CHP-HDP ittifakı hakkında çarpıcı yorum: “Ya teslim olacaklar...

CHP-HDP ittifakı hakkında çarpıcı yorum: “Ya teslim olacaklar ya da çatırdayacaklar…”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yönelik ittifak sözlerine ilişkin, "HDP'li Buldan, 'çekingenliği üzerinizden atın. İttifakı gizlemeyelim' diyor. 'Beraber iyi salladık' ile başlayan flört, maşallah çok yol almış. Bu açıklamadan sonra CHP'lilerin bırakın Atatürk'ün partisi oldukları iddialarını, Baykal'ın bıraktığı parti oldukları iddialarının dahi kalmadığını düşünüyoruz" dedi.

24 Şubat 2020 - 17:21 - Güncelleme: 24 Şubat 2020 - 18:10

- ittifakı hakkında çarpıcı yorum: “Ya teslim olacaklar ya da çatırdayacaklar…”

Giriş Tarihi: 24.2.2020  17:15 Güncelleme Tarihi: 24.2.2020  17:21

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ve yerel seçimlerde ittifak yapan  ve , ittifakını sürekli gizlemeye çalışmıştı. Geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı ’dan CHP’ye ‘ittifakı gizlemeyelim’ çağrısı gelmiş, bu durum hakkında hala CHP kanadından bir açıklama yapılmamıştı. Dün yapılan HDP kongresinde skandallar zinciri yaşanırken CHP Genel Başkan Yardımcı  da oradaydı. ’nı okumayan HDP, bebek katili Öcalan için saygı duruşunda durdu. Tüm bunlar yaşanırken CHP’li Erdoğdu’nun orada bulunması aslında çağrının kabul edildiğinin bir kanıtıydı. Gözler İYİ Parti’ye çevrilirken konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Takvim gazetesi Zafer Şahin, “"HDP'nin dediğini yapmazlarsa çatlak daha da büyüyecek. Ya HDP'ye tamamen teslim olacaklar. Ya da HDP'nin dediklerini yapmayacaklar ittifak çatırdayacak” ifadelerini kullandı.

Son dakika: CHP ile HDP ittifakına AK Parti'den ilk yorum: Selahattin Demirtaş CHP'ye Genel Başkan olsun!

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Meclis'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turan, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın CHP'ye yönelik ittifak sözlerine ilişkin, gizli ve örtülü ittifaklarla seçmeni aldatmanın demokrasilerde yeri olmadığını bildirdi. Defalarca CHP ile HDP arasında; 'ittifak var' dediklerini, ancak bunu inkar ettiklerini belirten Turan, "Hatta hakaret ettiler. Milliyetçi, muhafazakâr ve ulusalcı seçmeni kaybetmemek için Kandil ile arasına mesafe koyamayan HDP'yle gizli ve örtülü ittifak yaparsan, gün gelir 'malumun ilanı'nı ister senden! 'HDP ile ittifak yok' diyenler seçmeni aldatmanın bedelini ödemeyecek mi? 'İttifak yok' diyenler erdemli bir şekilde hareket ederek istifa etmeyi düşünüyorlar mı? 'HDP ile ittifak yok' diyenler, bir açıklama yapma sorumluluğu göstermeyecek mi? Kapalı kapılar ardında yapılan pazarlıkları da açıklasınlar. HDP'li Buldan, 'çekingenliği üzerinizden atın. İttifakı gizlemeyelim' diyor. 'Beraber iyi salladık' ile başlayan flört, maşallah çok yol almış. Biz deyince inanmayan zavallı CHP'liler neredeler? 'Herkes için CHP'yiz' diyorlardı. Geldikleri yer HDP'nin CHP'si. Bu açıklamadan sonra CHP'lilerin bırakın Atatürk'ün partisi oldukları iddialarını, Baykal'ın bıraktığı parti oldukları iddialarının dahi kalmadığını düşünüyoruz" dedi.

HDP kongresinde skandal görüntüler! 'Apo' sloganları sırasında CHP'li isim de oradaydı! Gözler İYİ Parti'de...

'DEMİRTAŞ, CHP'YE GENEL BAŞKAN OLSUN'

CHP ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na, 'Eş Başkanlık' çağrısı da yapan Turan, "Madem 90 yıllık partiyi adeta HDP'ye teslim ettiler, Mart sonundaki CHP kongresinde Kılıçdaroğlu'nun yerine Selahattin Demirtaş, CHP'ye genel başkan adayı olsun. Ya da Kılıçdaroğlu 'bırakmam' diyorsa, her ikisi de CHP'ye eş genel başkan olsun. Kılıçdaroğlu'nun yaşı kemale ermiş. Genel Başkanlığını ittifaka açık olduğu partiye ya da Demirtaş'a bıraksın. Çok daha açık şeffaf bir ittifak kurulmuş olur" diye konuştu.

