CHP peş peşe darbe imalarından sonra şimdi de üniversiteleri...

CHP peş peşe darbe imalarından sonra şimdi de üniversiteleri karıştırma peşinde!.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eylemlerin düzenlendiği alana giderek örgütlü dayanışma çağrısında bulundu. Canan Kaftancıoğlu, "Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce.. Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için.." ifadelerini kullandı.

04 Ocak 2021 - 16:28

 peş peşe darbe imalarından sonra şimdi de üniversiteleri karıştırma peşinde!

Giriş Tarihi: 04.01.2021  15:02 Güncelleme Tarihi: 04.01.2021 15:38CHP üniversiteleri karıştırmaya çalışıyor

 ve yandaşları yeni yıla darbe imalarıyla başladı. CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci , Başkan Erdoğan'ı hedef alarak darbe iması yaptı. Aynı anlarda eski genelkurmay başkanı  da benzer ifadeler kullandı. 'i hatırlatan İlker Başbuğ, "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı  önlenebilirdi." dedi. Tartışmalar sürerken CHP'liler bir yandan da 'nde başlayan protestolar için harekete geçti.  Başkanı , eylemlerin düzenlendiği alana giderek örgütlü dayanışma vurgusu yaptı.

Şimdi de üniversiteleri karıştırma peşinde!

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak darbe iması yaptı. Aynı anlarda eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ da benzer ifadeler kullandı.

Adnan Menderes'i hatırlatan İlker Başbuğ, "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi." dedi.

FAHRETTİN ALTUN: "MİLLETİN ADAMLARINI HAZMEDEMEYEN BU ZİHNİYET"
Milletin iradesine yönelik darbe imalarına karşı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da sert tepki geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Altun, "Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes'ten Erdoğan'a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir." ifadelerini kullandı.

CHP ŞİMDİ DE ÜNİVERSİTELERİ KARIŞTIRMA PEŞİNDE
Tartışmalar sürerken CHP'liler de Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan protestolar için harekete geçti.

CHP, Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen eylemleri kışkırtıyor

Başkan Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı eylem yapan öğrencilere, CHP'den destek geldi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN "ÖRGÜTLÜ DAYANIŞMA" ÇIKIŞI
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eylemlerin düzenlendiği alana giderek örgütlü dayanışma vurgusu yaptı.

Canan Kaftancıoğlu, "Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce.. Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için.." ifadelerini kullandı.

LGBT+İ'LERLE KOL KOLALAR!
Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya tepki gösterdi.

Kulüp, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri'nin ortak açıklamasını "Kayyuma Nakka" diyerek yayımladı. "Kabul Etmiyoruz, Vazgeçmiyoruz!" başlıklı açıklamada, "atamanın" üniversitenin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini ihlal ettiği belirtildi.

WHATSAPP ÜZERİNDEN KURULAN GURUPLARDA ÖRGÜTLENİYORLAR!
Başkan Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı sözde eylem yapan öğrencilerin Whatsapp üzerinden yönlendirildikleri ortaya çıktı. Gizli yazışmalarda öğrencilere sokakları savaş alanına çevirirken almaları gereken önlemler konusunda uyarılarda bulunulduğu dikkat çekti.

İşte Whatsapp guruplarındaki o yazışmalar:

•Eyleme gelmeden önce covidform.boun.edu.tr sayfasından formu doldurup HES kodu almayı unutmayın!
•Konumunuzu güvendiğiniz, tercihen bugün eylemde olmayacak birileriyle paylaşın.
•Biber gazı durumunda gözlerinizin zarar görmemesi için lens kullanılmayacak.
•İlkyardım, yiyecek, su, maske vb. eşyalar Hedon'da mevcut ve yardıma ihtiyacı olanlar için kapısı herkese açık.
•Mehmet Feyzi Erçin hocanın baro sicil no ...
•HES kodunuzu ve baro sicil no'yu kolunuza yazın.
•Telefonunuza şifre koyun. Parmak izi, yüz tanımayı kaldırın. Polis telefonunuza el koyabilir gözaltına alınırsanız ama şifrenizi vermek zorunda değilsiniz.
•Eylemde mutlaka sizi bilen 2-3 kişi olsun. Gözünüz birbirinizde olsun.
•Eğer tanıdık birinin olmadığı bir ortamda gözaltına alınırsanız mutlaka tam isminizi bağırın.
•Gözaltına alındığınızda hemen avukatınızın olduğunu ve onunla görüşmek istediğinizi söyleyin.
•Mutlaka hangi karakola götürüldüğünüzü sorun ve avukatınıza bunu bildirin.
•Telefonunuza hemen el konulmuyor, büyük bir wp grubuna acilen gözaltına alındığınıza dair mesaj atın.
•Saçı uzun arkadaşlar mümkünse toplasın, hatta topuz yapsın. Olası bir müdahale anında saçlardan yakalayıp sürüklemeye başlıyorlar.
•Size bir poşet vs uzatırlarsa gözaltı esnasında, tutmayın! Parmak izini delil olarak kullanabildikleri oluyormuş gelen uyarıya göre. (Ne olur ne olmaz aklınızda bulunsun)
•Okumadığınız, onay vermediğiniz hiçbir evrak imzalamayın.
•Görüntü kaydı alırken polis çekimi durdurmaya çalışıp size basın kartı sorabilir. Kamusal alanda çekim yapmak için bir izne ihtiyacınız yok. (Kaynak: Anayasa ve kanunlar)
•Ayrıca telefonunuzdan biyometrik parolaları kaldırın. Parmak izinizin ne kadar korunabileceği meçhul. SIM kilidiniz de olsun.
•Gözaltına alındığınızda sizin belirleyeceğiniz bir yakınınıza gözaltına alındığınızı haber vermek zorundalıktır. (...) Yeni CMK'da sizin belirleyeceğiniz bir yakına haber verme hakkınız var.
•Araçta çok bekletirlerse en yakın emniyete götürülüp ifademin ivedilikle alınmasını istiyorum diyebilirsiniz. Polis size herhangi bir şekilde şiddette bulunduysa eğer bunu avukat geldiğinde avukatınıza anlatın.
•İfade verirken yaptığınız şeyin içerik olarak doğru olduğunu savunmayın, kayyum rektör istemiyoruz vs. demeyin. Ben anayasada olan hakkımı kullandım, toplantı ve gösteri yürüyüşü için, bu yüzden herhangi bir suç işleme kastım olmadı dersiniz.

