Vahşet: PKK/YPG'li hainler çocukları acımasızca infaz etmeye başladı.

Yollara barikat kuruldu! Polislere taş ve sopalarla saldırıldı! İllegal eyleme CHP'li başkandan destek. 31 Temmuz - 3 Ağustos Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bakan Fahrettin Koca 28 Temmuz'daki vaka ve vefat sayılarını açıkladı: Can kaybı 1 ay sonra ilk kez... Ünlü oyuncu Müjde Ar CHP'li Bodrum Belediyesi'ne isyan etti: Yargıya taşıyacağız “Kokun geliyor oğlum” Doğu Akdeniz'de büyük kararlılık! Türkiye'den yeni NAVTEX ilanı HDP ve Tele1'den Lice'deki yangında ortak provokasyo


Vahşet: PKK/YPG'li hainler çocukları acımasızca infaz etmeye başladı.

/'li teröristler çocukları acımasızca infaz etmeye başladı

Giriş Tarihi: 29.7.2020  07:19 Son Güncelleme: 29.7.2020  09:41

/ Suriye’de, dünyanın gözleri önünde ve Batı’nın desteğiyle bir vahşet politikası izliyor. Terör örgütü, Rakka ve Deyrizor’da kendisine destek vermeyen ailelerin çocuklarını infaz ediyor. Son kurban, kaçırıldıktan sonra asılmış halde bulunan 7 yaşındaki  oldu.

PKK/YPG çocukları acımasızca infaz etmeye başladı

/ Suriye'de sessiz sedasız bir vahşet politikası izliyor. Terör örgütü, Rakka ve Deyrizor'da kendisine destek vermeyen ailelerin çocuklarını infaz etmeye başladı. Arap ağırlıklı bölgenin nüfus yapısını değiştirmek, aynı zamanda militan açığını kapatmak için çocukları kullanan PKK, buna direnen ailelere karşı vahşi yöntemler kullanıyor. Bunun son örneği Rakka'nın el-Firdevs Mahallesi'nde yaşandı. Terör örgütü PKK/YPG geçtiğimiz hafta kendilerine destek vermeyen Arap asıllı Faris ailesinden tehditle para istedi. Aile ise maddi imkanları olmadığı için destek veremeyeceğini söyledi. Ne oldu ise bundan sonra oldu. Faris ailesinin 6-7 yaşlarındaki erkek çocuğu , cumartesi günü evlerinin önünde oynarken aniden kayboldu. Tüm aramalara rağmen bulunamayan çocuktan ertesi gün acı haber geldi. Yasir Halef, Rakka'daki hastane yakınlarında yıkık bir evin duvarına boynundan iple asılmış halde bulundu. Hastanede yapılan otopside çocuğun fiziki ve cinsel şiddet görmediği, doğrudan asılarak öldürüldüğü anlaşıldı.


YASİR İLK DEĞİL
Yasir Halef, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ya da infaz edilen ilk çocuk değil. Yine kısa bir süre kaçırılan Halil Abdülrezzak isimli 4 yaşındaki çocuğun naaşı da yıkık bir binada bıçakla öldürülmüş halde bulundu. Yine iki çocuğuyla birlikte ortadan kaybolan Arap bir annenin de örgüt tarafından infaz edilmiş olabileceği ifade ediliyor. Terör örgütünün infazları karşısında zora düşen bölge halkı, seslerini duyurabilmek için sosyal medyada 'Çocukları öldürmeyi durdurun' etiketiyle bir kampanya başlattı.

Vahşet: PKK/YPG'li hainler çocukları acımasızca infaz etmeye başladı

PKK/YPG Suriye’de, dünyanın gözleri önünde ve Batı’nın desteğiyle bir vahşet politikası izliyor. Terör örgütü, Rakka ve Deyrizor’da kendisine destek vermeyen ailelerin çocuklarını infaz ediyor. Son kurban, kaçırıldıktan sonra asılmış halde bulunan 7 yaşındaki Yasir Halef oldu.

PKK'lı teröristler tarafından infaz edilen Yasir Halef

PKK'lı teröristler tarafından infaz edilen Yasir Halef

PKK/YPG Suriye’de sessiz sedasız bir vahşet politikası izliyor. Terör örgütü, Rakka ve Deyrizor’da kendisine destek vermeyen ailelerin çocuklarını infaz etmeye başladı. Arap ağırlıklı bölgenin nüfus yapısını değiştirmek, aynı zamanda militan açığını kapatmak için çocukları kullanan PKK, buna direnen ailelere karşı vahşi yöntemler kullanıyor. Bunun son örneği Rakka’nın el-Firdevs Mahallesi’nde yaşandı. Terör örgütü PKK/YPG geçtiğimiz hafta kendilerine destek vermeyen Arap asıllı Faris ailesinden tehditle para istedi. Aile ise maddi imkanları olmadığı için destek veremeyeceğini söyledi. Ne oldu ise bundan sonra oldu. Faris ailesinin 6-7 yaşlarındaki erkek çocuğu Yasir Halef, cumartesi günü evlerinin önünde oynarken aniden kayboldu. Tüm aramalara rağmen bulunamayan çocuktan ertesi gün acı haber geldi. Yasir Halef, Rakka’daki hastane yakınlarında yıkık bir evin duvarına boynundan iple asılmış halde bulundu. Hastanede yapılan otopside çocuğun fiziki ve cinsel şiddet görmediği, doğrudan asılarak öldürüldüğü anlaşıldı.

Yasir Halef

PKK Suriye’de yine çocuk kaçırdı: PKK Suriye'de bir haftada ikisi kız olmak üzere dört çocuğu daha kaçırdı

DÜNYA

PKK Suriye’de yine çocuk kaçırdı: PKK Suriye'de bir haftada ikisi kız olmak üzere dört çocuğu daha kaçırdı

YASİR İLK DEĞİL

Yasir Halef, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ya da infaz edilen ilk çocuk değil. Yine kısa bir süre kaçırılan Halil Abdülrezzak isimli 4 yaşındaki çocuğun naaşı da yıkık bir binada bıçakla öldürülmüş halde bulundu. Yine iki çocuğuyla birlikte ortadan kaybolan Arap bir annenin de örgüt tarafından infaz edilmiş olabileceği ifade ediliyor. Terör örgütünün infazları karşısında zora düşen bölge halkı, seslerini duyurabilmek için sosyal medyada ‘Çocukları öldürmeyi durdurun’ etiketiyle bir kampanya başlattı.

Almanya'nın beslediği PKK tarafından kızı kaçırılan annenin feryadı: Çocuklarımızı kurtarın

DÜNYA

Almanya'nın beslediği PKK tarafından kızı kaçırılan annenin feryadı: Çocuklarımızı kurtarın

YÜZLERCESİ VAR

  • Terör örgütünün tehditlerinden korkarak çocuklarını örgüte veren ailelerin durumu da içler acısı. PKK’nın Rakka ve Deyrizor’da 300 ila 450 arasında çocuğu zorla silah altına aldığı belirtiliyor. Ailelerinden koparılan çocukların çoğunun akıbeti belirsiz. Teröristlerin zulmü sadece çocuk kaçırıp infaz etmekle sınırlı kalmıyor. Örgütü desteklemeyen ailelerin iş yerleri ve tarlaları yakılıyor. Bazı aileler de ‘DAEŞ üyesi’, ‘Nusra destekçisi’ gibi yaftalarla gözaltına alınıp hapsediliyor.

BAE-PKK hattı çocuk ticareti: Zayed Suriye'den organ ticareti için binlerce çocuğu kaçırdı

DÜNYA

BAE-PKK hattı çocuk ticareti: Zayed Suriye'den organ ticareti için binlerce çocuğu kaçırdı

PKK/YPG'nin hedefi olan Suriyeli çocuk: Bizden ne istiyorlar!

 OYNAT 01:29

PKK/YPG'nin hedefi olan Suriyeli çocuk: Bizden ne istiyorlar!