Son dakika! HDP'den skandal Gezi - Cizre ittifakı çağrısı! | Video

OSMAN KAVALA KARARI

Osman Kavala'nın Gezi davasında önce beraat kararı, ardından da FETÖ'den tutuklanmasına ilişkin Turan, şunları kaydetti:
"Osman Kavala, tüm toplum kesimlerinin yakından takip ettiği dava haline geldi. Sonuçta beğensek de beğenmesek de mahkemelerin verdiği kararlar var. Ben hukukçu olarak müebbet ile yargılanan bir dosyanın, üstelik tutuklu olan bir dosyanın bir anda beraatla karara bağlanmasını çok garip bulduğumu söylemek isterim. Müebbet iddiası olan ve tutuklu olan bir insan, bir anda beraat ediyorsa büyük bir soru işareti koyarım oraya. Beraat kararını veren mahkeme her ne kadar kendi prensipleri içerisinde bir değerlendirme yapmışsa, diğer mahkeme de kendi prensipleri içerisinde bir inceleme yapmış ve karar vermiştir."

Turan, süreci takip edeceklerini, dosyayı inceleyen hakim ve savcıların kararlarına saygı duyacaklarını bildirdi.

Son dakika: Canlı yayında CHP-HDP ittifakı ile ilgili flaş sözler: Ya teslim olacaklar ya da çatırdayacaklar...

 ile  arasında kapalı kapılar ardında yapılan ittifak, HDP'yi kızdırdı. HDP, CHP'nin cesur olmasını ve ittifakın resmileşmesini istedi. CHP, HDP 4. Olağan Kongresi'ne Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile üst düzey katılım sağladı. Kongrede skandal anlar yaşanırken, CHP sessiz kaldı. CHP'nin Apo sloganları, teröristlere saygı duruşu gibi akılalmaz görüntülere sessiz kalarak kongrede yer alması HDP ile ittifakın artık resmiyet kazanması olarak yorumlandı. "HDP'nin dediğini yapmazlarsa çatlak daha da büyüyecek. Ya HDP'ye tamamen teslim olacaklar. Ya da HDP'nin dediklerini yapmayacaklar ittifak çatırdayacak." dedi.

Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin 'ın ittifak açıklamasını, "Açık sözlülüğü için Pervin Buldan'a teşekkür etmek gerekiyor. CHP reddediyordu. Buldan bu kez yalanlanamaz şekilde itiraf etti. CHP'nin İzmir hariç kazandığı tüm belediyelerde HDP'nin desteği etkili oldu. HDP desteği olmasaydı bugün CHP yerel seçim başarısından söz edemezdi. HDP'lilerin yerel belediyelerde beklentileri var. Bunu ortaya koyuyorlar. Bakın şu nokta önemli. Bir sonraki ittifak daha açık ve şeffaf olmalı diyor. Biz size bir kerelik destek verdik, bir dahakine bizi de ittifaka dahil edeceksiniz diyor. Bu İYİ Parti'ye de bir mesaj. Gezi ile Cizre'nin ittifakı var sözü ile ne diyor? Seçilmiş iktidarı hedef alan iki terör olayını, Hendek terörünün ve Gezi terörünün ittifakından bahsediyor. Sonra terör insanlık suçu diyorsunuz? HDP ve CHP bunu sürekli söylüyor. " sözleriyle yorumladı.

HDP’den CHP ve İP’e ‘şeffaf ittifak’ çağrısı!

"SAFLAR BELLİ OLDUĞUNDA İYİ PARTİ NE DİYECEK?"
"Sıkıştıkça Atatürk'ü kendilerine kalkan yapan, bütün kirli ittifaklara kapı açıyorlar."
 diyerek CHP'yi eleştiren Şahin, "CHP, bu kirli ittifakı bir ileri aşamaya taşımaya kararlı. HDP, 31 Mart'taki seçimdeki gibi bir ittifakı kabul etmeyeceğini deklare ediyor. Saflar belli olduğunda İYİ Parti buna ne diyecek? HDP'nin içinde olduğu bir ittifakta İYİ Parti yer alır mı? Bu sorular önemli. " dedi.

"İTTİFAKTA YOL ALINMASA BULDAN ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEZ"
CHP'deki değişime dikkat çeken Şahin, "Kemal Kılıçdaroğlu geldiğinden beri HDP ile CHP aynı çizgide birleştirilmek isteniyordu. 10 yılda baya mesafe alınmış durumda. Yol alınmasa Buldan böyle aba altından sopa göstermez. Bu ittifakın adını koyalım demez." diye konuştu.

"YA HDP'YE TESLİM OLACAKLAR YA DA İTTİFAK ÇATIRDAYACAK"
'da CHP ile HDP arasında gizli anlaşmaların iddia edildiğini hatırlatan Şahin, "Şöyle iddialar var. İstanbul'da destek karşılığında bazı ilçelerde HDP ile eş başkanlık sistemi ile yönetileceğine dair sözler olduğu söyleniyor. Sözlerin yerine getirilmediği yerlerde HDP'nin başkanlara baskı yaptığı konuşuluyor. HDP'nin dediğini yapmazlarsa çatlak daha da büyüyecek. Ya HDP'ye tamamen teslim olacaklar. Ya da HDP'nin dediklerini yapmayacaklar ittifak çatırdayacak. " dedi.

"ATATÜRK İSTİSMARININ SONU GELDİ"
CHP'nin Atatürk'ü istismar malzemesi haline getirdiğini ifade eden Şahin, "Kongrede İstiklal Marşı'nı bile okumayan bir parti ile ittifak yapacaksınız. Sonra Atatürk'ün arkasına sığınacaksınız. Bu istismarın sonuna geldik. CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal partisinin Çorum kongresinde yaptığı açıklamada, Pervin Buldan'a yanıt niteliğinde, 'İttifakı genişletmemiz gerekiyor' ifadelerini kullandı. Her ne olursa olsun, taban ne kadar kabul etmezse etmesin biz HDP ile ittifakı resmileştireceğiz, bağı artıracağız diyor CHP." yorumunda bulundu.CHP-HDP ittifakı hakkında çarpıcı yorum: “Ya teslim olacaklar ya da çatırdayacaklar…”

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Ankara’da yapılan 4. Olağan Kongre’de, geçen yıl yerel seçimlerde İstanbul için CHP ile ittifak yapıldığını belirtti. Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya ve MHP İç İşleri Komisyonu Başkanvekili Sermet Atay HDP- CHP- İYİ Parti ittifakını A Haber ekranlarında değerlendirdi. Özkaya, "Buldan’ın terör örgütünü değil siyaseti ve meşruiyeti tartışması gerekir" dedi. Atay ise "Bu çağrı doğrudan doğruya CHP’ye ve İP’e yapılmıştır. Aslında bu açıklamaya şaşırdık mı şaşırmadık. Bize göre malumun ilamı oldu" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, Ankara'da yapılan 4. Olağan Kongre'de, geçen yıl yerel seçimlerde İstanbul için CHP ile ittifak yapıldığını belirtti.

Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya ve MHP İç İşleri Komisyonu Başkanvekili Sermet Atay HDP- CHP- İYİ Parti ittifakını A Haber'e değerlendirdi.

"PERVİN BULDAN'IN AÇIKLAMASI İLE GERÇEKLER GÜN YÜZÜNE ÇIKTI"

Anayasa Komisyonu Başkanvekili Ali Özkaya, "HDP'nin sırtına PKK'ya dayadığı ve PKK'nın belirlediği çerçevede siyaset yaptığı bir ortamda PKK'nın sözcülüğünü adeta partinin büyük kongresinde söyleyen kişilerin söylediği sözler bizi şaşırtmadı. Ama esas itibarıyla şaşırtması gereken Milletin meclisinde TBMM'de milletvekili olan ve demokratik siyasetin meşru bir temsilcisi konumundaki milletvekillerinin şiddeti, terörü ve terör örgütünün eylemlerini savunması doğru bir mantık doğru bir siyaset yöntemi değil son derece yanlıştır." dedi.

Özkaya, "Pervin Buldan'ın burada söylediği "kurucu meclis kuralım" sözü, anayasal hukuku çerçevesinde kabul edilemez bir düşüncedir. Bu söylem Türk milletine ve anayasal hukuka uygun değildir. Türkiye'nin Meclisi vardır ve her konuda yetkilidir. Buldan'ın terör örgütünü değil siyaseti ve meşruiyeti tartışması gerekir." ifadelerini kullandı.

MALUMUN İLAMI OLDU
MHP Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanvekili Sermet Atay, "Bu çağrı doğrudan doğruya CHP'ye ve İP'e yapılmıştır. Aslında bu açıklamaya şaşırdık mı şaşırmadık. Bize göre malumun ilamı oldu. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli defalarca PKK ve siyasi devamı olan HDP ile İstanbul'da iş birliği yapıldığını, millet ittifakının gizli ortağının HDP ve PKK olduğunu söyledi. Buldan 'biz legal bir partiyiz, bundan önce sırf İstanbul seçimlerini kazanmak adına gizli bir ittifak yaptık. Bundan sonra buna razı olmayacağız.' dedi. Burada Türk halkının uyanık olması gerekir. Sırf İstanbul seçimlerini kazanmak için CHP'nin girdiğini ittifakı ve ne şartlarda kazanıldığını iyi düşünmesi gerekir. Bu mesele Pervin Buldan'ın açıklaması ile gün yüzüne çıkmıştır. Gizli bir PKK ve HDP desteği vardır ve İstanbul seçimleri böyle kazanılmıştır. HDP'nin Büyükşehir Belediye Başkanı çıkarmadığı her ilde mutlaka millet ittifakının adayı HDP tarafından desteklendi. Gerçekler gün yüzüne çıkmıştır ve burada kirli bir ittifak vardır." şeklinde ifade etti.

Bu haber 202301 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz