CHP’li Özgür Özel, teröristler için sosyal medya hesabından...

CHP'li Özgür Özel, teröristler için sosyal medya hesabından çağrı yaptı: DHKP-C üyesi Timtik ve Ünsal serbest bırakılsın!.

​​​​​​​CHP Grup Başkanvekilli Özgür Özel, DHKP-C üyeliğinden hüküm giyen ve cezaevinde eylem başlatan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın tahliyesi için çağrıda bulundu. CHP'li Özel'in "İki genç insanın yitip gitmesini istemiyoruz" dediği Timtik ve Ünsal, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği hain saldırının ardından başlatılan operasyonla yakalanarak tutuklanmıştı. ------Başkan Erdoğan "ilk cevabı aldılar" demişti! Yunan gemisi kaçtı...----Muğla’da artık Cumhur İttifakı söz sahibi!

14 Ağustos 2020 - 11:32

'li , teröristler için sosyal medya hesabından çağrı yaptı: DHKP-C üyesi Timtik ve Ünsal serbest bırakılsın!
Giriş Tarihi: 14.08.2020 Güncelleme Tarihi: 14.08.2020 

 Grup Başkanvekilli , DHKP-C üyeliğinden hüküm giyen ve cezaevinde eylem başlatan  ve 'ın tahliyesi için çağrıda bulundu. CHP'li Özel'in "İki genç insanın yitip gitmesini istemiyoruz" dediği Timtik ve Ünsal, 'ın şehit edildiği hain saldırının ardından başlatılan operasyonla yakalanarak tutuklanmıştı.

CHP'li Özgür Özel, teröristler için çağrı yaptı: Serbest bırakılsın!

 Grup Başkanvekilli , sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada teröristlerin arkasında durarak skandal açıklamalarda bulundu. 'ın şehit edildiği hain saldırının ardından başlatılan operasyonla yakalanarak tutuklanan, DHKP-C üyesi iki   ve 'ın tahliyesi için çağrıda bulunan Özel, "Avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal Adli Tıp Kurumu raporlarına rağmen hala tahliye edilmediler. Hukuka uyulmasını, bilime kulak verilmesini ve göz göre göre iki genç insanın daha yitip gitmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı

Geçtiğimiz günlerde CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik için Cumhurbaşkanı 'a çağrıda bulunarak, "Zamanımız kalmadı! Yargıtay üyeleri karar almadan tatile çıksa da siz yetkinizi kullanın; adil yargılama hakları için ölümü göze alan, bu iki genç avukatı yaşatmak için bir kapı açın. İnsanlık ölmesin, vicdanlar kanamasın" demişti.


DHKP-C'li Ebru Timtik kimdir?

Avukat Ebru Timtik, terör örgütü DHKP-C'nin  sorumlularından Kamile Kayır'la aynı bölmede yakalandı. Çok sayıda DHKP-C'li teröristin avukatlığını yaptığı belirtlenen Timtik, 2019'da düzenlenen operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHKP-C'li Aytaç Ünsal kimdir?

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'ndeki makam odasında DHKP-C'li teröristlerce şehit edilmesinin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında, Çağdaş Hukukçular Derneği mercek altına alındı. DHKP-C'nin avukatlık yapılanmasına yönelik, aralarında Aytaç Ünsal'ın da olduğu 17'si tutuklu 2'si firari 20 kişi "örgüt yöneticisi ve üyesi olmak" suçundan tutuklandı.
CHP devlete kast edenler için feryad ediyor!
CHP'den büyük skandal! Devlete kast edenler için feryad ediyorlar
Başta Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere 'li milletvekiller, gerek teröristler gerekse de DHKP-C'li isimlere yakınlık göstermeyi amaç haline dönüştürdü. Kılıçdaroğlu hendek eylemlerini başlatılan teröristlere "arkadaşlar" diye hitap ederken CHP  ise, DHKP-C üyeliğinden hüküm giyen  ve 'ın tahliyesi için çağrıda bulundu. Özel'in serbest bırakılmasını istediği iki isim de, Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği hain saldırının ardından başlatılan operasyonla yakalanarak tutuklanmıştı.

Giriş Tarihi: 14.08.2020 

CHP'den büyük skandal! Devlete kast edenler için feryad ediyorlar

CHP Grup Başkanvekilli Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada teröristlerin arkasında durarak skandal açıklamalarda bulundu. Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği hain saldırının ardından başlatılan operasyonla yakalanarak tutuklanan, DHKP-C üyesi iki avukat Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın tahliyesi için çağrıda bulunan Özel, "Avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal Adli Tıp Kurumu raporlarına rağmen hala tahliye edilmediler. Hukuka uyulmasını, bilime kulak verilmesini ve göz göre göre iki genç insanın daha yitip gitmemesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ VEKİL DE BAŞKAN ERDOĞAN'A ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
Geçtiğimiz günlerde CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Aytaç Ünsal ve Ebru Timtik için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Zamanımız kalmadı! Yargıtay üyeleri karar almadan tatile çıksa da siz yetkinizi kullanın; adil yargılama hakları için ölümü göze alan, bu iki genç avukatı yaşatmak için bir kapı açın. İnsanlık ölmesin, vicdanlar kanamasın" demişti.BAROLARIN EYLEMİ DHKP-C PROPAGANDASINA DÖNÜŞTÜ! TİMTİK LEHİNE SLOGANLAR ATILDI

Çeşitli baroların başlattığı eylemlerin, İstanbul Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Adliyesi ayağında terör örgütü DHKP-C propagandası yapıldı. Bir grup avukat, DHKP-C'nin sözde Türkiye sorumlularından Kamile Nayır'la birlikte saklandıkları bölmede yakalanan Ebru Timtik için 'Ebru Timtik onurumuzdur' sloganları attı.

DHKP-C'Lİ EBRU TİMTİK KİMDİR?
Avukat Ebru Timtik, terör örgütü DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından Kamile Kayır'la aynı bölmede yakalandı. Çok sayıda DHKP-C'li teröristin avukatlığını yaptığı belirtlenen Timtik, 2019'da düzenlenen operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DHKP-C'Lİ AYTAÇ ÜNSAL KİMDİR?
Yeni Şafak'ın haberine göre; Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan Adliyesi'ndeki makam odasında DHKP-C'li teröristlerce şehit edilmesinin ardından başlatılan operasyonlar kapsamında, Çağdaş Hukukçular Derneği mercek altına alındı. DHKP-C'nin avukatlık yapılanmasına yönelik, aralarında Aytaç Ünsal'ın da olduğu 17'si tutuklu 2'si firari 20 kişi "örgüt yöneticisi ve üyesi olmak" suçundan tutuklandı.

Yunanistan'dan tehlikeli tahrik! Türk köyüne asker gönderdiler...
Son dakika haberine göre; Doğu Akdeniz’deki gerilim tırmanırken Atina yönetimi ’daki Türk azınlığı hedef almaya başladı. 8 Türk okulunun kapatılmasından sonra Yunan komandoları, İskeçe’nin Gökçepınar köyünde tam teçhizatlı eğitim yaptı.
Giriş Tarihi: 14.08.2020 Güncelleme Tarihi: 14.08.2020 
Yunanistan'dan tehlikeli tahrik! Türk köyüne asker gönderdiler...

'ın,  Türk topluluklarına ait okulları sistematik bir şekilde kapatmasına 'nın tepki göstermesinin ardından Atina boş durmadı. İskeçe Dağlık Bölgesi Mustafçova Belediyesi'ne bağlı  girişinde bulunan 4'üncü Kolordu'ya bağlı komando birliği, köy içinde tam teçhizatlı eğitim yaptı. Şahin Köyü girişinde de askeri hareketlilik yaşandı. Yunan birliklerine bağlı askeri araçlar, köyün girişine kadar gelerek konuşlandı. Bir süre sonra da bölgeden ayrıldı.

KÖYE SİLAHLA GİRDİLER

Yeni Şafak'ın haberine göre; Komando birliğinin yıllardır aynı bölgede bulunduğuna dikkat çeken Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin, "Köyün girişinde bulunan Komando bölüğündeki komandolar Gökçepınar Köyü'nün iç kısımlarına geldi. Köy mezarlığı ve sokaklarda silahlı eğitim yaptı. Bizim köylere bugüne kadar silahlı askerler girmedi. Bu ilk defa yapılan bir hareket" dedi.

ZAMANLAMASI MANİDAR

Dışişleri Bakanlığı'nın Batı Trakya'daki okullara ilişkin yaptığı açıklamadan hemen sonra böyle bir operasyonun manidar olduğunu kaydede Tahsin, "Azınlığa gözdağı vermek istiyorlar. Bakın dikkatli olun biz buradayız. Bu yapılan kabul edilir bir şey değil. Yaşananları Akdeniz'de gelişen olaylarla birlikte okumak gerekiyor. Tam köyün içerisinde gerilla savaşı gibi bir durum. 'Batı Trakyalılar bize saldırırsa buradayız' mesajı. Bunlar, bizim bölgede hücrelerimizin olduğunu düşünüyorlar ve bu hücreler harekete geçmesin diye gözdağı vermeye çalışıyorlar. "Bölgedeki yetkili askeri birimler veya Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı bu ilginç uygulama ile ilgili şu ana kadar henüz bir açıklama yapmadı. Ayrıca Şahin köyü girişinde de askeri hareketlilik gözlemlendi. Askeri araçlar köyün girişine kadar gelerek konuşlandı ve belli bir süreden sonra ayrıldıkları görüldü" diye konuştu.

DİN ADAMIMIZ KALMADI

Yunanistan'da bir önceki hükümetlerde olduğu gibi Miçotakis hükümetinin de Lozan Antlaşması'nı ihlal ettiğini belirten Tahsin, "Yunanistan'ın Batı Trakya Türklerine sistematik olarak yaptıkları uygulamalar her dönem devam ediyor. Medreselerin encümen heyetlerini yok sayarak kendi atadıkları müftülerin eline veriyor. Medreseler bizim din adamlarımızı yetiştiriyordu. Yunanistan medreseleri ele aldı, din adamı yetişmiyor. Lozanı çiğnemeye devam ediyorlar" ifadelerini kullandı.

DERTLERİ AYASOFYA'NIN İNTİKAMINI ALMAK

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, "Yunanistan Türkiye ile yaşadığı en ufak gerginlikte Batı Trakya Türkleri'ni bir ödeme merkezi olarak görüyor. Faturasını bize kesiyor. Lozan'dan bu yana 330 olan okul sayımız 115'e düştü. Son 20 yılda bu süreç arttı. Bu yıl 8 okulumuzu çeşitli bahanelerle kapatma kararı aldılar. Bize 'Türk değilsiniz' diyen Yunanlılar, Ayasofya'nın açıldığı günden bu yana 'Türkler buradan defolun' diyorlar" şeklinde konuştu.

ASİMİLASYON POLİTİKASI

Yunanistan'ın Türk çocuklarına yönelik asimilasyon politikaları da hız kesmeden devam ediyor. Özellikle Rodos ve İstanköy'de Türk çocuklarının Yunan devlet okullarına gittiğini anlatan Hüseyin, "Devlet okullarında eğitim gören Türk çocukları, bugün Türkçe'yi çok az derecede konuşabiliyorlar. Kültürel asimilasyon bu şekilde hızlandırılıyor" dedi.

Muğla’da artık Cumhur İttifakı söz sahibi!
’nde bulunan bütün komisyonlarda çoğunluğun Cumhur İttifakı'na geçtiği öğrenildi. Dün gerçekleşen  Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında gerçekleşen oylamada 7 kişiden oluşan komisyon üyeleri; 3 , 3  ve 1  olarak belirlendi. Bu şekliyle komisyonlarda çoğunluk Cumhur İttifakı’na geçmiş oldu. Sabah'tan Sema Alim Dalgıç'ın haberi...
Giriş Tarihi: 14.08.2020 Güncelleme Tarihi: 14.08.2020 
Muğla’da artık Cumhur İttifakı söz sahibi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde bulunan bütün komisyonlarda çoğunluğun Cumhur İttifakı'na geçtiği öğrenildi.

Fethiye'nin CHP'li Meclis Üyesi Mürüvvet Başhoş'un toplantıya katılmaması ardından AK Parti Grup Başkanvekili Hürol Önder'in yeniden oylama talep etmesi ile yapılan oylamada 33'e karşı 34 oyla Cumhur İttifakı'nın dediği oldu.

Edinilen bilgiye göre, yerel seçim sonrası siyasi partilerin meclis üyesi sayılarına İyi Parti'den seçilen bir üyenin meclis üyeliğinden istifa ettirilip yerine CHP'li bir meclis üyesinin getirilmesi ile oluşan meclis aritmetiği değişti.MHP ENGELLENMİŞTİ

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete yaptığı açıklamada, "Yerel seçimlerin hemen ardından siyasi partilerin meclis üyesi sayılarına, İyi Parti'den seçilen bir üyenin meclis üyeliğinden istifa ettirilip yerine CHP'li bir meclis üyesinin getirilmesi ile oluşan meclis aritmetiği bu müdahale ile değiştirilmiş, MHP'nin gurup kurması ve komisyonlara üye vermesi engellenmiş, 7 olan komisyon üye sayılarının 3 CHP, 3 AK Parti 1 MHP olarak oluşması engellenmiş, 4 CHP, 3 AK Parti şeklinde oluşması sağlanmış ve doğal olarak komisyon başkanları CHP'li üyelerden seçilmişti.

Ula ilçesi CHP Büyük Şehir Belediye Meclis üyesi Fikret Uzun Hasan'nın vefatı ve yerine Ak Partili Biray Taşkesiği'nin gelmesi ile Meclis aritmetiği yeniden değişmiş ve MHP'nin grup kurup komisyonlara üye vermesinin önü açılmış oldu. Böylece 7 komisyon üyesinin 3 CHP, 3 AK Parti ve 1 MHP olacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerekecekti.