 ve İlker Başbuğ'dan  ima eden açıklamalar! Skandal sözlere tepkiler peş peşe geliyor

Son dakika haberi... Başkan Recep ’ın görevi bırakması için büyük afetlerin yaşanması gerektiğini savunan Ataklı, “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım” dedi. Konuşmasında  olabilme ihtimalini değerlendiren Ataklı, “Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor.” ifadelerini kullandı. Öte yandan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'un "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi" açıklaması tartışmalara yol açtı. Kimi yorumcular, Menderes seçime gitmedi diye suçlanmasının yanlış olduğunu Başbuğ'u darbeye meşruiyet sağlamak ve mazur görmekle eleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil” açıklamasında bulundu.

CHP yandaşı Gazeteci Can Ataklı, yeniden Başkan Recep Tayyip Erdoğan nefretiyle gündeme geldi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Ataklı, Başkan Erdoğan'ın görevini bırakması için yaşanmasını istediği senaryoları anlattı.

"DARBE YAPABİLECEK KABİLİYET YOK"
Konuşmasına darbe ihtimali ile başlayan Ataklı, "Darbe ihtimalini en az görenlerdenim. Darbe, hem de bugünün koşullarında darbe yapabilecek kabiliyet yok. Bana göre darbe yapmak çok zor." dedi.

"Tayyip Erdoğan'ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lazım." diyen Ataklı şöyle devam etti:

"ÇOK BÜYÜK CAN KAYBINA YOL AÇABİLECEK DOĞAL AFETLER…"
"Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, başka bir doğal felaket… Çok büyük sel, çok büyük yangınlar… Hani Avustralya'yı yakan yangın vardı ya o kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak sel felaketi gibi… Ama en korkutucu olan Türkiye'nin bir askeri başarısızlık elde etmesi."

İLKER BAŞBUĞ'UN 27 MAYIS DARBESİYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI OLAY OLDU
Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ son açıklamasıyla yine gündemde. AK Parti'ye FETÖ'nün siyasi ayağı iması yaparak tepkileri üzerine çeken ve AK Partili vekillerle davalık olan Başbuğ, bu kez de darbe açıklamasıyla konuşuluyor.

Başbuğ, "Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi" dedi, eleştiri oklarını üzerine çekti.

Muhabirin "Menderes 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'deki konuşmasında "Yolumuz serbest seçim yoludur. Memleketimizde demokrasinin yerleştirilmesinin yolu budur. Fakat her şeyden önce düzenin korunması kati bir zorunluluktur" diyor. Konuşmasının demokrasi açısından bir bedeli oldu mu? " sorusuna Başbuğ şu yanıtı verdi:

ERKEN SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLASAYDI"
"23 Mayıs 1960 günü DP Genel İdare Kurulu toplantısında Sıtkı Yırcalı, "Derhal seçimleri yapacağımızı açıklayayım" deyince, Adnan Menderes'in cevabı "derhal" olmuştu. Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir'de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu. "

'DARBEYE MEŞRUİYET SAĞLADI' YORUMLARI
Başbuğ'un sözleri sosyal medyada tartışma konusu oldu. Kimi yorumcular, Menderes seçime gitmedi diye suçlanmasının yanlış olduğunu Başbuğ'u darbeye meşruiyet sağlamak ve mazur görmekle eleştirdi.

