Aldatılıp yetişkin filmlerinde oynatılan kadınlara 12 milyon dolar tazminat .

ABD California'da bir hakim, 22 genç kadının kandırılarak online yetişkin filmlerinde oynatıldığına hükmetti ve kadınlara toplam 12,7 milyon dolarlık (yaklaşık 75 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi.


Aldatılıp yetişkin filmlerinde oynatılan kadınlara 12 milyon dolar tazminat .

Aldatılıp yetişkin filmlerinde oynatılan kadınlara 12 milyon dolar tazminat

Giriş Tarihi: 04.01.2020  18:35 Güncelleme Tarihi: 04.01.2020  19:22

Aldatılıp yetişkin filmlerinde oynatılan kadınlara 12 milyon dolar tazminat Model arama ilanlarını yanıtlayan kadınların yer aldığı filmler, güvence verilmesine rağmen internete yüklendi. Hakim, "Kadınlar işlerini, akademik ve mesleki fırsatları, ailelerini ve kişisel ilişkilerini yitirdiler ve hayatları altüst oldu, yerlerinden oldular. Toplumlarından dışlandılar. Birçoğu intihar etmeyi bile düşündü" dedi.

Aldatılıp yetişkin filmlerinde oynatılan kadınlara 12 milyon dolar tazminat

Dünya 04 Ocak 2020 Cumartesi 22:30 ABD California'da bir hakim, 22 genç kadının kandırılarak online yetişkin filmlerinde oynatıldığına hükmetti ve kadınlara toplam 12,7 milyon dolarlık (yaklaşık 75 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi.

2 Hakimin kararına göre, bir yetişkin sitesi tarafından üretilen videolar modellere güvence verilmesine rağmen internete yüklendi. Bazı vakalarda videolar, çekimler sırasında yaşları 18 ila 23 arasında değişen mağdurların toplum dışına itilmesine ve intiharı düşünmelerine neden oldu.

Model arama ilanlarını yanıtlayan kadınların yer aldığı filmler, güvence verilmesine rağmen internete yüklendi. Hakim, "Kadınlar işlerini, akademik ve mesleki fırsatları, ailelerini ve kişisel ilişkilerini yitirdiler ve hayatları altüst oldu, yerlerinden oldular. Toplumlarından dışlandılar. Birçoğu intihar etmeyi bile düşündü" dedi.

ABD California'da bir hakim, 22 genç kadının kandırılarak online yetişkin filmlerinde oynatıldığına hükmetti ve kadınlara toplam 12,7 milyon dolarlık (yaklaşık 75 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi.Hakimin kararına göre, bir yetişkin sitesi tarafından üretilen videolar modellere güvence verilmesine rağmen internete yüklendi. Bazı vakalarda videolar, çekimler sırasında yaşları 18 ila 23 arasında değişen mağdurların toplum dışına itilmesine ve intiharı düşünmelerine neden oldu.

San Diego Yüksek Mahkemesi hakimi Kevin Enright, 2016'da açılan davayla ilgili perşembe günü verdiği kararda, kadınların Craigslist'te model arama ilanlarını yanıtladığını ve ardından kandırılarak porno filmde oynamaya zorlandığını söyledi.İlanlarda işin çıplaklık veya cinsellik içerdiğini açıkça belirtilmediği ileri sürülürken, ilanlardan birinde video ve fotoğraf çekimleri için 'Aranıyor: Kolej tipi güzel, havalı kızlar' ifadesi kullanıldı.CBS’e bağlı yerel CBS 8, sitenin CEO'su Michael J. Pratt ve oyuncusu Andre Garcia’nın da aralarında bulunduğu sanıkların davanın açılmasından kısa süre sonra federal düzeyde cinsel amaçlı insan kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu bildirdi. Garcia ve diğerleri gözaltına alınırken, Pratt kayıplara karıştı.San Diego Yüksek Mahkemesi hakimi Enright, şu ifadeleri kullandı: "Sanıkların taktikleri, gerçekleşmeyeceğini açıkça temin etmelerine rağmen videoların tam da müştekilerin korktuğu şekilde yakınlarıyla akranları arasında ve çevrelerindeki herkes tarafından bilinmesine neden oldu.Sonuç olarak müştekiler mağdur edildi, ayrıca geniş kapsamlı ve çoğu zaman trajik sonuçlara katlanmaya da devam ediyor. Müşterek olarak, şiddetli taciz, duygusal ve psikolojik travma yaşayan kadınların itibarları zedelendi: İşlerini, akademik ve mesleki fırsatları, ailelerini ve kişisel ilişkilerini yitirdiler ve hayatları altüst oldu, yerlerinden oldular. Toplumlarından dışlandılar. Birçoğu intihar etmeyi bile düşündü."Courthouse News’e göre, çekimlerin ardından görüntüler dünyada en çok ziyaret edilen internet sitelerinden birinde paylaşıldıktan sonra abonelik tabanlı internet sitelerine de verildi. İşe alma sürecinde sanıklar, başka kadınları daha önce çekimlerde yer almış modeller gibi gösterdi, kişisel bilgilerinin korunduğunu garanti etmeleri ve 'referans' olmaları için de ödeme yaptı.​​​​​​