Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Sosyal medyanın size...

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere seslendi: Sosyal medyanın size gerçeklerden kopuk sahte bir evrene hapsetmesine izin vermeyin

Başkan Erdoğan, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programında konuştu. Erdoğan, ''Ders kitaplarını ücretsiz şekilde dağıtarak velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık. Artık yardımcı kitapları da öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz. Kız çocuklarımızın okullaşması için özel gayret gösterdik. Yüzde 30 olan okullaşma oranı yüzde 90'a ulaştı. Teknofest kuşağının en donanımlı açıdan yetişmesini beka meselesi olarak görüyoruz.

20 Eylül 2022 - 01:21

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan gençlere uyarı: Sizi tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere kulak asmayın

Giriş Tarihi: 12.9.2022  11:02 Son Güncelleme: 12.9.2022  12:22

Son dakika: Okullar açıldı: 19 milyon öğrenci bugün dersbaşı yaptı! Başkan Erdoğan'dan yeni eğitim- öğretim yılının açılışında önemli mesajlar

Arif Nihat Asya Anadolu Lisesinde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim yılının ders zilini çaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim yılının ders zilini çaldı

Yeni eğitim öğretim yılı açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere, "Tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere kulak asmayın. Bizi biz yapan değerlerimizle her zaman iftihar edin" dedi.

Size kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere kulak asmayın!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zihni ve kalbi boş avare bir gençlik değil ilim, fikir ve erdem sahibi bir gençlik istiyoruz. Geleceğimizi kendi devletine kinle, nefretle, öfkeyle bakan değil tarihinden gurur duyan gençlere emanet etmek istiyoruz. Bunun adı TEKNOFEST kuşağıdır" dedi. "Eğitim öğretim tarihimizin en büyük yatırımını yapıyoruz" diyen Erdoğan, "Devletimizi 3 kıta, 7 iklimde söz sahibi yapacak hamlelere girişiyoruz. Ülkemizi uzay yarışının önde gelen aktörlerinden biri haline getirecek atılımlarla yönetiyoruz." ifadelerini kullandı.

Son dakika: Okullar açıldı: 19 milyon öğrenci bugün dersbaşı yaptı! Başkan Erdoğan’dan yeni eğitim- öğretim yılının açılışında önemli mesajlarSon dakika haberi... Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Açılış Programı'na katıldı. 20 öğrenci ile birlikte ilk ders zilini çalan Başkan Erdoğan, "Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime tahsis ettik. Ders kitaplarını ücretsiz şekilde dağıtarak velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık. Şimdi yardımcı kaynakları da ücretsiz olarak veriyoruz." dedi. CHP'li Tunç Soyer'in skandal sözlerine göndermede bulunan Erdoğan, "Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, hatta size kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın. Şanlı tarihimizde gurur duyun. Zaferlerinizle, kültürünüzle, bizi biz yapan değerlerinizle her zaman iftihar edin”. diyerek gençleri uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tunç Soyer'e tepki: Köksüz...

Başkan Recep Tayyip ErdoğanSancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şartlar ne olursa olsun eğitim konusundaki önceliğimizden asla taviz vermedik. Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime tahsis ettik." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan’dan gençlere uyarı: Sizi tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere kulak asmayın

Başkan Recep Tayyip ErdoğanSancaktepe'de Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Programı'nda konuştu. Derslik sayısını ikiye katlayarak kalabalık sınıf sorununun çözüldüğünü belirten Başkan Erdoğan, "Okullarımızı en modern imkanlarla donattık. Okul öncesi eğitim seferberliği başlatarak çocuklarımızın daha erken yaşlarda eğitim süreçlerine katılmasını sağladık." ifadelerini kullandı. CHP'li Tunç Soyer'in sözlerine göndermede bulunan Erdoğan, "Sizi tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere kulak asmayın. Bizi biz yapan değerlerimizle her zaman iftihar edin." dedi.

Erdoğan: Eğitim öğretim tarihimizin en büyük yatırımını yapıyoruz

Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'ndeki 2022-2023 eğitim-öğretim yılı açılış programında yaptığı konuşmada, 81 ilin tamamında tatilin ardından okulları ve öğretmenleri ile buluşmanın heyecanını yaşayan tüm öğrencilere selamlarını gönderdiğini söyledi.