Barış Pınarı bölgesinde terör örgütü PKK/YPG'nin bombalarının hedefi olan Suriyeli çocuk, “Benim kimseye bir zararım yok. Bizden ne istiyorlar!' diye haykırarak terör örgütünün alçak ve kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyor.

İşkenceyle katlettiler

Amerikan destekli terör örgütü PKK’nın Suriye’deki zulmü yıllardır devam ediyor. Örgüt 10 ay önce Tabka ilçesinde, Azaba Aziz eş-Şelleş adlı bir genci ‘terörist oluşumlar içinde bulunduğu’ gerekçesiyle alıkoydu. PKK/YPG Şelleş’i önce bir haftalığına Tabka’da, daha sonra da Deyrizor’daki Kisre Cezaevi’nde tuttu. 26 yaşındaki Şelleş’in serbest bırakılması için ailesinden yüklü miktarda para isteyen örgüt, yoksul aileden istediğini elde edemeyince genci işkenceyle öldürdü. PKK’lı teröristler, Şelleş’in ölümüne dair hiçbir neden belirtmeden cesedini önceki gün ailesine teslim etti. Cesette ağır işkence izlerine rastlandı. Geçimini boyacılıkla sağlayan Şelleş’in, ailesiyle yaklaşık iki yıl önce Deyrizor’daki çatışmalardan kaçarak Tabka’ya yerleştiği öğrenildi.

Terör örgütü PKK, Silopi'de 9 çocuğu babasız bıraktı

GÜNDEM

Terör örgütü PKK, Silopi'de 9 çocuğu babasız bıraktı

Bebek katili PKK!

 OYNAT 05:29

Bebek katili PKK!

Terör örgütü PKK kurulduğu günden bu yana çoluk çocuk demeden katletmeye devam ediyor. Dıyarbakır'ın Çınar ilçesindeki hain saldırı eli kanlı örgütün bu iğrenç yüzünü bir kez daha gün yüzüne çıkardı.

Halk kovuluyor

  • Rakka’nın Sesi Derneği Üyesi Muhammed Hıdır, infaz edilen Yasir’in ailesinin çok fakir olduğunu, veremeyeceklerini bildikleri halde teröristlerin aileden fidye istediklerini anlattı. Hıdır şunları söyledi: “Burada hedef para almak değil, öldürmek. Rakka sakinlerine bir mesaj veriliyor. PKK/YPG Araplar, Kürtler ve Süryaniler de dahil olmak üzere kendilerine karşı olan kimseyi bölgede istemiyor. Sadece kendilerine destek verenlerin kalmasını, kendilerine katılmayanların da göç edip buradan gitmelerini istiyorlar. Bu yüzden fidye ve kaçırma burada çok yaygın.”
PKK'nın indirdiği bayrağı çocuklar öperek yerine astı

 OYNAT 

PKK'nın indirdiği bayrağı çocuklar öperek yerine astı

Diyarbakır'da PKK'nın okulun direğinden indirdiği bayrağı, Diyarbakırlı bir grup çocuk öperek geri astı. Diyarbakır Bağlar Fatih İlk Öğretim Okulunda Teröristlerin indirdiği bayrağı bir grup Diyarbakırlı çocuk öpe öpe göndere çekti.

Terör örgütü PYD/PKK Türkiye'deki sivilleri vurdu: Biri bebek ikisi çocuk 6 kişi şehit oldu

GÜNDEM

Terör örgütü PYD/PKK Türkiye'deki sivilleri vurdu: Biri bebek ikisi çocuk 6 kişi şehit oldu

PKK/YPG çocukları infaz ediyor!
YÜZLERCESİ VAR
Yeni Şafak'ın haberine göre, Terör örgütünün tehditlerinden korkarak çocuklarını örgüte veren ailelerin durumu da içler acısı. PKK'nın Rakka ve Deyrizor'da 300 ila 450 arasında çocuğu zorla silah altına aldığı belirtiliyor. Ailelerinden koparılan çocukların çoğunun akıbeti belirsiz. Teröristlerin zulmü sadece çocuk kaçırıp infaz etmekle sınırlı kalmıyor. Örgütü desteklemeyen ailelerin iş yerleri ve tarlaları yakılıyor. Bazı aileler de 'DAEŞ üyesi', 'Nusra destekçisi' gibi yaftalarla gözaltına alınıp hapsediliyor.



İŞKENCEYLE KATLETTİLER
Amerikan destekli terör örgütü PKK'nın Suriye'deki zulmü yıllardır devam ediyor. Örgüt 10 ay önce Tabka ilçesinde, Azaba Aziz eş-Şelleş adlı bir genci 'terörist oluşumlar içinde bulunduğu' gerekçesiyle alıkoydu. PKK/YPG Şelleş'i önce bir haftalığına Tabka'da, daha sonra da Deyrizor'daki Kisre Cezaevi'nde tuttu. 26 yaşındaki Şelleş'in serbest bırakılması için ailesinden yüklü miktarda para isteyen örgüt, yoksul aileden istediğini elde edemeyince genci işkenceyle öldürdü. PKK'lı teröristler, Şelleş'in ölümüne dair hiçbir neden belirtmeden cesedini önceki gün ailesine teslim etti. Cesette ağır işkence izlerine rastlandı. Geçimini boyacılıkla sağlayan Şelleş'in, ailesiyle yaklaşık iki yıl önce Deyrizor'daki çatışmalardan kaçarak Tabka'ya yerleştiği öğrenildi.

PKK'lı teröristler Suriye'deki çocukları acımasızca infaz ediyor!

HALK KOVULUYOR
Rakka'nın Sesi Derneği Üyesi Muhammed Hıdır, infaz edilen Yasir'in ailesinin çok fakir olduğunu, veremeyeceklerini bildikleri halde teröristlerin aileden fidye istediklerini anlattı. Hıdır şunları söyledi: "Burada hedef para almak değil, öldürmek. Rakka sakinlerine bir mesaj veriliyor. PKK/YPG Araplar, Kürtler ve Süryaniler de dahil olmak üzere kendilerine karşı olan kimseyi bölgede istemiyor. Sadece kendilerine destek verenlerin kalmasını, kendilerine katılmayanların da göç edip buradan gitmelerini istiyorlar. Bu yüzden fidye ve kaçırma burada çok yaygın."

Son dakika:  düzenlemesi kabul edildi! Sosyal medya düzenlemesinde neler var?

Son dakika haberine göre sosyal medyaya ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Günlerdir merak edilen  düzenlemesinde neler var? Sosyal medya düzenlemesiyle neler değişecek? Yasaya göre, günde 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook gibi şirketler Türkiye'de temsilcilik açacak. İşte bu son dakika haberinin ayrıntıları...

Giriş Tarihi: 29.7.2020  07:19Son Güncelleme: 29.7.2020  08:41

Son dakika: Sosyal medya düzenlemesi kabul edildi! Sosyal medya düzenlemesinde neler var?

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, sosyal medya düzenlemesini uzun mesainin ardından kabul etti.

Yasaya göre, günde 1 milyondan fazla kullanıcısı olan Twitter, Facebook gibi şirketler Türkiye'de temsilcilik açacak.

Son Dakika Haberi: İnternet sosyal medya düzenlemesi TBMM'de kabul edildi! Artık Twitter, Facebook ve... | Video

İşte Sosyal medya düzenlemesiyle kabul edilen maddeler;

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin imzasını taşıyan, 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülerek kabul edildi. AK Parti ve MHP'lilerin oyları ile kabul edilen kanunla, 'İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'a' 'sosyal ağ sağlayıcı' şeklinde yeni bir tanımlama getiriliyor. Kanunla, kullanıcıların internet ortamında sosyal etkileşim amacıyla metin, görüntü, ses, konum gibi içerikleri oluşturmalarına, görüntülemelerine veya paylaşmalarına imkan sağlayan gerçek veya tüzel kişiler, sosyal ağ sağlayıcı olarak tanımlanacak.

