Bin yıldaki en büyük ihanet: 100 pilottan 95’i onlardandı!

Bin yıldaki en büyük ihanet: 100 pilottan 95'i onlardandı!

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ne karşı ilk soruşturmayı açan, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Üyesi Harun Kodalak, “Türkiye Cumhuriyeti ordusu pilotlarının yüzde 95'i FETÖ'cüdür o dönemde. Biz bunu ispatladık.” dedi.

19 Temmuz 2021 - 12:15 - Güncelleme: 19 Temmuz 2021 - 12:42

Bin yıldaki en büyük ihanet: 100 pilottan 95'i onlardandı!

Son dakika: Başkan Erdoğan: Özgürlüğümüze vurulmak istenen prangaları parçalayıp attık

Giriş Tarihi: 19.07.2021  12:19 Güncelleme Tarihi: 19.07.2021 12:49

Bin yıldaki en büyük ihanet: 100 pilottan 95'i onlardandı!

15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ne karşı ilk soruşturmayı açan, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Üyesi Harun Kodalak, “Türkiye Cumhuriyeti ordusu pilotlarının yüzde 95'i FETÖ'cüdür o dönemde. Biz bunu ispatladık.” dedi.

Bin yıldaki en büyük ihanet: 100 pilottan 95'i onlardandı!

Fetullahçı  Terör Örgütü'nün ( FETÖ15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ne karşı ilk soruşturmayı açan, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Üyesi Harun Kodalak, FETÖ'nün 40 yıllık büyük bir organizasyon olduğunu, arkasında da muhakkak dış güçlerin ve güçlü istihbarat servislerinin bulunduğunu dile getirdi.

“BİN YILDAKİ EN BÜYÜK İHANET”

Darbe girişimini, “Türk milletinin Anadolu topraklarındaki son bin yıl içinde yaşadığı en büyük ihanet.” olarak niteleyen Kodalak, “Allah bir daha bu millete, bu devlete böyle ihanetler yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün din kisvesi altında bir terör örgütü gibi yapılandığını aktaran Kodalak, “Din kisvesi altında yapılanıp gerçekte, Türk milletini ve Türk devletini yok etme projesiydi.” diye konuştu. Kodalak, “Pensilvanya'daki örgüt elebaşının kendi ifadesiyle, 40 yıl 'ilmek ilmek' dokudular.

bin yildaki en buyuk ihanet 100 pilottan 95i onlardandi Wq6bxdBk

Bin yıldaki en büyük ihanet: 100 pilottan 95’i onlardandı!

Fetullahçı  Terör Örgütü’nün ( FETÖ) 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’ne karşı birinci soruşturmayı açan, periyodun Ankara Cumhuriyet Başsavcısı, Yargıtay Üyesi Harun Kodalak, FETÖ’nün 40 senelik büyük bir düzen bulunduğunu, ardında da kesinlikle dış güçlerin ve kuvvetli danışma servislerinin bulunduğunu lisana getirdi.

“BİN YILDAKİ EN BÜYÜK İHANET”

Darbe teşebbüsünü, “Türk milletinin Anadolu topraklarındaki son bin yıl içinde yaşamış olduğu en büyük ihanet.” olarak niteleyen Kodalak, “Tanrı tekrar bu millete, bu devlete bu türlü ihanetler yaşatmasın.” tabirlerini kullandı.

FETÖ’nün din kisvesi altında bir terör örgütü şeklinde yapılandığını aktaran Kodalak, “Din kisvesi altında yapılanıp gerçekte, Türk milletini ve Türk devletini yok etme projesiydi.” diye konuştu. Kodalak, “Pensilvanya’daki teşkilat elebaşının kendi tabiriyle, 40 yıl ‘ilmek ilmek’ dokudular.

Devlet içinde o denli oldukca güçlendiler ki tabiri caizse minik bir fiske darbesiyle devleti yıkabilecek güce ulaştılar.” dedi. Hain darbe teşebbüsü esnasında FETÖ’cülere karşı açtığına soruşturmaya değinen Kodalak, kelamlarını şu şekilde sürdürdü;

“Bu nitekim o gecenin en kıymetli kırılma noktalarından biridir. O esnaya kadar darbe teşebbüsü başlamış. Yetkili bir makamdan darbeye karşı koyacak kolluk kuvvetlerine karşı verilmiş birinci talimattır. Bu manada birinci refleksidir. Ben Ankara Başsavcısıydım, soruşturma, gözaltı sonucu verme yetkisi bendeydi. Ben de o misyonu, tarih önünde, milletin önünde yerine getirdim.