Başkan Erdoğan ilk ders zilini çaldı | Video

Yeni eğitim-öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, velilere, eğitim camiasına ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, yeni dönemin açılış törenini Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirdiğini anlatarak, bu vesile ile okula ismini veren bayrak şairi, fikir ve aksiyon adamı Arif Nihat Asya'ya Allah'tan rahmet diledi.

Başkan Erdoğan, Arif Nihat Asya'nın yüreklerde fırtınalar estiren, adeta coşkun ırmaklar gibi akan şiirleriyle edebiyat hayatında silinmez izler bıraktığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Vatansever bir öğretmen olan Arif Nihat Asya, binlerce öğrenci yetiştirmiş, onlara iyi insan olmayı, vatan ve bayrak sevgisini öğretmiştir. Şairimizin sadece bayrak şiiri bile başlı başına bir destandır; 'Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü/ Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü/Işık ışık, dalga dalga bayrağım/Senin destanını okudum, senin destanını yazacağım.' Bunun gibi yüzlerce mısra yazan şairimizi bir kez daha rahmetle şükranla yad ediyoruz. Arif Nihat Asya'nın adını taşıyan bu lisemizde Türkiye'nin ilmi, akademik, sanat ve kültür hayatına eşsiz katkılar yapan inanıyorum ki nice değerimiz çıkacaktır, büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları, öğretmenlerimizin maharetli ellerinde inşallah bu sıralarda, bu sınıflarda yetişecektir. Şu an karşımda duran gözleri ışıl ışıl evlatlarımızın her birinin şairimizin yolunu takip ederek ailelerine, ülkelerine, milletimize hayırlı evlatlar olmalarını bekliyorum."

"ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM"

Bu ulvi ideal uğrunda öğretmenlerin de gereken çabayı, fedakarlığı göstereceklerine yürekten inandığını ifade eden Erdoğan, "Cumhurbaşkanı olarak öğretmenlerle birlikte ülkenin dört bir yanındaki eğitim neferlerinin tamamına hizmetleri, gayretleri, sabırları için ülkem ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi gencecik yaşta terör örgütleri tarafından bizlerden koparılan şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum." diye konuştu.

"EĞİTİM KONUSUNDAKİ ÖNCELİĞİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK"

Başkan Erdoğan, bundan 20 yıl önce göreve geldiklerinde ülkeyi üzerinde yükseltecekleri 4 sütunun ilkini eğitim, diğerlerini de sağlık, emniyet ve adalet olarak belirlediklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Şartlar ne olursa olsun eğitim konusundaki önceliğimizden asla taviz vermedik. Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime tahsis ettik, derslik sayımızı ikiye katlayarak kalabalık sınıf sorununu çözüme kavuşturduk. Toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik. Okullarımızı bakımsızlıktan kurtararak en modern imkanlarla donattık. Spor salonu sayımızı 2 bin 791'den alıp 11 bin 860'a çıkardık. Laboratuvar sayımızı 21 bin 800'den 52 bin 870 seviyesine çıkardık. Okul öncesi eğitim seferberliği başlatarak çocuklarımızın daha erken yaşlarda eğitim süreçlerine katılmalarını sağladık, ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak velilerimizi kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık."

Bakan Özer: İlk kez eğitim sistemindeki tüm okullara bütçe gönderdik"SİZİ KENDİ ECDADINIZA SÖVDÜRMEYE ÇALIŞAN KÖKSÜZLERE KULAK ASMAYIN"

Başkan Erdoğan devamında, "Zihni ve kalbi boş, avare bir gençlik değil ilim, fikir ve erdem sahibi bir gençlik istiyoruz. Geleceğimizi kendi devletine, halkına, tarihine kinle, nefretle, öfkeyle bakan değil, tarihinden gurur duyan, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yanan gençlere emanet etmek istiyoruz. Bunun adı Teknofest kuşağıdır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı mahiyetindeki bu kuşağın maddi ve manevi açıdan en donanımlı şekilde yetişmesini beka meselesi olarak görüyoruz. Türkiye'nin en önemli zenginliği olan genç nüfusunu, eğitim yoluyla en etkili lokomotifi haline getirmedikçe yaptığımız diğer hiçbir işin, eserin, hizmetin anlamı olmayacağını biliyoruz. Artık kendi ihtiyaçlarını idame ettirecek nüfusu dahi bulamayan Batı'nın bugün yaşadığı krize gelecekte biz de düşmemek için çocuklarımızı sıkı sıkıya sahip çıkarak yetiştirmek durumundayız. Öğretmenlerimiz, sizlerin ve velilerin desteğiyle Teknofest kuşağını en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyorum.

Gençlerimizin küresel düzeyde sergiledikleri başarılar doğru istikamette gittiğimizin işaretidir. Güzel ülkemizin umudu yarını ve enerjisi sizlersiniz. Sizler anne babalarınızın olduğu kadar devletimizin ve milletimizin de gözbebeğisiniz. Sizlerin daha iyi eğitim alması için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. Güçlü bir gelecek için geçmişinizi iyi öğrenmelisiniz. Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören eski Türkiye değil. Bugün gençlerine değer veren bir Cumhurbaşkanı'na, bir hükümete, bir yönetime, bir devlete sahipsiniz. Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, hatta kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere kulak asmayın.

Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Sizlerin vasıtasıyla 81 ilin tamamında tatilin ardından okulları ve öğretmenleriyle buluşmanın heyecanını yaşayan tüm öğrencilerimize buradan Sancaktepe'den selamlarımı gönderiyorum. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, eğitim camiamıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yeni eğitim ve öğretim yılının açılış törenini Sancaktepe Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle bayrak şairimiz, fikir ve aksiyon adamı Arif Nihat Asya'ya Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Arif Nihat Asya yüreklerde fırtınalar estiren adeta coşkun ırmaklar gibi akan şiirleriyle edebiyat hayatımızda silinmez izler bırakmıştır. Vatansever bir öğretmen olan Arif Nihat Asya, binlerce öğrenci yetiştirmiş, onlara iyi insan olmayı, vatan ve bayrak sevgisini öğretmiştir. Şairimizin sadece bayrak şiiri bile başlı başına bir destandır: 'Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği şehidimin son örtüsü ışık ışık, dalga dalga bayrağım, senin destanını okudum, senin destanını yazacağım. Evet bunun gibi yüzlerce muhteşem mısra yazan şairimizi bir kez daha rahmetle, şükranla yad ediyoruz. Arif Nihat Asya'nın adını taşıyan bu lisemizde Türkiye'nin ilmi, akademik, sanat ve kültür hayatına eşsiz katkılar yapan inanıyorum ki nice değerimiz çıkacaktır."

BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'NİN MİMARLARI BU SIRALARDAN YETİŞECEK

Büyük ve güçlü Türkiye'nin mimarları, öğretmenlerimizin maharetli ellerinde inşallah işte bu sıralardan bu sınıflarda yetişecektir. Şu an karşımda duran gözleri ışıl ışıl evlatlarımızın her birinin şairimizin yolunu takip ederek ailelerine, ülkelerine, milletimize hayırlı evlatlar olmalarını bekliyorum. Bu ulvi ideal uğrunda öğretmenlerimizin de gereken çabayı, fedakarlığı göstereceklerine yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak öğretmenlerimizle birlikte ülkemizin dört bir yanındaki. eğitim neferlerimizin tamamına hizmetleri, gayretleri, sabırları için ülkem ve milletim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Necmettin Yılmaz ve Aybüke Yalçın gibi gencecik yaşta terör örgütleri tarafından bizden koparılan şehit öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum. Üzerimde emeği ve hakkı olan kendi öğretmenlerimi de burada bir kez daha hürmetle yâd ediyor, vefat edenlere Rabb'imden rahmet diliyorum. Ana sınıflarının eşiğiyle doldurarak bu sene okulda ilk kez tanışan yavrularımızı ayrıca tebrik ediyor, hepsinin tek tek gözlerinden öpüyorum.

Başkan Erdoğan’dan önemli mesajlar!BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ MESAJLAR!

EĞİTİM KONUSUNDAKİ ÖNCELİĞİMİZDEN ASLA TAVİZ VERMEDİK

Bundan 20 yıl önce göreve geldiğimizde ülkemizi üzerinde yükselteceğimiz 4 sütunun ilkini eğitim diğerlerini de sağlık, emniyet ve adalet olarak belirlemiştik. Şartlar ne olursa olsun eğitim konusundaki önceliğimizden asla taviz vermedik. Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime tahsis ettik. Derslik sayımızı ikiye katlayarak kalabalık sınıf sorununu çözüme kavuşturduk. Toplam 750 bin yeni öğretmen ataması yaparak eğitim ordumuzu güçlendirdik.