Salı günü Köyceğiz'de MHP İl Başkanı Sayın Mehmet Korkmaz; belediye başkanlarımız ve Cumhur ittifakı Meclis üyelerimizle yaptığımız toplantıda bu durumu görüşmüş ve bugünkü meclis toplantının önemine işaret etmiştik. Bugünkü meclis toplantısında CHP Gurubu gündemde olmamasına rağmen bugüne kadar 7 olan komisyon üyesi sayısını 9 a çıkarmayı teklif ederek komisyon çoğunluğunu yeniden ele geçirmek için önerge vermiştir.

İyi Parti üyesi 3 Meclis üyesi bu ayak oyununa onurlu bir duruş göstererek hayır demiş ve yapılan oylamada CHP gurubunun bu önerisi AK Parti, MHP ve İyi Partinin oyları İle 33 e karşı 34 oyla reddedilmiştir. Meclis komisyon sayıları 7 olarak kalmış 3 Ak parti, 1 MHP ve 3 CHP olarak gerçekleşmiştir. Böylece komisyon başkanları Cumhur ittifakının belirleyeceği üyelerden oluşacaktır. Cumhur ittifakı Meclis üyelerine ve bu onurlu desteklerinden dolayı İyi Parti Meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Muğla'mıza hayırlı olsun" diyerek son durumu açıkladı.

İŞTE O KOMİSYONLAR
İmar ve Bayındırlık Komisyonu Üyeleri
Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeleri
Ulaşım Komisyon Üyeleri
Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeleri
Turizm Komisyon Üyeleri
Eğitim, Kültür Gençlik, Spor Komisyon Üyeliği
Tarım ve Hayvancılık Komisyon Üyeleri
Denetim Komisyonu Üyeleri

SEMA ALİM DALGIÇ/SABAH

CHPli Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yine çuvalladı! Bodrumluların çilesi sürüyorCHP'Lİ MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN GÜRÜN YİNE ÇUVALLADI! BODRUMLULARIN ÇİLESİ SÜRÜYOR
Başkan Erdoğan "ilk cevabı aldılar" demişti! Yunan gemisi kaçtı...
Son dakika haberine göre; Başkan ’ın “’imize sakın saldırmayın, saldıracak olursanız bunun bedelini ağır öderseniz dedik ve ilk cevabı aldılar” açıklamasının perde arkası ortaya çıktı. Doğu Akdeniz'de Türk fırkateyninin hamlesi sonrası bir Yunan savaş gemisi kaçtı.
Giriş Tarihi: 14.08.2020 

Başkan Erdoğan ilk cevabı aldılar demişti! Yunan gemisi kaçtı...Edinilen bilgiye göre, önceki gün  belirlenen alanda çalışmalarını sürdürürken Limnos isimli Yunan fırkateyni Oruç Reis'e yakından taciz girişiminde bulundu. Bunun üzerine Oruç Reis'e koruma ve güvenlik sağlayan fırkateynlerden TCG Kemalreis, Yunan fırkateynine doğru yöneldi.


Kemalreis fırkateyninin keskin menavrası karşısında Yunan gemisi kaçmak zorunda kaldı. Yunan fırkateyni kaçarken iki gemi arasında küçük çaplı bir sürtüşme yaşandı. Limnos isimli fırkateyn bölgeden uzaklaşarak, bakım için tersaneye gitti.


Kemalreis'te ise görev icra etmesini engelleyecek herhangi bir hasar olmadığı ve görevini sürdürdüğü bildirildi. Yunan fırkateynin küçük çaplı hasardan sonra dün yine bölgeye geldiği ve  ile yapılan ortak tatbikata da katıldığı öne sürüldü.

Başkan Erdoğan'dan Oruç Reis mesajı: Bedelini ağır ödersiniz dedik ve bugün ilk cevabı aldılarBAŞKAN ERDOĞAN'DAN ORUÇ REİS MESAJI: BEDELİNİ AĞIR ÖDERSİNİZ DEDİK VE BUGÜN İLK CEVABI ALDILAR
PKK'sından DEAŞ'ına kadar tüm terör örgütlerini en azgın şekilde üzerimize saldılar. Bunlar da yetmeyince 15 Temmuz'da darbe girişimine kalkıştılar. Kuzey Irak'ta, Suriye'de, Libya'da, Doğu Akdeniz'de yürüttüğümüz harekatlarla, bu saldırılara karşı cevabımızı anladıkları dilden verdik. Bugün de verdik ve kendilerine 'Bak bizim Oruç Reis'imize sakın saldırmayın, eğer Oruç Reis'imize saldıracak olursanız bunun bedelini ağır ödersiniz.' dedik ve bugün ilk cevabı aldılar.

Bu haber 291951 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...