HAİN ÖRGÜT TARİHTEKİ YERİNİ ALACAK 

15 Temmuz Davası’nın iddianamesinden örnek veren Kodalak, “Hava Kuvvetleri yapılanmasının, Türkiye Cumhuriyeti ordusu pilotlarının yüzde 95’i FETÖ’cüdür o periyotta. Biz bunu ispatladık. Bu; informasyon, dokümanlara dayalıdır.” bilgisini verdi.

FETÖ ile savaşım mevzusuna da değinen Kodalak, 15 Temmuz’dan sonrasında kripto FETÖ’cülerin çıktığını anımsatarak, “Devletimiz oldukca güçlüdür. Tahminen uzun sürer fakat eninde sonunda bu hain fitne örgütü, zaman içinde tarihteki o iğrenç yerini alacaktır. Hasan Sabbah’ın almış olduğu suretiyle bu hainle bir arada başka hainler de alacaktır.” değerlendirmesine bulunmuş oldu.

Devlet içinde o kadar çok güçlendiler ki tabiri caizse küçük bir fiske darbesiyle devleti yıkabilecek güce ulaştılar.” dedi. Hain darbe girişimi sırasında FETÖ’cülere karşı açtığına soruşturmaya değinen Kodalak, sözlerini şöyle sürdürdü;

“Bu gerçekten o gecenin en önemli kırılma noktalarından biridir. O esnaya kadar darbe teşebbüsü başlamış. Yetkili bir makamdan darbeye karşı koyacak kolluk kuvvetlerine karşı verilmiş ilk talimattır. Bu anlamda ilk refleksidir. Ben Ankara Başsavcısıydım, yakalama, gözaltı kararı verme yetkisi bendeydi. Ben de o görevi, tarih önünde, milletin önünde yerine getirdim.

HAİN ÖRGÜT TARİHTEKİ YERİNİ ALACAK 

15 Temmuz Davası’nın iddianamesinden örnek veren Kodalak, “Hava Kuvvetleri yapılanmasının, Türkiye Cumhuriyeti ordusu pilotlarının yüzde 95'i FETÖ'cüdür o dönemde. Biz bunu ispatladık. Bu; bilgi, belgelere dayalıdır.” bilgisini verdi.

FETÖ ile mücadele konusuna da değinen Kodalak, 15 Temmuz'dan sonra kripto FETÖ'cülerin çıktığını anımsatarak, “Devletimiz çok güçlüdür. Belki uzun sürer ama eninde sonunda bu hain fitne örgütü, zaman içinde tarihteki o kötü yerini alacaktır. Hasan Sabbah'ın aldığı gibi bu hainle beraber diğer hainler de alacaktır.” değerlendirmesine bulundu.

KAYNAK: DİRİLİŞ POSTASI

Başkan Erdoğan'dan MSÜ Kuvvet Harp Enstitüleri mezuniyet töreninde önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde, MSÜ Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında, "TSK, sınırlarımızı koruma ve sınır ötesi harekatları gerçekleştirmede adeta destan üstüne destan yazıyor." dedi.

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, MSÜ Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalar

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'nde önemli açıklamalarSon dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde, MSÜ Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Başkan Erdoğan, "Türk'ün olduğu yerde zulüm olmaz, Türkün olduğu yerde mazlum gözyaşı dökmez." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Libya'da hem diplomatik hem askeri alanda gösterdiğimiz başarı, sadece Akdeniz'de değil tüm dünyada kartların yeniden karılmasına yol açmıştır" dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan: Özgürlüğümüze vurulmak istenen prangaları parçalayıp attık

Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 8’inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3’üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katılan Başkan Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca en kritik dönemlerde çeşitli demokrasi ve kalkınma hamleleri başlatmıştır. Önce demokrasi ve kalkınma hamlemizi başarıya ulaştırdık, özgürlüğümüze vurulan prangaları parçalayıp attık." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Erdoğan, törende açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türk ordusunun sınır içi ve sınır ötesindeki başarılı operasyonlarına değindi, "Türk Silahlı Kuvvetlerimiz destan üstüne destan yazıyor." dedi. Erdoğan, Libya konusuna ayrı bir parantez açtı, "Başarımız sonrası sadece Akdeniz değil, dünyada kartların yeniden karılmasına yol açtık" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Askeri alanda yeni bir seviyeye ilerliyoruz. TSK'nın en güçlü konuma ulaşması hayati öneme sahiptir. Türkiye'nin savunma sanayii teknolojilerinde katettiği mesafe tüm dünyanın örnek aldığı bir başarı hikayesidir. Aynı başarıyı MSÜ'de subay ve astsubay eğitiminde de görüyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz destan üstüne destan yazıyor.

Türk milleti askerliğe ve teşkilatçılığa olan yatkınlığı sayesinde sürekli kendini yenilemeyi başarmıştır.

Eğer Türkiye güçlüyse, yakın uzak her yerde, zalimlerin zulmü altında inleyen her kardeşimiz için umut vardır.

Neredeyse 40 yıl süren terörle mücadele döneminde kurulan tuzaklara ve oynanan oyunlara rağmen sergilenen dirayetli duruş, yeniden başarabileceğimizin işareti olmuştur.

Türkiye'nin güçlü duruşunun en önemli ayaklarından biri de askeri alanda verdiği mücadeleler ve kazandığı zaferlerdir.

Libya'da gösterdiğimiz başarı da sadece Akdeniz'de değil, dünyada kartların yeniden karılmasına yol açmıştır.

"ÖZGÜRLÜĞÜMÜZE VURULAN PRANGALARI PARÇALAYIP ATTIK"

Açıkça ifade ediyorum. Bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde, birlik ve beraberliğinde gözümüz yoktur.

Biz sadece terör örgütlerinin zulmü altında inleyen kardeşlerimize karşı sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Türk'ün olduğu yerde mazlum gözyaşı dökmez, Türk'ün olduğu yerde ancak güven olur, huzur olur, refah olur. Bugün mezun olan siz subaylarımız görev yerlerinizde işte böyle bir orduya hizmet edeceksiniz.

Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca en kritik dönemlerde çeşitli demokrasi ve kalkınma hamleleri başlatmıştır. Önce demokrasi ve kalkınma hamlemizi başarıya ulaştırdık, özgürlüğümüze vurulan prangaları parçalayıp attık.

Başka coğrafyalarda bizimle birlikte yol yürümek isteyen kardeşlerimizin yanlarında yer almanın hazırlıkları içindeyiz.

Milli Savunma Üniversitemizin ordumuza yetiştirdiği subay ve astsubayların her birini aynı zamanda geleceğimizi aydınlatan birer ışık olarak görüyorum. Üniversitemizin rektörüne ve tüm yönetim kademesine bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

Başkan Erdoğan'dan Milli Savunma Üniversitesi'nde önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi'nde, MSÜ Kuvvet Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Karargah Subaylığı ve 3'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Eğitimini tamamlayan subayları tebrik eden Erdoğan, 80'i, 17 farklı ülkeden ve misafir olmak üzere 240 subayın mezun olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurulan Milli Savunma Üniversitesinin kısa sürede güçlü bir askeri eğitim kurumu haline geldiğini belirterek, "Üniversitemiz halihazırda 5 farklı şehirdeki 1110'u misafir, 16 bin 382 öğrencisiyle eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. Bugüne kadar üniversitemizden 765'i misafir olmak üzere toplamda 23 bin 167 subay ve astsubay mezun olmuştur." dedi.

MSÜ'nün kuruluşunu gerçekleştiren ve bugünlere gelmesini sağlayan Prof. Dr. Erhan Afyoncu'ya teşekkür eden Erdoğan, TSK'nin subay ve astsubay düzeyinde ihtiyaç duyduğu insan kaynağını karşılamanın yanında stratejik, bilimsel ve kültürel faaliyetler gösteren MSÜ'nün yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti.

