının iş gücü piyasasını etkilemeye başladığı 14 Mart ile biten haftadan bu yana toplam 54 milyonu aştı.

Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Müslümanlar, Hac ibadetinin en önemli durağı olan Arafat vakfesini dün tamamladı.

Kurban Bayramı arifesinde Arafat vakfesinin ardından akşam saatlerinde Müzdelife'ye giderek vakfeye duran hacılar, sabah itibarıyla yürüyerek Mina'daki Cemerat'a geçti.Hacılar şeytan taşladıHacılar şeytan taşladı

Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Müslümanlar, Hac ibadetinin en önemli durağı olan Arafat vakfesini dün tamamladı.

Kurban Bayramı arifesinde Arafat vakfesinin ardından akşam saatlerinde Müzdelife'ye giderek vakfeye duran hacılar, sabah itibarıyla yürüyerek Mina'daki Cemerat'a geçti.

'AKABE CEMRESİ'NE 7 TAŞ

Hacılar, burada "büyük şeytan" olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Taş atma işlemi, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeli bir şekilde gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

Kutsal Topraklardaki Müslümanlar Ziyaret Tavafını Yaptı

Kutsal topraklardaki Müslümanlar, ziyaret tavafını ve sa'yı yaparak hacı oldu

 Kutsal topraklardaki Müslümanlar, ziyaret tavafını ve sa'yı yaparak hacı oldu.

Hac ibadetinin en önemli durağı olan Arafat vakfesini dün tamamlayan Müslümanlar, akşam saatlerinde Müzdelife'ye giderek vakfeye durdu, sabah itibarıyla yürüyerek Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "büyük şeytan" olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Daha sonra Kabe'ye giderek ziyaret tavafı ve sa'yı gerçekleştiren Müslümanlar, tıraş olduktan sonra ihramdan çıktı.

Kovid-19 önlemleri gölgesindeki hac mevsimi

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

Yurt dışından hacı adayı kabul edilmemesi nedeniyle daha önce yaklaşık 2,5 milyonu bulan hacıların sayısının bu yıl 10 bin kişiyle sınırlı kalacağı belirtiliyor.

Kutsal Topraklardaki Müslümanlar Ziyaret Tavafını Yaptı

Son dakika: 'da coronavirüs kabusu!  anlattı: Bazı insanların ölümüne karar verdik

Son dakika haberi: Coronavirüs pandemisinden en fazla etkilenen ülke olan 'dankorkutan haberler gelmeye devam ediyor.   salgınında vaka sayısı 4,6 milyonun üzerine çıkan 155 binden fazla kişinin ise hayatını kaybettiği Amerika'da yaşananları  bu sözleri ile anlattı:  “Hastanelere ani yığılmalar olunca çok zorlandık. Bazı insanların ölümüne karar verdik”.

Giriş Tarihi: 31.7.2020  10:15Son Güncelleme: 31.7.2020  10:17

Son dakika: Amerika'da coronavirüs kabusu! Türk doktor anlattı: Bazı insanların ölümüne karar verdik

Son dakika haberi: Koronavirüs salgınından en çok etkilenen ülkelerin başında ABD geliyor. Gerekli önlemleri almadığı için 150 bine yakın insanın hayatını haybettiği ülkede salgının ilk döneminde en büyük zararı gören eyaletlerden olan New York'ta çalışan  Sine Aras Akten, bu süreçte yaşadıklarını kitap haline getirdi. 'da coronavirüs salgınıın hızla yayılması ile birlikte hastanelerin ve tıbbi malzemelerin yetersiz kaldığını belirten Dr. Akten, yaşadıklarını böyle anlattı.

Son dakika: Amerika'da coronavirüs kabusu! Türk doktor anlattı: Bazı insanların ölümüne karar verdik

'SAĞLIKÇILARIN DERDİ'

"Anlattığım hikayeler gerçek, sadece anlatımda biraz kurgu yapıldı. Salgının ilk zamanlarında Mart ayında diyaliz cihazları ve ventilatör, sağlık çalışanlarını koruyacak maske gibi tüm ekipmanlarda 15 gün kadar gecikme oldu. Hastalarda büyük bir yığılma olunca çok zorlandık. Hayatımda bu kadar zorlanmamıştım. Bir hastaya diyaliz yapıyorum, öbür hastaya yapamıyorum. Artık hasta seçmek zorunda kalıyordum. İyileşmeyeceğine kanaat getirilen hastalara diyaliz değil, solunum cihazı bile önermedik. Bazı insanların ölümüne karar verdik. O yüzden bizim sağlık çalışanlarının içten içe en büyük derdi oldu."

