Dışişleri'nden son dakika Ayasofya ve Kariye açıklaması.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy: Ayasofya ve Kariye, Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkiyetindedir ve her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konudur. Bu eserlere dair verilmiş ya da verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz.


Dışişleri'nden son dakika Ayasofya ve Kariye açıklaması.

'den çok net " ve Kariye" mesajı: Verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz

Giriş Tarihi: 11.6.2020  10:23 Son Güncelleme: 11.6.2020  11:19

 Sözcüsü  ve Kariye,  Cumhuriyeti'nin mülkiyetindedir ve her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konudur. Bu eserlere dair verilmiş ya da verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz.

Türkiye'den çok net Ayasofya ve Kariye mesajı

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un açıklaması şu şekilde:

ABD nın 10 Haziran 2020 tarihinde yayınladığı "2019 Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu"nun ülkemize ilişkin bölümü, yine kaynağı belirsiz iddialar içeren, objektiflikten uzak bir dille kaleme alınmıştır.

, din ve ibadet özgürlüğünün tüm vatandaşlarımız için ayrım gözetmeksizin korunması ve geliştirilmesi hedefini somut adımlarla desteklemeye devam etmektedir. Ülkemizde, farklı din ve inançlar huzur ve uyum içinde yaşamaktadır.

Ülkemiz son 20 yılda gayrimüslim vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin geliştirilmesi, hoşgörü ve karşılıklı anlayış ortamının güçlendirilmesi amacıyla önemli adımlar atmıştır. Bu dönemde demokrasimizin daha da ileriye taşınması hedefinin bir parçası olarak, her bir vatandaşımızın haklardan eşit şekilde yararlanabilmesi ve ayrımcılığın her türünün önlenmesi için mevzuatta ve uygulamada büyük kazanımlar elde edildiği şüphesizdir.

Türkiye'den ABD'ye Ayasofya yanıtıRapor'da  ve Kariye hakkında belirtilen hususları yine son dönemde yapılan bazı açıklamalar bağlamında hayretle karşılıyoruz.

Ayasofya ve Kariye, Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkiyetindedir ve her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konudur. Bu eserlere dair verilmiş ya da verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz.

Türkiye, topraklarındaki tüm kültürel ve dini varlıkların değerinin bilincinde olup bu eserleri layık oldukları şekilde korumaktadır.

Türkiye'nin dini özgürlüklerin korunması ve ilerletilmesi konusundaki iradesi ve atılan somut adımlar ortadayken, İslam karşıtlığı, anti-Semitizm, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının ABD'de hızla

yükseldiği bir dönemde, ABD'nin bu tür raporlarla dünya kamuoyunun dikkatini, ülkesindeki sorunlardan başka yönlere çekmeye çalışması trajikomiktir.

Rapordaki tüm tutarsızlıkları ve hiçbir mesnedi olmayan maksatlı ifadeleri reddediyor, ABD'yi dini özgürlükler ve insan hakları konusunda kendi iç işlerine yoğunlaşmaya davet ediyoruz.

Dışişleri'nden son dakika Ayasofya ve Kariye açıklaması

: Ayasofya ve Kariye, Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkiyetindedir ve her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konudur. Bu eserlere dair verilmiş ya da verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Dışişleri Bakanlığının yayınladığı "2019 Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu"nun Türkiye ile ilgili bölümünün, yine kaynağı belirsiz iddialar içeren ve objektiflikten uzak bir dille kaleme alındığını bildirdi.

Son dakika: Dışişleri Bakanlığından ABD'ye Ayasofya yanıtı: Her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin

 Sözcüsü Hami Aksoy, " ve Kariye,  Cumhuriyeti'nin mülkiyetindedir ve her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konudur. Bu eserlere dair verilmiş ya da verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz." ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN ABD'YE AYASOFYA YANITI

Bakanlık Sözcüsü Aksoy,   tarafından yayımlanan '2019 Uluslararası Dini Özgürlükler Raporu'nun  ile ilgili bölümlerine ilişkin yöneltilen soruya yazılı cevap verdi. Aksoy, raporun Türkiye bölümünün, yine kaynağı belirsiz iddialar içeren, objektiflikten uzak bir dille kaleme alındığını bildirdi.

Türkiye'nin Ayasofya hamlesi Yunanistan'ı rahatsız etti! Yunanistan'daki Türk-İslam eserlerinin büyük çoğunluğu...TÜRKİYE'NİN AYASOFYA HAMLESİ YUNANİSTAN'I RAHATSIZ ETTİ! YUNANİSTAN'DAKİ TÜRK-İSLAM ESERLERİNİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU...

Başkan Erdoğan 'karar milletimin' demişti! Vatandaş fikrini söyledi: Ayasofya ibadete açılsınBAŞKAN ERDOĞAN 'KARAR MİLLETİMİN' DEMİŞTİ! VATANDAŞ FİKRİNİ SÖYLEDİ: AYASOFYA İBADETE AÇILSIN

Ayasofya için kritik tarih! Kararnamedeki imza sahte mi?AYASOFYA İÇİN KRİTİK TARİH! KARARNAMEDEKİ İMZA SAHTE Mİ?

Son dakika: AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş'tan flaş Ayasofya açıklamasıSON DAKİKA: AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ MEHMET MUŞ'TAN FLAŞ AYASOFYA AÇIKLAMASI

Ayasofya cami olur mu? Hukuki dayanak nedir? Kariye Camii emsal teşkil eder mi? Canlı yayında flaş açıklama |VideoAYASOFYA CAMİ OLUR MU? HUKUKİ DAYANAK NEDİR? KARİYE CAMİİ EMSAL TEŞKİL EDER Mİ? CANLI YAYINDA FLAŞ AÇIKLAMA |VİDEO

Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'a Ayasofya ve Doğu Akdeniz cevabıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN'A AYASOFYA VE DOĞU AKDENİZ CEVABI

Son dakika: Dışişleri Bakanlığından ABD'ye Ayasofya yanıtı: Her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin

 Sözcüsü Hami Aksoy, " ve Kariye,  Cumhuriyeti'nin mülkiyetindedir ve her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konudur. Bu eserlere dair verilmiş ya da verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz." ifadelerini kullandı.

'RAPORDAKİ TÜM TUTARSIZLIKLARI REDDEDİYORUZ'
Aksoy, raporda  ve Kariye hakkında belirtilen konuları yine son dönemde yapılan bazı açıklamalar bağlamında hayretle karşıladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Ayasofya ve Kariye, Türkiye Cumhuriyeti'nin mülkiyetindedir ve her türlü tasarruf yetkisi Türkiye'nin iç işlerini ilgilendiren bir konudur. Bu eserlere dair verilmiş ya da verilecek kararlar başka ülkelerin işi olamaz. Türkiye, topraklarındaki tüm kültürel ve dini varlıkların değerinin bilincinde olup bu eserleri layık oldukları şekilde korumaktadır. Türkiye'nin dini özgürlüklerin korunması ve ilerletilmesi konusundaki iradesi ve atılan somut adımlar ortadayken, İslam karşıtlığı, anti-Semitizm, ırkçılık ve yabancı düşmanlığının ABD'de hızla yükseldiği bir dönemde, ABD'nin bu tür raporlarla dünya kamuoyunun dikkatini, ülkesindeki sorunlardan başka yönlere çekmeye çalışması trajikomiktir. Rapordaki tüm tutarsızlıkları ve hiçbir mesnedi olmayan maksatlı ifadeleri reddediyor, ABD'yi dini özgürlükler ve insan hakları konusunda kendi iç işlerine yoğunlaşmaya davet ediyoruz.".