"DARBE ÖZLEMİ İÇERİSİNDEKİLERİN EŞGÜDÜMLÜ SÖYLEMLERİ SÜRPRİZ DEĞİL"
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil" açıklamasında bulundu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Fahrettin Altun, "Muhalefetin sözcülüğünü yapanlar haftaya darbe söylemleri ile başlamışlar. Biri 'Darbe yapabilecek kabiliyetimiz maalesef yok' derken, bir diğeri 'Menderes erken seçim yapsaydı 27 Mayıs olmazdı' diyor. Darbe özlemi içerisinde olanların bu eşgüdümlü söylemleri hiç sürpriz değil" ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Milletin demokratik, sivil hak ve kazanımlarını bir türlü hazmedemeyen, seçilmiş hükümeti kendilerinden olmadıkça meşru görmeyen darbeci zihniyet, 27 Mayıs'tan bu yana hep aynı. Bu millet, seçtiği lideriyle birlikte 15 Temmuz destanını yazan millettir. Kimse aklından çıkarmamalı. Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes'ten Erdoğan'a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir."

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI
AK Parti İBB Meclis Üyesi Mücahit Birinci, skandala sosyal medyadan "İşte dünden beri bize saldıranların cisimleşmiş hali. Sn Cumhurbaşkanımızın demokrasi dışı yollarla nasıl gideceğini düşlüyor." sözleriyle tepki gösterdi.




İlker Başbuğ ifade verdi

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür: İlker Başbuğ e-muhtıra hakkında ne düşünüyor?

Son dakika: Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ adliyede ifade verdi

 

Can Ataklı'dan CHP'deki taciz ve tecavüz hakkında skandal sözler: Yollu diye düşünmüş olabilir

SON DAKİKA: CHP yandaşı Can Ataklı'nın başörtülü öğretmene hakaretleri cezasız kalmadı

Kendinden önce İBB yönetimlerinde liyakat olmadığını iddia eden Ekrem İmamoğlu, Can Ataklı'nın yeğenini işe aldı

Darbe sevdalısı CHP'den yeni hamle! CHP üniversiteleri karıştırmaya çalışıyor

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan  yandaşı Can Ataklı, darbe imasında bulundu. Üniversiteleri karıştırmayı planlayan CHP'de örgütlerin başında ise Canan Kaftancıoğlu bulunuyor. Kaftancıoğlu, Twitter'dan yaptığı skandal açıklamayla dikkatleri üzerine çekti.

Darbe sevdalısı CHP'den yeni hamle! CHP üniversiteleri karıştırmaya çalışıyor

'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Can Ataklı, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak darbe iması yaptı. Aynı anlarda eski genelkurmay başkanı İlker Başbuğ da benzer ifadeler kullandı.

Adnan Menderes'i hatırlatan İlker Başbuğ, "Menderes erken seçim tarihini açıklasaydı 27 Mayıs önlenebilirdi." dedi.

"MİLLETİN ADAMLARINI HAZMEDEMEYEN BU ZİHNİYET"

Milletin iradesine yönelik darbe imalarına karşı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan da sert tepki geldi.

Twitter hesabından açıklama yapan Fahrettin Altun, "Seçimleri sadece kendileri kazanacaksa meşru gören, Menderes'ten Erdoğan'a milletin adamlarını hiçbir zaman hazmedemeyen bu zihniyete karşı milletimiz elbette uyanıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir." ifadelerini kullandı.

CHP ŞİMDİ DE ÜNİVERSİTELERİ KARIŞTIRMA PEŞİNDE

Tartışmalar sürerken CHP'liler de Boğaziçi Üniversitesi'nde başlayan protestolar için harekete geçti.

Başkan Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı eylem yapan öğrencilere, CHP'den destek geldi.

KAFTANCIOĞLU'NDAN "TEHLİKELİ ÇAĞRI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eylemlerin düzenlendiği alana giderek örgütlü dayanışma çağrısında bulundu.

Canan Kaftancıoğlu, "Boğaziçi Üniversitesi ve destek veren diğer üniversite öğrencilerine bir vatandaş olarak teşekkür ediyorum her şeyden önce.. Örgütlü dayanışmayla; üniversitelere intihal ya da kayyumla değil zekayla girilebileceğini bir kez daha gösterdikleri için.." ifadelerini kullandı.

WHATSAPP ÜZERİNDEN KURULAN GURUPLARDA ÖRGÜTLENİYORLAR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya karşı sözde eylem yapan öğrencilerin Whatsapp üzerinden yönlendirildikleri ortaya çıktı. Gizli yazışmalarda öğrencilere sokakları savaş alanına çevirirken almaları gereken önlemler konusunda uyarılarda bulunulduğu dikkat çekti.

LGBT+İ'LERLE KOL KOLALAR!

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'ya tepki gösterdi.

Kulüp, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyeleri'nin ortak açıklamasını "Kayyuma Nakka" diyerek yayımladı. "Kabul Etmiyoruz, Vazgeçmiyoruz!" başlıklı açıklamada, "atamanın" üniversitenin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini ihlal ettiği belirtildi.

.Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan  yandaşı Can Ataklı, darbe imasında bulundu. Üniversiteleri karıştırmayı planlayan CHP'de örgütlerin başında ise Canan Kaftancıoğlu bulunuyor. Kaftancıoğlu, Twitter'dan yaptığı skandal açıklamayla dikkatleri üzerine çekti.

Bu haber 902979 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...