TARİHİMİZDEKİ PEK ÇOK MÜESSESE, BATILILARIN MODERN DÖNEMDE ÖNÜMÜZE ÇIKARTTIKLARI KURUMLARIN İLHAMI VEYA KOPYASIDIR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, üniversite bünyesindeki fakülte ve enstitülerden mezun olarak TSK'ye katılan her subay ve astsubayın ordunun gücünü artırdığını dile getirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, dünyanın sadece en köklü ordularından birine sahip olmakla kalmayan, aynı zamanda en eski kurmay eğitim sistemini de kurmuş bir ülkesidir. Bu yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'mızın kuruluşunun 2.230'uncu yılını kutluyoruz. Dile kolay. Kurumlarımızın bir kısmı modern dönemdeki kuruluş yıl dönümleri üzerinden tarih veriyor olsa da aslında çoğunun geçmişleri bir hayli eskilere dayanıyor. Bizim tarihimizdeki pek çok müessese, Batılıların modern dönemde önümüze çıkarttıkları kurumların ilhamı veya kopyasıdır. Artık siyasetten ekonomiye her hususta olduğu gibi askeri alanda da yeni bir seviyeye ilerliyoruz. Bu yeni seviyede Türk Silahlı Kuvvetlerinin hem insan kaynağı hem eğitim kalitesi hem donanımı itibarıyla mümkün olan en güçlü konuma ulaşması hayati öneme sahiptir. Geçmişte bir dönem vesayet odaklarının, bir dönem FETÖ'cü hainlerin yol açtığı kayıplara rağmen bu doğrultuda önemli bir mesafe katettik."

MİLLETİMİZİN ÜLKESİNE OLAN GÜVENİNİN ARTMASINDA, ORDUMUZUN GÖSTERDİĞİ BAŞARILARIN BÜYÜK PAYI VARDIR
Türkiye'nin savunma sanayi teknolojilerinde geçen 15-20 yılda katettiği mesafenin, tüm dünyanın dikkatle takip ettiği, örnek aldığı bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Aynı başarıyı Milli Savunma Üniversitemizde subay ve astsubay eğitimi alanında da görüyoruz. Ordumuzun er, erbaş seviyesindeki insan kaynağıyla ilgili yeni modeller de oldukça tatminkar bir şekilde yürüyor." dedi.

Erdoğan, TSK'nin sınırları koruma, sınırötesi harekatları gerçekleştirme, dost ve kardeş ülkelere destek olma konusunda gösterdiği performansla destan üstüne destan yazdığını belirterek, şunları söyledi:

"Milletimizin ülkesine olan güveninin artmasında, ordumuzun gösterdiği başarıların büyük payı vardır. Elbette sistem ve teknoloji önemli olmakla birlikte meselenin özünde insan olduğunun da farkındayız. Türk milleti askerliğe ve teşkilatçılığa olan yatkınlığı sayesinde sürekli kendini yenilemeyi, geliştirmeyi, büyütmeyi başarmıştır. Tarih boyunca kurduğumuz kesintisiz devletler zinciri, bu kabiliyetin ürünüdür. Cumhuriyetimizi üzerinde inşa ettiğimiz 600 yıllık Osmanlı çınarı bile tek başına bir milleti binlerce yıl ayakta tutacak motivasyonu sağlamaya yeterlidir. Geçmişi Asya'nın dört bir yanından Avrupa'nın derinliklerine uzanan Afrika'ya selam veren, kadim dönemlere kadar uzanan izleri sebebiyle Amerika kıtasını kardeş bilen bir milletin uzunca bir süredir kaderinin düğümlendiği yer işte burasıdır, Anadolu'dur, Türkiye'dir. Eğer Türkiye güçlüyse işte tüm bu coğrafyalarda gurur vardır, sevinç vardır. Eğer Türkiye güçlüyse dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumlar, mağdurlar için bir çıkış yolu vardır. Eğer Türkiye güçlüyse yakın uzak her yerde zalimlerin zulmü altında inleyen her kardeşimiz için umut vardır. Türkiye'nin işte bu güçlü duruşunun en önemli ayaklarından biri de askeri alanda verdiği mücadeleler ve kazandığı zaferlerdir."

TSK DESTAN ÜZERİNE DESTAN YAZIYOR
Türkiye'nin savunma sanayi teknolojilerinde geçen 15-20 yılda katettiği mesafenin, tüm dünyanın dikkatle takip ettiği, örnek aldığı bir başarı hikayesi olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Aynı başarıyı Milli Savunma Üniversitemizde subay ve astsubay eğitimi alanında da görüyoruz. Ordumuzun er, erbaş seviyesindeki insan kaynağıyla ilgili yeni modeller de oldukça tatminkar bir şekilde yürüyor." dedi.

