ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanı’ndan Libya'ya dikkat çeken ziyaret!...

Türkiye’nin Libya hükümetine yardımı ile bölgedeki dengelerin değişmesi dünya gündemine oturdu. Yenilgi üzerine yenilgi alan Darbeci Hafter için gizlice getirilen Rus jetlerini ifşa eden ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM), Libya'ya kritik bir ziyaret yapıyor. Ziyaretin Mısır'ın darbeci lideri Sisi'nin askeri müdahale tehdidinden hemen sonra yapılması ise dikkat çekti.


ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanı’ndan Libya'ya dikkat çeken ziyaret!...

D'den 'ya dikkat çeken ziyaret!

Giriş Tarihi: 22.06.2020 Güncelleme Tarihi: 22.06.2020 

’nin  hükümetine yardımı ile bölgedeki dengelerin değişmesi dünya gündemine oturdu. Yenilgi üzerine yenilgi alan Darbeci Hafter için gizlice getirilen Rus jetlerini ifşa eden  (AFRICOM), Libya'ya kritik bir ziyaret yapıyor. Ziyaretin 'ın darbeci lideri Sisi'nin  tehdidinden hemen sonra yapılması ise dikkat çekti.

ABD'den Libya'ya dikkat çeken ziyaret!

'nin sahaya inmesiyle dengelerin temellerinden değiştiği 'da, bugün olağanüstü görüşme gerçekleşiyor.

Savaş ağası General Halife Hafter için Libya'ya gizlice getirilen Rus jetlerini ifşa eden  (AFRICOM), Libya'ya kritik bir ziyaret yapıyor.

AFRICOM komutanı General Stephen Townsend, diğer komutanlar ve ABD'li yetkililer, Zuvara'da Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum tarafından meşru hükümetle bir araya geldi.

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) başbakanı Fayiz Serrac ve üst düzey isimlerin katıldığı toplantının zamanlaması dikkat çekici.

Zira, Hafter'i destekleyen 'ın darbeci lideri Abdulfettah Sisi, geçen hafta çatışmaların düğümlendiği Sirte'yi kırmızı çizgi ilan etmiş ve askeri  tehdidi savurmuştu. ABD'li komutanlarla Zuvara'da gerçekleşen toplantının önümüzdeki günler için belirleyici olması bekleniyor.

Tüm dünyanın gözü Libya'da! Böyle geldilerİTALYA VE ALMANYA LİBYA'YI GÖRÜŞTÜ
Libya, Avrupa gündeminin de tepesinde.   Luigi , Roma'yı ziyaret eden Alman mevkidaşı Heiko Maas'la bir araya geldi.

Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen İtalyan bakan, "Libya'da sahadaki durum bizi endişelendiriyor. Sirte'nin özgürlüğüne kavuşturulmasına yönelik operasyonlar yeni çatışmaları ve sivil can kayıplarını tetikleyebilir. İtalya, burada itidalli olma mesajını iletti. Bunu geçenlerde yaptığım Türkiye ziyaretimde de Türk mevkidaşım (Mevlüt) Çavuşoğlu'na belirttim. Libya'yı her türlü bölme teşebbüsünden koruyacağız" dedi.

"Mısır da Libya'daki krizde kilit oyuncu olmaya devam ediyor ve diğer ülkeler gibi  sürecinin masasına oturması tesadüf değil" ifadesini kullanan Di Maio, Libya'da siyasi çözüm vurgusu yaparak amaçlarının Berlin Süreci'ni yeniden başlatmak olduğunu dile getirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas ise, Birleşmiş Milletlerin () Libya'ya yönelik silah ambargosunu denetlemek için AB'nin oluşturduğu İrini operasyonunun komuta merkezini ziyaret ettiğini hatırlattı.

Avrupa'nın İrini operasyonu ile çok güçlü bir sinyal verdiğini savunan Maas, "İrini, siyasi süreci ve Libya'da istikrarı gerçekleştirmek için çok önemli. Ambargoya yönelik çok fazla sayıda ihlal var. Bu operasyonu daha etkili kılmaya ihtiyaç var" diye konuştu.

AB'DEN AÇIKLAMA GELDİ
Avrupa Birliği (AB) ise, 'tüm taraflara şiddete son verme' çağrısı yaptı. AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, şu ifadeleri kullandı: "Yakın dönemde artan şiddet ve dış aktörler tarafından yapılan açıklamalar, ciddi endişe kaynağı. Acilen gerginliğin azaltılması gerekiyor. Tek seçenek, Libya halkı ve bölge istikrarı için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde müzakere edilmiş bir çözüm."

SİSİ'YE TÜRK BAYRAKLI YANIT
Hafta sonu Libya sınırındaki birlikleri ziyaret eden Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, "Sirte ve Cufra, kırmızı çizgidir. Libya'yı Libyalılardan başkası savunmayacaktır. Yardım etmeye ve destek vermeye hazırız. Sınırlarımız içinde veya gerekirse sınırlarımızın dışında herhangi bir görevi yerine getirmek için hazırlıklı olun" demişti. Darbeci Sisi ayrıca, Libya'daki kabileleri ve aşiretleri eğitip silahlandıracaklarını söylemişti.

Libyalılar ise, Sisi'ye Türk bayraklarıyla gösteri yaparak yanıt verdi. Başkent Trablus'un merkezindeki Şehitler Meydanı'nda toplanan göstericiler, Libya ve Türk bayrakları ile üzerine çarpı işareti çizilmiş Sisi fotoğrafları taşıdı. Meydandan 'Ey Sisi, ey Sisi, sana savaş esiri (Hafter) kaldı' sloganları yükseldi.

 

ABD'den Libya'ya dikkat çeken ziyaret!ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanı’ndan Libya'ya dikkat çeken ziyaret!

Darbeci  için 'ya gizlice getirilen Rus jetlerini ifşa eden ABD  Komutanlığı (AFRICOM), Libya'ya kritik bir ziyaret yaptı. Ziyaretin 'ın darbeci lideri Sisi'nin askeri müdahale tehdidinden hemen sonra yapılması ise dikkat çekti.

TÜM DÜNYANIN GÖZÜ LİBYA'DA! BÖYLE GELDİLER

'nin sahaya inmesiyle dengelerin temellerinden değiştiği 'da, bugün olağanüstü görüşme gerçekleşti. Darbeci  için Libya'ya gizlice getirilen Rus jetlerini ifşa eden ABD  Komutanlığı (AFRICOM), Libya'ya kritik bir ziyaret yaptı.

AFRICOM komutanı General Stephen Townsend, diğer komutanlar ve ABD'li yetkililer, Zuvara'da Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum tarafından tanınan meşru hükümetle bir araya geldi.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLER İÇİN BELİRLEYİCİ OLMASI BEKLENİYOR

Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) başbakanı Fayiz Serrac ve üst düzey isimlerin katıldığı toplantının zamanlaması dikkat çekici.

Zira, Hafter'i destekleyen 'ın darbeci lideri Abdulfettah Sisi, geçen hafta çatışmaların düğümlendiği Sirte'yi kırmızı çizgi ilan etmiş ve askeri askeri müdahale tehdidi savurmuştu. ABD'li komutanlarla Zuvara'da gerçekleşen toplantının önümüzdeki günler için belirleyici olması bekleniyor.

İTALYA VE ALMANYA LİBYA'YI GÖRÜŞTÜ

Libya, Avrupa gündeminin de tepesinde. İtalya  Luigi , Roma'yı ziyaret eden Alman mevkidaşı Heiko Maas'la bir araya geldi.

Son dakika: AFRICOM'dan Libya'ya kritik ziyaretSON DAKİKA: AFRICOM'DAN LİBYA'YA KRİTİK ZİYARET

AB'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Avrupa Birliği (AB) ise, 'tüm taraflara şiddete son verme' çağrısı yaptı. AB Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, şu ifadeleri kullandı:

"Yakın dönemde artan şiddet ve dış aktörler tarafından yapılan açıklamalar, ciddi endişe kaynağı. Acilen gerginliğin azaltılması gerekiyor. Tek seçenek, Libya halkı ve bölge istikrarı için Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde müzakere edilmiş bir çözüm."

Son dakika: MHP lideri Devlet Bahçeli'den Libya açıklaması: 'İkinci Kandil' Haftanin’e Türk kahramanlığının mührü vurulmuşturSON DAKİKA: MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ'DEN LİBYA AÇIKLAMASI: 'İKİNCİ KANDİL' HAFTANİN’E TÜRK KAHRAMANLIĞININ MÜHRÜ VURULMUŞTUR

Son dakika: Libya hükümetinden Hafter'e şok! Yolsuzluk belgeleri ortaya çıktıSON DAKİKA: LİBYA HÜKÜMETİNDEN HAFTER'E ŞOK! YOLSUZLUK BELGELERİ ORTAYA ÇIKTI

Libya halkı, darbeci Sisi'ye karşı Türk bayraklarıyla gösteri yaptıLİBYA HALKI, DARBECİ SİSİ'YE KARŞI TÜRK BAYRAKLARIYLA GÖSTERİ YAPTI

Libya hükümeti, Sisi'nin tehdidini savaş ilanı olarak gördüğünü açıkladıLİBYA HÜKÜMETİ, SİSİ'NİN TEHDİDİNİ SAVAŞ İLANI OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

Son dakika haberi: ABD'den 'ya kritik ziyaret! AFRICOM komutanı Serrac ile görüşecek

'da kritik gelişme! ABD'nin  (AFRICOM), , Libya  ve Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile görüşmek üzere Libya'nın Zuwara kentine geldi. ABD'li askeri heyetin havalimanından Libya  yetkilileri tarafından karşılandığı ifade edildi.

Son dakika haberi: ABD'den Libya'ya kritik ziyaret! AFRICOM komutanı Serrac ile görüşecek

ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM), Stephen Townsend ve beraberindeki heyet, Libya'nın Zuwara kentine ziyaret gerçekleştirdi.

SERRAC İLE GÖRÜŞECEKLER

ABD'nin Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM), Stephen Townsend ve beraberindeki heyet, Libya'nın Zuwara kentine ziyaret gerçekleştirdi. Townsend ve beraberindeki askeri heyetin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı El Serrac ve Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa ile görüşeceği ifade edildi. Kritik ziyaretin, Mısır'ın darbeci Cumhurbaşkanı Sisi'nin Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" şeklindeki açıklamalarının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

LİBYA DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YETKİLİLERİ TARAFINDAN KARŞILANDI

ABD'li askeri heyetin havalimanından Libya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından karşılandığı ifade edildi.