Başkan Recep Tayyip Erdoğan uğurlayacak! Abdülhamid Han ilk...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan uğurlayacak! Abdülhamid Han ilk sondaj için demir alıyor

Türkiye’nin dördüncü ve en güçlü sondaj gemisi Abdülhamid Han, bugün Mersin Taşucu’ndan törenle görev yerine uğurlanıyor. Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan, Abdülhamid Han’ın ENI ve Total şirketlerinin yeni doğalgaz bulduğu söylentileri yayılan 6’ncı parsele gitmesinden endişe duyuyor...

09 Ağustos 2022 - 08:33

Başkan Recep Tayyip Erdoğan uğurlayacak! Abdülhamid Han ilk sondaj için demir alıyor

Giriş Tarihi: 09.08.2022 Güncelleme Tarihi: 09.08.2022 

Yunanistan'da 'Abdülhamid Han' endişesi: Bugün yola çıkıyor!

Komşu'da 6. parsel teyakkuzu

Gemi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle görev yerine uğurlanacak. Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle dikkati çeken 'Abdülhamid Han', hidrokarbon arayacak.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan uğurlayacak! Abdülhamid Han ilk sondaj için demir alıyorSon dakika haberine göre Türkiye’nin dördüncü sondaj gemisi bugün göreve başlıyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla uğurlanacak Abdülhamid Han gemisi Akdeniz’de üç ay çalışacak.

Karadeniz'de toplam 540 milyar metreküp doğalgaz keşfeden Türkiye, bir yandan doğalgazı karaya yaklaştırırken, diğer yandan da denizlerdeki arama ve sondaj faaliyetlerinde elini güçlendiriyor.

FatihKanuni ve Yavuz'un ardından Türkiye'nin dördüncü sondaj gemisi olan Abdülhamid Han sondaj gemisi, bugün ilk görevine çıkıyor.

BAŞKAN ERDOĞAN UĞURLAYACAK
Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu limanındaki Abdülhamid Han, Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katıldığı törenle ilk görev yeri olan Akdeniz'e uğurlanacak.

Yunanistan'da 'Abdülhamid Han' endişesi: Bugün yola çıkıyor!Yunanistan'ın korkulu rüyası, Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han bugün göreve başlamaya hazırlanıyor.

Gemi, daha önce hidrokarbon hareketliliği tespit edilen bölgelerde çalışacak. Abdülhamid Han'ın Akdeniz sularındaki görev süresi ise 3 ay olarak belirlendi. Faaliyetlerdeki ilerleyişe göre bu süre birkaç ay daha uzatılabilecek.

12 BİN 200 METRE DERİNE İNEBİLİYOR
Son teknolojiyle donatılan Abdülhamid Han sondaj gemisinin sınıfında dünyada 5 gemi bulunuyor.

Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan gemi, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak "Mavi Vatan"daki hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak. Sondaj için 12 bin 200 metre derinliğe kadar inebilecek olan gemi, 3 bin 600 metre derinliğe kadar da operasyon yapabilecek.

200 kişilik mürettebat kapasitesi olan gemi, sondaj operasyonunu gerçekleştirecek ekibi de taşıyacak. 7'nci nesil üstün teknolojiyle donatılan gemide aktif konumlandırma sistemi bulunuyor.

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Yarın büyük gün!.. Heyecanlıyız… Dördüncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han yarın ilk sondajı için demir alıyor. Yolu açık, rüzgarı kolayına, gayreti Abdülhamid Han gibi olsun." ifadesini kullandı.

Bakan Dönmez 'Bugün büyük gün' diyerek duyurdu: "Mavi Vatan'ın en güçlüsü Abdülhamid Han ilk sondajı için demir alıyor"

Bakan Dönmez ’Yarın büyük gün’ diyerek duyurdu: Mavi Vatan’ın en güçlüsü Abdülhamid Han ilk sondajı için demir alıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DönmezTürkiye'nin 4. sondaj gemisi Abdülhamid Han'ın yarın Akdeniz'de ilk sondajı için demir alacağını bildirdi. Bakan Dönmez, "Bugün büyük gün. Heyecanlıyız. Yolu açık, rüzgarı kolayına, gayreti Abdülhamid Han gibi olsun." ifadelerini kullandı. İşlemleri tamamlanan Abdülhamid Han sondaj gemisinin Mersin Taşucu Limanı'ndan bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk seferine uğurlanması bekleniyor.

Komşuda 6. parsel teyakkuzu

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu Limanındaki Abdülhamid Han sondaj gemisinin 9 Ağustos'ta uğurlanacağı ilk görevi öncesinde son hazırlıklar tamamlandı.

Yunanistan'da 'Abdülhamid Han' endişesi: Bugün yola çıkıyor!

Yunanistan'ın korkulu rüyası, Türkiye'nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han bugün göreve başlamaya hazırlanıyor.

Yunanistan'da 'Abdülhamid Han' endişesi: Bugün yola çıkıyor!Gemi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle görev yerine uğurlanacak. Teknik donanımı ve fiziki özellikleriyle dikkati çeken 'Abdülhamid Han', hidrokarbon arayacak.

İLK SONDAJI İÇİN DEMİR ALIYOR: 'YARIN BÜYÜK GÜN'

Bakan Dönmez, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün büyük gün!.. Heyecanlıyız… Dördüncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han bugün ilk sondajı için demir alıyor.

'GAYRETİ ABDÜLHAMİD HAN GİBİ OLSUN'

Yolu açık, rüzgarı kolayına, gayreti Abdülhamid Han gibi olsun." ifadesini kullandı.

Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşan ve Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı "Abdülhamid Han" olarak açıklanan, Türkiye'nin hidrokarbon arama çalışmalarına katılacak sondaj gemisinde çeşitli çalışmalar yapıldı.

HAZIRLIK SÜRECİ 2,5 AY SÜRDÜ

2,5 ay Mersin'in Taşucu Limanı'nda kalan Abdülhamid Han sondaj gemisinde bakım, geliştirme ve güncelleme çalışmaları gerçekleştirildi.

MAVİ VATAN'IN EN GÜÇLÜSÜ!

Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan gemi, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak "Mavi Vatan"daki hidrokarbon arama çalışmalarına güç katacak.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip 200 mürettebat kapasiteli gemi, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneğiyle mavi sularda etkin araştırma yürütülmesinde önemli rol oynayacak.

İLK GÖREV YERİNE BAŞKAN ERDOĞAN UĞURLAYACAK!

İşlemleri tamamlanan geminin Mersin Taşucu Limanı'ndan yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk seferine uğurlanıyor

 

Abdülhamid Han bugün göreve çıkıyorABDÜLHAMİD HAN BUGÜN GÖREVE ÇIKIYOR

Bu haber 400551 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti: Ukrayna ile müzakerelerin başlatılmasına temel teşkil edebilir
Barışın anahtarı Türkiye! Putin, İstanbul'u işaret etti:...
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)