Ermenistan ısrarla sivilleri hedef alıyor: Rusya üzerinden hain...

Ermenistan ısrarla sivilleri hedef alıyor: Rusya üzerinden hain plan.

30 yıldır Azerbaycan topraklarını işgali altında tutan Ermenistan, son günlerde şiddetlenen çatışmalara karşı koyamıyor. Azerbaycan ordusu karşısında direnemeyen Ermenistan, ısrarla sivillerin yaşadığı yerleşim yerlerini bombalıyor. Haber7 yazarı Taha Dağlı, Ermenistan'ın sivilleri hedef almasının arkasındaki hain planı yazdı. Rusya'nın devreye girmesinin amaçlandığını vurguladı.

17 Ekim 2020 - 11:17

Ermenistan ısrarla sivilleri hedef alıyor: Rusya üzerinden hain plan

Giriş Tarihi: 17.10.2020  11:04Son Güncelleme: 17.10.2020  11:33

Ermenistan ısrarla sivilleri hedef alıyor: Rusya üzerinden hain plan

30 yıldır Azerbaycan topraklarını işgali altında tutan Ermenistan, son günlerde şiddetlenen çatışmalara karşı koyamıyor. Azerbaycan ordusu karşısında direnemeyen Ermenistan, ısrarla sivillerin yaşadığı yerleşim yerlerini bombalıyor. Haber7 yazarı Taha Dağlı, Ermenistan'ın sivilleri hedef almasının arkasındaki hain planı yazdı. Rusya'nın devreye girmesinin amaçlandığını vurguladı.

Video Player

00:23 | 05:06

Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Online Video Platform

'ERMENİSTAN MİSKET BOMBASI VE FOSFOR GAZI KULLANDI'

GALERİNİN DEVAMI<p>Ermenistan ordusunun, Azerbaycan’da sivillere ve sivil yerleşim yerlerine yönelik misket bombası ve fosfor gazı kullandığının tespit edildiği bildirildi. </p>
<p>Azerbaycan Hukuki ve insan Hakları Meseleleri Daire Başkanı Yarbay Samet Aliyev konuyla ilgili ilk kez Demirören Haber Ajansı'na (DHA) konuştu. Aliyev “Ermenistan misket bombası ve fosfor gazı kullanıyor. Misket bombası ve fosfor gazı silahlı kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi” dedi.</p>
<p>Yarbay Aliyev, “Ermenistan tarafından atılan Fuzuli, Yevlax, Goranboy, Gence ve Terter arazilerinde 88 adet patlamayan bomba, 863 mühimmat, 2 drone, 178 roket mermisi bulundu. Bunun yanında Ermenistan SKAT, Tocka-u roket sistemi, misket bombası ve fosfor gazı kullanıyor. Misket bombası ve fosfor gazı silahlı kuvvetlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi” dedi.</p>
<p> </p>

Haber7 yazarı Taha Dağlı, Ermenistan'ın Gence'de sivillere yönelik saldırılarına ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı. AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan'ın da dün vefat ettiğini hatırlatan Dağlı, Esayan'ın gücü Ermenistan zulmü karşısında nasıl durduğunu anlattı. Dağlı ayrıca, sivilleri hedef alan Ermenistan'ın hain planını da gözler önüne serdi. Dağlı'nın, "Ermenistan neden ısrarla sivilleri hedef alıyor?" başlıklı yazısı şöyle: 

Dün gece peş peşe çok ama çok iki acı haber aldık.

Markar Esayan’ın vefat haberiyle sarsıldık hemen ardından Ermenistan’ın Gence’de sivillere yönelik hain saldırısıyla kahrolduk.

Terör devleti Ermenistan sivilleri hedef aldı!. Kendilerini Hür Dünya'nın Temsilcisi kabul eden alçaklar ise derin uykuda....

Ermenistan bunu artık sıkça yapıyor.
27 Eylül’den itibaren sistematik olarak sivilleri hedef alıyor.

Halbuki savaşın olduğu alan Dağlık Karabağ ile sınırlı.
Azerbaycan işgal altındaki Karabağ’da adım adım ilerliyor.

Ermenistan ne yapıyor, peki?
İşgal ettikleri Karabağ’ı yani savaşın olduğu cepheyi bırakıp, Azerbaycan şehirlerine, direkt sivillere saldırıyor.

Çünkü Karabağ’daki işgali sürdürecek dermanları yok.
Tek çareleri dışardan askeri müdahale olmasını sağlamak.

Bunun için önce Tovuz sonra Gence’deki enerji geçiş noktalarını hedef aldılar.
Vurdukları hatlar, Avrupa’ya doğalgaz taşıyan noktalardı.
Bu açıkça, Batı’ya verdikleri “bana acil yardıma gelin yoksa size giden enerjiyi bloke ederim” mesajıydı.

Tutmadı, işe yaramadı.
Sonra ne yaptılar?
Rusya’dan yardım istediler.
Moskova bunun olamayacağını teknik bir dille izah etti “çatışma Karabağ’da oluyor, orası Ermenistan’ın resmi toprağı değil, oraya müdahale edemem” dedi.

Ermenistan ise sivillere yönelik saldırıları sistematik hale getirdi.
Amacı Azerbaycan’ın sinir uçlarına dokunup, Azerbaycan’ı tahrik edip, Azerbaycan’ı Karabağ’ın dışında Ermenistan topraklarına yönelik saldırı gerçekleştirmeye zorlamak.

Bu olduğu takdirde Kolektif Güvenlik Anlaşmasının ilgilini maddesi devreye girmiş olacak.
Yani tıpkı NATO’da olduğu gibi Azerbaycan’ın yer almadığı bu güvenlik grubunda, üyelerden birine yönelik saldırı olduğunda diğer üye ülkelere direkt askeri müdahale hakkı doğuyor.
Ermenistan, Azerbaycan’ın sivillerini vuruyor ki, Azerbaycan karşılık versin, bu sayede de Rusya askeri müdahaleye kalkışsın.

Ermenistan’ın Nahçıvan’a yönelik saldırısında da benzer hedef var.
Türkiye, garantör ülke.
Nahçıvan’a yönelik saldırıyla Türkiye’yi de savaşın içine sokmak istiyor.
Böyle olsun ki, hem Rusya Azerbaycan’ı işgal etsin hem de Türkiye ile sahada direkt karşı karşıya gelsin.
Erivan’ın aklından geçenler, aynen böyle.

MARKAR ESAYAN’LA İLGİLİ ÇOK ÇARPICI BİR KAÇ DETAY

27 Eylül’de başlamıştı, Ermenistan saldırıları.
Markar Esayan bir süredir rahatsızdı, son günlerde durumu iyice ağırlaştı.
Son köşe yazısını 26 Eylül’de kaleme almıştı.
1 gün sonra Ermenistan’ın saldırıları başladı.
Bunu yazacak, bu meseleye değinecek halde değildi.
Ve son nefesini verdi.

Markar Esayan vefat edince “oh” çekenlerin olduğunu da gördük, ne yazık ki.
Ne de olsa Ermenistan, Azerbaycan’a saldırıyor, Ermenistan Türkiye’ye her türlü düşmanlığı yapıyor ya, Ermeni asıllı Türk vatandaşı Markar ölünce, onlara da gün doğmuş oldu.

Ama yanlış hesap yaptılar.
Çünkü şayet gücü yetseydi de yazabilseydi, 27 Eylül’den itibaren Ermenistan’ın sivillere yönelik saldırılarını Markar Esayan da tıpkı tüm Türkiye gibi en içten duygularıyla kınardı.
Şayet ömrü yetseydi, dün geceyi görebilseydi, Gence kentindeki o hain Ermenistan saldırısıyla biz nasıl öfkelenip, üzüldüysek o da aynı tepkiyi verir, aynı hisleri yaşardı.
Tıpkı daha önce yaptığı gibi.

Gence'de hasar gün ağarınca ortaya çıktı! Saldırıdan kurtulanlar anlattı.....

SOYKIRIM YALANINA KARŞI DURDU, KARABAĞ’IN İŞGAL EDİLDİĞİNİ SAVUNDU

Türkiye sevdasını, PKK’ya yönelik mücadelesini, FETÖ’ye yönelik savaşını bir kenara bırakın.
Markar Esayan, soykırım iddialarını sahiplenmeyen bir Ermeni asıllı Türk vatandaşıydı.
Markar Esayan, Karabağ’ın Azerbaycan toprağı olduğunu, Karabağ’ın Ermenistan işgali altında olduğunu söyleme cesareti gösteren Ermeni asıllı bir Türk vatandaşıydı.

HDP’Lİ GARO PAYLAN: “MARKAR’IN ERMENİ OLMASININ BENİM İÇİN HİÇBİR ÖNEMİ YOK”

Bu yüzden eski arkadaşı Garo Paylan’ın hedefi oldu.
PKK destekçisi HDP’nin milletvekili Paylan, Ermenistan-Azerbaycan çatışmasında Ermenistan’ı savunacağım derken, Türkiye’yi ABD’ye bile şikayet etmekten geri duymayan biri.
Kendi gibi düşünmüyor, kendi gibi Türkiye’ye saldırmıyor diye, Markar Esayan’ı bir çok kez sert sözlerle eleştirdi hatta “Markar’ın ermeni olmasının benim için hiçbir önemi yok” dahi dedi.

Terör devleti Ermenistan sivilleri hedef aldı!. Kendilerini Hür Dünya'nın Temsilcisi kabul eden alçaklar ise derin uykuda..

ERMENİ İŞGALİNİ KABUL ETTİ DİYE ERMENİ VEKİLİN SALDIRISINA UĞRADI

Markar Esayan, Türkiye sevdalısıydı, hepimiz gibi dertli bir adamdı, dava adamıydı, adam gibi adamdı.
Bu yüzden kendisi gibi düşünmeyen Ermenilerin hedefi oldu.
Markar Esayan 26 Ocak 2016’da Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik işgalini ve saldırılarını içeren raporu destekledi ve o rapora “evet” oyu verdi.
Salonda bulunan Ermenistan milletvekili Naira Zohrabyan çılgına döndü.
Zohrabyan; Markar Esayan’a “sen nasıl Ermeni’sin, nasıl olur da Azerbaycan’ı haklı bulursun” diyerek küfür ve hakaretlerle saldırıya geçti. Esayan’ı “bunun hesabını vereceksin, yaptığın yanına kalmayacak” sözleriyle tehdit etti.

Evet acı bir geceydi.
Hem Markar’ı kaybettik hem Gence’de sivil bir katliamı iliklerimize kadar hissettik.
Türkiye’nin ve Azerbaycan’ın başı olsun.

Son dakika: Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz.

İşgalci Ermenistan'ın Gence'yi vurduğu anlar kamerada

Azerbaycan'ın Gence kentine, Ermenistan tarafından düzenlenen saldırı anları bir kişinin telefon kamerasına yansıdı. Füzelerin düşüş anını kaydeden bir kadının, "Allahım yardım et" diye dua etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Ermenistan gece saatlerinde, Azerbaycan'ın Gence kentine saldırı düzenledi. Sivil yerleşim yerlerini hedef alan Ermenistan çok sayıda Azerbaycan vatandaşının ölümüne sebep oldu.

Savaş suçu işleyen Ermenistan, Gence'deki sivil yerleşim yerine balistik füzelerle saldırdı. Yaklaşık 30 yıldır bölgede tüneller kazan terör devleti Ermenistan tıpkı bir terör örgütü gibi hareket ediyor.

Kazdıkları tünellerle Azerbaycan sınırına yaklaşan terör devleti Ermenistan, yıllardır uyguladığı taktikle sivilleri hedef alıyor.

SALDIRI ANI TELEFON KAMERASINDA
İşlenen savaş suçunda füzelerin düşüş anı bölgede yaşayan bir vatandaşın kamerasına yansıdı.

Füzelerin düşüş anını kaydeden bir kadın, "Allahım yardım et" çığlıklarıyla korkusunu gizleyemiyor.

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI A HABER'E KONUŞTU
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hacıyev, kalleş saldırı sonrası A Haber canlı yayınına bağlandı. Hacıyev şöyle konuştu:

"Ermenistan ordusu, sivillere haince saldırdı. Gence'de siviller arasında yaralananlar var. Gence'de 20'den fazla ev, saldırı sonucu yıkıldı. Bu Ermenistan'ın bir mağlubiyetinin sonucu yaptığı bir saldırı...

"YENİ FÜZELER GETİRDİLER"
Bizim bilgilerimize göre Ermenistan'ın füzeleri bitmişti. Ermenistan yeni füze sistemleri getirdi ve Azerbaycan şehirlerine saldırdı. Saldırıda can kayıpları var. Getirilen füzelerle de ilk saldırılarını düzenlediler, bunları da sivillere karşı kullanmaya başladılar.

"ULUSLARARASI TOPLUMLAR ERMENİSTAN'IN GERÇEK NİYETİNİ ANLAMALI"
Ermenistan'ın bu hain saldırılarını görmemeye çalışıyorlar. Bütün uluslararası toplumlar da bu saldırıları görmeli ve Ermenistan'ın niyetini anlamalı. Onlar insani ateşkesin arkasına gizlenerek sivillere karşı bu cinayeti işlemektedirler.

"ERMENİSTAN'IN TERÖR POLİTİKASININ GÖSTERGESİ"
Ermenistan'ın bu işgalci siyasetten vazgeçmesi lazım. Ermenistan'ın hep bu tarz terör saldırılarını gösterme eğilimi vardı. 12 Ekim'de Ermenistan'ın saldırıları ve füzeleri bulundu, eğer bulunmasaydı bugünkü gibi bir saldırıyla karşı karşıya kalabilirdik. Ermenistan, zalimce sivillere saldırmaya başladı. Bu Ermenistan'ın terör politikasının göstergesidir.

"SAVAŞ SUÇU İŞLİYORLAR"
Ermenistan'a bir devlet olarak güvenilemez. Ermenistan Başbakanı, Ermenistan Güvenlik Bakanı ve ülkenin politik askeri sistemi savaş suçu işlemektedir." diye konuştu.

GENCE'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI 12'YE YÜKSELDİ
Ermenistan'ın füzeli saldırısı sonucunda Gence'de hayatını kaybeden kişi sayısı 12'ye yükseldi.

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Gence'deki sivil yerleşim birimlerine yönelik füzeli saldırısında 12 sivilin hayatını kaybettiği ve 40'dan fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev yaptığı açıklamada, saldırının SCAD füzesi ile yapıldığını duyurdu.

Son dakika:  'a savaş meydanında cevap vereceğiz

Giriş Tarihi: 17.10.2020  09:24Son Güncelleme: 17.10.2020  09:33

Son dakika haberi...  'ın sivillere saldırısına ilişkin "Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak" dedi. Aliyev, "Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Aliyev, Azerbaycan ordusunun Fuzuli kentini işgalden kurtardığını açıkladı.

Aliyev'den kalleş saldırı sonrası flaş açıklama!

'ın 11 Ekim'deki kanlı saldırısının şokunu atamayan 'ın Gence kentinin sakinleri, yine uykudayken saldırıya maruz kaldı.Ermenistan'ın Gence kentine yönelik füze saldırısı nedeniyle şu ana kadar 2'si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti, 40'tan fazla sivil yaralandı.



ALİYEV'DEN İLK AÇIKLAMA

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgalinden kurtarılan yerleşim yerlerini açıkladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu sabah gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında stratejik ilçelerden Fuzuli şehrinin işgalden kurtarıldığını ilan etti. Ermenistan'ın gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin de konuşan Aliyev "Bu saldırı namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak" dedi ve kurtarılması imkansız denilen Fuzuli şehrinin işgalden kurtarılarak Azerbaycan Bayrağı'nın göndere çekildiğini açıkladı.

"FUZULİ DE KARABAĞ GİBİ AZERBAYCAN'INDIR"
Aliyev açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: "Bugün işgalden kurtarılmış olan yerleri açıklamak istiyorum; Ahmetli, Civarlı, Mustafaeli kenti, Işıklı kenti işgalden kurtarılmıştır. Ve Azerbaycan halkına o haberi vermek istiyorum. Fuzuli şehri işgalden kurtarılmıştır. Fuzuli de Karabağ gibi Azerbaycan'ındır. Biz öz şerefli görevimizi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da Azerbaycan ordusu bunu yapmaya devam edecek. Faşist Ermeni ordusuna hak ettiği cevabı vermeye devam edeceğiz. Ama biz onlar gibi sivillere saldırmayacağız. Meydanda mertçe bize yakıştığı gibi cevap vereceğiz"

Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz

'den son dakika açıklaması: Fuzuli kenti işgalden kurtarıldı

 saldırılarının ardından kameralar karşısına geçerek millete seslenen  Cumhurbaşkanı Aliyev yaptığı son dakika açıklamasında Fuzuli şehrini işgalden kurtardıklarını açıkladı. Ayrıca bugün gerçekleştirdiği Ermenistan'ın alçak saldırısına ilişkin de konuşan Aliyev "Faşist Ermenistan topraklarımızdan çıkana kadar operasyonlarımız sürecek. Biz onlar gibi sivillere saldırmayacağız. Ama gidecekler" dedi.

Giriş Tarihi: 17.10.2020  09:24Son Güncelleme: 17.10.2020  09:33

Gündüz ölüm gece telefon ışığıyla defin!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bu sabah gerçekleştirdiği son dakika açıklamasında Fuzuli şehrinin işgalden kurtarıldığını ilan etti. Ermenistan'ın gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin de konuşan Aliyev "Bu saldırı namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak" dedi ve kurtarılması imkansız denilen Fuzuli şehrinin işgalden kurtarılarak Azerbaycan Bayrağı'nın göndere çekildiğini açıkladı.

İşte Aliyev'in açıklamalarından öne çıkanlar;

Ermeniler sivilleri vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktıSON DAKİKA FUZULİ İŞGALDEN KURTARILDI

"Bugün işgalden kurtarılmış olan yerleri açıklamak istiyorum; Ahmetli, Civarlı, Mustafaeli kenti, Işıklı kenti işgalden kurtarılmıştır. Ve Azerbaycan halkına o haberi vermek istiyorum. Fuzuli şehri işgalden kurtarılmıştır. Fuzuli de Karabağ gibi Azerbaycan'ındır.

BİZ ONLAR GİBİ SİVİLLERE SALDIRMAYACAĞIZ

Biz öz şerefli görevimizi yerine getiriyoruz. Bundan sonra da Azerbaycan ordusu bunu yapmaya devam edecek. Faşist Ermeni ordusuna hak ettiği cevabı vermeye devam edeceğiz. Ama biz onlar gibi sivillere saldırmayacağız. Meydanda mertçe bize yakıştığı gibi cevap vereceğiz.

Ermenistan kalleşçe sivillere saldırdı

Kalleş Ermenistan, Azerbaycan'ın Gence kentindeki sivilleri uykudayken vurduİşgalci Ermenistan'ın Gence'yi vurduğu anlar kameradaSavaş lobisinin gazına gelen Paşinyan kalleşlikte sınır tanımadı: Nahçıvan'ı bombaladılar

Gence'de hasar gün ağarınca ortaya çıktı! Saldırıdan kurtulanlar anlattı...

Giriş: 17.10.2020 08:45 Güncelleme:17.10.2020 09:00 

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine gece yarısı füze saldırısı gerçekleştirdi. Bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. A Haber Yurt Haberler Müdürü Kerim Ulak, saldırının gerçekleştiği Gence'de hasarın görüntüsünü gün ağarınca görüntülerken, saldırıdan kurtulanlar açıklamalarda bulundu.

Gence'de hasar gün ağarınca ortaya çıktı! Saldırıdan kurtulanlar anlattı...Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 2'si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti. Ermeni ordusu, ikinci kez Azerbaycan'ın Gence kentindeki sivilleri "orta menzilli balistik" füzeyle uykudayken vurdu. Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 40'den fazla evin yıkıldığını duyurdu.

Terör devleti sivilleri hedef aldı! Geriye sadece anıları kaldı...

BALESTİK FÜZEYLE SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Öte yandan, Ermeni güçlerinin Gence'deki sivilleri "Elbrus" balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu.

ENKAZ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Gence'de enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, arama kurtarma çalışamalarına arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı ifade edildi. Ermenistan'ın Gence'deki sivillere yönelik ikinci saldırısında meydana gelen tahribat gün ağarınca ortaya çıktı.

Savaş suçu! Ermenistan kalleş yüzünü gece gösterdiSALDIRIDAN KURTULANLAR ANLATTI

Terör devleti Ermenistan'ın hain saldırısından kurtulanlar A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

VATAN SAĞ OLSUN TÜRKİYE SAĞ OLSUN

Ermenistan'ın alçak saldırısı sonucu evini kaybeden bir vatandaş "Evim yıkıldı. Vatan sağ olsun, askerlerimiz sağ olsun, Türkiye sağ olsun. Allah hepsini korusun. Düşman cezasını çekecek. Allah canımıza sağlık versin. Bütün vatandaşları Azerbaycan ve Türkiye vatandaşlarını Allah korusun. Dağılan ev olsun. Hiç kimseye bir şey olmasın." dedi.

Ermenistan'dan alçak saldırı! A Haber o görüntülere ulaştı....Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Son dakika haberine göre; Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenledi. Ermenistan'ın sivillere yönelik Gence saldırısının yarattığı hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Giriş Tarihi: 17.10.2020  08:07Güncelleme Tarihi: 17.10.2020 08:12

BU ALBÜMÜ PAYLAŞ

Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 2'si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti.

GALERİ DEVAM EDİYOR

  

Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Ermeni ordusu, ikinci kez Azerbaycan'ın Gence kentindeki sivilleri "orta menzilli balistik" füzeyle uykudayken vurdu. Gence'de füzelerin isabet ettiği bölgede çok sayıda sivil enkaz altında kaldı.

Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Ermenistan'ın Gence'ye düzenlediği füze saldırısında 40'den fazla evin yıkıldığını duyurdu.

Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

BALESTİK FÜZEYLE SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Öte yandan, Ermeni güçlerinin Gence'deki sivilleri "Elbrus" balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu.

Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

ENKAZ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Gence'de enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının sürüyor, arama kurtarma çalışamalarına arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı ifade edildi.

Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Ermenistan'ın Gence'deki sivillere yönelik ikinci saldırısında meydana gelen tahribat gün ağarınca ortaya çıktı.

Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

Son dakika haberine göre; Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirerek sivilleri hedef aldı. Ermenistan'ın füzeli saldırısı sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi. Gece yarısı Scud tipi "Elbrus" balistik füzeleriyle sivilleri hedef alan alçakların bu katliamını uluslararası haber ajansları görmedi.

Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ermenistan ordusunun Gence ve Mingeçevir'e füzelerle saldırdığını duyurdu.

GALERİ DEVAM EDİYOR
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

Ermenistan bu saldırısını ise uluslararası haber ajansları görmezden geldi.

Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

KATLİAMI YOK SAYDILAR
Azerbaycan karşısında aldığı yenilgi ile sivilleri hedef almaya başlayan Ermenistan, Gence'deki sivilleri Scud tipi "Elbrus" balistik füzeleriyle vurdu.

Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

Sivillere yönelik saldırının, savaş alanındaki yenilgileri nedeniyle Ermenistan yönetiminin acizliğine işaret ettiği analizleri yapılırken dikkat çeken gelişme ise uluslararası haber ajanslarının bu saldırıyı haber olarak görmemesi oldu.

Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

Ermenistan'ın bu katliamını AFP, Reuters ve AP gibi uluslararası haber ajansları görmedi.Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

ÖLÜ SAYISI YÜKSELİYOR
Ermenistan'ın füzeli saldırısı sonucunda Gence'de hayatını kaybeden kişi sayısı 12'ye yükseldi.

Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

Azerbaycan Başsavcılığından yapılan açıklamada, Ermenistan'ın Gence'deki sivil yerleşim birimlerine yönelik füzeli saldırısında 12 sivilin hayatını kaybettiği ve 40'dan fazla kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Haciyev yaptığı açıklamada, saldırının SCAD füzesi ile yapıldığını duyurdu.

Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
 
Ermenistan'ın sivillere saldırısını uluslararası haber ajansları görmedi
pTerör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı
 
 
Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktı

BALESTİK FÜZEYLE SİVİLLERİ HEDEF ALDI

Öte yandan, Ermeni güçlerinin Gence'deki sivilleri "Elbrus" balistik füzeleriyle vurduğu tespit edildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Gence'ye düzenlenen saldırıda Scud tipi "Elbrus" balistik füzelerinin kullanıldığını, enkaz alanında bulunan parçaların bunu kanıtladığını duyurdu.

ENKAZ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Gence'de enkaz alanında arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü, arama kurtarma çalışamalarına arama kurtarma köpeklerinin de katıldığı ifade edildi. Ermenistan'ın Gence'deki sivillere yönelik ikinci saldırısında meydana gelen tahribat gün ağarınca ortaya çıktı.

SALDIRIDAN KURTULANLAR ANLATTI

Terör devleti Ermenistan'ın hain saldırısından kurtulanlar A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

VATAN SAĞ OLSUN TÜRKİYE SAĞ OLSUN

Ermenistan'ın alçak saldırısı sonucu evini kaybeden bir vatandaş "Evim yıkıldı. Vatan sağ olsun, askerlerimiz sağ olsun, Türkiye sağ olsun. Allah hepsini korusun. Düşman cezasını çekecek. Allah canımıza sağlık versin. Bütün vatandaşları Azerbaycan ve Türkiye vatandaşlarını Allah korusun. Dağılan ev olsun. Hiç kimseye bir şey olmasın." dedi.

Azerbaycanlı kardeşlerimizin dünyaya bir mesajı varTürkiye'den Ermenistan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısına sert tepki

’ın sivillere yönelik saldırıları devam ediyor. ’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlenen füzeli saldırıda ilk belirlemelere göre 2’si çocuk 12 kişi yaşamını yitirdi, 40 kişi ise yaralandı.Türkiye'den Ermenistan'ın kalleş saldırısına tepki gedi.  sözcüsü , "Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor" dedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor. Çoluk çocuk demeden masum insanları öldürüyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir. İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek." diyerek sert tepki gösterdi.

Giriş Tarihi: 17.10.2020 Güncelleme Tarihi: 17.10.2020 

Türkiye'den Ermenistan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısına sert tepki

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillerin yaşadığı bölgeye yaptığı saldırıların insanlık suçu olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Ermenistan'in hain saldırısından gelen ilk görüntüler!

Ermenistan sivilleri vurdu! Türkiyeden sert tepki...ERMENİSTAN SİVİLLERİ VURDU! TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ...

Ömer Çelik yaptığı açıklamada "Ermenistan ve destekçileri savaşın bile hukukunda olmayan katliam şebekesi gibi davranıyor. Bu saldırılar ve katliamlar cezasız kalmayacak. Ermenistan insanlığa karşı suç işlemekten suçludur. İnsanlık ve hukuk adına Ermenistan mahkum edilmelidir. Ermenistan bir haydut devlet olarak sivilleri öldürüyor. Acımasız katliamlar gerçekleştiriyor. Katiller ve destekçileri hukuku çiğniyor. Gence'ye yapılan saldırılar insanlık suçudur. Can Azerbaycan'ın yanındayız! Ermenistan'ın katilce saldırılarını lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

Ermenistanin hain saldırısından gelen ilk görüntüler!ERMENİSTAN'İN HAİN SALDIRISINDAN GELEN İLK GÖRÜNTÜLER!

İBRAHİM KALIN: ERMENİSTAN CİNAYET İŞLİYOR
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan da bir tepki açıklaması geldi.

Kalın, Twitter'dan "Ermenistan, ilan edilen ateşkese ra��men savaş suçları işliyor. Hocalı'da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır. Kim ne derse desin Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındadır." mesajını verdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY:BUNUN ADI KALLEŞLİKTİR
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırıları ile ilgili, "Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan Gence'de kadın, çocuk, yaşlı demeden yine masum sivilleri vurdu ve kirli yüzünü bir kez daha gösterdi. Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır. Her konuda sözü olan ülkelerin ve uluslararası kuruluşların işgalci Ermenistan'ın sivilleri katletmesine sessiz kalması manidardır. Hiçbir insanlık suçu cezasız kalmaz. Can Azerbaycan'ın daha da güçlü şekilde yanında olmayı sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: HESABINI VERECEKLER
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Ermenistan savaş suçu işlemeye, sivilleri katletmeye devam ediyor. Çoluk çocuk demeden masum insanları öldürüyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir. İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek."

ERMENİSTAN SİVİLLERE SALDIRDI: 12 ÖLÜ
Ermenistan, Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerini füzelerle vurdu.

Sivillere yönelik düzenlenen saldırıda 2'si çocuk 12 kişinin hayatını kaybettiği, 340 kişinin ise yaralandığı duyuruldu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, yaptığı açıklamada, "Ermenistan'ın Gence'ye füze saldırısı sonucunda 40 sivil yaralandı ve 12 sivil öldü. 2 çocuk ölüler arasında. Arama kurtarma çalışmaları halen devam ediyor. Ermenistan'ın terörü ve savaş suçları devam ediyor" dedi.

Terör devleti Ermenistan sivilleri hedef aldı! Geriye sadece anıları kaldı...TERÖR DEVLETİ ERMENİSTAN SİVİLLERİ HEDEF ALDI! GERİYE SADECE ANILARI KALDI...

Terör devleti Ermenistan sivilleri uykularında vurdu! Hasar gün ağarınca ortaya çıktıTERÖR DEVLETİ ERMENİSTAN SİVİLLERİ UYKULARINDA VURDU! HASAR GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Ermenistan Azerbaycanın Gence kentine füze ile saldırdıERMENİSTAN AZERBAYCAN'IN GENCE KENTİNE FÜZE İLE SALDIRDI

Ermenistan kalleşçe sivillere saldırdı: Azerbaycanın Gence kenti balistik füze ile vurulduERMENİSTAN KALLEŞÇE SİVİLLERE SALDIRDI: AZERBAYCAN'IN GENCE KENTİ BALİSTİK FÜZE İLE VURULDU

Ermenistan yaşlıları cepheye çağırmaya başladıERMENİSTAN YAŞLILARI CEPHEYE ÇAĞIRMAYA BAŞLADI

Terör devleti Ermenistan sivilleri hedef aldı!. Kendilerini Hür Dünya'nın Temsilcisi kabul eden alçaklar ise derin uykuda..

Bu haber 290952 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...