Son dakika: Amerika'da coronavirüs kabusu! Türk doktor anlattı: Bazı insanların ölümüne karar verdik

'BEN DE KOVİD OLDUM'

"Salgında ben de Kovid-19'a yakalandım. Hafif ateş ve burun akıntısı oldu. Koku duyumu kaybettim. Görevime maske ve her türlü tedbiri alarak devam ettim. Dinlenme sürecim olmadı.Yazdığım hikayeler arasında en çok etkilendiğim hikaye Bayan Cook Carolyn isimli hastam oldu. Hastanemizde görev yapan bir hemşirenin annesiydi. Kendisini kaybettik. Kitabı yazışımın sebebi de bu hikaye oldu. Bu süreçte çok fazla hasta ve doktor arkadaşımızı kaybettik. Ancak bir kadın doktor arkadaşımın intiharı da beni çok etkiledi. Hiçbir psikiyatr vakası olmayan, başarılı acil servis şef doktoru bu kadar aciz kayıplar karşısında üzüntüsünü kaldıramayıp kendini kötü hissetmiş. 'Hastalara hiçbir şey yapamıyoruz, elimizden kayıp gidiyorlar' sıkıntısıyla kendi canına kıydı."

Son dakika: Amerika'da coronavirüs kabusu! Türk doktor anlattı: Bazı insanların ölümüne karar verdik

DAHA İYİ YÖNETTİNİZ'

"Türkiye'deki gelişmeleri aile hekimi kardeşim ve eşi aracılığıyla takip ediyorum. Türkiye bu koronavirüs sürecini ABD'den çok daha kontrollü ve iyi yönetti. Burada durum hala devam ediyor. New York eyaletinde kontrolde. Vakalar azaldı. Hastane yatışları çok fazla artmadı. Ama Güney, Batı ve Orta 'da yeni New York'u onlar yaşıyor. Pandeminin merkezi onlar. Uygulamalarda gecikmeler oldu. İnsanlar maske ve sosyal mesafeye riayet etmediler."

Son dakika: Amerika'da coronavirüs kabusu! Türk doktor anlattı: Bazı insanların ölümüne karar verdik

MRS. COOK'UN YARIM BIRAKTIĞI SU

Dr. Akten'in kitabında yer alan dokuz hikayeden en etkilendiği ise şu şekilde:

"Hastalarımdan biri 60'lı yaşlarında bir kadın Mrs. Cook Carolyn. Hastaneye yatmadan önce bir çeşit kan hastalığı, Multipl Miyelom teşhisi almış ve tedavi görürken son dönemin hızlı katili koronavirüsüne yakalanıp, servisime verilmişti. Odasına girdiğimde ilk dikkatimi çeken mavi nergis çiçekleri ve kokusu. Dışarıdan hiçbir şey alınmıyordu. Odasındaki çiçeği sorduğumda kızının bu hastanede hemşire olduğunu öğrendim. Nefes almakta zorlandığı için artık göğüs kaslarının kasılmasından yorulmuştu. Her iki kişiden biri solunum cihazına ihtiyaç duyuyordu ve sonraki 3-5 gün içinde ölüyordu. Kızı Jennifer'ı (hemşire) en kötüsüne alıştırmasını söylememe bile gerek yoktu. Jennifer'a o meşhur soruyu sormam gerekiyordu. Annesi için ne yapılsın istiyordu? Mrs. Cook bana zaten söylemişti, öyle odasında sakince Allah'ına ulaşmak. Jennifer, iki çocuğu için eve daha erken gitmesi gerektiğini söyledi. Mrs. Cook'a arada bakacağımı ve durumundan onu haberdar edeceğimi söyledim. Günün sonuna doğru Mrs. Cook'un odasından gelen bir acil yardıma koştum. Ellerini tuttum. 'Bir isteğiniz var mı?' dedim. Zorla gözlerini sehpaya götürerek; 'Bana su ver' dedi. Şaşkınlıkla sehpada duran yarısı su dolu bardağa uzandım, içirmeye çalıştım. İçti içmedi. Ellerime sıkıca sarıldı ve bıraktı. Mrs Cook ellerimde ölmüştü. Kızı da yoktu yanında."

  ve  bölgesinde harekete geçti

Türk F-16'ları Azerbaycan semalarında, Ermenistan harekete geçti! Orduya tehlikeli emir

Türk F-16'ları Azerbaycan semalarında, Ermenistan harekete geçti! Orduya tehlikeli emir

Türk ve Azerbaycan hava ve kara kuvvetlerinin başlattığı geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatta yer alacak Türk F-16 uçakları Azerbaycan'a geldi. Ermenistan'da da ordunun ani denetime geçirildiği belirtildi. Ordunun olası bir savaşa ne denli hazır olduğunun test edileceği bu denetim, Azerbaycan ile Türkiye'nin ortak tatbikat yaptığı döneme denk geliyor.

Video Player

00:22 | 01:00

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tatbikatın hava unsurlarının yer alacağı kısım olan TurAz Kartalı 2020'ye katılacak F-16'lar törenle karşılandı. 

Törende, İstiklal Marşı ve Azerbaycan milli marşı seslendirildi.

TATBİKATLARIN BİTİŞ TARİHİ

TurAz Kartalı tatbikatı, Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta sürdürülecek ve 10 Ağustos'ta sona erecek.

Kara kuvvetlerinin tatbikatı ise Bakü ve Nahçıvan'da 5 Ağustos'a kadar devam edecek.

ERMENİSTAN HAREKETE GEÇTİ

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan, her bir birliğin olası bir savaşa ne raddede hazır olduğunun denetlenmesi için ordunun teyakkuza geçirilmesi emrini verdi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Şuşan Stepanyan, söz konusu ani denetimde, esnasında birliklerin birbirleri ile koordinasyonunun test edileceğini, atış talimleri yapılacağını ve tatbikatların operasyonel ve taktik kısımlarının da olacağını söyledi.

Ordudaki bu denetim, Azerbaycan ile Türkiye'nin Azerbaycan topraklarında geniş bir tatbikat yaptıkları bir döneme denk geliyor.

  ve  bölgesinde harekete geçti

, 2 kritik bölgede harekete geçti. Türkiye ve 'ın geniş kapsamlı ortak tatbikatı resmen başladı. '' diye bilinen 'nın nakliye uçağının Azerbaycan'a götürdüğü  helikopterleri savaş oyunlarında devreye girdi. Diğer yandan Akdeniz'de Barbaros araştırma gemisi de 'ın batısında görev yerine ulaştı.

Türkiye o bölgelerde harekete geçti! 2 kritik hamle...

Türkiye'den iki kritik hamle geldi. Bakü ile tatbikat çerçevesinde 'Koca Yusuf' diye bilinen TSK'nın nakliye uçağının Azerbaycan'a götürdüğü ATAK helikopterleri savaş oyunlarında devreye girdi. Barbaros araştırma gemisi ise Kıbrıs'ın batısında işbaşı yaptı.

1) ATAKLAR AZERBAYCAN'DA

Ermenistan'ın, Azerbaycan'ın Tovuz bölgesine yönelik saldırılarına cevap niteliğinde Türk ve Azeri Silahlı Kuvvetlerince önceki gün başlatılan tatbikat tüm hızıyla devam ediyor. Ağırlıklı olarak ön hazırlık ve sahaya yayılma planlamalarıyla geçen ilk günün ardından dün fiili atışlar icra edilmeye başlandı. Tatbikatın dünkü bölümü, Başkent Bakü ve Nahçıvan'da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

HEDEFLER YERLE BİR

Bu kapsamda değişik kara araçları ve birliklerinin yanı sıra "Koca Yusuf" olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) dev nakliye uçağı A-400 M ile Azerbaycan'a götürülen ATAK helikopterleri de 'kara hava unsuru' olarak tatbikata katıldı. Keskin manevra yeteneğine sahip, yakın hava desteği görevi kabiliyeti bulunan ATAK helikopteri, 76 adete kadar 70 mm güdümsüz roket ve 500 adet mühimmat kapasiteli 20 mm top ile donatılmış durumda. Helikopter çok amaçlı görevlere uygun olarak en modern elektronik harp gereçleri entegre edilmiş ve aynı anda 8 adet güdümlü anti-tank füzesi UMTAS, 12 adet güdümlü CİRİT ve 2 adet STINGER füzeyle de görev yapabiliyor. ATAK helikopterleri, tatbikattaki harp oyunları planlamasıyla belirlenmiş düşman hedefleri yüklü olduğu gerçek mühimmatlarla vurup yerle bir etti. 40 kilometre menzile sahip "Fırtına" ve diğer değişik obüsler de, kara unsurlarının düşman mevzilerine ilerleyişine yol açmak için "temizlik atışları" yaptı.

TURAZ KARTALI

Milli Savunma Bakanlığı, tatbikattan dün ilk kez görüntü paylaştı. Bakanlığın Twitter hesabından Türkiye ve Azerbaycan bayrakları ile "Tek millet iki devlet" vurgusuyla yapılan paylaşımda, "Koca Yusuf"un Azerbaycan'a intikali, ATAK helikopterinin "Koca Yusuf"tan indirilişi ve Azerbaycan ordusu askerlerinin arazide yayılışına ilişkin görüntüler yer aldı. Bakanlığın yine Twitter'dan paylaştığı ikinci videoda ise, tatbikatın "TurAz Kartalı" olarak adlandırılan hava bölümünü icra edecek olan, Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava savunma unsurlarının Azerbaycan'a intikalinin başladığı duyuruldu. Paylaşımda "Koca Yusuf"la yapılan intikalden ve askeri törenden görsellere de yer verildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise, dün ilk aşaması gerçekleştirilen tatbikata katılan birliklerin, durum değerlendirmesi yaparak, muharebe görevleri ve alan araştırması gerçekleştirdiği belirtildi. İki ülkenin ortak tatbikatı 10 Ağustos'a kadar sürecek.

2) BARBAROS GEMİSİ KKTC AÇIKLARINDA

Yunanistan'la yaşanan Oruç Reis ve Meis krizinin ardından, Kıbrıs ile Lübnan arasındaki sularda, KKTC'nin ruhsat sahalarında araştırma görevi alan Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisi görev yerine ulaştı. Rum yönetimi AB'ye şikâyette bulunurken, ülkedeki küçük partiler Yunanistan'dan savaş gemisi istedi. Barbaros, iki destek gemisiyle KKTC'nin Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPOA) ruhsatlandırdığı bölgede 18 Eylül'e kadar sismik çalışma yürütecek. Barbaros'un görev yaptığı KKTC'nin 'F' adı verdiği bölge, Rumların tek yanlı 13 parsele ayırdığı bölgenin 2, 3 ve 13 numaralı parsellerini de kapsıyor.

AB VE PUTİN'DEN YARDIM İSTEDİLER

Rum ve Yunan tarafı, perde gerisinde uzlaşma sağlamaya çalışan AB dönem Başkanı Almanya'ya Barbaros'la ilgili bir dizi şikâyette bulundu. Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile görüştükten sonra AB'nin Dışişleri Bakanı konumundaki Josep Borrell'i aradı. Rum lider Nikos Anastasiadis ise Rusya lideri Vladimir Putin'e telefon ederek Türkiye'ye müdahale edilmesini istedi. Putin ise, "Gerginliğin artmasını biz de istemeyiz, ama Kıbrıs sorunun çözümü için yaratıcı girişimlerde bulunun" cevabını verdi. Anastasiadis 45 dakika süren görüşmede, BM çerçevesinde müzakerelere hazır olduğunu belirtti.

Türkiye o bölgelerde harekete geçti! 2 kritik hamle...Son dakika: de büyük hazırlık! 250 bin tane kurulacak

’nin gururu milli otomobilin 2022’de banttan inecek olması ile birlikte şarj istasyonları çalışmaları da hızlanmaya başladı. 2030’da 1 ilâ 2,5 milyon elektrikli aracın yollarda olacağı öngörülüyor. Her 10 araca 1 şarj istasyonu düşecek şekilde yaklaşık 250 bin şarj noktası oluşturulacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in ev sahipliğinde yapılan toplantıda bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, ülke genelinde kurulacak şarj istasyonlarının yol haritasını masaya yatırdı.

250 BİN ŞARJ NOKTASI
Şarj istasyonlarının kurulumunda teknik ve idari hususların ele alındığı toplantıda, şarj yönetimi ve donanım standartlarının oluşturulması, gerekli mevzuat düzenlemeleri, fiyatlandırma, yavaş ve hızlı şarj gereksinimleri, ulusal projeksiyon ve uluslararası gelişmeler ele alındı. Toplantı sonrası değerlendirmede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de her bin kişiye 155 araç düştüğünü belirterek, "2030 yılına geldiğimizde 1 ila 2,5 milyon elektrikli aracın yollarda olacağını öngörüyoruz. Bu araçlar için her 10 araca 1 şarj noktası olacak şekilde şarj noktası planlaması yapıyoruz. Böylece yaklaşık 250 bin adet kamuya açık şarj noktası oluşturacağız" dedi.

ARAÇTAN ÖNCE ŞARJ ALTYAPISI
Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Şarj altyapısının araç piyasaya çıkmadan önce hazırlanması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Dönmez, konuyla ilgili bir çalışma grubunun oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

Türkiye'nin enerjisini, Türkiye'nin otomobiliyle buluşturacaklarını belirten Dönmez, şu bilgileri verdi: "Dünyada dijitalleşmenin artmasıyla elektriğin önemi daha da artıyor. Akıllı sistemler, yapay zekâ ve depolama gibi teknolojilerle enerjide ciddi bir değişim yaşıyoruz. Bugün elektriği sadece klasik anlamda tüketici dediğimiz kişi ya da kurumlar tüketmiyor. Tüketici kavramı insan yerine artık nesneleri ve nesnelerin interneti tabanlı bir enerji talebini de oyuncu yapıyor. Günümüzün oyuncuları artık TOGG örneğinde de olduğu gibi cansız nesneler ve yapay zekâ yazılımları da olabiliyor. TOGG'un her türlü yapay zeka temelli teknolojiyle eşleşecek ve onları yönlendirecek olması bunun en güzel örneklerinden birisi."Son dakika | Türkiye'nin yerli otomobil için hummalı çalışma! 250 bin adet kurulacak

Hazine ve Maliye Bakanı 'tan KDV indirimi müjdesi

Hazine ve Maliye Bakanı ’tan vatandaşlara bir destek daha geldi. Albayrak, "Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İş yeri kira stopajını yüzde 20'den 10'a indirdik." ifadeleriyle KDV indirimlerini duyurdu.

Milyonlara bayram müjdesiHazine ve Maliye Bakanı 'tan vatandaşlara bir destek daha geldi.

Albayrak, "Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İş yeri kira stopajını yüzde 20'den 10'a indirdik. Yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV'yi %18'den %8'e indirdik. Ayrıca; KDV oranı %8 olan konaklama ve yemeiçme hizmetleri ile sinema, tiyatro, müze giriş ücreti gibi kültürel faaliyetlerde KDV'yi %1'e indirdik. Esnafımızı her alanda desteklemek için üzerimize düşeni yapıyoruz" diye konuştu.

Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Hacılar şeytan taşladı

Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Müslümanlar, Hac ibadetinin en önemli durağı olan Arafat vakfesini dün tamamladı.

Kurban Bayramı arifesinde Arafat vakfesinin ardından akşam saatlerinde Müzdelife'ye giderek vakfeye duran hacılar, sabah itibarıyla yürüyerek Mina'daki Cemerat'a geçti.

'AKABE CEMRESİ'NE 7 TAŞ

Hacılar, burada "büyük şeytan" olarak ifade edilen "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Taş atma işlemi, koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafeli bir şekilde gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağını, yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceğini duyurmuştu.

10 BİN KİŞİYLE SINIRLANDIRILDI

Yurt dışından hacı adayı kabul edilmemesi nedeniyle daha önce yaklaşık 2.5 milyonu bulan hacıların sayısının bu yıl yalnızca 10 bin kişiyle sınırlı kalacağı belirtiliyor.

Hacılar korona gölgesinde şeytan taşladı 

Mina'daki Cemerat'a geçen hacılar, burada "Akabe cemresi"ne 7 taş attı.

Süper Lig'e çıkan son ekip belli oldu!

TFF 1. Lig play-off finalinde Adana Demirspor'u normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 biten maçta penaltı atışlarında 6-5 yenen Fatih Karagümrük, Süper Lig'e yükseldi.

Süper Lig'e çıkan son ekip belli oldu!

TFF 1. Lig play-off finalinde Adana Demirspor ile Fatih Karagümrük Anakara Eryaman Stadı'nda karşı karşıya geldi. Fatih Karagümrük'ün golnü 40. dakikada Çağrı Ortakaya, Adana Demirspor'un ise  69 Pa Dibba kaydetti.

Karagümrük Süper Lig'e çıktıMaçın 90 dakikası ve uzatma bölümünde başka gol olmadı ve maç penaltı atışlarına gitti.
Penaltı atışlarında rakibini 6-5 yenen Fatih Karagümrük, Hatayspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son ekip oldu.

Bu sonuçla Fatih Karagümrük, 36 yıllık Süper Lig hasretine son verdi. Kırmızı-siyahlılar en son 1983-1984 sezonunda Süper Lig'de mücadele etmişti.

Erdoğan'dan Fatih Karagümrük'e tebrik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süper Lig'e yükselen Fatih Karagümrük'ü tebrik etti.

Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Uzun bir sezonun ardından Süper Lig'e yükselen Şampiyon Hatayspor, BB Erzurumspor ve Fatih Karagümrük'ü tebrik ediyorum. Önümüzdeki sezon Süper Lig ve diğer liglerde mücadele edecek tüm futbol kulüplerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Karagümrük Süper Lig'e çıktı

'e çıkacak 3. takımın belli olacağı son maç için  ile Karagümrük sahaya çıktı. 90 dakikanın 1-1 tamamlanması üzerine maç uzatmalara gitti. 30 dakikalık uzatmada da eşitlik bozulmadı ve Süper Lig'e çıkacak son takımı penaltı atışları belirledi. Penaltı atışlarını kazanan Karagümrük Süper Lig'e çıkan 3. takım oldu.

Giriş Tarihi: 30.07.2020 Güncelleme Tarihi: 31.07.2020 

Karagümrük Süper Lig'e çıktı

Hatayspor ve Erzurumspor'un doğrudan Süper Lig'e yükseldiği TFF 1. Lig'in play-off finalinde Adana Demirspor ile Fatih Karagümrük, Süper Lig'e çıkan 3. ekip olmak için mücadele etti.

SÜPER LİG'İN 3. TAKIMI KARAGÜMRÜK

Adana Demirspor ile Karagümrük, Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.

Mücadelenin 120 dakikası 1-1'lik eşitlike sona erdi ve kazananı penaltı atışları belirledi.

Karagümrük, penaltı atışlarında sağladığı 6-5'lik üstünlük ile Hatayspor ve Erzurumspor'un ardından Süper Lig'e çıkan 3. takım oldu.

:: MAÇTAN DAKİKALAR ::

23. dakikada Fatih Karagümrük'ün atağında Darri'nin pasında ceza yayı yakınından kaleyi karşıdan gören noktadan Attamah'ın sert vuruşunda, top yandan auta çıktı.

29. dakikada Erkan Zengin'in pasında ceza sahasında altı pas yakınında sol taraftan Volkan Şen, müsait pozisyonda topu dışarı attı.

36. dakikada Fatih Karagümrük'te Ramazan Civelek'in ceza sahası içine pasında, Sobiech'in kafa vuruşunda kaleci Kurtuluş Yurt topu son anda kornere çeldi.

41. dakikada Fatih Karagümrük golü buldu. Alparslan Erdem'in serbest vuruştan ceza sahasına yaptığı ortada Çağrı Ortakaya'nın kafa vuruşunda kaleci Kurtuluş Yurt'un müdahalesi yeterli olmadı ve top filelerle buluştu: 0-1.

45+2. dakikada Adana Demirspor'da Sinan Kurt'un sağdan ortasında ceza sahası içinde sol tarafta Erkan Zengin'in kafa vuruşunda, top auta gitti.

Maçın ilk yarısı 1-0 Fatih Karagümrük'ün üstünlüğüyle bitti.

65. dakikada Fatih Karagümrük, Ndao'nun ceza sahası yakını sağdan ortasında, kale dibinden mutlak pozisyonda Emeghara topu üstten dışarı attı.

68. dakikada Adana Demirspor beraberliği yakaladı. Adana temsilcisi Berk Yıldız'ın pasında ceza sahasına topla giren Dibba ile beraberlik golünü buldu: 1-1.

83. dakikada Tarık Çamdal'ın sağ kanattan pasında topla buluşan Traore'nin ceza sahasından sert vuruşunda, kaleci Kurtuluş Yurt son anda topu kornere çelmeyi başardı.

Maçın normal süresi 1-1 berabere bitti ve karşılaşma uzatmaya gitti.

UZATMA DAKİKALARI

94. dakikada Fatih Karagümrük'te Ndao'nun sağdan pasında ceza sahası içinden Engin Bekdemir'in gelişine sert vuruşunda, kaleci Kurtuluş Yurt topu kornere çeldi.

102. dakikada Adana Demirspor'da, Dibba'nın topu kaybetmesinden sonra topla buluşan Berk Yıldız ceza sahası sol çaprazdan sert vurdu, top çok az farkla dışarı çıktı.

Maçın ilk uzatma bölümünde 1-1'lik eşitlik bozulmadı.

106. dakikada Fatih Karagümrük'te Engin Bekdemir'in pasında Çağrı Ortakaya ceza sahası dışından kaleyi karşıdan gören uzak noktadan şutunu çekti, kaleci Kurtuluş Yurt topu uzaklaştırdı.

119. dakikada ceza yayı solundan Erkan Zengin'in kullandığı serbest vuruşta, kaleci Aykut Özer güçlükle topu kornere çeldi.

Maçın uzatma dakikalarında da 1-1'lik eşitlik bozulamadı ve karşılaşma penaltılara gitti.

PENALTILAR

Fatih Karagümrük'te Engin Bekdemir, Ndao, Attamah, Koray Altınay, Sabo ve Fatih Kuruçuk penaltı vuruşlarını gole çevirdi.

Adana Demirspor'da Erkan Zengin, Hasan Kılıç, Aosman, Dibba, Adil Demirbağ penaltı vuruşlarını gole çevirirken, Mehmet Uslu'nun ise penaltı vuruşunu kaleci Aykut Özer kurtardı.

Penaltı atışları sonucunda, Adana Demirspor'a 6-5 üstünlük sağlayan Fatih Karagümrük, Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Son yılların modası: Türkiye'de çalışmış ve Türkçe bilen istihbarat başkanları

İngiltere’nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiliz gizli servisi MI6'nın başına geçti. Türkiye'de görev yapan birçok istihbaratçı ya da diplomat ülkelerinde hızla yükseldi. CIA'in ilk kadın başkanı Gina Haspel ile Fransız istihbaratı DGSE'nin başındaki Bernard Emie'nin yolu da Türkiye'den geçti. Üç ismin ortak özelliği iyi Türkçe konuşmaları.

Son yılların modası: Türkiye'de çalışmış ve Türkçe bilen istihbarat başkanları

GİRİŞ 31.07.2020 06:30GÜNCELLEME 31.07.2020 13:39

Haber7 / Detay Haber

İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore, dün İngiliz dış istihbarat servisi olan MI6'nın yeni başkanı olarak atandı.

Çok iyi bir Türkçeye sahip olan Moore'un, İngiliz istihbaratının başına getirilmesi Türkiye'de çalışmış ve Türkçe bilen diğer isimleri akıllara getirdi.

Moore gibi Türkiye'de elçilik görevini yapmış Fransız isim Bernard Emie, Fransa'nın dış istihbarat servisi olan DGSE'nin başkanlığını yürütüyor. Emie, 2007-2011 yılları arasında Türkiye'de bulunmuş ve iyi bir Türkçesi var.

CIA'in başına geldikten sonra "işkenceci başkan" olarak anılan Gina Haspel, 2000'li yılların başında Türkiye'de çalışmıştı. Çok iyi Türkçe bilen Haspel, CIA'in başına geçen ilk kadın başkan ünvanına sahip.

ABD'nin Suriye Temsilcisi James Jeffrey ve Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov da çok iyi Türkçe bilen isimler arasında yer alıyor. 1989 yılında Moskova Devlet Üniversitesi Türkoloji bölümünden mezun olan Peskov, Rus Dışişleri Bakanlığı'ndaki diplomatik kariyeri sürecinde Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde çeşitli görevlerde bulundu. Jeffrey ise Türkiye'de 2008-2010 yılları arasında  ABD'nin Türkiye Büyükelçisi görevini yürüttü.

Takvim gazetesi yazarı  ve  hain darbe girişimi şifresi

Takvim gazetesi yazarı , geçtiğimiz günlerde MI6’in başına getirilen ’nin  Büyükelçisi ’un  hain darbe girişiminin ardından yaptığı açıklamalara dikkat çekti. Diler, hain darbe girişiminin ardından ilk gelenin İngiliz Bakan  olduğunu hatırlatarak, Moore’un "Hayır, kesinlikle biz darbenin içinde yokuz. Bu arada, ABD de yok” ifadelerini kullandığını yazdı. Diler öte yandan Moore’un bir başka açıklamasının çok daha dikkat çekici olduğunu söyledi. Diler, “Moore "Şunu anımsatmak isterim İngiltere Parlamentosu en son Hitler tarafından bombalanmıştı..." sözleriyle savaşın tarifini, taraflarını ve şiddetini anlatıyordu... İngiltere ve HİTLER örneğini vererek "15 TEMMUZ'un arkasında  var" diyordu” diye yazdı.

Richard Moore ve 15 Temmuz hain darbe girişimi şifresi

Ocak 2014 ile Aralık 2017 arasında 'nin  görevini yürüten , MI6 adıyla da bilinen İngiliz Gizli İstihbarat Servisi SIS'in başkanlığına getirildi. Moore'un  görevinden sonra MI6 gibi önemli bir servisin başına getirilmesi büyük dikkat çekti.

Sosyal medyadaki komplo teorileriyle dalga geçen Moore'un görev değişikliğinin ardından  hain darbe girişi hakkındaki açıklamaları tekrar gündeme geldi.

'deyken '15 Temmuz darbe girişiminin arkasında Gülen Hareketi () olduğunu biliyoruz' diyen Moore'u köşesine taşıyan Takvim gazetesi yazarı , söz konusu ismin hain kalkışmanın ardından yaptığı bir diğer açıklamasını daha hatırlattı.

İşte Ergün Diler'in yazısından bir bölüm şu şekilde:

KALKIŞMA'dan sonra ilk gelen İNGİLİZ BAKANDI!
ALAN DUNCAN ilk yardıma koşandı... Şimdi MI6'in tepesinde olan İngiltere  Moore ilk röportajı veren isimdi..." Evet... Yaklaşık 2 yıl önce Ankara'da görev yapan ve kendisini SOSYAL MEDYADAN çok sevdiren İngiltere'nin ANKARA BÜYÜKELÇİSİ Richard Moore'un MI6'in başına geçtiğini yazmışım... Ankara günleri bittikten sonra İNGİLİZ İSTİHBARATININ PATRONU oldu. Bunda şaşılacak bir şey yoktu. Sadece ben önceden buraya taşımışım. Burada görev yaptığı hatta Türkiye'ye ilk geldiği 1990'lardan itibaren ANADOLU'yu iyi bilen bir isimdi MOORE... Eski BÜYÜKELÇİ şimdiki İSTİHBARAT patronu Moore'un pek çok açıklamasını başka önemli isimler gibi yakından takip ettim.
Akıllı insanlar "LAFIN TAMAMI DELİYE SÖYLENİR" misali konuşurlardı. Kritik görevlerdeki isimler kritik açıklamalar yaparlardı. Önemli olan onu görmek ve not almaktı...
Beşiktaşlı olması, 'den ve üç İngiliz futbolcudan dolayı Siyah Beyaz'a gönül vermesi elbette çok önemli ve akıllıca adımlardı...
Ama benim hiç unutmadığım ve notlarımın arasında asla ve kat'a silinmeyecek olan yer başkaydı...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Yükseliş durdurulamıyor! Altın tarihi rekor tazeledi!

Altının ons fiyatı 1.982,73 dolarla tarihi zirvesini görmesinin ardından 1.974,40 dolardan alıcı buluyor. Kurban Bayramı dolayısıyla yurt içi piyasaların kapalı olduğu bugün ise uluslararası piyasalarda güne yükselişle başlayan gram altın, 444,5 lira ile tarihi zirvesini görmesinin ardından yüzde 1 artışla 443,2 lira seviyelerinde hareket ediyor.

Yükseliş durdurulamıyor! Altın tarihi rekor tazeledi!

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına yönelik ikinci dalga endişeleri, küresel ekonomiye dair belirsizlikler ve merkez bankalarının eşi görülmemiş teşvikleriyle tarihi zirvelerinde seyreden altının onsu, bugün rekorunu 1.982,73 dolara taşıdı.

Güne 1.957 dolar seviyelerinden başlayan altının onsu, tarihi zirvesini görmesinin ardından saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,9 artışla 1.974,40 dolardan işlem görüyor.

Altının onsu dün 1.939,68 dolara kadar gerilemiş, ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte rekor daralma kaydetmesinin ardından 1.972,30 doları görmüş ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,7 düşüşle 1.956,21 dolardan tamamlamıştı.

Yükseliş durdurulamıyor! Altın tarihi rekor tazeledi!

Gram altın ise dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel günü önceki kapanışa göre yüzde 0,8 kayıpla 438,9 liradan tamamladı. Kurban Bayramı dolayısıyla yurt içi piyasaların kapalı olduğu bugün ise uluslararası piyasalarda güne yükselişle başlayan gram altın, 444,5 lira ile tarihi zirvesini görmesinin ardından yüzde 1 artışla 443,2 lira seviyelerinde hareket ediyor.

Analistler, bugün Kurban Bayramı dolayısıyla yurt içi piyasaların kapalı olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon, ABD'de kişisel tüketim harcamaları, çekirdek PCE ve Şikago Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin açıklanacağını söyledi.

Teknik açıdan altının ons fiyatı için 2.000 doların önemli direnç konumunda bulunduğun

Dikkat! Türkiye'ye karşı yeni hazırlık peşindeler! Raftan indirecekler...

Spekülatörler yine iş başına geçti. Eski haberlerle doları 6,85’ten 6,97’ye çıkartanlar, yeni senaryolar için hazırlığa başladı. Uzmanlar, gelecek dönemde piyasaları karıştırmak için Batı medyasında “Türkiye ABD ile swap yapmadı”, “Yabancı yatırımcı Türkiye ile ilgilenmiyor” gibi birçok haberin yazılabileceğini söyledi.

Dikkat! Türkiye'ye karşı yeni hazırlık peşindeler! Raftan indirecekler...

GİRİŞ 31.07.2020 09:33GÜNCELLEME 31.07.2020 09:33

Türk piyasalarında yaşanan oyunlara yeni dalga uyarısı yapıldı. Türkiye’nin büyüyen ekonomisiyle gelişmiş birçok ülkeyi geride bıraktığını belirten uzmanlar, ekonomide dalgalanma yaratmak için spekülatörlerin yeniden iş başına geçtiğini söyledi. Özellikle döviz kuru üzerinden Türk ekonomisine zarar vermek isteyenlerin son dikkat çekici oyunu dolar üzerinden gözlendi.

27 Temmuz Pazartesi günü eski haberleri, konuları yeniymiş gibi gündeme getirip, doların daha da yükselmesine çalışanların sevinci kursağında kaldı.ABD Temsilciler Meclisi’nde Türkiye’ye yaptırım kararının kabul edildiği yönündeki haberle dolar 6,85’ten 6,97’ye kadar yükseldi. Ancak haberin yeni olmadığı 1 hafta önce olduğu ve her yerde yer aldığının anlaşılmasının ardından dolar yeniden 6,85 seviyelerine döndü.

Uzmanlar önümüzdeki günlerde bunun gibi olayların daha çok görülebileceğine dikkat çekti. Ekonomiyi kaosa sürüklemek isteyenlerin hafif bir kıpırdanmayı fırsata çevirmeye çalıştığına dikkat çeken uzmanlar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tür insanlar nasıl panik yaratabiliriz, ateşi nasıl körükleyebiliriz onun hesabını yaparlar. Doların biraz hareketlendiği dönemlerde senaryo hep aynı. Eski haberleri, konuları yeniymiş gibi gündeme getir, doların daha da yükselmesine çalış. Batı basını eski dosyaları şimdiden raftan indiriyor.

RAFTAN İNEN HABERE DİKKAT

Önümüzdeki günlerde Türkiye’de olumsuz hava yaratmak, panik çıkarmak üzere birbiri ardına haberler gelecektir. “Türkiye ABD ile swap yapmadı”, “yabancı yatırımcı Türkiye ile ilgilenmiyor” gibi ve bunun türevleri şeklindeki haberleri Batı basınında sıkça görebiliriz. Artık senaryo yazma becerilerine bağlı olarak ne bulabilirlerse yazacaklardır. Yani içerde negatif etkiyi ne kadar artırırsak kardır mantığıyla Batı medyası ellerinde ne varsa Türkiye aleyhine yazıp çizmeye başlayacak.”

ESKİ TÜRKİYE DEĞİLİZ

Yakın zamana kadar kirli ellerdeki TL’yi neredeyse sıfıra indirdiklerini hatırlatan uzmanlar, “Eskiden bizim taşımızla bizim kuşumuzu vururlardı. Kirli elleriyle TL’yi tank tüfek gibi kullanır Türkiye üzerinde operasyon yapabilirlerdi. Halk ne kadar farkında bilemiyorum ama Şimdiki ekonomi yönetimi ülkenin bekası açısından Türkiye’ye çok büyük bir armağan verdi. Kirli ellerdeki TL’yi neredeyse sıfıra indirdi. Bu sayede Türkiye gerçek gücünü kullanıp Libya’da, Suriye’de, Doğu Akdeniz’de masaya oturup dışarıdan kur operasyonu yemeden kendi geleceğini belirleme imkanına sahip olabiliyor. Eskiden Türkiye kafasını kaldırsa hemen dayak yerdi. Şimdi yine aynı filmi çevirmek isteyen güçler son kozlarını kullanmaya çalışıyorlar. Eskiden on birim ile yapabildiklerini bugün bir birim ile yapmaya çalışıyorlar. Ellerindeki silah yeterli olmayınca da suyu bulandırmak için batı medyasını kullanıyorlar” ifadelerini kullandılar.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE GÜVEN ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı. Endeks bu ay hazirana göre yüzde 11,8 artarak 82,2 değerine ulaştı. Ekonomik güven endeksindeki artış, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı. Reel kesim güven endeksi aylık bazda yüzde 10,7 artarak 99,4, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 20,2 yükselerek 66,7, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 9,6 artışla 94,6, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 11,6 artarak 87 değerini aldı. Tüketici güven endeksi ise temmuzda yüzde 2,7 azalarak 60,9 değerine geriledi.