Erdoğan, TSK'nin sınırları koruma, sınırötesi harekatları gerçekleştirme, dost ve kardeş ülkelere destek olma konusunda gösterdiği performansla destan üstüne destan yazdığını belirterek, şunları söyledi:

"Milletimizin ülkesine olan güveninin artmasında, ordumuzun gösterdiği başarıların büyük payı vardır. Elbette sistem ve teknoloji önemli olmakla birlikte meselenin özünde insan olduğunun da farkındayız. Türk milleti askerliğe ve teşkilatçılığa olan yatkınlığı sayesinde sürekli kendini yenilemeyi, geliştirmeyi, büyütmeyi başarmıştır. Tarih boyunca kurduğumuz kesintisiz devletler zinciri, bu kabiliyetin ürünüdür. Cumhuriyetimizi üzerinde inşa ettiğimiz 600 yıllık Osmanlı çınarı bile tek başına bir milleti binlerce yıl ayakta tutacak motivasyonu sağlamaya yeterlidir. Geçmişi Asya'nın dört bir yanından Avrupa'nın derinliklerine uzanan Afrika'ya selam veren, kadim dönemlere kadar uzanan izleri sebebiyle Amerika kıtasını kardeş bilen bir milletin uzunca bir süredir kaderinin düğümlendiği yer işte burasıdır, Anadolu'dur, Türkiye'dir. Eğer Türkiye güçlüyse işte tüm bu coğrafyalarda gurur vardır, sevinç vardır. Eğer Türkiye güçlüyse dünyanın neresinde olursa olsun tüm mazlumlar, mağdurlar için bir çıkış yolu vardır. Eğer Türkiye güçlüyse yakın uzak her yerde zalimlerin zulmü altında inleyen her kardeşimiz için umut vardır. Türkiye'nin işte bu güçlü duruşunun en önemli ayaklarından biri de askeri alanda verdiği mücadeleler ve kazandığı zaferlerdir."

TÜRK'ÜN OLDUĞU YERDE ZULÜM OLMAZ
Başkan Erdoğan, kahraman askerlerin yarım asra yakın bir süre önce Kıbrıs'ta sadece oradaki Türklerin canlarını kurtarmakla kalmadığını, bu milletin üzerindeki külleri en zor şartlarda bile silkip atabileceğini gösterdiğini belirtti.

Erdoğan, neredeyse 40 yıl boyunca süren terörle mücadele döneminde kurulan tüm tuzaklara ve oynanan oyunlara rağmen sergilenen dirayetli duruşun yeniden başarılabilineceğinin işareti olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Suriye sınırlarımız üzerinden ülkemizi bölmek için harekete geçen PKK'lı ve DEAŞ'lı canilerin tepelerine binerek ortaya koyduğumuz kararlılık ve elde ettiğimiz başarı, oyunu tümden değiştirmiştir. Libya'da hem diplomatik hem askeri alanda gösterdiğimiz başarı sadece Akdeniz'de değil, tüm dünyada kartların yeniden karılmasına yol açmıştır. Karabağ'ın azatlı mücadelesinde Azerbaycanlı kardeşlerimize verdiğimiz hasbi destek ve sadece 44 günde kazanılan zafer, bir kez daha tüm gözleri üzerimize çevirmiştir. İnşallah şimdi başka coğrafyalarda bizimle birlikte yol yürümek isteyen kardeşlerimizin yanlarında yer almanın hazırlıkları içindeyiz. Buradan bir kez daha açıkça ifade ediyorum; bizim hiç kimsenin toprağında, egemenliğinde, birlik ve beraberliğinde gözümüz yoktur. Biz sadece emperyalistlerin ve onların oyuncağı haline dönüşmüş kifayetsiz rejimler ile terör örgütlerinin zulmü altında inleyen kardeşlerimizin çağrılarına kulak veriyor, onlara karşı tarihi sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Binlerce, on binlerce kilometre öteden özellikle ses verip gelip, sırf kendi siyasi ve ekonomik çıkarları, güvenlik ve refah kaygıları için oluk oluk kan akıtanların tersine, biz yaşatmak için gidiyoruz. Türk'ün olduğu yerde zulüm olmaz. Türk'ün olduğu yerde masum kanı akmaz. Türk'ün olduğu yerde mazlum gözyaşı dökmez. Türk'ün olduğu yerde ancak güven olur, huzur olur, refah olur. Aksi yönde tek bir örnek gösterilemez. İşte bunun için milletimiz hep ordusunun muzaffer askerinin şanlı, ülkesinin güçlü olması dileğiyle dua eder. Bugün mezun olan siz subaylarımız görev yerlerinizde işte böyle şanlı bir orduya kumanda edeceksiniz. Rabb'im yar ve yardımcınız olsun diyorum."

BUGÜN TÜRKİYE BÖLGESİNDE VE DÜNYADA BAŞI DİK BİR ŞEKİLDE KENDİ POLİTİKALARINI UYGULUYOR
Başkan Erdoğan, konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'un "Geçmişten adam hisse kaparmış, ne masal şey / Beş bin senelik kıssa yarım hisse mi verdi? / Tarih'i 'tekerrür' diye tarif ediyorlar / Hiç ibret alınsaydı, tekerrür mü ederdi?" dizelerini okuyarak, "Bizlere düşen görev tarihte yaşadıklarımızdan gereken dersleri çıkartarak, gereken ibretleri alarak, tekerrürlerin önüne geçmektir." dedi.

Erdoğan, "Türkiye, Cumhuriyet tarihi boyunca en kritik dönemlerde çeşitli demokrasi ve kalkınma hamleleri başlatmıştır. Bu hamlelerin, nasıl kesintiye uğradığına baktığımızda, kimisinin gerisinde çok basit kişisel hesapların, kimisinin gerisinde vizyonsuzların, kimisinin gerisinde de çok daha sıkıntılı durumların olduğunu görüyoruz. Her ne sebeple olursa olsun kaçırdığımız her fırsatın ülke ve millet olarak bize çok ağır maliyetleri olmuştur. Demokrasimizin aldığı yaraların maliyeti milli birlik ve beraberliğimizin tehlikeye girmesine kadar varmıştır." değerlendirmesini yaptı.

BU KISIR DÖNGÜYÜ KIRDIK
Kalkınmada yaşanılan gerilemenin maliyetinin sadece yoksulluk olarak değil, aynı zamanda sanayiden ticarete, her alanda tıkanıklık şeklinde karşılarına çıktığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizi sadece 3-5 tarım ürünü, 3-5 maden ve katma değeri düşük 3-5 ürüne mahkum edenlerin gayesi, aslında istikbalimizin, istiklalimizin önünü kesmekti. Hamdolsun büyük uğraşlar, mücadeleler, fedakarlıklar neticesinde Türkiye bu kısır döngüyü kırmayı başarmıştır. Önce demokrasi ve kalkınma hamlemizi başarıya ulaştırdık, 15 Temmuz'un zirvesi olduğu mücadele süreciyle de özgürlüğümüze vurulan prangaları parçalayıp attık. Bugün Türkiye, bölgesinde ve dünyada başı dik bir şekilde kendi politikalarını uyguluyor, sahada ve masada en güçlü şekilde temsil ediliyorsa işte bu sayededir. Milletimize böylesine kritik ve tarihi dönüm noktasında kendisine liderlik etme şerefini bize bahşettiği için ne kadar hamd etsek azdır. Kahraman ordumuzun önce vesayet odakları, ardından FETÖ'cü hainler eliyle maruz kaldığı tüm saldırılara ve aldığı yaralara rağmen çok kısa bir sürede asıl gücüne, potansiyeline, vizyonuna ulaşması yürüdüğümüz yolun doğruluğunun ispatıdır. Ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırma, 2053 vizyonunu çocuklarımıza, 2071 vizyonunu da torunlarımıza miras bırakma konusundaki kararlılığımız, attığımız her adımda karşımıza çıkan fotoğrafla biraz daha perçinlenmektedir. Milli Savunma Üniversitemizin işte bu büyük fotoğrafın en önemli unsurlarından biri olarak ordumuza yetiştirdiği subay ve astsubayların her birini aynı zamanda geleceğimizi aydınlatan birer ışık olarak görüyorum. Bir kez daha bugün mezun olan subaylarımızı tebrik ediyorum. Misafir mezunlarımızdan ülkelerine döndüklerinde tüm dost ve kardeş halklara selamlarımızı iletmelerini istiyorum."

Başkan Erdoğan: Müjdemizi vereceğizBAŞKAN ERDOĞAN: MÜJDEMİZİ VERECEĞİZ

Başkan Erdoğan: Peşlerini bırakmayacağızBAŞKAN ERDOĞAN: PEŞLERİNİ BIRAKMAYACAĞIZ

Bu haber 990758 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz