Son dakika: Bakan Soylu duyurdu: Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdit maili atan ve kilisenin haçını kıran provokatörler yakalandı!.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı." dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul'da iki kiliseye yönelik saldırı ve Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdidi gönderilmesiyle ilgili, "Bu provokasyonlara müsaade etmeyiz. Kursaklarında kalır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan; vakıfları, dernekleri, vatandaşlarımızı tehdit etmeye kalkan provokasyonlar Türkiye düşmanlığıdır.


Son dakika: Bakan Soylu duyurdu: Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdit maili atan ve kilisenin haçını kıran provokatörler yakalandı!.

Son dakika: Bakan Soylu duyurdu: Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdit maili atan ve kilisenin haçını kıran provokatörler yakalandı!

Giriş Tarihi: 30.05.2020 Güncelleme Tarihi: 30.05.2020 

"Bu provokasyonlara müsaade etmeyiz. Kursaklarında kalır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan; vakıfları, dernekleri, vatandaşlarımızı tehdit etmeye kalkan provokasyonlar Türkiye düşmanlığıdır. Bunların maşaları çeşitlidir ama arkasındaki odaklar aynıdır.

Kuzguncuk'taki kiliseye saldıran o provokatör yakalandı! Art arda sert açıklamalar...

Son dakika haberine göre , "Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte,  Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı." dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'da iki kiliseye yönelik saldırı ve Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdidi gönderilmesiyle ilgili, "Bu provokasyonlara müsaade etmeyiz. Kursaklarında kalır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan; vakıfları, dernekleri, vatandaşlarımızı tehdit etmeye kalkan provokasyonlar  düşmanlığıdır." ifadelerini kullandı.

BAKAN SOYLU AÇIKLADI! O PROVOKATÖRLER YAKALANDI

 Vakfı, 27-28 Mayıs'ta e-mail ile ölüm tehdidi aldıklarını kamuoyu ile paylaştı.

 ise Twitter hesabından yaptığı açıklamada tehdit maili atan şahsın kısa sürede yakalandığını duyurdu.

Hrant Dink Vakfı'na ölüm tehdit maili atan ve kilisenin haçını kıran provokatörler yakalandı! | VideoHRANT DİNK VAKFI'NA ÖLÜM TEHDİT MAİLİ ATAN VE KİLİSENİN HAÇINI KIRAN PROVOKATÖRLER YAKALANDI! | VİDEO

EGM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

, Hrant Dink Vakfı'na atılan tehdit e-postası için açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine "Bir gece ansızın geleceğiz, orayı başınıza yıkacağız, ya terk edersiniz ya da ölürsünüz bu kadarını söyleyim, bu sefer  ve o avukatı ölecek" şeklinde e-posta gönderilmesi ardından Emniyet'in harekete geçtiği belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yaptığı operasyon hakkında şu açıklama yapıldı:

"27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı'nın e-posta adresine "Bir gece ansızın geleceğiz, orayı başınıza yıkacağız, ya terk edersiniz ya da ölürsünüz bu kadarını söyleyim, bu sefer Rakel Dink ve o avukatı ölecek" şeklinde e-posta gönderildiği öğrenilmiştir.
Bahse konu e-posta adresinin Konya/Selçuklu'da ikamet eden H.A. tarafından kullanıldığı tespit edilmiştir. Konya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından şahıs gözaltına alınmış olup hakkında adli işlem başlatılmıştır.

Türk Polis Teşkilatı olarak ülkemizin huzur ve güvenliği için suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda 7/24 çalışma esasına göre sürdürmeye devam edeceğiz."

Bakan Soylu'nun Twitter'dan yazdığı mesaj şöyle:

"Kuzguncuk'ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı'na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı. Provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin."

AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kilise saldırıları ve Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehdide ilişkin bir açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Çelik, şunları kaydetti:

"Bu provokasyonlara müsaade etmeyiz. Kursaklarında kalır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan; vakıfları, dernekleri, vatandaşlarımızı tehdit etmeye kalkan provokasyonlar  düşmanlığıdır. Bunların maşaları çeşitlidir ama arkasındaki odaklar aynıdır.

Ülkemizin ve insanımızın kötülüğünü isteyenler, farklılıklarımızı fay hattı zannederek bunları tetiklemeye çalışır. Ama her seferinde fay hattı zannettiklerinin kardeşlik köprülerimiz olduğunu öğrenir.



Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır. Biriz, beraberiz. Vatandaşlarımız içindeki farklı grupları tehdit edenlerin ortak özelliğinin Türkiye düşmanlığı olduğunu tarihimizden çok iyi biliyoruz. Kullandıkları maşalar değişir bunlar değişmez. Ama artık bu topraklarda operasyon yapamazlar. Türkiye'de provokasyon mevsimi kapanalı çok oldu"

GÜL: FAİLLERİ YARGIDA HESAP VERECEK
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün yaptığı paylaşımda "Hrant Dink Vakfı'na yönelik tehdit, birliğimizi, beraberliğimizi ve toplumsal barışımızı hedef alan çirkin bir provokasyondur. Faillerinin hukuk önünde hesap vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullanmıştı.

KUZGUNCUK'TA NE OLMUŞTU?
Üsküdar Kuzguncuk Çarşı Caddesi üzerinde bulunan Surp Krikov Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nin dış kapısının haçı 22 Mayıs cuma akşamı sökülmüştü. Haçın sökülmesine ilişkin olarak  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, şüpheli M. S. gözaltına alınmıştı. Savcılık sorgusunun ardından "İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verme" suçundan tutuklanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli, mahkemede şeker hastası olduğunu, olayı hastalığının etkisiyle yaptığını öne sürerek "Yaptığım eylem nedeniyle çok pişmanım. Bu eylemin altında herhangi bir neden yoktur. Tüm dinlere saygılıyım. Ne Ermenilere ne de Hristiyanlara bir husumetim yoktur" demişti. M. S., mahkeme tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Kilise haçının sökülmesi güvenlik kameralarına yansımıştı.

HRANT DİNK VAKFI'NA TEHDİT
Hrant Dink Vakfı, 27-28 Mayıs tarihlerinde e-mail yoluyla yazılı ölüm tehdidi aldıklarını duyurmuştu. Irkçı, ayrımcı ve nefret dilinin bu yaklaşımları cesaretlendireceği belirtilen açıklamada "Ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz" denilmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, tehdit içeren elektronik posta ile ilgili resen soruşturma başlatmıştı.

Kuzguncuk'taki kiliseye saldıran o provokatör yakalandı! Art arda sert açıklamalar...

İki farklı kiliseye saldırı ve Hrant Dink Vakfı’na tehdit olunca AK Partili Markar Esayan, provokasyona dikkat çekti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise Esayan’ın paylaşımı sonrası provokasyona karşı açıklamalar yaptı. Çelik, “Bu provokasyonlara müsaade etmeyiz. Kursaklarında kalır. Türkiye’de provokasyon mevsimi kapanalı çok oldu” dedi. İçişleri Bakanı  ise “Kuzguncuk’ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı’na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı Provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin” ifadelerini kullandı.

Kuzguncuk'taki kiliseye saldıran o provokatör yakalandı! Art arda sert açıklamalar...

Türkiye'de iki ayrı kiliseye saldırı gerçekleştirildi. Hrant Dink Vakfı'na ise bir ölüm tehdidi e-postası atıldı. Bunun üzerine AK Parti Milletvekili Markar Esayan, Twitter hesabından provokasyona dikkat çekti. Esayan, sosyal medyadan "İki kilisemize saldırıdan sonra Hrant Dink Vakfı'na gönderilen ölüm tehdidi bu noktada bir hareketlenme olasılığını akla getiriyor. Belli ki provokatörler devreye girmiş. Konuların sonuna kadar takipçisiyiz. Mekanizmanın nasıl işlediği Dink cinayetinde ortaya çıkmıştı zaten" dedi.

Kiliseye saldırıya soruşturma 

"PROVOKASYONLARA MÜSAADE ETMEYİZ, KURSAKLARINDA KALIR"

AK PARTİ Sözcüsü Ömer Çelik, ise yine sosyal medya hesabından Esayan'ın paylaşımı sonrası provokasyona karşı açıklamalar yaptı. Çelik, "Bu provokasyonlara müsaade etmeyiz. Kursaklarında kalır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan; vakıfları, dernekleri, vatandaşlarımızı tehdit etmeye kalkan provokasyonlar Türkiye düşmanlığıdır. Bunların maşaları çeşitlidir ama arkasındaki odaklar aynıdır. Ülkemizin ve insanımızın kötülüğünü isteyenler, farklılıklarımızı fay hattı zannederek bunları tetiklemeye çalışır. Ama her seferinde fay hattı zannettiklerinin kardeşlik köprülerimiz olduğunu öğrenir. Bu ülkede herkes birinci sınıf vatandaştır. Biriz, beraberiz" dedi.

"TÜRKİYE'DE PROVOKASYON MEVSİMİ KAPANALI ÇOK OLDU"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Vatandaşlarımız içindeki farklı grupları tehdit edenlerin ortak özelliğinin Türkiye düşmanlığı olduğunu tarihimizden çok iyi biliyoruz. Kullandıkları maşalar değişir bunlar değişmez. Ama artık bu topraklarda operasyon yapamazlar. Türkiye'de provokasyon mevsimi kapanalı çok oldu" diye açıklama yaptı.

PROVOKATÖRLER YAKALANDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından "Kuzguncuk'ta kilisenin haçını kıran provokatör 24 saatte, Hrant Dink Vakfı'na tehdit maili atan provokatör hemen yakalandı Provokasyona izin vermeyiz! Türk Polisine güvenin" diye açıklama yaptı.