Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği muhalif medyanın...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği muhalif medyanın tren yalancıları! CHP ve HDP yandaşları özür dileyecek mi?.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, “Treni Halkalı'da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı. Trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri çok basit bir konuyu sırf hükümete saldırmak için kullanmaya çalıştılar” demişti. Çin İhracat Trenimiz, Çerkezköy'den Xi’an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı.

20 Aralık 2020 - 14:16

Başkan ’ın bahsettiği muhalif medyanın tren yalancıları! CHP ve HDP yandaşları özür dileyecek mi?

Giriş Tarihi: 19.12.2020  23:33 Son Güncelleme: 20.12.2020  16:36

Başkan ’ın, “Treni Halkalı'da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı. İşte Erdoğan'ın "Trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler” dediği gazeteciler...   Trenimiz, Çerkezköy'den Xi’an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı. in  Halkalı’da durduğunu iddia eden Halk TV sunucusu  ile trenin İstanbul  ilçesinde durduğu yalanını haberleştiren  , FOX TV  ile FOX TV muhabiri  özür dileyecek mi?

Sabah

Tren yalancıları özür dileyecek mi?

Çin İhracat Trenimiz, Çerkezköy'den Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı.

Başkan , “Treni Halkalı'da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı. Trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri çok basit bir konuyu sırf hükümete saldırmak için kullanmaya çalıştılar” demişti.   Trenimiz, Çerkezköy'den Xi’an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı. Çin İhracat Trenimizin  Halkalı’da durduğunu iddia eden Halk TV sunucusu  ile trenin İstanbul Maltepe ilçesinde durduğu yalanını haberleştiren  Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, FOX TV Ana Haber Suncusu Gulbin Tosun ile FOX TV muhabiri Merve Görgün özür dileyecek mi?

Tren yalancıları özür dileyecek mi?

Çin İhracat Trenimiz, Çerkezköy'den Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çin İhracat Trenimiz hakkında yalan haber yapanları isim vermeden eleştirdi ve "Treni Halkalı'da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı. Trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri çok basit bir konuyu sırf hükümete saldırmak için kullanmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

TREN YALANCILARI: ÖZLEM GÜRSES, DOĞAN ŞENTÜRK, GULBİN TOSUN VE MERVE GÖRGÜN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklamaları; "Halkalı'da duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani.." iddiasında bulunan Halk TV sunucusu Özlem Gürses'in ile FOX TV Ana Haber'in, "Çin yolculuğu Maltepe'ye kadar sürdü" başlıklı yalan haberini gündeme getirdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Çin İhracat Trenimiz hakkında yalan haber yapanları isim vermeden eleştirdi ve "Treni Halkalı'da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı. Trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri çok basit bir konuyu sırf hükümete saldırmak için kullanmaya çalıştılar" ifadelerini kullandı.

TREN YALANCILARI: ÖZLEM GÜRSES, DOĞAN ŞENTÜRK, GULBİN TOSUN VE MERVE GÖRGÜN

Başkan Erdoğan'ın söz konusu açıklamaları; "Halkalı'da duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani.." iddiasında bulunan Halk TV sunucusu Özlem Gürses'in ile FOX TV Ana Haber'in, "Çin yolculuğu Maltepe'ye kadar sürdü" başlıklı yalan haberini gündeme getirdi.

Halk TV sunucusu Özlem Gürses, FOX TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, FOX TV Ana Haber Suncusu Gulbin Tosun ile FOX TV muhabiri Merve Görgün'ün yalan haber ve açıklamalarından dolayı özür dileyip dilemeyecekleri merak ediliyor. Özlem Gürses ve FOX TV yöneticileri hakkında dava açabileceği de ifade ediliyor.

ERDOĞAN: BU KİFAYETSİZ MUHTERİSLERI ARTIK BİZ DE MİLLETİM DE ÇOK İYİ TANIYORUZ

Başkan Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı ve "Biz insanımıza hizmet etmenin heyecanını özellikle yaşarken, en çok üzüldüğümüz konu birilerinin ülkenin felaketinden medet uman bir psikolojiye özellikle dayanması veya böyle bir psikolojiyle hareket etmesidir. Tek umutları Türkiye'nin tökezlemesi, Türk milletinin sıkıntıya girmesi olan bu kifayetsiz muhterisleri artık biz de milletim de çok iyi tanıyoruz" dedi.

"TRENİ HALKALI'DA GÖREN BİRİLERİ HEMEN ORTALIĞI AYAĞA KALDIRDI"

Erdoğan, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde Çin'e yolcu ettiğimiz ve ihracatımız açısından kritik önemdeki yük treni hadisesinde bu zihniyeti bir kez daha gördük. İstanbul'dan hareket eden trenimiz Marmaray'ı, Kars-Tiflis-Bakü hattını, Hazar geçişini kullanarak iki kıta, iki deniz ve 5 ülke kat edip hedefine ulaşacaktı. Bizzat bakanımız tarafından Çerkezköy'den uğurlanan ihracat trenimiz rutin gümrük işlemleri için Halkalı'ya geliyor. Treni Halkalı'da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı. Trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri çok basit bir konuyu sırf hükümete saldırmak için kullanmaya çalıştılar. Halkalı'daki gümrük işlemlerini tamamlayan trenimiz uğradığı her durakta konum atarak 12 gün sonra Çin'e ulaştı. Böylece ülkemizin dış ticaretini ve küresel ticaretteki konumunu güçlendirecek çok önemli bir adım daha başarıyla atılmış oldu. Bu, kendini vatana ait hisseden, kendini bu milletin bir parçası olarak gören herkesin sevinçle karşılaması gereken bir olaydır. Türkiye'nin kıtalararası ticarette ana kavşaklardan biri olması 83 milyonun tamamına fayda sağlayacak büyük bir başarıdır. Böylesi önemli bir başarı karşısında üzüntüsünü gizleme gereği dahi duymayan zihniyetin bu ülkeyle gönül bağı kopmuş demektir."

FOX TV; 5 Aralık 2020 tarihinde Gulbin Tosun'un sunduğu ana haber bülteninde, Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treninin İstanbul Maltepe ilçesinde durduğunu iddia etti.

FOX TV'nin; 5 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde, 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul Halkalı'dan hareket eden trenin Maltepe ilçesinde durduğu iddia edildi.

FOX TV muhabiri Merve Görgün'ün imzasının bulunduğu haberde; "Çin yolculuğu Maltepe'ye kadar sürdü", "2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçecekti", "Törenle uğurlanan tren sessiz sedasız gara geri döndü", "12 gün değil, 12 durak sonra durdu", "Ama değil Türkiye, İstanbul sınırlarını bile geçemedi. Yola çıktığı günün akşamında da Maltepe'den Halkalı garına geri döndü" ve "Tren şu an nerede? Neden Çin yolculuğuna devam etmedi? Gitmeyecekse tören niye yapıldı? Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri henüz bu sorulara bir yanıt vermedi" iddiaları yer aldı.

İŞTE O YALAN HABER!

FOX TV'nin; 5 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde yalan haber şöyle verildi:

"Dün İstanbul anlamlı bir törene şahitlik etti. Ulaştırma Bakanı, bürokratlar, iş insanları Türkiye'den Çin'e ilk kez trenle ihracat yapılmasının heyecanını yaşıyordu. Protokol yerini aldı. Konuşmalar yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı'nın sefer izni ile tren Çin'e doğru hareket etti."

"TÖRENLE UĞURLANAN TREN SESSİZ SEDASIZ GARA GERİ DÖNDÜ"

"Ancak Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın iddiasıyla herkes şaşkına döndü. İddiaya göre dakikalar sonra trenin üzerindeki süslemeler kaldırıldı. Törenle uğurlanan tren sessiz sedasız gara geri döndü."

"12 GÜN DEĞİL, 12 DURAK SONRA DURDU"

"İki kıta geçecekti ama Avrupa'dan Asya'ya geçti. 12 gün değil, 12 durak sonra durdu. Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihraç treniydi. Süslendi, bir de tören düzenlendi. Ulaştırma bakanı sefer iznini bizzat verdi."

"DEĞİL TÜRKİYE, İSTANBUL SINIRLARINI BİLE GEÇEMEDİ"

"Ama değil Türkiye, İstanbul sınırlarını bile geçemedi. Yola çıktığı günün akşamında da Maltepe'den Halkalı garına geri döndü. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın iddiasına göre tren şu anda Halkalı'da.."

"BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir: 'Trenin sadece Kazlıçeşme ve Maltepe arasında çalışmış olduğunu gördük. Maltepe'den Halkalı Gar'a bu tren tekrar götürülerek devamı Çin'e sağlanmamış oldu.'"

"Tren Çerkezköy istasyonundan 42 konteynerda taşıdığı beyaz eşya ile başlamıştı yolculuğuna. Bu bir ilkti. Bu ilk olunca törende düzenlendi. Bakan geldi, protokol sıradaydı."

"Marmaray'ın Kazlıçeşme İstasyonu'ndan çıkıp Çin'in Xi'an kentine böyle uğurlandı. Türkiye'nin tarihinde yeni bir sayfa yazılı pankartla yola çıktı."