BİLDİRİM YAPILDIĞI 5'İNCİ GÜNÜN SONUNDA TEBLİGAT YAPILMIŞ SAYILACAK

İdari para cezaları, muhatabın yurt dışında bulunması halinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından doğrudan doğruya muhataba, internet sayfalarındaki iletişim araçları, alan adı, IP adresi ve benzeri kaynaklarla elde edilen bilgiler üzerinden elektronik posta veya diğer iletişim araçlarıyla da bildirilebilecek. Bu bildirim, Tebligat Kanunu'na göre yapılan tebligat hükmünde olacak. Bu bildirimin yapıldığı tarihi izleyen 5'inci günün sonunda tebligat yapılmış sayılacak. Kanunla, yükümlülüğünü yerine getirmeyen yer sağlayıcılarına, caydırıcılığın sağlanması için verilecek idari para cezası artırılacak. Bu kapsamda yer sağlayıcılık bildiriminde bulunmayan veya yükümlülüklerini yerine getirmeyen yer sağlayıcı hakkında, 10 bin liradan 100 bin liraya kadar verilebilen idari para cezası, 100 bin liradan 1 milyon liraya kadar artırılacak. Düzenleme ile içeriğin çıkarılması kararları, içerik ve yer sağlayıcılarına bildirilerek gereğinin yerine getirilmesi istenecek.

Genel Kurul'da, AK Parti ve MHP'nin ortak önergesiyle, teklife, taraflara ilişkin İP adresi, verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, aktarılan veri miktarı ve varsa abone kimlik bilgilerini içeren 'trafik bilgisi' tanımına 'port bilgisinin' de eklenmesine ilişkin hüküm ihdas edildi. Söz konusu önergeyle, aynı İP adresini kullanan farklı kullanıcılar açısından yaşanabilecek mağduriyetlerin giderilmesi amaçlanıyor. İçeriğin çıkarılması kararları, erişim sağlayıcılar tarafından değil içerik ve yer sağlayıcılarca yerine getirilebileceği için bu kararlar, içerik ve yer sağlayıcılarına bildirilerek gereğinin yerine getirilmesi istenecek.

KİŞİLİK HAKLARI İÇİN ETKİN KORUMA

Kişilik haklarının ihlal edilmesi halinde İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un, erişimin engellenmesi kararı verilmesini düzenleyen hükmü yönünden de içeriğin çıkarılması kararı verilebilecek. Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından ilgili içerik ve yer sağlayıcılar ile erişim sağlayıcıya gönderilen içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararının gereği en geç 4 saat içinde ilgili içerik ve yer sağlayıcılar ile erişim sağlayıcı tarafından yerine getirilecek. İnternet ortamında yapılan yayın içeriği nedeniyle kişilik hakları ihlal edilenlerin talep etmesi durumunda hakim tarafından, başvuranın adının, ihlale konu internet adresleriyle ilişkilendirilmemesine karar verilebilecek. Kararda, Erişim Sağlayıcıları Birliği tarafından hangi arama motorlarına bildirim yapılacağı da yer alacak. Böylece arama motorları tarafından başvurucunun adı ile ihlale konu içeriğin ilişkilendirilmemesi sağlanarak kişilik haklarının daha etkin korunması sağlanacak.

TEMSİLCİ BULUNDURMA ZORULULUĞU

Teklife göre, Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcı, en az 1 kişiyi Türkiye'de temsilci olarak belirleyecek. Bu kişinin iletişim bilgilerine kolayca görülebilecek ve doğrudan erişilebilecek şekilde internet sitesinde yer verilecek. Sosyal ağ sağlayıcı bu kişinin kimlik ve iletişim bilgilerini BTK'ya bildirecek. Temsilcinin gerçek kişi olması halinde Türk vatandaşı olması zorunlu olacak. Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen sosyal ağ sağlayıcıya, BTK tarafından bildirimde bulunulacak. Bildirimden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde sosyal ağ sağlayıcıya, BTK Başkanı tarafından 10 milyon lira idari para cezası verilecek. Verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde 30 milyon lira daha idari para cezası verilecek.

İNTERNET BANT GENİŞLİĞİNİN DARALTILMASI

İkinci kez verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren kanunla belirlenen süre içeresinde, bu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı tarafından Türkiye'de mukim vergi mükellefi olan gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal ağ sağlayıcısına yeni reklam vermesi yasaklanacak. Bu kapsamda yeni sözleşme kurulamayacak ve buna ilişkin para transferi yapılamayacak. Reklam yasağı kararının verildiği süre zarfında, yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 50 oranında daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Başvurunun kabulüne ilişkin hakim kararının uygulanmasından itibaren 30 gün içinde söz konusu yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde BTK Başkanı, sosyal ağ sağlayıcının internet trafiği bant genişliğinin yüzde 90 oranına kadar daraltılması için sulh ceza hakimliğine başvurabilecek. Hakim ikinci başvuru üzerine vereceği kararında, yüzde 50'den düşük olmamak kaydıyla, sunulan hizmetin niteliğini de dikkate alarak daha düşük bir oran belirleyebilecek. Bu kararlara karşı BTK Başkanınca itiraz yoluna gidilebilecek. Hakim tarafından verilen kararlar erişim sağlayıcılara bildirilmek üzere BTK'ya gönderilecek. Kararların gereği, bildirimden itibaren derhal ve en geç 4 saat içinde erişim sağlayıcıları tarafından yerine getirilecek.

Temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünün yerine getirilmesi halinde, verilen idari para cezalarının dörtte biri tahsil edilecek, reklam yasağı kaldırılacak ve hakim kararları kendiliğinden hükümsüz kalacak. İnternet trafiği bant genişliğine yapılan müdahalenin sona erdirilmesi için erişim sağlayıcılara BTK tarafından bildirim yapılacak.

48 SAAT İÇİNDE CEVAP ZORUNLULUĞU

Sosyal ağ sağlayıcı, 'içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi' ile 'özel hayatın gizliliği nedeniyle içeriğe erişimin engellenmesini' gerektirecek içeriklere yönelik kişiler tarafından yapılacak başvurulara, başvurudan itibaren en geç 48 saat içinde olumlu ya da olumsuz cevap vermekle yükümlü olacak. Olumsuz cevaplar gerekçeli olarak verilecek. Sosyal ağ sağlayıcılar hakkında 'erişimin engellenmesi kararı ve yerine getirilmesi' ile 'içeriğin yayından çıkarılması ve erişimin engellenmesi' kapsamında verilecek adli para cezaları 1 yıl içinde her bir tekrarında cezalar bir kat artırılarak uygulanacak. Hukuka aykırılığı hakim veya mahkeme kararı ile tespit edilen içeriğin sosyal ağ sağlayıcıya bildirilmesi durumunda, bildirime rağmen 24 saat içinde içeriği çıkarmayan veya erişimi engellemeyen sosyal ağ sağlayıcı, doğan zararların tazmin edilmesinden sorumlu olacak. Bu hukuki sorumluluğun işletilmesi için içerik sağlayıcının sorumluluğuna gidilmesi veya içerik sağlayıcıya dava açılması şartı aranmayacak.

Bu düzenlemenin uygulanmasında sosyal ağ sağlayıcının yükümlülükleri, içerik veya yer sağlayıcısı olmasından doğan sorumluluk ve yükümlülüklerini ortadan kaldırmayacak.

Erdoğan Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi’nin açılışını yaptı! Dünyaya hoşgörü ve medeniyet dersi

'li belediyeden kiralama yolsuzluğu! Belgeler ortaya çıktı! Bir araç için 23 bin TL...

 haberi: 'li belediyelerin skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Bugün de 'nin araç kiralamadaki yolsuzluğu ortaya çıktı. Maltepe Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve 2019 Denetim Komisyonu Üyesi Ufuk Yıldız, bir VİP araç için 22 bin 788 lira harcandığını belgeleri ile ortaya koydu. Yıldız, bu araçların 5-6 bin TL'ye kiralanabileceğini belirtti.

Giriş Tarihi: 28.7.2020  13:40Son Güncelleme: 28.7.2020  13:56

Son dakika: CHP'li belediyeden kiralama yolsuzluğu! Belgeler ortaya çıktı! Bir araç için 23 bin TL...

 AK Parti Meclis Üyesi ve 2019 Denetim Komisyonu Üyesi Ufuk Yıldız, Maltepe Belediyesi'nin 2019 yılında yaptığı Belediye hizmetlerinin yürütülmesi için hizmet aracı kiralanması ve yardımcı personel destek alım işi ihalesinde adı geçen araçların piyasanın çok üzerinde bir fiyatla kiralandığını iddia etti.

Ufuk Yıldız, Maltepe Belediyesi'nin aylık 22 bin 788 liraya VİP donanımlı makam aracı kiraladığını, bu aracın piyasada 5-6 bin liraya kiralanabileceğini belirterek, "Adrese teslim bir şartname durumu söz konusu" dedi. Ufuk Yıldız, "Maltepe Belediyesi'nin 2019 yılında yapmış olduğu ulaşım ihalesinde bir makam aracının piyasa fiyatının tam 5 katı fiyatla kiralandığı sonucuna ulaştık. Ve bu sonucu kamuoyu ile paylaşmak istiyorum. Bu durumda 2019'da yapılmış bir ihale var ki ihalenin EKAP bildirimi buradadır. Bu ihale 21-B yani davet edilen firmalarla pazarlık yapılma usulüyle yapılmış bir ihaledir. Bu ihalenin sonucunda aylık 2 milyon 500 bin lira tutarında bir ihale bedeli belirlenerek araç kiralamaya gidilmiştir. " dedi.

Son dakika: CHP'li belediyeden kiralama yolsuzluğu! Belgeler ortaya çıktı! Bir araç için 23 bin TL...

"Diğer kalemlere baktığımızda bu kiralamaların çok fahiş fiyatla yapıldığı söz konusu." diyen Yıldız, şöyle devam etti:

"Burada kiralanan araçların bilgileri, kaç paraya kiralandığı bilgisi mevcut. Bir göz gezdirdiğimizde 2014 model bir aracın (VİP donanımlı araç) kirası, 22 bin 788 lirayı buluyor. Tüm vatandaşlarımızın malumudur ki böyle bir aracı aylık 5-6 bin liraya kiralamak çok olası bir durum. Ama , bu araç için bir şartname çıkartıyor. Ve bu şartnamede de aracın detaylarını yazıyor.

Son dakika: CHP'li belediyeden kiralama yolsuzluğu! Belgeler ortaya çıktı! Bir araç için 23 bin TL...

Çok basit bir gözlem yaptığımızda bu araç özelliklerinde akıl almaz detaylar var. Bu detayları incelediğimizde kesinlikle Türkiye'de belki sadece ve sadece tek bir araca çıkartıyor bizi. Yani adrese teslim bir şartname durumu söz konusu. 12 voltu 220 volta çeviren 1000 vat çevirici istemiş. Yani ihaleye girecek firma 1500 vat yapsa daha iyisini koysa kabul olmayacak bir şartname var. 25 litrelik bir buzdolabı istemiş şartname. 27 litre olsa, 25 buçuk olsa yine kabul olmayacak. 32 inç uydu televizyon istemiş. Firma sahibi gönlünden 50 inçlik bir televizyon koysa yine şartname kabul olmayacak. Bunun gibi yüzlerce detay var. Sonuç itibariyle çıkıyor ki, bu şartnamenin işaret ettiği araç, tek bir araçtır. Ve ihaleyi alabilecek firma tek bir firmadır, bu araç sahibi."

 

Son dakika: CHP'li belediyeden kiralama yolsuzluğu! Belgeler ortaya çıktı! Bir araç için 23 bin TL...

16 artı bir kişilik bir başka minibüs kirasından da bahseden Yıldız, "Bu ihalede de aracın aylık kirası, 18 bin 700 lirayı buluyor. Bu araç için de küçük bir piyasa araştırması yaptığımızda 4-5 bin maksimum 6 bin liraya çok rahat kiralanabilir. Sonuç şu ki  piyasa fiyatının takriben 4 katı, 5 katı hatta 6 katı fiyatla araç kiralamaya gitmiştir. Fakirin fukaranın parasını böyle çöpe atmıştır. Kamuyu zarara uğratmıştır." şeklinde konuştu.

Öte yandan Maltepe Belediyesi'nden konuyla ilgili açıklama yapılmayacağı belirtildi.

Son dakika haberi: Yollara barikat kuruldu! Polislere taş ve sopalarla saldırıldı! İllegal eyleme 'li başkandan destek

Son dakika haberi:  binası önünde başlayan ve izinsiz yürüyüş yapmak isteyen 55 kişinin gözaltına alındığı eylemde; çöp konteynerleri devrildi, yollara barikat kuruldu, çevredeki işyerleri ve araçlara saldırıldı. Eylemde polislere de taş ve sopalarla saldırıldı. İstanbul Kadıköy ilçesi  HDP ilçe binası önünde başlayan ve izinsiz yürüyüş yapmak isteyen 55 kişinin gözaltına alındığı eylemin ’li Kadıköy Belediye Başkanı  tarafından desteklendiği bildirildi. Öte yandan yasa dışı eyleme; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı birlikte katılmış!

Giriş Tarihi: 29.7.2020  08:11Son Güncelleme: 29.7.2020  08:11

Son dakika haberi: Yollara barikat kuruldu! Polislere taş ve sopalarla saldırıldı! İllegal eyleme CHP'li başkandan destek

Son dakika haberi... HDP ilçe binası önünde eyleme; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin'in de katıldığı öğrenildi.

YOLLARA BARİKAT KURULDU, POLİSLERE TAŞ VE SOPALARLA SALDIRILDI

Yasadışı eylemde; çöp konteynerleri devrildi, yollara barikat kuruldu, çevredeki işyerleri ve araçlara saldırıldı. Eylemde polislere taş ve sopalarla saldırıldığı tespit edildi.

55 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın beşinci yılı nedeniyle yaşamını yitirenlerle ilgili olarak Kadıköy'de gerçekleştirilen anma etkinliğinin ardından izinsiz yürüyüş yapmak isteyen gruptan 55 kişi gözaltına alınmıştı.

YASA DIŞI EYLEME KİMLER KATILDI?

HDP ilçe binası önünde eyleme; SGDF, ESP, HDP, CHP Kadıköy İlçe Örgütü, CHP Üsküdar İlçe Örgütü, Kaldıraç, Dev-Güç, Anarşist Gençlik, EHP, Birleşik Devrimci Parti, TİP ve DÖB ve bazı marjinal gruplardan oluşan yaklaşık 300 kişilik grup katılmıştı.

EYLEM HDP İLÇE BİNASI ÖNÜNDE BAŞLADI!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü; izinsiz yürümek isteyen gruba müdahale edildiği açıklamıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, 20 Temmuz 2015'te Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın 5'inci yıl dönümünde yaşamını yitirenlerle ilgili olarak gerçekleştirilen anma etkinliği ile ilgili gerekli tedbirlerin alındığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedilmişti:

"20 Temmuz 2020 tarihi saat 18.00 sıralarında ilimiz Kadıköy ilçesi Halit Ağa Caddesi HDP ilçe binası önünde aralarında SGDF, ESP, HDP, CHP Kadıköy İlçe Teşkilatı, CHP Üsküdar İlçe Teşkilatı, Kaldıraç, Dev-Güç, Anarşist Gençlik, EHP, Birleşik Devrimci Parti, TİP ve DÖB ve bazı marjinal gruplardan oluşan yaklaşık 300 kişilik grubun 18.45 sıralarında dağılmasından sonra bazı grupların ara sokaklarda toplanarak Kadıköy Süreyya Operası önüne illegal olarak yürüyüşe geçmek istemesi üzerine toplanan gruba görevlilerimizce sözlü ikazda bulunulmuş ancak grubun çöp konteynerlerini devirerek yola barikat kurup, çevredeki işyerleri ve araçlara saldırması ve görevli personelimize taş ve sopalarla mukavemet göstermesi üzerine gruba müdahale edilmiş ve gruptan toplam 55 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar ile ilgili tahkikat devam etmektedir."

 

PKK; PATLAYICILARLA KARAKOL İNŞAATINA SALDIRDI, İŞÇİLERİN ÇADIRLARINI YAKILDI, "#DİRENLİCE" DEDİ

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın; Lice'deki terör örgütü PKK'nın eylemlerini destekleyen paylaşımda bulunduğuna yönelik iddialar basına yansımıştı.

2013 yılında, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen terör örgütü PKK'nın destekçisi gruplarla güvenlik güçleri arasında molotof kokteyli ve biber gazlı çatışmalar çıkmıştı. Eylemciler, patlayıcılar ile inşaata saldırmış ve işçilerin çadırlarını yakmışlardı.

Şerdil Dara Odabaşı; olaylar sırasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından "#DirenLice" ifadelerini paylaşmıştı.

Odabaşı; bir özel televizyon kanalında açıklamada bulunmuş ve "Bu tweeti çok farklı yerlere çeken bir anlayış ve algı yönetimi var. Bu tweeti ben Yoğurçu Parkı'ndan attım. Binlerce Kadıköylü ile yürüyüş yaptık. Bu yürüyüş Türkiye'nin çeşitli illerinde yapıldı" iddiasında bulunmuştu.

Bayramda yasak var mı? 31 Temmuz - 3 Ağustos Kurban Bayramı'nda  olacak mı?

Başkan Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından merak edilen  konusuna değindi. Kurban Bayramı’na sayılı günler kalan vatandaşlar, “Bayramda yasak var mı?” sorusunun yanıtını merak ediyor. Başkan Erdoğan söz konusu kısıtlama ihtimaline karşın açıklamalarda bulunurken vatandaşlara da uyarılar yaptı. Peki, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı var mı? İşte sokağa çıkma yasağı son dakika gelişmeleri…

Giriş Tarihi: 29.7.2020  08:04

Bayramda yasak var mı? 31 Temmuz - 3 Ağustos Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Başkan Erdoğan bir süredir ülke gündemini meşgul eden "Kurban Bayramı'nda  var mı?" sorusuna açıklık getirdi. Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Başkan Erdoğan, bayramın ilk gününde oluşması muhtemel yoğunluğu azaltmak için uyarılarda bullundu. Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı? Bayramda yasak olacak mı? İşte detaylar…

KURBAN BAYRAMINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? BAYRAMDA YASAK OLACAK MI?

Bayramda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağına ilişkin detaylar milyonlarca vatandaşın merak ettiği konular arasında yerini alırken 31 Temmuz'da ilk günü idrak edilecek olan Kurban Bayramı önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kısıtlamaya ilişkin açıklama ve uyarılar geldi…

Bayramda yasak var mı? 31 Temmuz - 3 Ağustos Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

BAYRAMDA YASAK VAR MI?

Bayramda  olmayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle;

Bu mübarek günler vesilesiyle Türk milletinin, Müslümanların ve tüm insanlığı feraha kavuşmasını Allah'tan dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı için tüm kurumların hazırlıklarını tamamladığını belirtti.

Ülkede kesilecek büyük ve küçükbaş kurbanlıkların tamamının yerli üretim olduğunu ifade eden Erdoğan, gerek kurbanlıkların kontrolü, gerek kesim yerleri, gerek kesim sonrası temizlik hususunda gereken tedbirlerin ağırlıklı olarak yerel yönetimler vasıtasıyla alındığını söyledi.

Kurban kesim yerlerinde yoğunluk oluşmaması için bayramın 2'nci ve 3'üncü günlerinin de değerlendirilmesini tavsiye eden Recep Tayyip Erdoğan, bayram için yolculuğa çıkacak tüm vatandaşlardan dikkatli olmalarını ve kurallara riayet etmelerini özellikle istedi.

Bayramda yasak var mı? 31 Temmuz - 3 Ağustos Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Kovid-19 salgınının devam ettiği şu günlerde gerek kurban keserken, gerek bayramlaşırken "TAMAM" diye ifade ettikleri "temizlik, maske ve mesafe" kurallarından asla taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sıkıntılı ve zahmetli olduğunu bildiğimiz bu kuralları kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için harfiyen uygulayalım. İnşallah çoğu gitti azı kaldı. Salgın dönemini geride bıraktığımızda inşallah yaptığımız fedakarlıkların karşılığını ziyadesiyle alacağımız güzel günler bizi bekliyor. Milletimizin salgın dönemindeki istihdam kaybını önlemek ve sosyal destek ihtiyacını karşılamak için çeşitli kalemlerde 26,5 milyar liralık karşılıksız nakit ödeme yaptık. İnşallah bundan sonra da 83 milyon vatandaşımızın her birinin yanında yer almayı sürdüreceğiz."

SON DAKİKA:  28 Temmuz'daki vaka ve vefat sayılarını açıkladı: Can kaybı 1 ay sonra ilk kez...

Son dakika haberleri... Türkiye korona virüsle mücadelede aldığı önlemlerle vaka sayısını kontrol altında tutmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da her gün koronavirüs vaka ve vefat sayılarını son dakika olarak duyuruyor. Vatandaşların merakla beklediği 28 Temmuz corona virüs tablosu Bakan Koca tarafından açıklandı. İşte, Türkiye'de 28 Temmuz koronavirüs vaka ve vefat sayıları tablosu...

Giriş Tarihi: 28.7.2020  20:37Son Güncelleme: 28.7.2020  20:58

SON DAKİKA: Bakan Fahrettin Koca 28 Temmuz'daki vaka ve vefat sayılarını açıkladı: Can kaybı 1 ay sonra ilk kez...

Son dakika haberi... Türkiye korona virüsle mücadelede aldığı önlemlerle vaka sayısını kontrol altında tutmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da her gün koronavirüs vefat ve vaka sayılarını açıklamaya devam ediyor. Vatandaşların merakla beklediği 28 Temmuz corona virüs tablosu Bakan Koca tarafından açıklandı. İşte 28 Temmuz vaka ve vefat sayıları:

Son dakika: Koronavirüs 28 Temmuz güncel verileri açıklandı! Vaka sayısında artış..

Sağlık Bakanlığı, Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu'nu açıkladı. Son 24 saatte 963 yeni tanı konuldu, 15 hasta hayatını kaybetti, 1092 iyileşenle birlikte tedavisi tamamlananların sayısı 211 bin 561'e yükseldi. Toplam can kaybı 5 bin 645 olurken, yoğun bakım hasta sayısı 1280, entübe hasta sayısı 403 olarak açıklandı.

BUGÜNKÜ TEST SAYISI:47.412
BUGÜNKÜ VAKA SAYISI:963
BUGÜNKÜ VEFAT SAYISI: 15
BUGÜNKÜ İYİLEŞEN SAYISI:1.092

30 GÜN SONRA BİR İLK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımda; Test sayımız, temaslı taraması sonucu, iki gün içinde 47.500 seviyesine çıktı. Yeni vaka sayımızda düne kıyasla 64 artış var. Son 24 saat içindeki vefat sayımız, 30 GÜN SONRA İLK KEZ 15 olarak gerçekleşti. Yeni iyileşen hasta sayımızda düne göre artış var.

27 TEMMUZ RAKAMLARI:

TEST SAYISI: 45283
VAKA SAYISI: 919
VEFAT SAYISI: 17
İYİLEŞEN SAYISI: 982

26 TEMMUZ KORONAVİRÜS VERİLERİ:

Türkiye'de 26 Temmuz'da 927 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 17 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 226 bin 100, can kaybı 5 bin 613 oldu.1010 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 209 bin 487 oldu.

25 TEMMUZ KORONAVİRÜS VERİLERİ:

Son 1 haftada PNÖMONİLİ hasta sayısı ORANI en çok azalan illerimiz: Artvin, Muş, Denizli, Düzce, Erzurum. En çok artan illerimiz: Isparta, Kocaeli, Mardin, Karaman. Sebebi ne olursan olsun, başkalarının ihmali, tedbirlerin terkine gerekçe kabul edilmemeli.

