Evlat nöbetindeki ailelerden CHP’ye tepki! Nöbet tutmamızı...

Evlat nöbetindeki ailelerden CHP'ye tepki! Nöbet tutmamızı istemiyorlar.

Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan ailelerin, HDP’yi ziyaret eden CHP’lilere tepkisi sürüyor. PKK’nın kaçırdığı polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şehmus Kaya, CHP’nin nöbeti de engellemek istediğini söyledi. Kaya, CHP milletvekili Veli Ağbaba’nın, eşi Emine Kaya’ya “Sen orda oturuyorsun ama PKK senin oğluna zarar verebilir. Senin oğlun sana hakkını helal eder mi?” dediğini aktardı. Kaya, “Yani: eylemi bitir, çık git, demek istiyor” ifadesini kullandı.

19 Eylül 2020 - 10:01 - Güncelleme: 19 Eylül 2020 - 14:18

Evlat nöbetindeki ailelerden 'ye tepki! Nöbet tutmamızı istemiyorlar

Giriş Tarihi: 19.9.2020  08:04 Son Güncelleme: 19.9.2020  10:17
Diyarbakır’da terör örgütü  tarafından çocukları kaçırılan ailelerin, ’yi ziyaret eden ’lilere tepkisi sürüyor. PKK’nın kaçırdığı polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şehmus Kaya, CHP’nin nöbeti de engellemek istediğini söyledi. Kaya, CHP milletvekili ’nın, eşi Emine Kaya’ya “Sen orda oturuyorsun ama PKK senin oğluna zarar verebilir. Senin oğlun sana hakkını helal eder mi?” dediğini aktardı. Kaya, “Yani: eylemi bitir, çık git, demek istiyor” ifadesini kullandı.

(Öcalan'dan sonra örgütün en güçlü ismiydi! PKK'ya çok ağır darbe)

Evlat nöbetindeki ailelerden CHP'ye tepki! Nöbet tutmamızı istemiyorlar

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP'nin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetinde 382 gün geride kaldı. 3 Eylül 2019'da başlatılan oturma eylemi süresince 16 aile yeniden evlatlarına kavuşurken, 147 aile nöbete devam ediyor. Aileler önce kendilerini, sonra da HDP'yi ziyaret eden CHP'lilere tepkili. 5 yıl önce Diyarbakır Lice'de PKK tarafından kaçırılan polis memuru Vedat Kaya'nın babası Şeyhmus Kaya, CHP'nin Diyarbakır'daki evlat nöbetini desteklemek yerine engellemeye çalıştığını anlattı.
Evlat nöbetindeki ailelerden CHP'ye tepki! Nöbet tutmamızı istemiyorlar.

'EYLEMİ BİTİRİN' DEMİŞ

Bir süre önce CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın, eşi Emine Kaya'ya "Sen orada oturuyorsun ama PKK oğluna zarar verebilir. O zaman oğlun sana hakkını helal eder mi" dediğini aktaran Şeyhmus Kaya, "Yani orada eylemi bitir, çık git aradan demek istiyor. Ben de arayıp tepki gösterdim" dedi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer ve beraberindeki heyetin aslında HDP'lileri ziyarete geldiğini, formalite icabı çadıra da uğradığını kaydeden Kaya, "Onlar cezaevlerindeki teröristleri ziyaret ediyor, bizi de kandırıyorlar. Hakkımızı helal etmiyoruz" diye konuştu.
Evlat nöbeti tutan annelerden CHP'ye tepki - Son dakika haber

CHP'YE GÜVENMİYORUZ

Yeni Şafak'ın haberine; Muş'ta üniversite okurken kaçırılan Esra Özkan'ın ağabeyi Ali Özkan da 7 yıldır yüzlerinin gülmediğini anlattı. CHP'nin tutumunu bildikleri için bu konuda yardım isteme gereği bile duymadıklarını ifade eden Özkan şunları söyledi: "Birçok parti bize destek oldu ama Türkiye'nin en köklü partisi olduğunu öne süren CHP'den hiç destek görmedik. Eylemimiz 1 yılı devirdi, gelen giden olmadı. Aksine terörist cenazelerine gittiler. Ülkenin zararına ne varsa destek verdiler. Zaten çadırda onların bu sessizliğine karşı tepki oluşmuştu. Ziyaret sırasında da 'Sizi istemiyoruz' diyerek çadırdan kovdular. Biz CHP'nin samimiyetine inanmıyoruz. Onlara geçmişten beri güvenmiyoruz."

CHP'li Ağbaba'dan evlat nöbeti tutan anneye hakaret - Gündem haberleri

HDP'DEN TEHDİT ALIYOR

Oğlunun HDP'liler tarafından kaçırılıp PKK'ya teslim edildiğini aktaran Şeyhmus Kaya, "Oğlum kaçırıldığında Selahattin Demirtaş'a söyledim, bana '10-15 güne bırakırlar' dedi. Hala bırakılmadı" şeklinde konuştu. 5 yıldır HDP/ PKK tarafından tehdit edildiğini belirten Kaya, oğlu kaçırıldığından beri yuvasının dağıldığını, yardım beklediklerini vurguladı.
 heyeti önce ’yi ziyaret edip sonra da evlat nöbetindeki annelere uğradı! Tepki çığ gibi
 Diyarbakır İl Başkanı  ve beraberindeki parti üyeleri  il başkanlığını ziyaret etti. Özer ve beraberindekiler, parti çıkışında, bir yılı aşkın süredir HDP önünde evlat nöbetinde bulunan ailelerle görüşmek istedi. Aileler, CHP'li heyete kendilerinden önce HDP'yi ziyaret etmesine tepki gösterdi.

CHP heyeti önce HDP’yi ziyaret edip sonra da evlat nöbetindeki annelere uğradı! Tepki çığ gibi

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla 3 Eylül 2019'dan beri farklı kentlerden Diyarbakır'a gelerek HDP il binası önünde evlat nöbetine başlayan ailelerin eylemi 376'ncı gününde devam ederken CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer ve beraberindekiler HDP'ye ziyarette bulundu. Özer ve beraberindekiler, HDP ziyaretinin ardından parti binası önünde 1 yılı aşkın süredir evlat nöbetinde bulunan aileleri ziyaret etti. Aileler, CHP'li heyete kendilerinden önce HDP'yi ziyaret ettikleri dolayısıyla tepki gösterdi.

CHP Diyarbakır il Başkanı Gönül Özer

Ziyaret öncesi açıklamada bulunan ailelerden baba Süleyman Aydın, CHP'lilerin önce HDP'ye gittiklerini buradan izin aldıktan sonra gelip aileleri ziyaret edeceklerini belirterek, CHP'lilerin 1 yıldır kendilerini ziyarete gelmediğini bugün de gelmelerini istemediklerini söyledi.

Ailelerin tepkileri üzerine CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer ve beraberindeki parti üyeleri HDP il binasından çıktından sonra yoğun güvenlik önlemleri altında evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti. Ziyaret sırasından aileler, CHP İl Başkanı Gönül Özer'e 1 yıldan bu yana eylemde olduklarını ve çocuklarını HDP'den istediklerini ifade ederek, çocukların HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını CHP'lilerin de bildiğini kaydetti.

Yapılan ziyaret ardından açıklamada bulunan CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer, "Onları dinledim ailelerin acısını anlıyorum. Çünkü ben de bir anneyim. Umudum tez zamanda ailelerin çocuklarına kavuşmasıdır. HDP'lilerle diyalog için bizler de her zaman aileler için hazırız" dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Özer ve beraberindekiler bölgeden ayrıldı.

Öcalan'dan sonra örgütün en güçlü ismiydi! PKK'ya çok ağır darbe
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile birlikte PKK’nın altı kurucusundan biri olan 'Fuat Kod' olarak bilinen Ali Haydar Kaytan'ın Eylül 2019'da TSK'nın hava operasyonuyla öldürüldüğü ancak uzun süredir bu bilginin saklandığı ortaya çıktı.

GİRİŞ 16.09.2020 19:06

Öcalan'dan sonra örgütün en güçlü ismiydi! PKK'ya çok ağır darbe

PKK/KCK’nın İdeolojik Alan Sorumlusu olan Kaytan, elebaşı Abdullah Öcalan’dan sonra örgütün ideolojik ve teorik yönü en güçlü mensubu olarak biliniyor.

Ali Haydar Kaytan
Ali Haydar Kaytan

DARBE SÜRECİNDE TÜRKİYE'DEN KAÇTI

Seksenli yıllarda önce Almanya’dan sonra Fransa'dan sığınma talebinde bulunmuş 12 Eylül 1980 darbe sürecinde yurt dışına kaçmıştı.

1994'TE ALMANYA SERBEST BIRAKTI

Almanya PKK'yı terör örgütü olarak tanınmasına rağmen şimdi nasılsa 1994'te de terör örgütünü sahiplendi. Terörist Kaytan adam öldürme/kaçırma ile terör örgütüne üye olma suçlarından ülkede 7 yıl hapis cezası almasına rağmen, serbest bırakıldı.

Ali Haydar Kaytan
Ali Haydar Kaytan

SOLUĞU LÜBNAN'DA ALDI

Almanya'nın serbest bıraktığı terörist Kaytan soluğu Lübnan'da aldı oradan da yeni kadroların eğitimiyle ilgilenmek için elebaşı Öcalan'a katıldı.

ÖLÜMÜ SAKLANIYOR

Ali Haydar Kaytan'ın uzun zamandır görüntü vermemesi ve açıklama yapmaması terör örgütünün ölümünü sakladığına dair şüpheler oluşturdu.

YEREL KAYNAKLAR ÖLÜMÜNÜ DOĞRULADI

Bölgedeki yerel kaynaklar üzerinden gelen bilgilere göre Kaytan'ın Eylül 2019'da Türkiye'nin Kandil'e yönelik gerçekleştirdiği hava harekatında öldüğü söyleniyor. 

ABDULLAH AĞAR: SİHA İLE ÖLDÜRÜLDÜ

Terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, terörist Kaytan'la ilgili sosyal medyadan şu bilgileri paylaştı; YPG/PKK’nın Başkanlık Konseyi Üyesi ‘Kod Fuat’: Ali Haydar kaytan bir SİHA akınıyla etkisizleştirilmiş. En önemli 7 terörist başından biri olan Ali Haydar KAYTAN’ı SİHA’nın geçen sonbaharda vurduğu, ancak ÖRGÜT TARAFINDAN GİZLENDİĞİ İFADE ediliyor.

Bu teröristlerin hepsi öldürüldü - Dünya - http://www.15-temmuz.net com -Haber Sitesi.

ÖRGÜTTEN KAÇANLAR DA TEYİT ETTİ

Ayrıca, örgütten kaçarak Türkiye’ye teslim olan bazı örgüt mensuplarının da bu bilgiyi teyit ettiği, ideolojik eğitim ile motivasyon uzmanı Fuat kodun uzun zamandır ortalıkta görünmediğini söyledikleri belirtiliyor.
PKK'nın elebaşları öldürüldü!

MORALLER BOZULMASIN DİYE SAKLANIYOR!

Örgütün konuyla ilgili bugüne kadar bir açıklama yapmaması PKK’nın, moraller bozulmasın diye üst düzey ölümleri sakladığı bilgilerini doğrular nitelikte.

Evlat nöbetine iki aile daha katıldı Son dakika: Diyarbakır'daki evlat nöbetine bir anne daha katıldı: Allah'tan bulsunlar HDP önündeki evlat nöbeti direnişi sürüyor, aileler katılmaya devam ediyor Almanya'da PKK tarafından kızı kaçırılan annenin eylemi sürüyor
CHP nöbet tutmamızı istemiyor
Diyarbakır’da terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan ailelerin, HDP’yi ziyaret eden CHP’lilere tepkisi sürüyor. PKK’nın kaçırdığı polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şehmus Kaya, CHP’nin nöbeti de engellemek istediğini söyledi. Kaya, CHP milletvekili Veli Ağbaba’nın, eşi Emine Kaya’ya “Sen orda oturuyorsun ama PKK senin oğluna zarar verebilir. Senin oğlun sana hakkını helal eder mi?” dediğini aktardı. Kaya, “Yani: eylemi bitir, çık git, demek istiyor” ifadesini kullandı.

Şehmus Kaya
Şehmus Kaya
 

Çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerin HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki evlat nöbetinde 382 gün geride kaldı. 3 Eylül 2019’da başlatılan oturma eylemi süresince 16 aile yeniden evlatlarına kavuşurken, 147 aile nöbete devam ediyor. Aileler önce kendilerini, sonra da HDP’yi ziyaret eden CHP’lilere tepkili. 5 yıl önce Diyarbakır Lice’de PKK tarafından kaçırılan polis memuru Vedat Kaya’nın babası Şeyhmus Kaya, CHP’nin Diyarbakır’daki evlat nöbetini desteklemek yerine engellemeye çalıştığını anlattı.

CHP’li Gönül Özer

‘EYLEMİ BİTİRİN’ DEMİŞ

Bir süre önce CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın, eşi Emine Kaya’ya “Sen orada oturuyorsun ama PKK oğluna zarar verebilir. O zaman oğlun sana hakkını helal eder mi” dediğini aktaran Şeyhmus Kaya, “Yani orada eylemi bitir, çık git aradan demek istiyor. Ben de arayıp tepki gösterdim” dedi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Gönül Özer ve beraberindeki heyetin aslında HDP’lileri ziyarete geldiğini, formalite icabı çadıra da uğradığını kaydeden Kaya, “Onlar cezaevlerindeki teröristleri ziyaret ediyor, bizi de kandırıyorlar. Hakkımızı helal etmiyoruz” diye konuştu.

Veli Ağbaba

CHP’YE GÜVENMİYORUZ

Muş’ta üniversite okurken kaçırılan Esra Özkan’ın ağabeyi Ali Özkan da 7 yıldır yüzlerinin gülmediğini anlattı. CHP’nin tutumunu bildikleri için bu konuda yardım isteme gereği bile duymadıklarını ifade eden Özkan şunları söyledi: “Birçok parti bize destek oldu ama Türkiye’nin en köklü partisi olduğunu öne süren CHP’den hiç destek görmedik. Eylemimiz 1 yılı devirdi, gelen giden olmadı. Aksine terörist cenazelerine gittiler. Ülkenin zararına ne varsa destek verdiler. Zaten çadırda onların bu sessizliğine karşı tepki oluşmuştu. Ziyaret sırasında da ‘Sizi istemiyoruz’ diyerek çadırdan kovdular. Biz CHP’nin samimiyetine inanmıyoruz. Onlara geçmişten beri güvenmiyoruz.”

Ali Özkan

HDP’den tehdit alıyor

  • Oğlunun HDP’liler tarafından kaçırılıp PKK’ya teslim edildiğini aktaran Şeyhmus Kaya, “Oğlum kaçırıldığında Selahattin Demirtaş’a söyledim, bana '10-15 güne bırakırlar' dedi. Hala bırakılmadı” şeklinde konuştu. 5 yıldır HDP/ PKK tarafından tehdit edildiğini belirten Kaya, oğlu kaçırıldığından beri yuvasının dağıldığını, yardım beklediklerini vurguladı.
Terör örgütü PKK'nın suikast timi mısır tarlasında sigara içerken fark edildi, İHA'lar tarafından etkisiz hale getirildi
GÜNDEM
Terör örgütü PKK'nın suikast timi mısır tarlasında sigara içerken fark edildi, İHA'lar tarafından etkisiz hale getirildi

HDP'DEN TEHDİT ALIYOR

Oğlunun HDP'liler tarafından kaçırılıp PKK'ya teslim edildiğini aktaran Şeyhmus Kaya, "Oğlum kaçırıldığında Selahattin Demirtaş'a söyledim, bana '10-15 güne bırakırlar' dedi. Hala bırakılmadı" şeklinde konuştu. 5 yıldır HDP/ PKK tarafından tehdit edildiğini belirten Kaya, oğlu kaçırıldığından beri yuvasının dağıldığını, yardım beklediklerini vurguladı.

PKK ekmediği için mücadele edenlerin canına kastetti! HDP bu zulme sessiz kaldıPKK EKMEDİĞİ İÇİN MÜCADELE EDENLERİN CANINA KASTETTİ! HDP BU ZULME SESSİZ KALDI
Diyarbakır annelerinden sert tepki: Kahrolsun PKK lanet olsun HDPDİYARBAKIR ANNELERİNDEN SERT TEPKİ: KAHROLSUN PKK LANET OLSUN HDP
Kaytan öldü iddiası
GÜNDEM
Kaytan öldü id

Terör örgütü 'nın sözde komutanı  öldürüldü
Terör Örgütü ’nın sözde Başkanlık Konseyi üyesi  ortadan kaldırıldı. Sözde komutanın Eylül 2019'da Türkiye'nin 'e yönelik gerçekleştirdiği hava harekâtında öldürüldüğü belirtiliyor

ATAKAN IRMAKATAKAN IRMAK
Giriş Tarihi: 16.9.2020  18:00 Son Güncelleme: 17.9.2020  01:40

Terör örgütü PKK'nın sözde komutanı Ali Haydar Kaytan öldürüldü

PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın en yakınındaki isimlerden örgütün sözde Başkanlık Konseyi üyesi Ali Haydar Kaytan kayıplara karışmıştı. Fuat kod Ali Haydar Kaytan'ın uzun zamandır açıklama yapmadığı gibi görüntü de vermemesi dikkat çekiyordu.

Bölgedeki yerel kaynaklar, Kaytan'ın Eylül 2019'da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kandil'e yönelik gerçekleştirdiği hava harekatında öldürüldüğü belirtildi.

Fotoğraftakilerin hepsi öldürüldü - Son Dakika Güncel Haberler

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar: PKK’lı Ali Haydar Kaytan öldürüldü! 

Ayrıca, örgütten kaçarak Türkiye'ye teslim olan bazı örgüt mensuplarının da bu bilgiyi teyit ettiği, ideolojik eğitim ile motivasyon uzmanı Kaytan'ın uzun zamandır ortalıkta görünmediğini söyledikleri belirtiliyor.

PKK'nın üst düzey isimlerine neşter

Örgütün bugüne kadar bir açıklama yapmadığı, PKK'nın militanların moralini bozmamak için üst düzey ölümleri sakladığı biliniyor.

Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, PKK/KCK Genel Başkanlık Konseyi ile Yürütme Konseyi üyesi olan örgütün kurucularından Ali Haydar Kaytan'ın Kandil'e düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirildiğini iddia etti.

Ağar, "Sahadan aldığım bilgiye göre; en önemli 7 terörist başından biri olan Ali Haydar Kaytan'ı, SİHA'nın geçen sonbaharda vurduğu; ancak örgüt tarafından gizlendiği ifade ediliyor" açıklamasında bulundu. Ağar, "Biz Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan'ı yani medyatik olanları biliyoruz; ama Ali Haydar Kaytan da en az onlar kadar, hatta ideolojik ve siyasi yönüyle onlardan daha önemli bir terörist başı" ifadelerini kullandı.
Öcalan'dan sonra örgütün en güçlü ismiydi! PKK'ya çok ağır darbe - GÜNCEL Haberleri, Haber7

TERÖRİST KAYTAN KİMDİR?

Ali Haydar Kaytan'ın kod adı Fuat...Teröristbaşı Abdullah Öcalan ile birlikte PKK'nın altı kurucusundan birisi.
Hâlihazırda PKK/KCK Genel Başkanlık Konseyi ile Yürütme Konseyi üyesi olarak görülüyor.

PKK/KCK'nın İdeolojik alan Sorumlusu. Terörist Öcalan'dan sonra örgütün ideolojik ve teorik yönü en güçlü mensubu olarak biliniyor.
Bir dönem örgütün canlı bomba ve özel kuvvetler unsurlarının eğitim ve motivasyonunundan da sorumluydu.
12 Eylül 1980 darbe sürecinde yurt dışına kaçtı.
Seksenli yıllarda önce Almanya'dan sonra Fransa'dan sığınma talebinde bulundu.
Adam öldürme/kaçırma ile terör örgütüne üye olma suçlarından 1994'de yargılandığı Almanya'da 7 yıl hapis cezası almasına rağmen serbest bırakılmasını müteakip Lübnan'a geçip Öcalan ile birlikte yeni kadroların eğitimiyle ilgilendiği iddia ediliyor.
Terör elebaşı Kaytan öldürüldü mü?

Terör elebaşı Kaytan öldürüldü mü?
İtirafçı PKK'lılar, "Terör elebaşı Ali Haydar Kaytan, 2019'da operasyonda öldürüldü. Örgüt ölümünü gizledi" dedi.

"Terör örgütü PKK'nın kurucularından Ali Haydar Kaytan, 2019'da operasyonda öldürüldü."

Bu iddiayı PKK itirafçıları dile getirdi. Saha bilgileri de iddiaları destekledi. Teslim olan teröristlerin ifadelerinde terör elebaşı Kaytan'ın öldürülmesinin örgütten gizlendiği bilgisi de yer aldı.

Onlarla fotoğraf çektirenlerin hepsi öldürüldü - GÜNCEL Haberleri

KCK'nın sözde yürütme konseyi üyesi de olan terörist, 1980 yılında yurt dışına kaçtı. Bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarında teröristlerin eğitiminden sorumlu oldu.

Birçok terör eyleminin arkasındaki isimdi

PKK'nın sözde merkez komitesine de seçilen terörist Ali Haydar Kaytan, birçok terör eyleminin arkasındaki isimdi.

1988'de Batı Almanya'da tutuklanan terörist, 1994'te serbest bırakıldı. Serbest bırakıldıktan sonra yeniden terör örgütü PKK'nın sözde yönetim kadrosunda yer aldı.

Terör örgütünün sözde üst düzey 7 kişisinden biri olan terörist Ali Haydar Kaytan, aynı zaman terör örgütünün sözde başkanlık konseyi üyesiydi.

Terörist, terörden en çok arananlar listesinin kırmızı kategorisinde 10 milyon lira ödülle aranıyordu.

Son dakika:  ile  ve  arasında anlaşma imzalandı

Giriş Tarihi: 15.09.2020 Güncelleme Tarihi: 15.09.2020 

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

Son dakika haberine göre; İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında "ilişkilerin tamamen normalleşmesine" ilişkin anlaşmanın resmi imza töreni Beyaz Saray'da gerçekleşti... ABD Başkanı Trump, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Doğru zaman geldiğinde Filistin'de bu barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız" dedi.

Video Player

00:00 | 02:22

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda İsrail'in önce Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), ardından Bahreyn ile vardığı ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmaların imza töreni, Beyaz Saray'da gerçekleşti. 

Katar İsrail'e resti çekti!

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

Anlaşmalar kapsamında, ilk ticari uçuş yapıldı, Suudi Arabistan ilk kez bir İsrail uçağına hava sahasını kullandırdı. İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bankları arasında yeni mutabakat zaptı imzalandı. 

BAE'YE F-35 VE YENİ GELİŞMİŞ SİLAHLARIN SATIŞI OLACAK

ABD, ise anlaşmalar kapsamında Birleşik Arap Emirlikleri'ne F-35 uçakları dahil yeni gelişmiş silahların satışı için yardımcı olacak. 

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

Öte yandan anlaşma, Filistin açısından büyük bir hayal kırıklığı anlamaına geliyor. Filistin'e göre Bahreyn ve BAE, Kudüs'ün bölünmeden İsrail'in başkenti olarak kabul edildiği Yüzyılın Anlaşması'nı kabul etti. Bununla birliktr, İsrail anlaşma karşılığında Batı Şeria'yı ilhak planını askıya almayı kabul etti. 

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

"SEÇİMDEN SONRA İRAN İLE ANLAŞACAĞIZ"

Anlaşmaya ilişkin açıklama yapan Trump, "Doğru zaman geldiğinde Filistin'de bu Barış çemberinin bir üyesi olacak. Seçimden sonra İran ile anlaşacağız. Joe Biden başkan olursa ABD nin sahibi Çin Rusya ve İran olur. Yaklaşık 5 ülkeyle yola koyulduk. 5-6 ülkenin daha çok süratle katılmasını sağlayacağız, halihazırda onlarla görüşüyoruz" dedi. 

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

İSRAİL-BAE ANLAŞMASI BEYAZ SARAY ETRAFINDA PROTESTO EDİLDİ

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına karşı Beyaz Saray yakınlarında protesto gerçekleştirildi. 

Beyaz Saray, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına ev sahipliği yapıyor. Anlaşmaya saatler kala yüzlerce kişi, anlaşma için imza töreninin gerçekleştirileceği Beyaz Saray'ın etrafında bir araya geldi. Protestocular Filistin bayrakları taşıyarak söz konusu anlaşmaya tepki gösterdi. 

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında ilişkilerin normalleşmesi için 13 Ağustos'ta ABD'nin ara buluculuğunda anlaşmaya varılmıştı. Anlaşmanın resmi imza töreni Beyaz Saray'da gerçekleştirildi. Törene ABD Başkanı Donald Trump, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed katıldı.

Ajanslar son dakika koduyla duyurdu! Anlaşma imzalandı

Söz konusu anlaşma ile BAE, 1979'da Mısır’ın ve 1994'te Ürdün’ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayan 3. Arap ülkesi olacak. 

Son dakika haberi: Tarihe geçen ihanet! Beyaz Saray'da imzalar atıldı...

Son dakika haberi...  ile  ve  arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar, 'da imzalandı. 3 ülke "Abraham Accords (İbrahim Anlaşması)" adı verilen metne de ortak imza attı. Trump anlaşma sonrası, "Bugün, tarihin akışını değiştirmek için buradayız. Yıllar süren bölünme ve çatışmadan sonra, yeni Orta Doğu'nun şafağındayız." dedi.

İhanet anlaşması!

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı.

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan normalleşme anlaşmaları anlaşmalar için resmi imza töreni, Beyaz Saray'da düzenlendi.

Törene Trump'ın yanı sıra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı.

İsrail ve BAE ile İsrail ve Bahreyn arasında birer normalleşme anlaşması imzalanırken, 3 ülke "Abraham Accords (İbrahim Anlaşması)" adı verilen metne de ortak imza attı.

"YENİ ORTA DOĞU'NUN ŞAFAĞINDAYIZ"

Trump, imza töreninde yaptığı konuşmada, törene katılan liderlere teşekkür ederek, "Bugün, tarihin akışını değiştirmek için buradayız. Yıllar süren bölünme ve çatışmadan sonra, yeni Orta Doğu'nun şafağındayız." diye konuştu.

Varılan anlaşmalar ile "tüm inanç ve arka plandan kişilerin barış ve refah içinde yaşayacağı bir gelecek" için önemli bir adım attıklarını kaydeden Trump, İsrail ile Bahreyn ve BAE arasındaki anlaşmalara sadece 1 ay içinde varıldığını belirtti.

Trump, başka ülkelerin de İsrail ile barış anlaşmaları imzalayacağını belirterek, "İsrail, BAE ve Bahreyn karşılıklı büyükelçiler atayacaklar, turizmden, ticarete, sağlıktan güvenliğe kadar geniş yelpazedeki sektörler de güçlü iş birlikleri ve ortaklıklar kurmaya başlayacaklar." bilgisini paylaştı.

İsrail, BAE ve Bahreyn arasında anlaşma"VARILAN ANLAŞMALAR, BÖLGEDEKİ HALKLARIN GEÇMİŞİN BAŞARISIZ YAKLAŞIMLARINDAN KURTULMALARINI SAĞLADI"

Söz konusu 3 ülkenin "dost" olduğunu belirten Trump, "İbrahim Anlaşması, tüm dünyadaki Müslümanlara İsrail'deki kutsal mekanları ziyaret etme ve Mescid-i Aksa'da barış içinde ibadet etmenin de kapılarını açtı." diye konuştu.

Trump, varılan anlaşmaların, bölgede daha kapsamlı bir barış için temel oluşturacağının altını çizerek, "Yahudi ve Arapların düşman olduğu ve Mescid-i Aksa'nın saldırı altında olduğu yalanları nesilden nesile aktarıldığı yalanı bölgede ve tüm dünyada terör ve şiddetin yayılmasına yol açtı. Varılan bu anlaşmalar, bölgedeki halkların geçmişin başarısız yaklaşımlarından kurtulmalarını sağladı." dedi.

Başkanlık görevine geldikten sonra ilk yurt dışı ziyareti kapsamında, 54 Arap ve Müslüman ülkenin liderleri ile Suudi Arabistan'da bir araya geldiğini anımsatan Trump, oradaki konuşmasında söz konusu ülkelere birlik olma çağrısı yaptığını söyledi.

Trump, bugünün dünyasında Orta Doğu ülkelerinin iş birliğini, çatışmaya tercih ettiğini vurgulayarak, "Bu ülkeler, Araplar, İsrailliler, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanların uyum ve barış içinde birlikte yaşayabileceği, ibadet edebileceği, yan yana hayal kurabileceği bir geleceği seçiyorlar." ifadelerini kullandı.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan ilişkileri normalleştirme anlaşmasına tepki için işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gösteri düzenlendi.

Ramallah'taki Manara Meydanı'nda düzenlenen gösteriye yüzlerce Filistinli katıldı.

Trump, törenden önce Netanyahu ile Oval Ofis'te bir araya geldi. Trump ve eşi Melania Trump, Netanyahu'ya "Beyaz Saray'ın anahtarı"nı hediye etti.

İsrail ile 5 ya da 6 ülkenin daha normalleşme anlaşması imzalayabileceğini söyleyen Trump, ülke ismi zikretmekten kaçındı.

Ayrıca Trump, imza töreninden önce, Oval Ofis'te Bahreyn ve BAE dışişleri bakanları ile de bir araya geldi.

İSRAİL İLE BAHREYN VE BAE ANLAŞMASI

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta İsrail ile BAE'nin, 11 Eylül'de ise İsrail ile Bahreyn'in "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından İsrail ile normalleşme anlaşmasına varan üçüncü Arap ülkesi BAE, dördüncü Arap ülkesi ise Bahreyn oldu.

Son dakika: Tepki çeken normalleşme anlaşmaları 'da imzalandı

Son dakika haberien göre  ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar, 'da imzalandı.

Son dakika haberien göre İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar, Beyaz Saray'da imzalandı.

Son dakika: Katar'da İsrail'e rest! BAE ve Bahreyn'e tokat gibi

Son dakika: Tepki çeken normalleşme anlaşmaları Beyaz Saray'da imzalandı

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn arasında varılan "ilişkilerin normalleştirilmesi"ne yönelik anlaşmalar, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğinde Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalandı.

İsrail ile BAE ve Bahreyn arasında varılan normalleşme anlaşmaları için resmi imza töreni, Beyaz Saray'da yapıldı.

Törene Trump'ın yanı sıra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı.


İsrail ve BAE ile İsrail ve Bahreyn arasında normalleşme anlaşmaları imzalanırken, 3 ülke "Abraham Accords (İbrahim Anlaşması)" adı verilen metne de ortak imza attı.

- "YENİ ORTA DOĞU'NUN ŞAFAĞINDAYIZ"

Trump, imza töreninde yaptığı konuşmada, törene katılan liderlere teşekkür ederek, "Bugün, tarihin akışını değiştirmek için buradayız. Yıllar süren bölünme ve çatışmadan sonra, yeni Orta Doğu'nun şafağındayız." diye konuştu.

Varılan anlaşmalar ile "tüm inanç ve arka plandan kişilerin barış ve refah içinde yaşayacağı bir gelecek" için önemli bir adım attıklarını kaydeden Trump, İsrail ile Bahreyn ve BAE arasındaki anlaşmalara sadece 1 ay içinde varıldığını belirtti.

Trump, başka ülkelerin de İsrail ile barış anlaşmaları imzalayacağını belirterek, "İsrail, BAE ve Bahreyn karşılıklı büyükelçiler atayacaklar, turizmden ticarete, sağlıktan güvenliğe kadar geniş yelpazedeki sektörler de güçlü iş birlikleri ve ortaklıklar kurmaya başlayacaklar." dedi.

sözler... Beyaz Saray önünde Netanyahu protestosu

BAE Hz. Muhammed'e hakaret eden İsrail takımı Beitar Jerusalem'e sponsor oldu!

İsrail, BAE ve Bahreyn arasında anlaşma

 ile BAE ve Bahreyn arasında varılan normalleşme anlaşmaları anlaşmalar için resmi imza töreni, 'da düzenlendi.

Törene Trump'ın yanı sıra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani katıldı.

İsrail ve BAE ile İsrail ve Bahreyn arasında birer normalleşme anlaşması imzalanırken, 3 ülke "Abraham Accords (İbrahim Anlaşması)" adı verilen metne de ortak imza attı.

"YENİ ORTA DOĞU'NUN ŞAFAĞINDAYIZ"

Trump, imza töreninde yaptığı konuşmada, törene katılan liderlere teşekkür ederek, "Bugün, tarihin akışını değiştirmek için buradayız. Yıllar süren bölünme ve çatışmadan sonra, yeni Orta Doğu'nun şafağındayız." diye konuştu.

Varılan anlaşmalar ile "tüm inanç ve arka plandan kişilerin barış ve refah içinde yaşayacağı bir gelecek" için önemli bir adım attıklarını kaydeden Trump, İsrail ile Bahreyn ve BAE arasındaki anlaşmalara sadece 1 ay içinde varıldığını belirtti.

Trump, başka ülkelerin de İsrail ile barış anlaşmaları imzalayacağını belirterek, "İsrail, BAE ve Bahreyn karşılıklı büyükelçiler atayacaklar, turizmden, ticarete, sağlıktan güvenliğe kadar geniş yelpazedeki sektörler de güçlü iş birlikleri ve ortaklıklar kurmaya başlayacaklar." bilgisini paylaştı.

"VARILAN ANLAŞMALAR, BÖLGEDEKİ HALKLARIN GEÇMİŞİN BAŞARISIZ YAKLAŞIMLARINDAN KURTULMALARINI SAĞLADI"

Söz konusu 3 ülkenin "dost" olduğunu belirten Trump, "İbrahim Anlaşması, tüm dünyadaki Müslümanlara İsrail'deki kutsal mekanları ziyaret etme ve Mescid-i Aksa'da barış içinde ibadet etmenin de kapılarını açtı." diye konuştu.

Trump, varılan anlaşmaların, bölgede daha kapsamlı bir barış için temel oluşturacağının altını çizerek, "Yahudi ve Arapların düşman olduğu ve Mescid-i Aksa'nın saldırı altında olduğu yalanları nesilden nesile aktarıldığı yalanı bölgede ve tüm dünyada terör ve şiddetin yayılmasına yol açtı. Varılan bu anlaşmalar, bölgedeki halkların geçmişin başarısız yaklaşımlarından kurtulmalarını sağladı." dedi.

Başkanlık görevine geldikten sonra ilk yurt dışı ziyareti kapsamında, 54 Arap ve Müslüman ülkenin liderleri ile Suudi Arabistan'da bir araya geldiğini anımsatan Trump, oradaki konuşmasında söz konusu ülkelere birlik olma çağrısı yaptığını söyledi.

Trump, bugünün dünyasında Orta Doğu ülkelerinin iş birliğini, çatışmaya tercih ettiğini vurgulayarak, "Bu ülkeler, Araplar, İsrailliler, Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanların uyum ve barış içinde birlikte yaşayabileceği, ibadet edebileceği, yan yana hayal kurabileceği bir geleceği seçiyorlar." ifadelerini kullandı.

Trump, törenden önce Netanyahu ile Oval Ofis'te bir araya geldi. Trump ve eşi Melania Trump, Netanyahu'ya "'ın anahtarı"nı hediye etti.

İsrail ile 5 ya da 6 ülkenin daha normalleşme anlaşması imzalayabileceğini söyleyen Trump, ülke ismi zikretmekten kaçındı.

Ayrıca Trump, imza töreninden önce, Oval Ofis'te Bahreyn ve BAE dışişleri bakanları ile de bir araya geldi.

Bu haber 491833 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz