15-Temmuz net Haberleri - Yeri sinyalle tespit edildi! PKK'nın infazcısı böyle öldürüldü.

PKK’nın elebaşlarından ‘Kasım Engin’ kod adlı İsmail Nazlıkul, gizlenmek için kaçtığı Kandil’in iç bölgelerinde TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi. 10 milyon ödülle aranan teröristin Türkiye sınırından yaklaşık 150 kilometre uzaktaki yerini İHA’lar tespit etti, F-16’lar 1 tonluk akıllı bombalarla vurdu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın en yakın adamlarından biri olan İsmail Nazlıkul, örgüt içi infaz talimatlarını uyguladığı için ‘Apo’nun Celladı’ olarak da anılıyordu.


15-Temmuz net Haberleri - Yeri sinyalle tespit edildi! PKK'nın infazcısı böyle öldürüldü.

- ortak operasyonu! Oda TV yazarının kardeşi olduğu iddia edilen 10 milyonluk teröriste nokta atışı

Giriş Tarihi: 11.6.2020  09:45Son Güncelleme: 11.6.2020  10:02

Terör örgütü ’nın elebaşlarından ‘’ kod adlı İsmail Nazlıkul, gizlenmek için kaçtığı Kandil’in iç bölgelerinde  ve ’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Kasım Engin kod adlı İsmail Nazlıkul’un ODA TV isimli internet sitesinin yazarı Prof. Dr. Hüseyin Nazlıkul’un kardeşi olduğu ileri sürülüyor. 10 milyon ödülle aranan teröristin Türkiye sınırından yaklaşık 150 kilometre uzaktaki yerini İHA’lar tespit etti, F-16’lar 1 tonluk akıllı bombalarla vurdu.

MİT-TSK ortak operasyonu! Oda TV yazarının kardeşi olduğu iddia edilen 10 milyonluk teröriste nokta atışı

1966 doğumlu İsmail Nazlıkul terör örgütü PKK'ya 1989'da Avrupa'dan katıldı. 1991-1994 yıllarında Kahramanmaraş kırsalında faaliyet yürüten İsmail Nazlıkul'un, 1995-2005 yılları arasında yurtiçindeki birçok terörist eylemin arkasındaki isim olduğu belirlendi. 2006-2007 yıllarında Zap kampında teröristleri eğiten, 2009'da Irak/Gare'de 'HPG Basın İrtibat Merkezi' sorumluluğu yürüten İsmail Nazlıkul 2012'de Kandil'e geçti ve PKK Merkez Komitesi üyeliğine getirildi. Mayıs 2020'de PKK Yürütme Komitesi üyesi ve PKK Merkez Komitesi üyesi oldu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın en yakın adamlarından biri olan İsmail Nazlıkul, örgüt içi infaz talimatlarını uyguladığı için 'Apo'nun Celladı' olarak da anılıyordu. İçişleri Bakanlığı başına 10 milyonluk ödül koymuştu.

SİNYALİ İZLEYİP BULDULAR

Türk Silahlı Kuvvetleri son zamanlarda peş peşe düzenlenen hava operasyonlarıyla Kandil'i vurdu. Teröristler paniğe kapılmış, İsmail Nazlıkul da bölgeyi terk etmişti. Kandil'in iç bölgelerinde sık sık adres değiştirmeye başladı. Ancak MİT peşindeydi. En son 25 Mayıs 2020 günü terör örgütünün yayın organlarına demeç verdi. MİT Sinyal İstihbaratı Başkanlığı ile Dış Operasyonlar Başkanlığı yayının sinyallerini takip ederek İsmail Nazlıkul'un Kandil eteklerinde, Türkiye sınırına yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Bradost bölgesinde gizlendiğini tespit etti.

İHA İZLEDİ, ATMACA FİLO VURDU

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait İHA'lar bölgeyi yakın takibe aldı. İsmail Nazlıkul'un olası bir yer değişikliği de böylece izlenecekti. 26 Mayıs'ın ilk saatlerinde, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan Atmaca Filosu'na bağlı akıllı mühimmat yüklü F-16 savaş uçakları Kuzey Irak'a girdi. İsmail Nazlıkul'un saklandığı ev İHA'lar tarafından lazerle işaretlenmişti. Atmaca Filosu işaretlenen noktayı saat tam 03.52'de, ısıya güdümlü 1 tonluk akıllı bombayla vurdu. İsmail Nazlıkul'la birlikte evde bulunan Irak uyruklu PKK kuryesi de etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü operasyondan sonra TSK'nın Kandil'de sivillere ait olan bir evi vurduğu yalanını ortaya attı. TSK ve MİT ortak operasyonunun duyulmasının ardından terör örgütü, evde İsmail Nazlıkul'un etkisiz hale getirildiğini kabul etti.

ÖRGÜTTE PANİK BAŞLADI

Türkiye'nin sınırdan yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta, örgütün ana karargâhının da bulunduğu bölgede düzenlediği operasyonla Nazlıkul'u etkisiz hale getirmesi örgüt içindeki paniği iyice artırdı. Terör örgütünün elebaşı Murat Karayılan'ın yakın çevresiyle yaptığı konuşmalar ileri düzey elektronik istihbarat sistemleri tarafından kayıt altına alındı. Karayılan'ın, PKK Başkanlık ve Yürütme Konsey üyelerinden 18 üst düzey yöneticinin etkisiz hale getirildiğini kabul ettiği ve örgütün tepe yönetimine yönelik operasyonları önlemek için yeni yöntemlerin bulunmasını istediği anlaşıldı. Bu kapsamda örgütün tepe yöneticilerini Kandil'in derinliklerindeki Asos ve Pencevin alanlarına kaydırdığı belirlendi. Türkiye'nin yakın takibi nedeniyle örgütün üst düzey kadrolarının gizlenme konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaya başladığı da istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Kaynaklar son operasyonla örgütten kaçışların artacağını değerlendiriyor.

Kaçacak delik arıyordu! 1 tonluk bombayla vuruldu

TERÖRİSTLERE PEŞ PEŞE OPERASYONLAR

- 15 Ağustos 2018: TSK ve MİT tarafından, Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesine düzenlenen ortak operasyonda, PKK'nın elebaşlarından KCK yürütme konseyi üyesi "Mam Zeki Şengali" kod adlı İsmail Özden öldürüldü.

- 21 Mart 2019: Rıza Altun ve beraberindeki üç teröriste Kandil'de MİT ve TSK ortak operasyon düzenledi. Altun ağır yaralı kurtuldu. PKK'nın sözde Dış İlişkiler Sorumlusu "Navdar" kod adlı Mikail Özdemir, terör örgütünün sözcüsü "Serhat Varto" kod isimli Emrullah Dursun ve sözde Kandil Bölgesi Sorumlusu "Sinan Sor" kod adlı Ali Aktaş etkisiz hale getirildi.

- 27 Haziran 2019: TSK ve MİT'in ortak operasyonunda Kandil Kortej virajlarında "Halmat Diyar" kod adlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed etkisiz hale getirildi.

'AZİMLİYİZ KARARLIYIZ'

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyi Zap ve Haftanin bölgelerinde tespit edilen 8 PKK'lı teröristin ani hava harekâtlarıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Azimliyiz, kararlıyız! Terör örgütü PKK'nın Irak kuzeyindeki inlerini yerle bir etmeye devam ediyoruz. Zap ve Haftanin bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 8 PKK'lı terörist daha ani hava harekâtlarıyla etkisiz hale getirildi" denildi.

İKİ TERÖRİST TESLİM OLDU

Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada ise, operasyonlar sonrası terör örgütü PKK'dan kaçan 2 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. Teröristlerden birinin Suriye'deki, diğerinin ise Irak'taki terör kamplarından kaçtığı açıklandı.

DEŞİFRE OPERASYONU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikten sonra illegal yollardan Türkiye'ye geldiği tespit edilen 4 kişiyi operasyonla gözaltına aldı. (Hürriyet)

-'dan ortak operasyon: 10 milyon ödülle aranan ‘’ kod adlı terörist 'a Kandil’in derinlerinde nokta atışı

’nın elebaşlarından ‘’ kod adlı , gizlenmek için kaçtığı Kandil’in iç bölgelerinde  ve ’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi. 10 milyon ödülle aranan teröristin  sınırından yaklaşık 150 kilometre uzaktaki yerini İHA’lar tespit etti, F-16’lar 1 tonluk akıllı bombalarla vurdu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın en yakın adamlarından biri olan İsmail Nazlıkul, örgüt içi infaz talimatlarını uyguladığı için ‘Apo’nun Celladı’ olarak da anılıyordu.

10 milyonluk teröriste Kandil’in derinlerinde nokta atışı

1966 doğumlu  terör örgütü 'ya 1989'da Avrupa'dan katıldı. 1991-1994 yıllarında Kahramanmaraş kırsalında faaliyet yürüten İsmail Nazlıkul'un, 1995-2005 yılları arasında yurtiçindeki birçok terörist eylemin arkasındaki isim olduğu belirlendi. 2006-2007 yıllarında Zap kampında teröristleri eğiten, 2009'da Irak/Gare'de 'HPG Basın İrtibat Merkezi' sorumluluğu yürüten İsmail Nazlıkul 2012'de Kandil'e geçti ve PKK Merkez Koesi üyeliğine getirildi. Mayıs 2020'de PKK Yürütme Komitesi üyesi ve PKK Merkez Komitesi üyesi oldu. Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın en yakın adamlarından biri olan İsmail Nazlıkul, örgüt içi infaz talimatlarını uyguladığı için 'Apo'nun Celladı' olarak da anılıyordu. İçişleri Bakanlığı başına 10 milyonluk ödül koymuştu.

Abdullah Öcalan ve İsmail Nazlıkul

SİNYALİ İZLEYİP BULDULAR
Hürriyet'in haberine göre Türk Silahlı Kuvvetleri son zamanlarda peş peşe düzenlenen hava operasyonlarıyla Kandil'i vurdu. Teröristler paniğe kapılmış, İsmail Nazlıkul da bölgeyi terk etmişti. Kandil'in iç bölgelerinde sık sık adres değiştirmeye başladı. Ancak MİT peşindeydi. En son 25 Mayıs 2020 günü terör örgütünün yayın organlarına demeç verdi. MİT Sinyal İstihbaratı Başkanlığı ile Dış Operasyonlar Başkanlığı yayının sinyallerini takip ederek İsmail Nazlıkul'un Kandil eteklerinde,  sınırına yaklaşık 150 kilometre mesafedeki Bradost bölgesinde gizlendiğini tespit etti.

İHA İZLEDİ, ATMACA FİLO VURDU

ÖRGÜTTE PANİK BAŞLADI

TERÖRİSTLERE PEŞ PEŞE OPERASYONLAR
15 Ağustos 2018: TSK ve MİT tarafından, Irak'ın kuzeyindeki Sincar bölgesine düzenlenen ortak operasyonda, PKK'nın elebaşlarından  yürütme konseyi üyesi "Mam Zeki Şengali" kod adlı İsmail Özden öldürüldü.

- 21 Mart 2019: Rıza Altun ve beraberindeki üç teröriste Kandil'de MİT ve TSK ortak operasyon düzenledi. Altun ağır yaralı kurtuldu. PKK'nın sözde Dış İlişkiler Sorumlusu "Navdar" kod adlı Mikail Özdemir, terör örgütünün sözcüsü "Serhat Varto" kod isimli Emrullah Dursun ve sözde Kandil Bölgesi Sorumlusu "Sinan Sor" kod adlı Ali Aktaş etkisiz hale getirildi.

- 27 Haziran 2019: TSK ve MİT'in ortak operasyonunda Kandil Kortej virajlarında "Halmat Diyar" kod adlı terör örgütü PKK/KCK'nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden Diyar Garip Muhammed etkisiz hale getirildi.

'AZİMLİYİZ KARARLIYIZ'

İKİ TERÖRİST TESLİM OLDU

DEŞİFRE OPERASYONU
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Suriye'de terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikten sonra illegal yollardan Türkiye'ye geldiği tespit edilen 4 kişiyi operasyonla gözaltına aldı.

MİT-TSK'dan ortak operasyon: 10 milyon ödülle aranan ‘Kasım Engin’ kod adlı terörist İsmail Nazlıkul'a Kandil’in derinlerinde nokta atışı yazarı  'nın sözde yöneticisinin kardeşi çıktı

Geçtiğimiz TSK ve MİT'in ortak operasyonuyla düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirilen /KCK'nın sözde merkez komite üyesi Kasım Engin kod adlı 'de yazarlık yapan 'un kardeşi olduğu öne sürüldü.

ODA TV yazarı PKK'nın sözde yöneticisinin kardeşi çıktı

/KCK terör örgütünün sözde merkez komitesi üyesi Kasım Engin kod adlı 'un 27 Mayıs günü Türk Silahlı Kuvvetleri ile MİT'in ortak hava operasyonunda etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

ODA TV YAZARININ KARDEŞİ
Terörist İsmail Nazlıkul ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. PKK'nın üst düzey sözde yöneticisi Nazlıkul'un  isimli internet sitesinde sağlık yazıları yazan Prof. Dr. 'un kardeşi olduğu ileri sürüldü.

Ayrıca ODA TV yazarı Hüseyin Nazlıkul'un CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ile yakın olduğu da biliniyor.

ÖCALAN İLE EĞİTİM GÖRMÜŞ
Eli kanlı örgüt PKK'ya yakın internet sitesinde, İsmail Nazlıkul'un 1985 yılında örgütle tanıştığı, 1989 yılında Avrupa'da örgüte katıldığı ve 1990 yılında ise Lübnan'da PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın bulunduğu Bekaa Kampı'na giderek eğitim gördüğü ifade edildi.

Terörist İsmail Nazlıkul terör örgütünün basın organlarına sıklıkla verdiği demeçlerle biliniyor…

Sema Alim Dalgıç/Sabah

Yeri sinyalle tespit edildi! 'nın infazcısı böyle öldürüldü

Terör örgütü 'nın örgüt içi infazcısı olarak bilinen Kasım Engin kod adlı 'un etkisiz hale getirildiği nefes kesen operasyona ilişkin detaylar belli oldu. Terör örgütü yayın organlarına demeç verdiği sırada elde edilen sinyallerle yeri tespit edilen terörist, F-16'lar ile vuruldu.

Yeri sinyalle tespit edildi! PKK'nın infazcısı böyle öldürüldü

Kuzey Irak'ta düzenlenen İHA destekli hava harekâtıyla saklandığı evde öldürülen ve en çok aranan teröristler listesinin 10 milyonluk kırmızı kategorisinde yer alan Kasım Engin kod adlı 'un öldürüldüğü nefes kesen operasyonun ayrıntıları belli oldu.

Örgüt içi infazlarda Abdullah Öcalan'ın kurşuna dizme emri talimatı verdiği ve "Apo'nun Celladı" olarak bilinen terörist Nazlıkul'un öldürülmeden 1 gün önce terör örgütünün yayın organlarına demeç verdiği belirlendi. Teröristin verdiği demeç sonrası sinyal takibiyle 24 saat içinde saklandığı eve düzenlenen operasyonla öldürüldüğü öğrenildi.

KANDİL'DEN KAÇMIŞTI
Sabah'ın haberine göre; Kuzey Irak'ın Süleymaniye kenti Sinyan mezrasında saklandığı eve MİT ve TSK'nın ortak operasyonu sonucu öldürülen  Merkez Komite üyesi İsmail Nazlıkul'un sinyal takibi sonucu düzenlenen hava harekatıyla öldürüldüğü öğrenildi. Kandil'e yönelik hava harekâtları nedeniyle buradaki barınma alanlarını terk edip Kandil eteklerindeki Bradost bölgesindeki bir evde gizlenen İsmail Nazlıkul terör örgütü PKK'nın yayın organlarına 25 Mayıs günü demeç verdi. MİT Sinyal İstihbaratı Başkanlığı ile Dış Operasyonlar Başkanlığı terörist Nazlıkul'un gizlendiği evi tespit etti.

Örgütün beyin takımını oluşturan çekirdek kadrolardan biri olan Nazlıkul'un güvenlik nedeniyle sıklıkla yer değiştirdiğini de dikkate alan istihbarat birimleri teröristin kaldığı eve sivillerin zarar görebileceğini de göz önünde bulundurup sabaha karşı operasyon yapma kararı aldı. Ancak bu süre zarfında terörist Nazlıkul'un evden ayrılıp başka bir yere gidebileceği ihtimalini de masaya yatıran istihbarat birimleri evin bulunduğu bölgede TSK'nın harekatı yapacağı saate kadar insansız hava araçlarıyla (İHA) keşif ve istihbarat uçuşunu sürdürdü. 26 Mayıs günü operasyon için düğmeye basıldı.

1 TONLUK MÜHİMMAT
Saatler 03.52'yi gösterdiğinde Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü Atmaca filosundan havalanan mühimmat yüklü F-16, teröristin bulunduğu evi ısıya güdümlü, hedefe kilitlenen 1 tonluk akıllı mühimmatla tam isabetle vurdu. Nazlıkul ile birlikte evde bulunan Irak uyruklu PKK kuryesi de öldürüldü. Terör örgütü PKK, Nazlıkul'un öldürüldüğünü gizlerken, örgüt yayınları her zaman olduğu gibi yalana sarılarak Nazlıkul'un öldürüldüğü evin sivillere ait bir evmiş gibi kamuoyu oluşturmaya çalıştı. Azılı teröristin öldürüldüğü Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanınca terör örgütü PKK da bir açıklamayla Nazlıkul'un öldürüldüğünü duyurdu. Terörist Nazlıkul, 1994'te 18 üniversite öğrencisini dağdan inmek istedikleri için infaz etmişti.