Ünlü oyuncu  'li  Belediyesi'ne isyan etti: Yargıya taşıyacağız

Ünlü oyuncu 'li  Belediyesi'ne isyan etti. Gündoğan Mahallesi'ndeki evinde yıllardır sesiz sedasız yaşadığını belirten ünlü oyuncu, konsept değiştiren otelden gündüz plaj, gece de sahneden gelen müzik seslerinin çok yüksek olmasına tepki göstererek dava açmaya hazırlandığını açıkladı. Müjde Ar, "Belediyenin de yeterli özeni göstermediğini düşünerek 2 aydır bekliyoruz. Bu konuyu yargıya taşımaya karar verdik” dedi."

AJANSLAR

Giriş Tarihi: 28.7.2020  19:58Son Güncelleme: 28.7.2020  20:01

Ünlü oyuncu Müjde Ar CHP'li Bodrum Belediyesi'ne isyan etti: Yargıya taşıyacağız

Son dakika haberi: Bodrum'un Gündoğan Mahallesi'nde yaşayan Müjde Ar, gürültü kirliliğinden yakındı. Kızılburun mevkisindeki ünlü bir otel ile restoran tarafından düzenlenen gündüz plaj konserleri, akşam ise canlı müziğin yarattığı gürültü kirliliği nedeniyle kendisi ve komşularının rahatsız olduğunu dile getiren Ar, tepki gösterdi. Ar, "Sakin olduğu için buraya yerleştik. Bu otel, 5-6 yıl önce buraya yapıldı. Otelle ilgili sıkıntılarımız vardı ama gittikçe kantarın topuzu kaçtı. Yaklaşık 2 aydır müzik gürültüsünden uyuyamıyorum. Sesler duyuyorum. Müzik 01.00'da bitiyor. Ama ben saat 04.00'de müzik sesi duyarak uyanıyorum. Müzik yok ama o ses kulağımızda kalıyor. Müziği çok seven biriyim. Bunu yüzlerce insanı nefes aldırmayacak, balkonda konuşturamayacak hale getirdiğiniz vakit yasaya karşı çıkıyorsunuz. O zaman uyarmak bizim görevimiz, takip etmek adli makamların birinci dereceden belediyenin görevi. Bunların ruhsatları yok, işletme belgeleri yok. Gündoğan'ın yanı sıra Gümüşlük ve Bitez sessiz alan ilan edildi. Burada eğlence yerleri belli. Çok bayılan, sabaha kadar müzik dinlemek isteyen oralardan ev alıyor. Bizim gibi huzur bulmak isteyenlerde böyle yerlerde yaşıyorlar" dedi.



'RUHSATSIZ MÜZİK YAPTIKLARINI ÖĞRENDİK'

Bodrum büyüdükçe sorunların da büyüdüğünü söyleyen Ar, şöyle devam etti:

''Belediye başkanının ben bunları karşılarım diye göreve başlaması gerektiğine inanıyorum. Bodrum'un sorunları çok, yazlık nüfusu kaldırmıyor. Altyapı sorunları var."

Müjde Ar'ın eşi Kültür eski Bakanı Ercan Karakaş da, "Öğlen 13.00'den akşam 18.00'a kadar plaj konserleri ve akşam bizzat ses sanatçılarının çıktığı konserleri duyuyoruz. O kadar duyuyoruz ki burada konuşamıyoruz. Müzik evin içerisinde çalıyor. Gerek çevre yasası gerek yönetmelik, gerek ceza yasasına göre hiç birisi ister ticari ister ticari olmayan, kimse komşusunu rahatsız etme hakkına sahip değil. Burada gürültüden oturamıyoruz. Belediyeye başvurduk. Ruhsatsız ve izinsiz müzik yayını yaptıklarını öğrendik" diye konuştu.

'BELEDİYE SORUMSUZCA DAVRANIYOR'

Müjde Ar'ın komşusu Hakan Tangut da, "Market yok, bakkal yok, herkes buraya kafa dinlemeye geliyor. Dört yaşında çocuğum var, burada gürültüden uyumuyor. Gürültüden dolayı birçok kişi burada evini satılığa çıkarıyor. Oraya kesinlikle belediye başkanının veya bir üstünde olan kişinin gelip denetlemesi lazım. Bence belediye başkanının da bu durumda parmağı var. Bir şekilde su gürültü sorununu çözmesi lazım. Kimsenin burada yaşayanları rahatsız etmeye hakkı yok. Saat 01.00'e kadar müzik çalıyor, halaylar çekiliyor. Bodrum'da bu durumdan herkes çok rahatsız. Ben belediye başkanıyla görüştüm ama şikayetimle ilgilendiğini zannetmiyorum. Onun otel yetkililerine yakın olduğunu düşünüyorum. Belediye sorumsuzca davranıyor" dedi.

'BELEDİYEYE ŞİKAYET ETMEMİZE RAĞMEN DEVAM EDİYOR'

Pelin Özkan ise, şu ifadeleri kullandı:

"Tatil için özellikle sessiz bölge aradım. Köşede var olan otel öğlen civarı müziği başlatıyor, gece sesi yükselterek defalarca jandarmaya, belediyeye şikayet ettiğimiz halde devam ediyor. Yaşadığım hayal kırıklığının sebebi; sessiz bir bölgeyi tercih etmeme rağmen aşırı gürültülü olması ve belediye yetkililerinin defalarca uyarılmasına rağmen önleminin alınmaması."

CHP pişkinliği Belediye Başkanı'nı isyan ettirdi.

 

İBB’nin ‘biz yaptık’ çığırtkanlığına Beyoğlu Belediye Başkanı’ndan ‘video’lu yalanlama

“Kokun geliyor oğlum”

’in Mut ilçesindeki kazada şehit olan 4 asker, son yolculuklarına uğurlandı. Şehit Kerim Arslan’ın annesinin “Kokun geliyor oğlum, çık bir kere yüzünü göreyim” sözleri yürekleri dağlad

Giriş Tarihi: 29.7.2020

“Kokun geliyor oğlum”

Mersın'ın Mut ilçesinde askerleri taşıyan otobüsün freni boşalarak şarampole devrilmesi sonucu şehit olan 4 asker dün gözyaşlarıyla toprağa verildi.


 Şehitlerden ulaştırma Er Kerim Arslan (21) için memleketi Kırıkkale'nin Sulakyurt Şeyh Şamil Camisi'nde düzenlenen törende, annesi Güler, babası Osman ve kardeşleri Eyüp ile Ecrin, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tabuta sarılan acılı annenin, "Kokun geliyor oğlum, çık bir kere yüzünü göreyim" sözleri yürekleri dağladı. Şehidin naaşı Çevrimli Köyünde toprağa verildi.



 Piyade er Samet Çaldır (21) için de Bursa'daki Mihraplı Cami'de tören düzenlendi. 2 aylık hamile olan eşi Elif Çaldır, şehidin tişörtüne sarılarak gözyaşı döktü. Annesi Safiye Çaldır ile baba Zülküf Çaldır ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin 16 yaşındaki kardeşi Semih'i ise yakınları teselli etmeye çalıştı.



 Şehit er Mustafa Dağlı (22) için de Mersin'in Tarsus ilçesinde bağlı Tepeköy mahallesindeki evlerinde helallik alındıktan sonra Ulu Cami'de çtören düzenlendi.
Babası Ali, annesi Raziye ve kardeşi Feyyaz Dağlı, gözyaşlarına boğuldu.
Acılı anne oğlunun ardından, "Askerlik yakışmış kuzuma. Canım oğlum, kuzum benim" diye, gözyaşı döktü. Dağlı, namazın ardından Tepeköy Mezarlığına defnedildi.



 Er Caner Mayendağı (25) için ise memleketi Samsun'un İlkadım ilçesindeki Büyük Cami'de tören düzenlendi.
Baba Levent Mayendağı ile bir üsre önce ayrıldığı anne Güngör Göksert ile şehidin ağabeyi Ceyhun Meyandağı, tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Anne Güngör Göksert'in asker selamıyla uğurladığı Caner Mayendağı, Kıranköy Mezarlığında toprağa verildi.



'ŞOFÖR KENDISINI FEDA ETTI'
Kazadan yaralı kurtulan Tarsuslu Er Veysel Tüysüz, dehşet anlarını anlattı.
Şoförün kendisini feda ettiğini söyleyen Tüysüz, "Şoför 'Sağ taraf uçurum, otobüsü sağa atmayacağım yoksa tüm askerlerimiz şehit olacak. Ben kendimi feda ediyorum' diyerek otobüsü yatırdı.
İstese diğer tarafa yatırabilirdi. Bizi kurtarmak için kendisini feda etti" dedi.

Son Dakika Haberi: Mersin'de askerleri taşıyan otobüs kaza yaptı: 4 şehit, 27 yaralı! Olay yerinden ilk görüntüler...

Son dakika | 'de büyük kararlılık! 'den yeni NAVTEX ilanı

Son dakika haberi:  yeni bir NAVTEX ilan ettiğini duyurdu.  gemisi 'de çalışma yapacak. NAVTEX 'dan 18 Eylül'e kadar olan süreyi kapsıyor.

Giriş Tarihi: 28.7.2020  22:31Son Güncelleme: 28.7.2020  23:53

Son dakika | Doğu Akdeniz'de büyük kararlılık! Türkiye'den yeni NAVTEX ilanı

Son dakika haberi: Türkiye Doğu Akdeniz'deki kararlığını dünyaya bir kez daha duyurdu. Yeni ilan edilen NAVTEX ile Barbaros Hayrettin Paşa gemisi Doğu Akdeniz'de çalışma yapacak. NAVTEX 28 Temmuz'dan 18 Eylül'e kadar olan süreyi kapsıyor.

Türkiye'den yeni Navtex! Barbaros nerede arama yapacak?

NAVTEX NEDİR?

NAVTEX, Navigational Telex kelimesinin kısaltılmış halidir. Denizcilerin kullanmakta oldukları önemli bir cihaz olan NAVTEX, seyir halindeyken pek çok verinin alınmasına da olanak sağlamaktadır. Ayrıca NAVTEX ilanı aracılığıyla çevre bilgilendirmesi de sağlanabilmektedir.

NAVTEX ilanı, Türkiye'nin yapmış olduğu ilanın ardından merakla araştırılmaya başlandı. Tatbikatlar gibi durumlarda da bilgilendirme amacıyla gerçekleşen NAVTEX ilanı, bu kez Doğu Akdeniz'deki haklar çerçevesinde gerçekleşti.

Son dakika | Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX ilanı! Türkiye'den dünyaya mesaj

Türkiye NAVTEX ilan etti, Yunanistan Genelkurmay Başkanı acil ülkesine döndü

 ve Tele1'den 'deki yangında ortak provokasyon! Farklı görüntülerle algı operasyonu

'ın  ilçesinde makilik alanda çıkan örtü yangınına Orman Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler hemen müdahale ederken;  ve Tele1 sosyal medya üzerinden başka yangınlara ait görüntü paylaşarak provokasyon yaptı.

Giriş Tarihi: 28.7.2020  23:44 Son Güncelleme: 29.7.2020  00:06

HDP ve Tele1'den Lice'deki yangında ortak provokasyon! Farklı görüntülerle algı operasyonu

Diyarbakır'ın Live ilçesinde dağlık alanda örtü yangını çıktı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Dibek, Yolçatı ve Çağdaş kırsal mahalleleri sınırlarında bu sabah dağlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle örtü yangını çıktı.

Diyarbakır Orman İşletme ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle akşama doğru kontrol altına alınan yangın, rüzgarın etkisiyle yön değiştirdi.

Dağlık alandaki 20 hektara yakın bir arazide etkili olan yangına, arazinin sarp yapısı nedeniyle müdahalede zorluklar yaşandı.

Ekiplerin yangına müdahalesi sürerken HDP ve Tele1 sosyal medya üzerinden büyük bir provokasyona imza attı.

BAŞKA YANGINLARDAN GÖRÜNTÜ İLE ALGI OPERASYONU

HDP'nin Ekoloji Komisyonu'na ait Twitter hesabı üzerinden Lice'deki yangına ilişkin yapılan paylaşımda 2016 yılına ait bir başka ülkedeki yangın fotoğrafı paylaşıldı. Provokatif paylaşımda, "Lice yanıyor. Tarım alanları, ağaçlar ve binlerce hayvan... Bir an evvel müdahale edilmesi gerekli. Halkımız kendi imkanlarıyla yangına müdahale ediyor." diyerek ekiplerin canla başla mücadelesini hiçe saydı. Gelen tepkilerin ardından paylaşım silindi.

Yaptığı skandal yayınlar ile bilinen Tele1 de provokasyona ortak oldu. Tele1'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da Lice yangınına ait olmayan görsel paylaşılırken, "Lice'de büyük yangın! Vatandaşlar sosyal medyadan yardım çağrısında bulunuyor" denildi. Tüm tepkilere rağmen Tele1 skandal paylaşımı silmedi.

Erdoğan  ve Ortahisar Ayasofya Camisi’nin açılışını yaptı! Dünyaya hoşgörü ve medeniyet dersi

Başkan Erdoğan: Diğer inançların sembollerini hedef alan bir millet olsaydık, ’nın yerinde yeller eserdi. Hiçbir zaman yıkmanın, yok etmenin peşinde olmadık. Tam tersine inşanın, ihyanın, yaşatmanın peşinde koştuk

ZEYNEL YAMANZEYNEL YAMAN

Giriş Tarihi: 29.7.2020

Erdoğan Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi’nin açılışını yaptı! Dünyaya hoşgörü ve medeniyet dersi

Trabzon'da restorasyon çalışmaları tamamlanan Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi törenlerle açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törene video konferans ile bağlandı. Dünya mirasının en önemli eserlerini bünyesinde barındıran Anadolu'nun bu iki güzelliğinin, yeniden insanlığın hizmetine sunulmasında başta Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy olmak üzere emeği geçenleri tebrik eden Erdoğan şunları söyledi:
 1600 yıllık mazisi olan Sümela Manastırı, ecdadın bölgeye yerleşmesi ve tümüyle fethinin ardından korunarak bugünlere geldi. Bu eser en parlak dönemlerini 19. yüzyılda yaşamış, Rus işgalinin ardından ise boşaltılarak mahzun kalmıştır. Türkiye'nin toprakları üzerindeki her türlü medeniyet mirasına nasıl sahip çıktığının somut bir örneği olan bu çalışmayı, ülkemizi eleştirenlerin dikkatine sunuyoruz. Eğer biz diğer inançların sembollerini hedef alan bir millet olsaydık, beş asırdır elimizde olan bu manastırın yerinde yeller eserdi. Aynı durum Anadolu'nun dört bir yanındaki benzer eserler için de geçerlidir. Hiçbir zaman yıkmanın imhanın yok etmenin peşinde olmadık. Tam tersine hep inşanın, ihyanın, yaşatmanın peşinde koştuk. Osmanlı'nın daha bir asır önce çekildiği coğrafyalarda ise tam anlamıyla bir kültürel soykırım yaşandı. Balkanlar'da bir asır önce 300 camiyle bıraktığımız bir şehirde bugün her nasılsa ayakta kalabilmiş tek bir caminin olması kimin nerede durduğunun ispatı.

TEŞEKKÜRÜ HAK EDİYORUZ
 Ayasofya'yı cami olarak yeniden hizmete açmamız, rahatsızlık sebebi olmamalı. Tam tersine bu ulu mabede sahip çıktığımız, koruduğumuz, yaşattığımız için teşekkürü hak ettiğimize inanıyoruz. Ortahisar Ayasofya Camii için de aynı durum geçerli. 750 yıllık bir geçmişi olan bu eser, ecdadın elinde daha da güzelleşecek günümüze ulaştı. Sadece bir asır önceki Rus işgali sırasında depo haline dönüştürüldü. Bahçe duvarlarından tavanlarına kadar yeniden inşa ettiğimiz Ortahisar Ayasofya Camii'nin kadim ve kucaklayıcı medeniyet anlayışımızın sembollerinden biri olarak hizmete açıyoruz. Bu töreni yarım bin yıldır cami olarak hizmet veren bu eserin kılına bile dokunmayan ecdadın hoşgörü ve sevgi ikliminden nasibini alamayanlara ithaf ediyoruz.
 İstanbul'daki Ayasofya Camii'nin açılışı ülkemizde ve dünyada hakka ve hukuka saygılı olanlar ile zihni ve kalbi kararmış olanları ayıran bir turnusol kağıdı işlevi görmüştür. Milletimizin Anadolu'daki bin yıllık varlığını kabul edemeyenler bir kez daha Ayasofya bahanesi ile kinlerini kustular. Milletimizin değerlerine husumet duyanlar Ayasofya üzerinden gerçek niyetlerini ortaya koydu. Türk milletine ve İslam dinine düşmanlıklarını açıkça dile getiremedikleri için bu tür konular üzerinden kendilerini konumlandırıyorlar.
 Sürekli bel altı vurarak kazanım elde etmeye alışmış olanlar içerde ve dışarda aynı sinsilikle yollarına devam ediyorlar. İnsanlara iftira atarak, vatandaşlarımızı kışkırtarak, milletin değerlerine olan düşmanlıklarını gizlemeye çalışıyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar artık yolun sonu görünüyor.



MERYEM ANA AYINI 15 AĞUSTOS'TA
 Bu sene 15 Ağustos'ta Ortodoks vatandaşlarımızın Sümela Manastırı'nda restorasyon döneminde ara verilen Meryem Ana Ayini'ni gerçekleştirebileceklerini duyurmak istiyorum.

BARTHOLOMEOS'TAN TEŞEKKÜR
 Fener Rum Patriği Bartholomeos, Başkan Erdoğan'ı telefonla arayarak, Sümela Manastırı'nın yeniden ziyarete açılması dolayısıyla teşekkür etti, İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.



KAYALARA KARŞI ÇELİK TELLER GERİLDİ
Trabzon'un Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı kaya düşme riskine karşı Eylül 2015'te ziyarete kapatılmıştı. Manastırın avluya kadar olan bölümü, projenin birinci etabının tamamlanması ile 25 Mayıs 2019'da ziyarete açılmıştı. 2016'da başlayan restorasyon çalışmaları kapsamandı yamaçta tehlike arz eden kayalar düşürüldü, uzmanlar tarafından belirlenen bölgelere çelik tel ağ gerildi, bariyerler kuruldu. Yapının iç bölümlerinde restorasyon gerçekleştirildi, patika yolda da düzenlemeler yapıldı.

FRESKLERE ÖZEL OTOMATIK ÖRTÜ
Trabzon'da 52 yıl müze olarak kullanıldıktan sonra 2013'te ibadete açılan Ortahisar Ayasofya Camii'nde 2018'de başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Caminin ibadete açık alanında bulunan freskler, özel bir sistemle namaz vaktinde otomatik olarak örtüldükten sonra namaz sonrası tekrar ziyaretçilerin görselliğine sunulacak. 5 Temmuz 2013 tarihinde ilk cuma namazı ile resmen ibadete açılan Ayasofya'da yapı sağlığının sürekli olarak izlenmesi adına esere yerleştirilen ivmeölçerler yerleştirildi.

ESKİ ÜRKEK TÜRKİYE YOK
 Suriye'de nasıl mazlumların feryatlarına bigane kalmadıysak Libya'da da ülkenin meşru yönetiminin iş birliği çağrısını cevapsız bırakmadık.
Azerbaycanlı kardeşlerimizin işgal altındaki topraklarını kurtarma ve vatanlarını savunma çabalarına da destek veriyoruz.
Kendileri bin yıll önceki hesapları bir türlü kapatamayıp bizden 100 yıl önceki haksızlıkları daha öteye taşıma çabalarına sessiz kalmamızı bekleyenlere verecek cevabımız elbette olacaktır.
 Başaramayacaksınız, bu ülkeye diz çöktüremeyeceksiniz, bu milleti teslim alamayacaksınız, şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu vatanın tek karış toprağını bile karanlık emellerinizle kirletemeyeceksiniz.
Artık karşınızda eski zayıf ve ürkek ülke değil, büyük ve güçlü Türkiye, hedefi yolunda son ferdine kadar canı dahil tüm varlığını ortaya koyarak yürüyen bir devlet var.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sümela Manastırı ve Ayasofya Cami'nin açılış töreninde önemli açıklamalar 

CHP’li belediyede şok! Makam odası bile haczedildi

’li ’ne de haciz geldi. Temizlik şirketine olan 1 milyon lira borcunu 2004’ten bu yana ödemeyen belediyenin makam odası bile haczedildi.

Giriş Tarihi: 29.07.2020 Güncelleme Tarihi: 29.07.2020 CHP’li belediyede şok! Makam odası bile haczedildi

'nin 2004 yılında anlaştığı bir temizlik şirketi o döneme ait ödemelerin yapılmadığı gerekçesiyle belediyeye dava açtı. Firma sahibi Mehmet Şeref Varan tarafından açılan dava geçtiğimiz aylarda sonuçlandı. 1 milyon TL civarındaki borcun yıllardır ödenmediğini belirten temizlik firması yetkilileri geçen hafta da görüşme için belediyeye geldiklerini ancak sonuç elde edemediklerini ifade etti.

CHP’li belediyede şok! Makam odası bile haczedildiMAKAM KOLTUĞU BİLE...

Bakırköy Belediyesi'ne öğle saatlerinde icra memurları, firmanın avukatı ve yetkilileriyle çok sayıda polis geldi. Bir süre firmanın avukatı ve belediye yetkilileri görüşme yaptı. Görüşmelerden sonuç çıkmayınca belediye binasındaki bazı eşyalar getirilen kamyonetlere yüklendi. Haczedilen eşyalar arasında bilgisayar, yazıcılar, koltuklar ve sandalyeler olduğu görüldü. Bakırköy Belediyesi'ne dava açan firmanın yetkilisi Hatice Türk şöyle konuştu: "2004 yılında yaptığımız çöp toplama ve sulama işinden bir alacağımız vardı. Alacağımızı ödemedikleri için dava açıldı. 2005 yılından beri süren bir davaydı. Yeni sonuçlandı. Mahkemenin verdiği karar neticesinde icra takibi yaptık. Ocak ayından beri bize ödeme yapmadıkları için haciz işlemi yapmaya geldik. Bundan 20 gün önce de gelmiştik. Ödeme yapılmadığı için malları kaldırdık. Alacağımızı tahsil etmek üzere içerideki birkaç eşya alındı. Bilgisayar, yazıcı, masa ve sandalyeler alındı. Alacağımız 1 milyon TL. O kadar eşya alınamadı. Belediyeyi de sıkıntıya sokmayacak şekilde birkaç bilgisayar ve yazıcılar alındı. Başkanlık katındaki bütün malzemeler boşaltıldı. Görüşmelerden de sonuç çıkmadı."

HACİZ OYUNUNDAN 90 MİLYON LİRALIK RANT ÇIKMIŞTI

Daha önce de kilit parke taşı döşeme ihalesinden alacağı 2 milyon 750 bin lirayı tahsil edemeyen şirket tarafından borcunu ödeyemeyen 'li  Büyükşehir Belediyesi haczedilmişti. Makam odası bile boşaltılan CHP'li  Belediye başkanı  ise boş makam odasında "Biz böyle de çalışırız" diyerek şov yapmıştı. Haczi gerçekleştiren avukatın ise belediye avukatı olduğu ortaya çıkmıştı.