Okullarımızı bakımsızlıktan kurtararak en modern imkanlarla donattık. Spor salonu sayımızı 2 2 bin 791'den alıp 11 bin 860'a çıkardık. Laboratuvar sayımızı 21 bin 800'den 52 bin 870 seviyesine çıkardık. Okul öncesi eğitim seferberliği başlatarak çocuklarımızın daha erken yaşlarda eğitim süreçlerine katılmasını sağladık. Ders kitaplarının ücretsiz bir şekilde dağıtarak velilerimizi, kırtasiye kırtasiye dolaşmaktan kurtardık.

KIZ ÇOCUKLARIMIZDA OKULLAŞMA ORANI YÜZDE 90'LARA ÇIKTI

Çocuklar öğrencilik yıllarımızı hatırlıyoruz. Biz bir hafta 10 gün kırtasiye dükkanlarının önünde sıraya girerdik kitap, defter alabilmek için. Bu acıyı çektiğimiz için sizlere bunu çektirmemek istedik. Ve bunu da başardık. Şimdi yardımcı kaynakları da öğrencilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz. Bugün öğrencilerimiz okullarına başladıklarında hem ders kitaplarını hem de yardımcı kaynaklarını masalarında hazır buluyor. Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi'nin de aralarında olduğu seçmeli derslerle evlatlarımıza ilgi duydukları alanlarda eğitim alma imkanı verdik. Dahası yıllardır hep geride bırakılan kız çocuklarımızın okullaşmaları için özel gayret gösterdik. Bizden önce yüzde 39 olan ortaöğretimdeki kız çocuklarımızın okullaşma oranı bugün yüzde 90'lara ulaşmıştır. Köy yaşam merkezi projemizle eskinin kötü örneklerini tekrar hortlatmak yerine, köy okullarını daha modern, daha kaliteli bir anlayışla yeniden hayata kazandırıyoruz. Ağustos ayından bu yana binden fazla köy yaşam merkezimizi faaliyete geçirdik. İnşallah çok kısa sürede bu rakamı bin 500'e çıkarmış olacağız. Ortaöğretimde 10 bin okul projesiyle tüm liselerimizin eğitim ortamlarını, fiziki altyapılarını, teknolojik donanımlarını, spor salonlarını, laboratuvarlarını elden geçiriyor, eksiklerini gideriyoruz.

BUNUN ADI TEKNOFEST KUŞAĞI

Öğrencilerimizin tamamının kültürümüzün taşıyıcısı olan güzel dilimizin nitelikli ve doğru bir şekilde kullanabilmelerini hedefliyoruz. Tüm bu çabalarımızın gayesi ülkemizi kalkındıracak, dünyada söz sahibi olacak donanımlı, okuyan, araştıran, katma değer üreten, başarılı, ahlaklı ve erdemli gençler yetiştirmektir. Gününü malayani işlerle geçiren, zihni ve kalbi boş, avare bir gençlik değil, ilim, fikir ve erdem sahibi bir gençlik istiyoruz. Geleceğimizi kendi devletine, kendi halkına, kendi tarihine, kinle, nefretle, öfkeyle bakan değil, tarihinden gurur duyan, ülkesine ve milletine hizmet aşkıyla yanan gençlere emanet etmek istiyoruz. Bunun adı Teknofest kuşağıdır. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı mahiyetindeki bu kuşağın maddi ve manevi açıdan en donanımlı şekilde yetişmesini bir beka meselesi olarak görüyoruz. Türkiye'nin en önemli zenginliği olan genç nüfusu eğitim yoluyla en etkili lokomotifi haline getirmedikçe yaptığımız diğer hiçbir işin eserin, hizmetin anlamı olmayacağını biliyoruz. Artık kendi ihtiyaçlarını idame ettirecek nüfusu dahi bulamayan batının bugün yaşadığı krize gelecekte biz de düşmemek için çocuklarımızı evet sıkı sıkıya sahip çıkarak yetiştirmek durumundayız. Genç nüfusumuzun önünü tıkayan değil, tam tersine nitelik ve niceliğiyle geliştiren bir araç olarak gördüğümüz eğitim öğretime bunun için büyük önem veriyoruz.

GENÇLERLE İSTİKBALİN TÜRKİYE'SİNİ İNŞA EDECEĞİZ

Saygıdeğer öğretmenlerimiz, sizlerin ve velilerimizin de destekleriyle inşallah Teknofest kuşağını en iyi şekilde yetiştireceğimize inanıyorum. Dünyadaki diğer ülkelerin sahte parıltılarına heveslenmek yerine kendi potansiyelini, becerisini, yenilikçi yönünü keşfederek bunları harekete geçiren gençlerle istikbalin Türkiye'sini inşa edeceğiz. Sahip olduğumuz medeniyet ve tarih mirası bize önümüzdeki büyük atılım için ihtiyacımız olan her türlü motivasyonu ve altyapıyı veriyor. Yeter ki hep birlikte buna inanalım. Bu doğrultuda çalışalım, mücadele edelim. Azim ve sabır gösterelim. Son dönemde teknolojiden spora kadar her alanda gençlerimizin küresel düzeyde sergiledikleri başarılar. İstikamette gittiğimizin işaretidir. İnşallah bundan sonrası daha kolaydır. Daha hızlı ilerleyecektir. Daha büyük menzillere vasıl olacaktır.

BİZ TARİHİ BİR ASRA HAPSEDİLEMEYECEK KADAR BÜYÜK BİR MİLLETİZ

Sevgili öğrenciler, sevgili genç kardeşlerim, güzel ülkemizin umudu, yarını ve enerjisi sizlersiniz. Sizler, anne babalarını hazır olduğu kadar, devletimizin ve milletimizin de göz bebeğisiniz. Her birinizin geleceğe doğru emin adımlarla yürümeniz ve daha iyi bir eğitim alabilmeniz için bütün imkânlarımızı seferber ediyoruz. Tabii bu süreçte sizlere düşen önemli görevler de var. Her şeyden önce güçlü bir gelecek için geçmişinizi yiyor. Öğrenmeli, iyi tanımalısınız. Hamdolsun Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören eski Türkiye değil. Tam tersine bugün gençlerine değer veren bir cumhurbaşkanına, bir hükümete, bir yönetime, bir devlete sahipsiniz. Bunun en somut örneğini de eğitim hayatınızda değişen altyapıda ve paradigmada göreceksiniz. Her şeyden önce biz tarihi son bir asra hapsedilemeyecek kadar büyük bir milletiz. Sadece ordusunun kuruluş tarihi 2 bin 200 yılı aşan dünyanın en köklü devlet geleneğine sahip bir milletin mensupları olduğunuzu unutmayın.

ECDADINIZA SÖVDÜRMEYE ÇALIŞANLARA KULAK ASMAYIN
Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya, hatta size kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere lütfen kulak asmayın. Şanlı tarihimizde gurur duyun. Zaferlerinizle, kültürünüzle, bizi biz yapan değerlerinizle her zaman iftihar edin. Büyüklere saygı göstermek, küçüklere şefkatle davranmak, yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, tabiatla dost olmak, her konuda orta yolu tercih etmek, bizim kültürümüzün temel düsturlarıdır. Bunun için anne babanızın, aile büyüklerinizin ve öğretmenlerinizin tecrübelerine mutlaka kulak verin. Unutmayın onların engin birikimleri sizi hayata daha iyi hazırlayacaktır. Dijital dünyanın imkanlarından faydalanırken sosyal medyanın, internetin, televizyonun, oyun konsollarının sizi gerçeklerden kopup sahte bir evrene hapsetmesine izin vermeyin. Aile fertlerinizle, arkadaşlarınızla, akranlarınızla yapacağınız tatlı bir sohbetin yerini hiçbir bilgisayar oyunu dolduramaz.

OKU, DÜŞÜN, UYGULA VE NETİCELENDİR

Vakit en kıymetli sermayenizdir. Onu çok iyi değerlendirmeye çalışın. Öğrenmenin sabır gerektirdiğini asla gözden ırak tutmayın. Kendime her zaman örnek aldığım gittiğim her okulda öğrencilere evde de torunlarıma sık sık hatırlattığım bir prensibi burada sizlere tekrar ifade etmek istiyorum. Oku, düşün, uygula, neticelendir. Evet, okudukça ufkunuzun sınırlarının daha da genişlediğini göreceksiniz. Düşündükçe hem kendinize hem de içinde yaşadığınız topluma faydalı fikirler, ürünler geliştireceksiniz. Uyguladıkça bunların çıktılarını görme fırsatı bulacaksınız. Neticelendirdikçe başarmanın, başarılı olmanın ortaya eser koymanın hazzını yaşayacak, hasılasını toplayacaksınız. Algılarınızı açık tuttuğunuz, şevkinizi kaybetmediğiniz, kendinize inandığınız müddetçe bu süreci kesintisiz devam ettireceksiniz. Her birinizin okumaya okudukları üzerinde düşünmeye düşündüklerini hayata geçirmeye devam edeceğine inanıyorum. Sizleri seviyor, önemsiyor ve güveniyoruz. Bunun için eğitim öğretim tarihimizin en büyük yatırımını yapıyoruz. Bunun için her fırsatta sizlerle ortak hayaller kurmaya, ortak vizyonlar oluşturmaya, ortak hedefler belirlemeye çalışıyoruz.

SİZDEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE BİZİ SÖZ SAHİBİ YAPACAK HAMLELERE GİRİŞİYORUZ
Eğitimli, donanımlı, inançlı, azimli, çalışkan gençlerimizden aldığımız güçle devletimizi üç kıta, yedi iklimde söz sahibi yapacak hamlelere girişiyoruz. Sizlerin heyecanı ve gayretinden aldığımız şevkle ülkemizi bırakınız dünyayı, uzay yarışının önde gelen aktörlerinden biri haline getirecek atılımlarla yönetiyoruz. Fatih'in İstanbul'u fethettiği bu yaştaki gençlerimizle aşamayacağımız engel üstesinden gelemeyeceğimiz mücadele olmadığına yürekten inanıyoruz. Rabbim yolunuzu, bahtınızı açık etsin diyorum. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken bir kez daha 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı'nın ülkemize ve öğrencilerimize tüm velilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Öğrencilerimizi adeta bir elmas gibi sabırla, özenle işleyen eli öpülesi öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Programa Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Yeni eğitim öğretim yılı başladıYENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

BAKAN ÖZER'DEN YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI AÇILIŞINDA ÖNEMLİ MESAJLAR

Törende ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konuştu. Özer, "Hepinizin malumu olduğu üzere son 20 yıl çok nadide bir döneme tekabül etmektedir. Devasa yatırımların yapıldığı bir dönemdir. Okul öncesi okullaşma oranı yüzde 93'lere ulaşmıştır. Eğitimde devasa seferberlik için 300 binlik dersliklerimizin sayısı 850 bine çıktı. 2000'li yıllardan önce eğitimin önüne konmuş tüm anti demokratik uygulamalar kaldırıldı. Kız çocuklarımız, kadınlarımız yüksek öğretime ulaşamıyordu. Bir kısmı kendi ülkelerini terk ederek eğitim almak zorunda kaldı. Bugün beyin göçü ile ilgili konuşanlar bugün konuşmadı. Vesayet odakları imam hatip mezunu çocukların kaymakam, vali olmalarını hazmedemediler. 17 Haziran'da eğitim-öğretim sistemini tamamladıktan sonra seferberlik ilan ettik, ders kitaplarını ücretsiz olarak teslim etmek için de çalışmalarımızı yaptık. Yardımcı kaynak problemini de çözdük. Tüm öğrencilerimizin sırasına 130 milyon yardımcı kaynağı da sunduk. İlk kez eğitim sistemindeki tüm okullarına bütçe gönderdik. İstedik ki okullarımız donatımlarını hiç kimseye ihtiyaç duymadan karşılasın, 3 milyar 750 milyonluk bütçe gönderdik" dedi.

19 MİLYON ÖĞRENCİ DERSBAŞI YAPTI

Okul öncesi ve birinci sınıflar için uyum eğitimi geçen hafta tamamlandı. Şimdi sırada diğer kademeler var. Yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen bugün dersbaşı yaptı.

81 il ve 922 ilçede Milli Eğitim Bakanlığı yaz tatili boyunca çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Tüm okullar yeni eğitim dönemine hazırlandı.

136 MİLYON YARDIMCI KAYNAK HAZIRLANDI

2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında, ücretsiz ders kitaplarının yanı sıra 136 milyon yardımcı kaynak da öğrencilere ulaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, yardımcı kaynakların, tasarım ve baskı aşamasından öğrencilerin sıralarına ulaşana kadarki sürece ilişkin video paylaştı.

SINIFTA MASKE ZORUNLU DEĞİL

Eğitim ailesine bu yıl, 1 Eylül'de ataması yapılan 20 bin öğretmen daha katıldı. Okullara ihtiyaçlarını karşılamaları için 3 milyar 100 milyon liralık bütçe gönderildi. 60 bin temizlik personeli görevlendirildi.

Yeni eğitim öğretim yılında sınıflarda maske takma zorunluluğu olmayacak. Maskeler, isteyen öğrenci ve öğretmenlere okul yönetimleri tarafından ücretsiz dağıtılacak.

YARIYIL TATİLİ 23 OCAK'TA

Bakanlığın açıkladığı takvime göre okullarda ilk ara tatil 14-18 Kasım tarihleri arasında olacak. İkinci ara tatil ise 17-20 Nisan 2023'de yapılacak.

Yarıyıl tatili 23 Ocak'ta başlayacak 3 Şubat'ta sona erecek. Yaz tatili ise 16 Haziran 2023'te başlayacak.


Şanlı tarihinizle gurur duyun, zaferlerinizle, kültürünüzle değerlerinizle her zaman iftihar edin. Büyüklere saygı göstermek, küçüklere şefkatle davranmak bizim kültürümüzün temel düsturlarıdır. Sosyal medyanın, televizyonun, oyun konsollarının sizi gerçeklerden kopuk sahte bir evrene hapsetmesine izin vermeyin. Aile fertlerinizle, akranlarınızla yapacağınız tatlı bir sohbetin yerini hiçbir bilgisayar oyunu dolduramaz. Oku, düşün, uygula, neticelendir. Okudukça ufkunuzun sınırlarının daha da genişlediğini göreceksiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Erdoğan, kürsüde öğrencilerle birlikte zil çalarak eğitim öğretim yılının açılışını gerçekleştirdi.

"OKU, DÜŞÜN, UYGULA, NETİCELENDİR… "

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Erdoğan, "Oku, düşün, uygula, neticelendir… Okudukça ufkunuzun sınırlarının daha da genişlediğini göreceksiniz. Düşündükçe hem kendinize hem de içinde yaşadığınız topluma faydalı fikirler, ürünler geliştireceksiniz. Uyguladıkça bunların çıktılarını görme fırsatı bulacaksınız. Neticelendirdikçe başarmanın, başarılı olmanın, ortaya eser koymanın hazzını yaşayacak, hasılasını toplayacaksınız. Algılarınızı açık tuttuğunuz şevkinizi kaybetmediğiniz müddetçe bu süreci kesintisiz devam ettireceksiniz. Her birinizin okumaya, okudukları üzerinde düşünmeye, düşündüklerini hayata geçirmeye devam edeceğine inanıyorum. Sizleri seviyor, önemsiyor ve güveniyoruz. Ülkemizi uzay yarışının önde gelen aktörlerinden biri haline getirecek atılımlarla yönetiyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Size kendi ecdadınıza sövdürmeye çalışan köksüzlere kulak asmayın

 

BM’de 5 mesaj! Türkiye anahtar ülke

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBM’de 5 mesaj! Türkiye anahtar ülkeHaberi Görüntüle

Poroşenko'dan çarpıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan yorumu: Gerçek bir devlet adamı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRPoroşenko'dan çarpıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan yorumu: Gerçek bir devlet adamıHaberi Görüntüle

Bakan Özer: İlk kez tüm okullara bütçe gönderdik

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBakan Özer: İlk kez tüm okullara bütçe gönderdikHaberi Görüntüle

Okullar açıldı trafik yoğunluğu başladı!OKULLAR AÇILDI TRAFİK YOĞUNLUĞU BAŞLADI!

Konuşmaların ardından Başkan Erdoğan, kürsüde öğrencilerle birlikte zil çalarak eğitim öğretim yılının açılışını gerçekleştirdi. Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri
E-Posta: [email protected]..

Bu haber 215699 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filistinliler 1948'den bu yana
Filistinliler 1948'den bu yana "felaketi" yaşıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz