Kemal Kılıçdaroğlu'nun her adımında FETÖ izi var!..

Partisindeki ve etrafındaki çok sayıda FETÖ'cüye rağmen topu kendi üzerinden atmaya çalışarak FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması başlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ ile olan ilişkisini koltuğa oturduğundan bu yana attığı her adım ortaya koyuyor


Kemal Kılıçdaroğlu'nun her adımında FETÖ izi var!..

’nin  ile kronolojik işbirliği

Giriş Tarihi: 13.02.2020 Güncelleme Tarihi: 13.02.2020 

’nün siyasi ayağı tartışmasında topu kendi üzerinden atmaya çalışan  Genel Başkanı Kemal ’nun FETÖ ile olan ilişkisini koltuğa oturduğundan bu yana attığı her adım ortaya koyuyor

CHP’nin FETÖ ile kronolojik işbirliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti iktidarını FETÖ'nün siyasi ayağı olmakla suçlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partisi 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında alçak örgütle birçok kez temas kurdu. 15 Temmuz için 'kontrollü darbe' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, devlet FETÖ'yle mücadele ederken örgütün ABD imamı Faruk Taban'la bile iki kez görüştü. Başkan Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında Kılıçdaroğlu ile FETÖ'nün ilişkisini gözler önüne seren bir video izletti. Videoda tarih tarih CHP-FETÖ ilişkisi yer alıyor. İşte Kılıçdaroğlu ve CHP'nin FETÖ ile bağını gösteren delil niteliğindeki olaylar zinciri:

İşte  Genel Başkanı 'nun  ile kronolojik iş birliği

Partisindeki ve etrafındaki çok sayıda 'cüye rağmen topu kendi üzerinden atmaya çalışarak FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması başlatan  Genel Başkanı , FETÖ ile olan ilişkisini koltuğa oturduğundan bu yana attığı her adım ortaya koyuyor

İşte Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile kronolojik iş birliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti iktidarını 'nün siyasi ayağı olmakla suçlayan  Genel Başkanı  ve partisi 15 Temmuz darbe girişimi öncesi ve sonrasında alçak örgütle birçok kez temas kurdu. 15 Temmuz için 'kontrollü darbe' ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, devlet FETÖ'yle mücadele ederken örgütün ABD imamı Faruk Taban'la bile iki kez görüştü. Başkan Erdoğan, partisinin dünkü grup toplantısında Kılıçdaroğlu ile FETÖ'nün ilişkisini gözler önüne seren bir video izletti. Videoda tarih tarih CHP-FETÖ ilişkisi yer alıyor. İşte Kılıçdaroğlu ve CHP'nin FETÖ ile bağını gösteren delil niteliğindeki olaylar zinciri:

KASET KUMPASIYLA GELDİ
22 Mayıs 2010 - FETÖ tarafından çekilen Deniz Baykal kasetinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin başına geçti.
26 Ocak 2012: Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün ABD imamı ve Türk Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban ve yöneticilerini genel merkezde kabul etti. Bu ziyaret, partinin internet sitesine de konuldu. Haberi gösteren internet linki sonradan kaldırıldı.



FETÖ İMAMI İLE GÖRÜŞTÜ
7 Şubat 2012: Faruk Taban ve ekibinin CHP Genel Merkezi'ni ziyaretinden günler sonra, 7 Şubat 2012'de FETÖ'nün savcısı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ekibini ifadeye çağırdı. 3 gün sonra da MİT'çiler Emre Taner, Afet Güneş, Yaşar Yıldırım ve Hüseyin Kuzuoğlu için yakalama kararı çıkarıldı.

HÜKÜMETİ TEHDİT ETTİ
Ocak 2012: Kılıçdaroğlu FETÖ'nün mahrem imamlarıyla toplantı yaptı.
18 Mayıs 2013: Gezi kalkışmasından önce hükümeti tehdit etti.
2 Aralık 2013: 17-25 Aralık'tan hemen önce CHP ile FETÖ lobisi arasında toplantı yapıldı. Kılıçdaroğlu FETÖ'nün ABD imamı Faruk Taban ABD'de görüştü.

FETÖ İLE İŞBİRLİĞİ İTİRAFI
19 Mart 2014: Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ'nün kapatılan kanalı Samanyolu Tv'de Başkan Erdoğan'ı tehdit etti. "Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı olacak. Seçimlerden sonra orduyu Suriye'ye sokmak isteyebilirler" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasından 9 gün sonra, FETÖ tarafından kaydedilen ve türbeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kaydı internete düştü. Kaydın ortam dinlemesiyle yapıldığı tespit edildi.
15 Aralık 2014: CHP'li milletvekili Birgül Ayman Güler, FETÖ ile seçim işbirliğini itiraf etti.
17 Mayıs 2015: Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün medya imamı firari Ekrem Dumanlı'nın da olduğu Zaman gazetesi yöneticileri ile bir araya geldi. CHP'li Enis Berberoğlu da görüşmeye katıldı.



'KONTROLLÜ DARBE' DEDİ
18 Mayıs 2015: Kılıçdaroğlu, MİT TIR'larındaki bombaların görüntülerini izlediğini söyledi.
27 Mayıs 2015: Enis Berberoğlu MİT TIR'ları görüntülerini Dündar'dan aldı.
26 Ekim 2015: Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller FETÖ'cü TV'lere destek verdi.
28 Ekim 2015: FETÖ'nün yayın organaı Zaman gazetesine destek verildi.
15 Temmuz 2016: Kemal Kılıçdaroğlu, hain darbe girişiminin 'kontrollü darbe' olduğunu söyledi.
19 Eylül 2016: Kılıçdaroğlu, FETÖ elebaşının kitaplarıyla ilgili 'Kitapları yakılmasın' dedi.
5 Aralık 2016: FETÖ'cü gazetecilere destek verdi.
28 Mart 2017: CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu, FETÖ kanallarını ziyaret etti.



BYLOCK'CU DANIŞMAN
22 Ağustos 2017: Kılıçdaroğlu'nun eski Başdanışmanı Fatih Gürsul'un Bylock yazışmaları ortaya çıktı.
26 Ekim 2017: Kılıçdaroğlu, FETÖ'den yargılanan Atilla Taş ve Murat Paksoy'a telefon etti.
28 Ekim 2017: Bylock yazışmalarından CHP-FETÖ işbirliği çıktı.

CHP'Lİ VEKİL TUTUKLANDI
8 Ekim 2019: CHP milletvekili Eren Erdem tutuklandı.
16 Kasım 2019: "CHP FETÖ'ye teslim oldu" diyen Yılmaz Ateş partiden ihraç edildi. Bu süreçlerde Kılıçdaroğlu'nun 6 danışmanı FETÖ'cü çıktı.



FETÖ İMAMI İLE GÖRÜŞTÜ
7 Şubat 2012: Faruk Taban ve ekibinin CHP Genel Merkezi'ni ziyaretinden günler sonra, 7 Şubat 2012'de FETÖ'nün savcısı Sadrettin Sarıkaya, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve ekibini ifadeye çağırdı. 3 gün sonra da MİT'çiler Emre Taner, Afet Güneş, Yaşar Yıldırım ve Hüseyin Kuzuoğlu için yakalama kararı çıkarıldı.

HÜKÜMETİ TEHDİT ETTİ
Ocak 2012: Kılıçdaroğlu FETÖ'nün mahrem imamlarıyla toplantı yaptı.
18 Mayıs 2013: Gezi kalkışmasından önce hükümeti tehdit etti.
2 Aralık 2013: 17-25 Aralık'tan hemen önce CHP ile FETÖ lobisi arasında toplantı yapıldı. Kılıçdaroğlu FETÖ'nün ABD imamı Faruk Taban ABD'de görüştü.

Siyasi ayak arayanlar iyi baksın! İşte ’nin  arşivi

’ye karşı yürütülen mücadeleyi istismar ederek 15 Temmuz hain darbe girişimini tiyatro olarak niteleyen ’nun ’si yine ‘siyasi ayak’ propagandasına sarıldı. TBMM’de Araştırma Komisyonu kurulmasını talep eden CHP’nin bu samimiyetsiz çıkışı Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin FETÖ ile olan sinsi ittifakını yeniden gündeme getirdi.

İşte CHP’nin FETÖ arşivi

Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı yürütülen mücadeleyi istismar ederek 15 Temmuz hain darbe girişimini tiyatro olarak niteleyen 'nun 'si yine 'siyasi ayak' propagandasına sarıldı.

CHP'li Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç'un imzası ile bir önerge veren CHP, 'nün siyasi ayağının ortaya çıkarılması için TBMM'de Araştırma Komisyonu kurulmasını talep etti.

CHP'nin bu samimiyetsiz çıkışı Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin FETÖ ile olan sinsi ittifakını yeniden gündeme getirdi.

CHP’nin FETÖ ile kronolojik işbirliğiFETÖ KUMPASLARINA DESTEK
FETÖ'nün Türkiye'ye kurduğu kumpaslara sinsice destek veren Kılıçdaroğlu'nun CHP'si  krizi öncesi ve sonrasındaki tutumu, 17-25 Aralık yargı darbesinde FETÖ'nün montaj kayıtlarıyla propgandaya soyunması gibi birçok FETÖ operasyonunda desteğini açık etmeye başladı. Meydanlarda FETÖ tetikçilerini de alkışlatan Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'nin FETÖ ile olan kirli bağlantısı birkez daha gün yüzüne çıktı.

ÇEVRESİNDE FETÖ'CÜ EKSİK OLMADI
Daha önce avukatı, danışmanı, başdanışmanı, akıl hocası, milletvekili ve genel başkan yardımcısı FETÖ'den alınan Kılıçdaroğlu'nun ekibinde yer alan Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz'un da FETÖ'den tutuklanması; CHP'nin FETÖ ile olan kirli ilişkisini de resmi olarak kayıtlara geçirdi.

İŞTE FETÖ – CHP İLİŞKİSİNİN KRONOLOJİSİ:

OCAK 2012
Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Şubat 2012 MİT krizinden önce FETÖ'nün ABD'deki mahrem imamlarını genel merkezde kabul etti.

Kılıçdaroğlu, o günlerde Zaman gazetesine mülakat verdi, "Yargıda cemaat kadrolaşması var diyemem" diyerek, operasyonun FETÖ tarafından yapıldığı görünümünü perdelemeye çalıştı.

18 MART 2013
FETÖ elebaşı Gülen'in davet ettirdiği CHP heyeti, ABD'den Türkiye'ye döndü.

18 MAYIS 2013
Gezi Parkı Şiddet Eylemlerinin başlamasından kısa bir süre önce Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da "Bu hükümeti sallayacağız ve düşüreceğiz." dedi.

ARALIK 2013
Kemal Kılıçdaroğlu ve heyeti, Aralık 2013 ayı başında (17-25 Aralık'tan kısa bir süre önce) FETÖ davetlisi olarak gittiği ABD'de Washington'da FETÖ derneklerinin çatı kuruluşu Türk Amerikan Birliğini ziyaret etti.

FETÖ lobisine "cemaat" adı altında güzellemeler yaptı, ödüller, plaketler aldı.

CHP Bursa Milletvekili Ayken Erdemir, ABD'de FETÖ kurumu Rumi Forum'da kapalı toplantılara katıldı.

Türkiye'ye dönüşte heyetteki bazı CHP'liler, "yakında öyle şeyler açıklanacak ki, Erdoğan ülkeyi terk edecek" diye konuşmalar yaptı.

25 ŞUBAT 2014
Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'teki grup toplantısında FETÖ'nün montaj ses kayıtlarını dinletti.

19 MART 2014
Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ kanalı Samanyolu Haber'e konuk oldu. "Emin olun yurtdışına kaçmaktan başka bir çaresi yok. Erdoğan için söylüyorum. Kaçsa da onu bu ülkeye getireceğiz. Yargılanacak. Bunun kurtuluşu yok." dedi.

14 ARALIK 2014
CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, polisin Zaman gazetesinde arama yapılması üzerine 'ya destek ziyaretinde bulundu. "Onları müdafaa etmek bana da düşen bir borç olduğu için buraya geldim. Dayanışma borcumun gereğini yerine getirmek istedim." dedi.

15 ARALIK 2014
CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Her ne kadar parti yönetimimiz çok açık olarak ifade etmese de 30 Mart seçimlerinde bir ittifak yaptık. Cemaatle ittifak yaptık." dedi.

4 ŞUBAT 2015
CHP İstanbul Milletvekili  Bank Asya'nın TMSF'ye devrinin ardından Bankanın Şanlıurfa şubesinden destek amacıyla hesap açtı para yatırdı, milletvekili maaşının BankAsya'ya yatırılması için dilekçe vereceğini söyledi.

17 MAYIS 2015
Kemal Kılıçdaroğlu ve , örgütün medya tetikçisi Ekrem Dumanlı başta olmak üzere diğer gazete yöneticileriyle toplantı yaptı.

MİT tırları ihanetinin görüntüleri bu toplantıda Kılıçdaroğlu'na verildi.

20 MAYIS 2015
Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesi ziyaretinde, "CHP iktidarında MİT TIR'ları öyle gidip gelmeyecek. Silah taşımayacaklar. Filmleri var, kamyonlardaki kasaların nasıl açıldığının, bombaların görüntüleri var. Ben de seyrettim." dedi.

22 MAYIS 2018
"MİT tırları tutanaklarını ben Sayın Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'dan temin ederek bunlar üzerine tweet attım." dedi.

20 EKİM 2015
Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün televizyonu SHaber'in canlı yayın konuğu oldu.

26 EKİM 2015
Kemal Kılıçdaroğlu'nun kayyum atanan BugünTv, KanalTürk, Bugün ve Millet gazetelerini ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu: "Bir hukuk devletinde olmaması gereken uygulamalarla karşı karşıyayız. İnşallah bunlar son olur. Bu tür kararlar demokrasimize zarar veriyor. Ülkemizin saygınlığına zarar veriyor. Bir grubu düşman ilan etmek, onların üzerine acımasızca gitmek, hukuku karalamak bizim kabul edeceğimiz bir uygulama değil."

Tarık Toros: "Siz ana muhalefet lideri olarak büyük güç verdiniz Kemal Bey. Çok sağ olun çok teşekkürler"

Kemal Kılıçdaroğlu: "Biz elbette üzerimize düşeni yapacağız. Bu kararları biz de sorgulayacağız."

28 EKİM 2015
CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Eren Erdem,  ve  FETÖ'nün yayın organlarına kayyum atanmasını protesto etti.

Şafak Pavey: "Sesimizi kısmaya kapatmaya çalışıyorlar. Biz varız."

Mahmut Tanal: "Bu bir işgaldir. Bu mülkiyet hakkının ihlalidir. Bu karar demokrasiye darbedir."

Barış Yarkadaş: "Basın özgürlüğü ayaklar altına alınıyor, ortadan kaldırılıyor. Kanal yönetimi iktidarın baskısında olduğu için, biz parlamenterler burada hukukun uygulanması için çaba gesteriyoruz."

Eren Erdem: "12 Eylül darbesinde askerin kanallara el koyması gibi bir süreç inşa edilmiştir. Bu anayasayı askıya almaktır."

CHP'DEN FETÖ'NÜN MEDYA ORGANLARINA DİĞER DESTEK AÇIKLAMALARI
Sezgin Tanrıkulu: "Bu durumlar geçecek. Biz birlikte hep beraber Türkiye'de demokrasiyi yeniden hukuk devleti bağlamında inşa edeceğiz. Böyle ağır medya operasyonunun yapılması kabul edilemez. Bunu hesabı bunu yapanlardan muhakkak sorulur."

Can Dündar: "Biz burada aramızda ne kadar dayanışma kurabilirsek, o kadar bu yarışı kazanırız."

Enis Berberoğlu: "CHP olarak bu konuda hareketsiz kalmamız mümkün değildi."

22 MAYIS 2018
Eren Erdem, "Zaman gazetesine Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun Enis Bey'e verdiği talimatla gittik." dedi.

5 MART 2016
CHP milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla kayyum atanan Zaman gazetesine gitti, Abdülhamit Bilici ile görüştü.

20 HAZİRAN 2016
Kemal Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün Zaman gazetesine kayyum atanmasının ardından FETÖ tarafından çıkarılan Yarına Bakış gazetesi yöneticilerini partisinin genel merkezinde konuk etti.

15 TEMMUZ 2016 SONRASI
CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu, aynen FETÖ'nün yaptığı gibi "15 Temmuz kontrollü bir darbedir" söylemini dolaşıma soktu.

19 EYLÜL 2016
Kemal Kılıçdaroğlu: "Fetullah Gülen'in kitapları korkudan yakılıyor. Hiç doğru değil. Paranızı verir okursunuz, isterseniz okumazsınız."

5 ARALIK 2016
Kemal Kılıçdaroğlu, Adana mitinginde FETÖ'den gözaltına alınan gazetecileri alkışlattı.

16 MAYIS 2017
Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında FETÖ'den tutuklu Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına destek verdi.

FETÖ İLE İŞBİRLİĞİ İTİRAFI
19 Mart 2014: Kılıçdaroğlu'ndan FETÖ'nün kapatılan kanalı Samanyolu Tv'de Başkan Erdoğan'ı tehdit etti. "Süleyman Şah Türbesi'ne saldırı olacak. Seçimlerden sonra orduyu Suriye'ye sokmak isteyebilirler" dedi. Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasından 9 gün sonra, FETÖ tarafından kaydedilen ve türbeye ilişkin olduğu iddia edilen ses kaydı internete düştü. Kaydın ortam dinlemesiyle yapıldığı tespit edildi.
15 Aralık 2014: CHP'li milletvekili Birgül Ayman Güler, FETÖ ile seçim işbirliğini itiraf etti.
17 Mayıs 2015: Kılıçdaroğlu, FETÖ'nün medya imamı firari Ekrem Dumanlı'nın da olduğu Zaman gazetesi yöneticileri ile bir araya geldi. CHP'li Enis Berberoğlu da görüşmeye katıldı.


'KONTROLLÜ DARBE' DEDİ
18 Mayıs 2015: Kılıçdaroğlu, MİT TIR'larındaki bombaların görüntülerini izlediğini söyledi.
27 Mayıs 2015: Enis Berberoğlu MİT TIR'ları görüntülerini Dündar'dan aldı.
26 Ekim 2015: Kılıçdaroğlu ve CHP'li vekiller FETÖ'cü TV'lere destek verdi.
28 Ekim 2015: FETÖ'nün yayın organanı Zaman gazetesine destek verildi.
15 Temmuz 2016: Kemal Kılıçdaroğlu, hain darbe girişiminin 'kontrollü darbe' olduğunu söyledi.
19 Eylül 2016: Kılıçdaroğlu, FETÖ elebaşının kitaplarıyla ilgili 'Kitapları yakılmasın' dedi.
5 Aralık 2016: FETÖ'cü gazetecilere destek verdi.
28 Mart 2017: CHP milletvekilleri Mahmut Tanal ve Sezgin Tanrıkulu, FETÖ kanallarını ziyaret etti.


BYLOCK'CU DANIŞMAN
22 Ağustos 2017: Kılıçdaroğlu'nun eski Başdanışmanı Fatih Gürsul'un Bylock yazışmaları ortaya çıktı.
26 Ekim 2017: Kılıçdaroğlu, FETÖ'den yargılanan Atilla Taş ve Murat Paksoy'a telefon etti.
28 Ekim 2017: Bylock yazışmalarından CHP-FETÖ işbirliği çıktı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6 danışmanı FETÖ ile irtibatlı!

CHP'Lİ VEKİL TUTUKLANDI
8 Ekim 2019: CHP milletvekili Eren Erdem tutuklandı.
16 Kasım 2019: "CHP FETÖ'ye teslim oldu" diyen Yılmaz Ateş partiden ihraç edildi. Bu süreçlerde Kılıçdaroğlu'nun 6 danışmanı FETÖ'cü çıktı.

FETÖ’cü Altaylı ile Kılıçdaroğlu’nun danışmanı bin 159 kez görüştüİşte  Genel Başkanı 'nun  ile kronolojik iş birliği

Partisindeki ve etrafındaki çok sayıda 'cüye rağmen topu kendi üzerinden atmaya çalışarak FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması başlatan  Genel Başkanı , FETÖ ile olan ilişkisini koltuğa oturduğundan bu yana attığı her adım ortaya koyuyor