Başkan Erdoğan'dan Mehmetçiğe kutlama.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile yeni yıla kara, deniz ve hava birliklerine düzenledikleri sürpriz ziyaretlerle girdi. Akar ile telefonda görüşen Başkan Erdoğan, Mehmetçiğe hitap ederek, "Sizin duruşunuz dosta güven düşmana korku veriyor." dedi.


Başkan Erdoğan'dan Mehmetçiğe kutlama.

Başkan 'dan Mehmetçiğe kutlama

Giriş Tarihi: 1.1.2020  09:07 Güncelleme Tarihi: 1.1.2020  09:07

Milli Savunma Bakanı , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile yeni yıla kara, deniz ve hava birliklerine düzenledikleri sürpriz ziyaretlerle girdi. Akar ile telefonda görüşen Başkan , Mehmetçiğe hitap ederek, "Sizin duruşunuz dosta güven düşmana korku veriyor." dedi.

Erdoğan'dan Mehmetçiğe kutlama

Milli Savunma Bakanı  ve TSK Komuta Kademesi, yeni yıla kara, deniz ve hava birliklerine düzenledikleri sürpriz ziyaretlerle girdi. Suriye'nin sıfır noktasında "karacılar", Diyarbakır'da "havacılar" ve Trabzon'da "denizcilerle" bir araya gelen Akar ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmetçiğe hitap ederek, "Sizin duruşunuz dosta güven düşmana korku veriyor." dedi.

Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile ilk olarak Gaziantep'e gitti. Gaziantep Havalimanı'nda 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve komutanlar, buradan sınırın sıfır noktasındaki Çıldıroba Üs Bölgesi'ne geçti.

Akar ve TSK Komuta Kademesi'nden "üç kuvvetli" kutlamaSuriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nden sorumlu birliğin Müşterek Harekat Merkezi'nde faaliyetlere ilişkin brifing alan Bakan Akar, talimatlar verdi. Askerlerle yemekhanede karavanadan yemek yiyen Akar ve TSK Komuta Kademesi'nin bir sonraki durağı ise Diyarbakır'daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığı oldu.

Barış Pınarı başta olmak üzere terörle mücadele harekatlarında önemli görevler icra eden Pars ve Atmaca filolarına ev sahipliği yapan üs komutanlığında brifing alan Akar ve komutanlar daha sonra Mehmetçikle bir araya geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MEHMETÇİĞE KUTLAMA
Akar ve TSK Komuta Kademesi daha sonra Trabzon'a geçerek Karadeniz Uyumu Harekatı'nı icra eden bahriyelileri ziyaret etti. TCG Yavuz fırkateynine çıkan Bakan Akar ve komutanlara köprü üstünde faaliyetlere ilişkin brifing verildi. Bahriyelilerle akşam yemeği yiyen Akar daha sonra personelle bir araya geldi.

Bu sırada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  da telefonda bahriyelilere hitap etti.

Erdoğan, 2020 yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, "Özellikle Barış Pınarı Harekatı ile Doğu Akdeniz'de Türkiye-Libya arasındaki anlaşma ile attığımız adımlarda gösterdiğiniz duruş sebebiyle de sizleri şahsım, milletim adına kutluyor, tebrik ediyorum. Sizin duruşunuz, özellikle denizlerdeki bu duruşunuz dosta güven, düşmana korku veriyor. Bundan dolayı ayrıca sizleri kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın sözlerine Mehmetçik "sağ ol" diyerek karşılık verdi.

"GEREKENİ YAPTIK, YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Öte yandan Milli Savunma Bakanı Akar, kara, deniz ve hava birliklerindeki konuşmalarında, Mehmetçiğin bugüne kadar büyük başarılar kazandığını, ülkenin birlik, beraberliği ve güvenliği için önemli fedakarlıklar yaptığını vurguladı. Akar, "Bizim için asil milletimizin egemenliği, bağımsızlığı, güvenliği çok önemli. Bunun için de etkin, caydırıcı, saygın Silahlı Kuvvetleri olarak gece-gündüz demeden elimizden gelen gayreti en yüksek düzeyde göstererek verilen görevleri bugüne kadar başardık, başarmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Teröristlerin, Türkiye'nin hudutlarının güneyinde kurmayı amaçladığı terör koridorunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile tarumar edildiğinin altını çizen Akar, "Şu anda orada barış koridoru kurulması için çalışmalar sürüyor. Bunu başarmak suretiyle bir taraftan sınırlarımız ve halkımızın güvenliğini diğer taraftan da Suriyeli kardeşlerimizin güvenli, gönüllü, saygın bir şekilde topraklarına, evlerine dönmelerini sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yaptığı mutabakatlara uyduğunu, Rusya ve ABD'den de üzerinde anlaşılan, mutabakata varılan konularda gerekeni yapmalarını beklediklerini vurgulayan Akar, "İlgili arkadaşlarımız bununla ilgili olarak gece-gündüz demeden onlarla temas kurarak hakkımızı, hukukumuzu, taleplerimizi kendilerine iletiyor ve bunların yerine getirilmesi için gayret gösteriyorlar." dedi.

Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile temizlenen bölgelerde hayatın normale döndüğüne dikkati çeken Akar, "Orada huzurun, barışın, istikrarın idamesi için elimizden gelen her türlü katkıyı vermeye çalışıyoruz. Tüm faaliyetlerimiz sırasında bize yönelik olası tacizlere karşı da bunları olabildiğince objektif değerlendirerek gerekli karşılığı veriyoruz. Bu konuda herhangi bir şekilde bizim geri adım atmamız söz konusu değil. Meşru müdafaa kapsamında yapmamız gereken neyse misliyle mukabele… Bunu yaptık yapmaya devam edeceğiz. Oradaki personelimizin hayatını tehlikeye atmamak için, hak ve menfaatlerimiz için yapılması gereken ne varsa şimdiye kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz."

Bakan Akar ve komuta kademesinden sürpriz ziyaret
"KIBRIS BİZİM MİLLİ MESELEMİZDİR"
Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletinin egemenlik ve güvenliğine yönelik faaliyetlerinin yanı sıra Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta da sorumluluklarının olduğunu belirten Akar, "Biz uluslararası hukuka saygılıyız, iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız. Bu şekilde olmadığı takdirde buna karşılık da hiçbir oldubittiye izin vermeyeceğimizi, orada ne kendi ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını çiğnetmeyeceğimizi defalarca söyledik. Bölgedeki mevcut zenginliklerin hakça bölüşülmesini istiyoruz. Kıbrıs bizim milli bir meselemizdir. Geri adım atmamız söz konusu değil. Ülkemizin, milletimizin ve Kıbrıslı kardeşlerimizin hakkını, hukukunu sonuna kadar savunacağız. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin ve asil milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini tüm denizlerde koruduk, korumaya devam edeceğiz."

LİBYA MUTABAKATI
Libya ile imzalanan mutabakata da değinen Akar, "Yüzyıllardır beraber yaşadığımız Libyalıların mağduriyetine, onlara yönelik saldırılara göz yummamız mümkün değil." diye konuştu.

Mutabakatların uluslararası meşruiyeti olan Ulusal Mutabakat Hükümeti ile imzalandığını vurgulayan Akar, Libya tezkeresine ilişkin ise "Bize verilen görev neyse bunu da inşallah sonuna kadar yapmak durumundayız. Verilecek her türlü göreve hazır olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz." dedi.

TSK'nin uluslararası barışa da sağladığı katkıya dikkati çeken Akar, "Şu anda 2 bin 500 civarında TSK personeli üç kıta, 21 bölgede uluslararası ittifaklara uygun şekilde yapılması gereken görevleri başarıyla yapıyor." diye konuştu.

Hulusi Akar, sözlerini Mehmetçiğin yeni yılını kutlayarak, başarılar dileyerek tamamladı.

AKAR'IN SÜRPRİZİ
Akar ve TSK Komuta Kademesi'nin inceleme ve denetlemelerde bulundukları birliklerdeki Mehmetçiğe bir de sürprizi oldu.

Akar'ın davetlisi olarak ziyaretlere eşlik eden ünlü sanatçı Esat Kabaklı da Mehmetçik ile bir araya geldi. Birliklerde mini birer konser veren Kabaklı, türkülerini "dünyanın en güzel ordusu" olarak nitelendirdiği Mehmetçik ile söyledi.

"Bil Oğlum", "Çanakkale Türküsü", "Bu Bayrak" gibi türkülerini seslendiren Kabaklı, Mehmetçiğin yeni yılını kutlayarak, "Koca Mehmetçiğin önünde türkü söylemek ayrı bir keyif." dedi.Başkan Erdoğan'dan Mehmetçiğe kutlama

Başkan 'dan Mehmetçiğe kutlama

Milli Savunma Bakanı , Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları ile yeni yıla kara, deniz ve hava birliklerine düzenledikleri sürpriz ziyaretlerle girdi. Akar ile telefonda görüşen Başkan , Mehmetçiğe hitap ederek, "Sizin duruşunuz dosta güven düşmana korku veriyor." dedi.

Bakan Akar ve TSK Komuta kademesinden sürpriz ziyaret

BAKAN AKAR VE KOMUTA KADEMESİNDEN SÜRPRİZ ZİYARETMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, yeni yıla kara, deniz ve hava birliklerine düzenledikleri sürpriz ziyaretlerle girdi. Suriye’nin sıfır noktasında "karacılar", Diyarbakır’da "havacılar" ve Trabzon'da "denizcilerle" bir araya gelen Akar ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mehmetçiğe hitap ederek, "Sizin duruşunuz dosta güven düşmana korku veriyor." dedi. Akar ve TSK Komuta Kademesi’nin inceleme ve denetlemelerde bulundukları birliklerdeki Mehmetçiğe bir de sürprizi oldu. Akar'ın davetlisi olarak ziyaretlere eşlik eden ünlü sanatçı Esat Kabaklı da mini konser verdi.

Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile ilk olarak Gaziantep'e gitti. Gaziantep Havalimanı'nda 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve komutanlar, buradan sınırın sıfır noktasındaki Çıldıroba Üs Bölgesi'ne geçti.

Başkan Erdoğan'dan Mehmetçiğe yeni yıl sürprizi

İçişleri Bakanı Soylu, yeni yıla Geçitli Jandarma Karakolunda Mehmetçikle birlikte girdi. Cep telefonu ile Cumhurbaşkanını arayan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı da askerlerin yeni yılını kutladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin, Hakkari Valisi İdris Akbıyık, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk ve beraberindeki heyetle Geçitli Jandarma Karakol Komutanlığı’na geldi. Askerlere hitaben konuşan Bakan Soylu, “Bir yıla daha hep birlikte giriyoruz. Geçen yılda Hakkari’de yeni yıla girmiştik, bu yılda yine burada Geçitli Jandarma Karakolu’nda yeni yıla giriyoruz. 2019 yılında milletimizin huzuru için, birliği için, güveni için özellikle kahraman arkadaşlarımız büyük bir mücadele içerisinde olduğunu, terörü korkuttuğunu, ülkeyi kıskaca almaya çalışanlara aman vermediler. Türkiye’nin asayişini, huzurunu, güvenini, sadece sınırlarımız içerisinde değil sınırlarımızın dışından gelecek tehditlere karşı da kendilerini siper ederek şehit olma şerefine ererek, gazilik şerefine ererek bu ülkenin üzerinde kem gözlere olanlara aman vermeyeceğiz. Şimdi hep birlikte yeni bir yıla giriyoruz. 2019, 2018 yılından çok daha iyiydi, çok daha huzurluydu ve çok daha umutluydu. İnanıyorum ki 2020’de de 2019’dan çok daha mutlu olacağız, çok daha huzurlu olacağız, çok daha emin olacağız. Burada çok önemli bir görev yapıyorsunuz. 

Memleketimizin, insanlarımızın bütün duaları sizlerle. Allah’ın sizleri muhafaza etmesi içi 5 vakit namazlarında sizlere dua ve niyaz ederler. Şuanda Kabe-i Muazzamayı tavaf ederken dua edenlerin tamamının gönlü sizlerle birlikte, yürekleri sizinle birlikte. Bu memlekette yıllardan beri, bu memleketi sıkıntılara düşürmek isteyenler vardır. Ama artık tarih değişti, artık yarınlara ait onların hayalleri bertaraf oldu, altüst oldu. Bunu da siz sağladınız. Milletimizin iradesiyle, duasıyla birlikte şimdi inşallah 2020 yılında burada Hakkari Geçitli’den hem bütün Türkiye ve bütün dünyaya sizin kararlılığınızın mesajını vermek istiyoruz.
 

Buna da güveniyoruz ve inanıyoruz. Allah yardımcınız olsun inşallah. Buradan ailelerinize selamlarımızı iletiyoruz. Onların hem sabırlarına hem vakarlarına minnettarız. Buradan tüm şehit ailelerimize, tüm gazilerimize ve gazi ailelerimize minnetlerimizi ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Allah bizi onlara mahcup etmesin. Allah bizi şehitlerimize karşı mahcup etmesin. Biz burada yalnız olmadığımızı biliyoruz, onlarında bizimle birlikte olduklarını biliyoruz. Onlarında şuanda sizinle omuz omuza, yan yana oturduklarını şuanda İki Yaka’dan Gabar’a kadar, Cudi’ye kadar bu dağları tutan bütün arkadaşlarımızla birlikte olduklarını Tendürek’e kadar bütün arkadaşlarımızla birlikte olduklarını elbette ki biliyoruz, buna da inanıyoruz. Bu memleketimizin üzerine kabus gibi çökmeye çalışanlara inşallah 2020 yılında elimizin tersiyle vurarak öyle bir cevap vereceğiz ki bir daha düştükleri yerlerden kalkamayacaklar.

Sadece bu coğrafyanın içerisinde değil, bulundukları yer neresi ise hangi inlerde saklanıyorlarsa hangi kötü planlarını, hain planlarını nerede yapıyorlarsa Allah’a şükürler olsun Türkiye Cumhuriyeti devletinin gücü de milletimizin duası da, iradesi de buna yetmektedir. Şimdi 2020 yılını kucaklıyoruz, okullarda okuyan çocuklarımızla beraber kucaklıyoruz. Üniversitede yarına mutlu bir şekilde ideallerini ve hayallerini buluşturmak isteyenler ile kucaklıyoruz. Sabah işe huzurla gidenlerle kucaklaşıyoruz. Taksilerinde direksiyonunu çevirerek ekmek parası kazanmak isteyenlerle birlikte kucaklıyoruz. Bu ülkeni birliği ve huzuru için dua eden, insansız hava aracını kontrol eden diğer tarafta F-16’larla uçan ve bu millete çelik kanatlarının ne olduğunu ifade edenlerle birlikte 2020 yılını kucaklıyoruz. 2020 yılını etrafımızdaki coğrafyada Türkiye’nin var olması için şuanda ellerini açıp semaya dua edenlerle beraber kucaklıyoruz. İnşallah bir taraftan da dünyada mağdur ve mazlum olan insanlarına umut olmak için onlara elimizi uzatmak için hep birlikte kucaklıyoruz. Allah milletimizin de insanlığında yardımcısı olsun. Allah iyilerle beraber olsun. Burada sizinle birlikte olduğumuz için hem kıymetli valimiz, komutanlarımız, Jandarma Genel Komutanımız buradaki bütün arkadaşlarımız sizlerle birlikte olduğumuz için bizde kendimizi bahtiyar hissediyoruz. İnşallah bu günü de bu güzel anı da hep birlikte yarınlarda güzel bir şeklide hatırlayacağız. Çünkü buraya büyük bir imza atıyorsunuz. Allah yar ve yardımcınız olsun. Allah’ım sizlerle beraber olsun. Allah’a emanet olun” dedi.
 

“Cumhurbaşkanı askerlerin yeni yılını kutladı”

Bakan Soylu, konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüştü ve komutanlığın faaliyetleri hakkında kendisine bilgi verdi.
 

Bakan Soylu’nun telefonundan askerlere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bende çok çok teşekkür ediyorum. 2019 yılını artık geride bıraktık. Şimdi 2020’ye beraber giriyoruz. Gerek askerimiz, gerek polisimiz kahramanca karada, denizde ve havada mücadele ettiler. Barış Pınarı Harekatı’nda tüm oradaki teröristlere dar ettiler. Şimdi inşallah çok daha farklı bir adımla malum Libya’da, Doğu Akdeniz’de yeni bir adım atıyoruz. Doğu Akdeniz’de atılan o adımla da inşallah Akdeniz’de tarihte nasıl ki Barbaros Hayrettinlerin yazdığı destanlar vardı, inşallah şimdi de yine Mehmedimiz oralarda bu destanlar yazmaya devam edecek. Bende bu vesileyle az önce de yine Milli Savunma Bakanımız kendileri gemiden aradılar. Orada da yine gerek Genel Kurmay Başkanımız kuvvet komutanlarımız askerlerimiz hep birlikte onlarla da yeni yıla 2 saat kala görüştük. İmdi de Hakkari’de sizlerle görüşüyoruz. Sizleri de milletim adına şahsım tebrik ediyorum. 2020’nin ülkemiz, milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Sizleri de ayrıca kutluyorum, tebrik ediyorum” dedi.
 

Bakan Soylu son olarak İbrahim isimli askerin ailesini arayıp hem yeni yıllarını kutladı, hem de çocukları ile görüştürdü.