"Bakan, 'yolu açık olsun' dedi ama o yol sendikanın iddiasına göre çok kısa sürdü. Tren Marmaray'dan geçti. Maltepe istasyonuna geldiğinde üstüne asılan pankartlar söküldü. Halkalı Gar'ına geri getirildi."

BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir: 'Kazlıçeşme İstasyonu'ndan törenle uğurlanan bu trenin Maltepe'de sonlandığını gördük.'"

"O tarihi anlar için sendikanın iddiasına göre İstanbulluların çile anları başladı. Çünkü tören 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına saatler sayılırken düzenlendi. Bu yüzden Marmaray seferleri de altüst oldu. Yolcu trenlerinden dokuzunun seferi iptal edildi. 10 yolcu trenin de sefer durakları kısaltıldı. Ulaşımda toplam 92 dakikalık bir rötar yaşandı."

"ÖZDEMİR: ÇİN'E GİTMEYEN BİR TREN.."

BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir:

'Gece geçmesi gerekiyordu. Çin bağlantılı olduğu söylenip ama Çin'e gitmeyen bir trenin töreni için çok sayıda Marmaray yolcu trenlerinin iptal edilmesi, İstanbullu yurttaşlarımızın mağduriyet yaşamasına ayrıca sebebiyet vermiş oldu."

"NEDEN ÇİN YOLCULUĞUNA DEVAM ETMEDİ?"

"Tren şu an nerede? Neden Çin yolculuğuna devam etmedi? Gitmeyecekse tören niye yapıldı? Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri henüz bu sorulara bir yanıt vermedi."

GÜRSES: "HALKALI'DA DURUYOR TREN. ÇİN'E VAGON GİTMİYOR. YOLCULUK HALKALI'DA BİTMİŞ.."

Halk TV sunucusu Özlem Gürses de; İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin Halkalı'da durduğunu iddia etmiş ve "Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani.." demişti.

Özlem Gürses, şu iddialarda bulunmuştu:

"Çine ihracat treni göndermişiz biz. Böyle bir proje varmış meğerse. Çok güzel. Harika. Yapalım tabi. Kimsenin bir itirazı yok. Bu ihracat treninin kalkışı için bir tören yapılıyor. Ulaştırma Bakanı da var törende. Neyse ya akıl almaz bir şey. Tren yola çıkıyor. Tamam mı? Herkes arkasından uğurluyor. Alkışlar. Kıyamet. Basın mensupları, canlı yayınlar. Ondan sonra gidiyor Halkalı'ya ve duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani.. (Gülüyor)"

TREN; 2 KITA, 2 DENİZ VE 5 ÜLKE GEÇEREK YÜKÜNÜ ÇİN'E ULAŞTIRDI

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul'dan yola çıkmıştı. Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor üzerinden Çin'e ulaşan tren, 8 bin 693 kilometre yol alıp, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e ulaştırdı.

KARAOSMANOĞLU: ÇİN İHRACAT TRENİMİZ, KESİNTİSİZ YOLCULUĞUNU TAMAMLADI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu; "Çin İhracat Trenimiz, Çerkezköy'den Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı. Türkiye'nin lojistik gücünü geçtiği her kentten dünyaya duyuran Çin İhracat Treni, demiryolu taşımacılığındaki zaferimizdir! #ÇinTreniNerede" ifadelerini kullandı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından yapılan açıklamada; "#ÇinTreniNerede İhracat Trenimiz Çin'in Xi'an şehrine varış yaparak yolculuğunu tamamladı. Hayırlı uğurlu olsun!" denildi.



ERDOĞAN: "BU KİFAYETSİZ MUHTERİSLERI ARTIK BİZ DE MİLLETİM DE ÇOK İYİ TANIYORUZ"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Marmara Otoyolu 6. Kesim Açılış Töreni'ne Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı ve "Biz insanımıza hizmet etmenin heyecanını özellikle yaşarken, en çok üzüldüğümüz konu birilerinin ülkenin felaketinden medet uman bir psikolojiye özellikle dayanması veya böyle bir psikolojiyle hareket etmesidir. Tek umutları Türkiye'nin tökezlemesi, Türk milletinin sıkıntıya girmesi olan bu kifayetsiz muhterisleri artık biz de milletim de çok iyi tanıyoruz" dedi.



"TRENİ HALKALI'DA GÖREN BİRİLERİ HEMEN ORTALIĞI AYAĞA KALDIRDI"
Erdoğan, şunları söyledi:
"Geçtiğimiz günlerde Çin'e yolcu ettiğimiz ve ihracatımız açısından kritik önemdeki yük treni hadisesinde bu zihniyeti bir kez daha gördük. İstanbul'dan hareket eden trenimiz Marmaray'ı, Kars-Tiflis-Bakü hattını, Hazar geçişini kullanarak iki kıta, iki deniz ve 5 ülke kat edip hedefine ulaşacaktı. Bizzat bakanımız tarafından Çerkezköy'den uğurlanan ihracat trenimiz rutin gümrük işlemleri için Halkalı'ya geliyor. Treni Halkalı'da gören birileri hemen ortalığı ayağa kaldırdı. Trenle ilgili olmadık tezviratları sosyal medyadan piyasaya sürdüler. Bakanlığa sorsalar sebebini anında öğrenecekleri çok basit bir konuyu sırf hükümete saldırmak için kullanmaya çalıştılar. Halkalı'daki gümrük işlemlerini tamamlayan trenimiz uğradığı her durakta konum atarak 12 gün sonra Çin'e ulaştı. Böylece ülkemizin dış ticaretini ve küresel ticaretteki konumunu güçlendirecek çok önemli bir adım daha başarıyla atılmış oldu. Bu, kendini vatana ait hisseden, kendini bu milletin bir parçası olarak gören herkesin sevinçle karşılaması gereken bir olaydır. Türkiye'nin kıtalararası ticarette ana kavşaklardan biri olması 83 milyonun tamamına fayda sağlayacak büyük bir başarıdır. Böylesi önemli bir başarı karşısında üzüntüsünü gizleme gereği dahi duymayan zihniyetin bu ülkeyle gönül bağı kopmuş demektir."



FOX TV'NİN "ÇİN YOLCULUĞU MALTEPE'YE KADAR SÜRDÜ" BAŞLIKLI YALAN HABERİ
FOX TV'nin; Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat trenine yönelik yalan haber yapmıştı.
FOX TV; 5 Aralık 2020 tarihinde Gulbin Tosun'un sunduğu ana haber bülteninde, Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treninin İstanbul Maltepe ilçesinde durduğunu iddia etti.
FOX TV'nin; 5 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde, 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul Halkalı'dan hareket eden trenin Maltepe ilçesinde durduğu iddia edildi.

FOX TV, Çin’e giden ihracat trenini Maltepe’de durdurmuştu! O tren Çin Korgos'a ulaştı.

FOX TV muhabiri Merve Görgün'ün imzasının bulunduğu haberde; "Çin yolculuğu Maltepe'ye kadar sürdü", "2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçecekti", "Törenle uğurlanan tren sessiz sedasız gara geri döndü", "12 gün değil, 12 durak sonra durdu", "Ama değil Türkiye, İstanbul sınırlarını bile geçemedi. Yola çıktığı günün akşamında da Maltepe'den Halkalı garına geri döndü" ve "Tren şu an nerede? Neden Çin yolculuğuna devam etmedi? Gitmeyecekse tören niye yapıldı? Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri henüz bu sorulara bir yanıt vermedi" iddiaları yer aldı.



İŞTE O YALAN HABER!
FOX TV'nin; 5 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde yalan haber şöyle verildi:
"Dün İstanbul anlamlı bir törene şahitlik etti. Ulaştırma Bakanı, bürokratlar, iş insanları Türkiye'den Çin'e ilk kez trenle ihracat yapılmasının heyecanını yaşıyordu. Protokol yerini aldı. Konuşmalar yapıldı. Ulaştırma Bakanlığı'nın sefer izni ile tren Çin'e doğru hareket etti."



"TÖRENLE UĞURLANAN TREN SESSİZ SEDASIZ GARA GERİ DÖNDÜ"
"Ancak Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın iddiasıyla herkes şaşkına döndü. İddiaya göre dakikalar sonra trenin üzerindeki süslemeler kaldırıldı. Törenle uğurlanan tren sessiz sedasız gara geri döndü."

"12 GÜN DEĞİL, 12 DURAK SONRA DURDU"
"İki kıta geçecekti ama Avrupa'dan Asya'ya geçti. 12 gün değil, 12 durak sonra durdu. Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihraç treniydi. Süslendi, bir de tören düzenlendi. Ulaştırma bakanı sefer iznini bizzat verdi."



"DEĞİL TÜRKİYE, İSTANBUL SINIRLARINI BİLE GEÇEMEDİ"
"Ama değil Türkiye, İstanbul sınırlarını bile geçemedi. Yola çıktığı günün akşamında da Maltepe'den Halkalı garına geri döndü. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'nın iddiasına göre tren şu anda Halkalı'da.."
"BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir: 'Trenin sadece Kazlıçeşme ve Maltepe arasında çalışmış olduğunu gördük. Maltepe'den Halkalı Gar'a bu tren tekrar götürülerek devamı Çin'e sağlanmamış oldu.'"
"Tren Çerkezköy istasyonundan 42 konteynerda taşıdığı beyaz eşya ile başlamıştı yolculuğuna. Bu bir ilkti. Bu ilk olunca törende düzenlendi. Bakan geldi, protokol sıradaydı."
"Marmaray'ın Kazlıçeşme İstasyonu'ndan çıkıp Çin'in Xi'an kentine böyle uğurlandı. Türkiye'nin tarihinde yeni bir sayfa yazılı pankartla yola çıktı."
"Bakan, 'yolu açık olsun' dedi ama o yol sendikanın iddiasına göre çok kısa sürdü. Tren Marmaray'dan geçti. Maltepe istasyonuna geldiğinde üstüne asılan pankartlar söküldü. Halkalı Gar'ına geri getirildi."
BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir: 'Kazlıçeşme İstasyonu'ndan törenle uğurlanan bu trenin Maltepe'de sonlandığını gördük.'"
"O tarihi anlar için sendikanın iddiasına göre İstanbulluların çile anları başladı. Çünkü tören 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasına saatler sayılırken düzenlendi. Bu yüzden Marmaray seferleri de altüst oldu. Yolcu trenlerinden dokuzunun seferi iptal edildi. 10 yolcu trenin de sefer durakları kısaltıldı. Ulaşımda toplam 92 dakikalık bir rötar yaşandı."



"ÖZDEMİR: ÇİN'E GİTMEYEN BİR TREN.."
"BTS Ankara Şube Başkanı İsmail Özdemir: 'Gece geçmesi gerekiyordu. Çin bağlantılı olduğu söylenip ama Çin'e gitmeyen bir trenin töreni için çok sayıda Marmaray yolcu trenlerinin iptal edilmesi, İstanbullu yurttaşlarımızın mağduriyet yaşamasına ayrıca sebebiyet vermiş oldu."

"NEDEN ÇİN YOLCULUĞUNA DEVAM ETMEDİ?"
"Tren şu an nerede? Neden Çin yolculuğuna devam etmedi? Gitmeyecekse tören niye yapıldı? Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri henüz bu sorulara bir yanıt vermedi."

GÜRSES: "HALKALI'DA DURUYOR TREN. ÇİN'E VAGON GİTMİYOR. YOLCULUK HALKALI'DA BİTMİŞ.."
Halk TV sunucusu Özlem Gürses de; İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin Halkalı'da durduğunu iddia etmiş ve "Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani.." demişti.
Özlem Gürses, şu iddialarda bulunmuştu:
"Çine ihracat treni göndermişiz biz. Böyle bir proje varmış meğerse. Çok güzel. Harika. Yapalım tabi. Kimsenin bir itirazı yok. Bu ihracat treninin kalkışı için bir tören yapılıyor. Ulaştırma Bakanı da var törende. Neyse ya akıl almaz bir şey. Tren yola çıkıyor. Tamam mı? Herkes arkasından uğurluyor. Alkışlar. Kıyamet. Basın mensupları, canlı yayınlar. Ondan sonra gidiyor Halkalı'ya ve duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani.. (Gülüyor)"



TREN; 2 KITA, 2 DENİZ VE 5 ÜLKE GEÇEREK YÜKÜNÜ ÇİN'E ULAŞTIRDI
Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul'dan yola çıkmıştı. Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor üzerinden Çin'e ulaşan tren, 8 bin 693 kilometre yol alıp, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e ulaştırdı.

KARAOSMANOĞLU: "ÇİN İHRACAT TRENİMİZ, KESİNTİSİZ YOLCULUĞUNU TAMAMLADI"
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaosmanoğlu; "Çin İhracat Trenimiz, Çerkezköy'den Xi'an şehrine kesintisiz yolculuğunu tamamladı. Türkiye'nin lojistik gücünü geçtiği her kentten dünyaya duyuran Çin İhracat Treni, demiryolu taşımacılığındaki zaferimizdir! #ÇinTreniNerede" ifadelerini kullandı
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından yapılan açıklamada; "#ÇinTreniNerede İhracat Trenimiz Çin'in Xi'an şehrine varış yaparak yolculuğunu tamamladı. Hayırlı uğurlu olsun!" denildi.

S  'da durduğu iddia edilmişti:  duyurdu! Ve Çin'e ulaştı

Giriş Tarihi: 16.12.2020  09:15 Son Güncelleme: 16.12.2020  09:32

 haberi: Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından yapılan açıklamada; İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin Çin Korgos’a ulaştığı bildirildi.  Taşımacılık AŞ, toplam katedilen mesafenin 6 bin 593 kilometre olduğunu açıkladı.

Son dakika | Halkalı'da durduğu iddia edilmişti: TCDD duyurdu! Ve Çin'e ulaştı

Son dakika haberi... Halk TV sunucusu Özlem Gürses ve CHP yandaşı medyanın, İstanbul Halkalı'da durduğunu iddia ettiği ihracat treninin Çin Korgos'a ulaştığı öğrenildi. TCDD tarafından yapılan açıklamada, #ÇinTreniNerede etiketi kullanıldı. Halk TV sunucusu Özlem Gürses, "Halkalı'da duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani" ifadelerini kullanmıştı.

TREN; 2 KITA, 2 DENİZ VE 5 ÜLKE GEÇEREK YÜKÜNÜ 12 GÜNDE ÇİN'E ULAŞTIRDI

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul'dan yola çıkmıştı. Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor üzerinden Çin'e ulaşan tren, 8 bin 693 kilometre yol alıp, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e 12 günde ulaştıracak.

İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treni Çin'e ulaştı Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Ülkemiz, Doğu ile Batı arasında bağlantısallığın geliştirilmesini ve bölgesinde merkezi konumunun pekiştirilmesini teminen ulaştırma alanında gerekli adımları atmaya devam edecektir" denilmişti.

GÜRSES: "HALKALI'DA DURUYOR TREN. ÇİN'E VAGON GİTMİYOR. YOLCULUK HALKALI'DA BİTMİŞ.."

Halk TV sunucusu Özlem Gürses; İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin Çin'e gidemeyeceğini iddia etmiş ve şunları söylemişti:

"Çine ihracat treni göndermişiz biz. Böyle bir proje varmış meğerse. Çok güzel. Harika. Yapalım tabi. Kimsenin bir itirazı yok. Bu ihracat treninin kalkışı için bir tören yapılıyor. Ulaştırma Bakanı da var törende. Neyse ya akıl almaz bir şey. Tren yola çıkıyor. Tamam mı? Herkes arkasından uğurluyor. Alkışlar. Kıyamet. Basın mensupları, canlı yayınlar. Ondan sonra gidiyor Halkalı'ya ve duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani.. (Gülüyor)"

Kuşak Yol Projesi kapsamında Türkiye'ye 5 milyar dolarlık gelir potansiyeli taşıyan be İstanbul'dan 4 Aralık Cuma günü törenle uğurlanan ilk ihracat treni,  2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e 1 6593 kilometre yok katederek Çin'e vardı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ trenin Çin'e ulaştığını sosyal medya hesabından kordinasyonları paylaşarak duyurdu.

İstanbul dan törenle uğurlanan ilk ihracat treni Çin e ulaştı #1

TREN HALKALI'DA YATIYOR İDDİASI

Muhalefet tarafından "Tren Halkalı'da duruyor, Çin'e vagon gitmiyor" sözleriyle trenin İstanbul Halkalı'da durduğu iddia edilmişti. Trenin Çin'e varması sonrası ise muhalafet kanadından gelecek cavp merek ediliyor

YENİ BİR ÇAĞIN BAŞLANGISI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu trenin ilk hareket ettiği gün Çin, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayan bir altyapı ve ulaşım ağı oluşturulmasını amaçlayan Tek Kuşak Tek Yol Projesi'ni de çok önemli bir proje olarak değerlendirdiklerini belirterek, bu proje üzerinde yer alan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattının öneminden bahsetti.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 6Faaliyetlerine 30 Ekim 2017'de başlayan bu hattın Asya ve Avrupa arasında demiryolu yük taşımacılığı alanında yeni bir çağ başlattığını dile getiren Karaismailoğlu, bu hattın, Pekin'den Londra'ya uzanan orta koridorun ve Kazakistan'dan Türkiye'ye ulaşan Demir İpek Yolu'nun en stratejik bağlantı noktası haline geldiğini vurguladı.

Karaismailoğlu, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı sayesinde Çin ve Türkiye arasındaki yük taşıma süresinin 1 aydan 12 güne indiğini, Marmaray'ın bu hatta entegre olmasıyla da Uzak Asya ile Batı Avrupa arasındaki sürenin 18 güne düştüğünü söyledİ

Halkalı'da durduğu iddia edilmişti: İlk ihracat treni Çin'e ulaştı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından yapılan açıklamada, İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin Çin Korgos’a ulaştığı bildirildi. TCDD Taşımacılık AŞ, toplam katedilen mesafenin 6 bin 593 kilometre olduğunu açıkladı. Trenin Halkalı'da durduğu iddia edilmişti.

İlk ihracat treni Çin'e ulaştı.

İlk ihracat treni Çin'e ulaştı.

 

Halk TV sunucusu Özlem Gürses ile muhalif bazı yayın organları, Çin'e giden ilk ihracat treninin İstanbul Halkalı'da durduğunu iddia etmişti. Gürses yaptığı açıklamada "Halkalı'da duruyor tren. Çin'e vagon gitmiyor yani. Yolculuk Halkalı'da bitmiş yani" ifadelerini kullanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ, iddialara yanıt verdi.

  • TCDD'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada #ÇinTreniNerede etiketi kullanılarak, ihracat treninin Çin'e ulaştığı ve katedilen mesafenin 6 bin 593 kilometre olduğu açıklandı.

Çin’e ihracat treni tam yol ilerliyor

EKONOMİ

Çin’e ihracat treni tam yol ilerliyor

İki kıta, iki deniz ve 5 ülke geçerek 12 günde Çin' ulaştı

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni 4 Aralık 2020 tarihinde İstanbul'dan yola çıkmıştı. Marmaray'dan geçerek Bakü-Tiflis-Kars demir yolu hattı ve Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridor üzerinden Çin'e ulaşan tren, 8 bin 693 kilometre yol alıp, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü Çin'e 12 günde ulaştıracak.

Türkiye’den Çin’e giden ilk ihracat treni Kazakistan’a ulaştı

EKONOMİ

Türkiye’den Çin’e giden ilk ihracat treni Kazakistan’a ulaştı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Ülkemiz, Doğu ile Batı arasında bağlantısallığın geliştirilmesini ve bölgesinde merkezi konumunun pekiştirilmesini teminen ulaştırma alanında gerekli adımları atmaya devam edecektir" denilmişti.

Çin’e ihracat treni Kazakistan'da

EKONOMİ

Çin’e ihracat treni Kazakistan'da

Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat treni sınır kenti Kars’a ulaştı

 OYNAT 00:30

Türkiye'den Çin'e giden ilk ihracat treni sınır kenti Kars’a ulaştı

Türkiye'den Çin'e gidene kadar 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yaklaşık 8 bin 693 km yol kat edecek olan ilk ihracat treni sınır kenti Kars'a ulaştı. Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını kullanarak Çin'e doğru yoluna devam edecek İhracat Treni, Kars'tan hareket ederek Ahılkelek İstasyonu'ndan Gürcistan'a girecek. Buradan Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi geçişi- Kazakistan ve Çin'in Xi'an şehrinde yaklaşık 8 bin 693 km yol kat ederek ulaşacak.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı (04.12.2020 - 16:22)

Türkiye'den Çin'e ilk ihracat treni Marmaray Kazlıçeşme istasyonundan uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İlk trenimizdeki 42 konteynerin içerisinde Çin’e beyaz eşya taşıması yapacağız. Trenimiz, 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek 12 günde yükünü Çin’e ulaştıracak” açıklamasına yer verdi.
04.
12.2020 - 16:22Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 1

Türkiye'den Çin'e ihraç ürün taşıyan ve 8 bin 693 kilometre yol kat edecek olan ilk ihracat treni İstanbul'dan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katıldığı törenle uğurlandı.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 2

Marmaray'ın Kazlıçeşme istasyonunda gerçekleşen uğurlama töreninde konuşan Karaismailoğlu, 18 yıldır ilmek ilmek işledikleri ulaştırma altyapısıyla, reformlarla, dev projelerle güçlü yarınlara emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olma hedefine bugün biraz daha yaklaştığını dile getiren Karaismailoğlu, hem çağdaş ulaştırma sistemiyle hem ekonomisiyle hem de kültürel sürekliliğiyle Avrupa'nın ve Orta Doğu'nun merkezinde küresel bir aktör olan Türkiye lojistik bir süper güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini anlattı.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 3

Karaismailoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak, bu yatırımları "güvenli, hızlı ve kolay ulaşımla ticaretin, üretimin ve ihracatın desteklenmesi" hedefiyle hayata geçirdiklerini bildirdi.

Çok modlu ulaşım bağlantıları sağlamanın yanı sıra, ticari koridorlar oluşturarak kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli ulaştırma altyapıları tesis ettiklerini dile getiren Karaismailoğlu, öncelikleri arasında; ulaştırma altyapılarını iyileştirmenin, erişim ağlarını genişletmenin ve uluslararası taşımacılık güzergahlarındaki eksik bağlantıları tamamlamanın bulunduğunu aktardı.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 4

Karaismailoğlu, bu kapsamda Çin, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayan bir altyapı ve ulaşım ağı oluşturulmasını amaçlayan Tek Kuşak Tek Yol Projesi'ni de çok önemli bir proje olarak değerlendirdiklerini belirterek, bu proje üzerinde yer alan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattının öneminden bahsetti.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 5

Faaliyetlerine 30 Ekim 2017'de başlayan bu hattın Asya ve Avrupa arasında demiryolu yük taşımacılığı alanında yeni bir çağ başlattığını dile getiren Karaismailoğlu, bu hattın, Pekin'den Londra'ya uzanan orta koridorun ve Kazakistan'dan Türkiye'ye ulaşan Demir İpek Yolu'nun en stratejik bağlantı noktası haline geldiğini vurguladı.

Karaismailoğlu, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı sayesinde Çin ve Türkiye arasındaki yük taşıma süresinin 1 aydan 12 güne indiğini, Marmaray'ın bu hatta entegre olmasıyla da Uzak Asya ile Batı Avrupa arasındaki sürenin 18 güne düştüğünü söyledi.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 6

42 KONTEYNERDEN OLUŞAN TREN BEYAZ EŞYA TAŞIYOR

Bakan Karaismailoğlu, bu hatlar sayesinde Asya ile Avrupa arasındaki küresel ticaret ağları için yeni ve çok önemli bir alternatif doğduğunu kaydederek, demir yolunun ihracat için öneminden bahsetti.

Çin'den Avrupa'ya ilk trenin 2019 Kasım'da Marmaray'dan geçerek Çekya'nın başkenti Prag'a ulaştığını anımsatan Karaismailoğlu, pandemiye rağmen bu hatta yapılan yük taşımacılığına ilişkin bilgiler verdi.

Karaismailoğlu, demir yolunun ülkelerin ilerlemesinin ve kalkınmasının en önemli göstergelerinden olduğunu kaydederek, bu bilinçle yaptıkları çalışmalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 7

"Nihayet bugün hep birlikte Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat trenimizi uğurluyoruz. Çerkezköy istasyonundan hareket eden bu ilk trenimizdeki 42 konteynerin içerisinde Çin'e beyaz eşya taşıması yapacağız.

Trenimiz, Türkiye-Çin parkurunda Çerkezköy-Marmaray-Köseköy-Ankara-Sivas-Kars güzergahını izleyerek Ahılkelek istasyonundan yurt dışı çıkışını gerçekleştirecektir.

Yurt dışı parkuru ise sırasıyla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi Geçişi-Kazakistan ve Çin'in Xi'an şehrinde son bulacaktır."

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 8

"8 BİN 693 KİLOMETRE KAT EDECEK TREN 2 KITA VE 5 ÜLKEDEN GEÇECEK"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, trenin, Türkiye'de 2 bin 323 kilometre, Gürcistan'da 220 kilometre, Azerbaycan'da 430 kilometre, Hazar Denizi'nde 420 kilometre, Kazakistan'da 3 bin 200 kilometre ve Çin'de 2 bin 100 kilometre olmak üzere toplamda 8 bin 693 kilometre yol kat edeceğini söyledi.

Trenin, TCDD Taşımacılık AŞ ve Pasifik Eurasia iş birliğiyle 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülkeden geçerek 12 günde yükünü Çin'e ulaştıracağını dile getiren Karaismailoğlu, salgın döneminde dahi yatırımlara ve çalışmalara ara vermediklerini ve yatırımların birer birer hayata geçirildiğini anlattı.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 9

Karaismailoğlu, "Trenimizin yola çıktığı Çerkezköy'den çaldığı ilk düdük, ülkemiz adına yeni bir dönemin habercisidir. Hattımızın tüm proje paydaşları ve bölge ülkeleri adına hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Geçtiği yerlere bereket getirmesi dileğiyle yolu her daim açık olsun" diyerek sözlerini noktaladı.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 10

"BU TREN, İHRACATTA REKORLARIN GELECEĞİNİN HABERCİSİ"

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, bugün tarihi bir an yaşadıklarını belirterek, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

Bugüne kadar Çin'den Türkiye'ye yük trenlerinin geldiğini anımsatan Gülle, "Bugün ilk defa ihraç ürünlerimizle dolu trenimiz Çin'e doğru hareket ediyor. Bu altyapıyı oluşturduğu için bakanlığımıza ve bakanımıza teşekkür ediyoruz. Suyu tersine akıtmak adına yapılan bu işlem; Türkiye'nin ihracatının gelecek vizyonu açısından çok önemlidir" dedi.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 11

Gülle, demir yollarıyla başlayan bu tersine akışların sonunun ihracat rekorları olacağının altını çizerek, dolu dolu giden trenlerin gidişinin artması temennisinde bulundu.

Konuşmalar sonrası Bakan Karaismailoğlu, üzerinde "GEÇ" ibaresi yazan uyarı levhasını kaldırarak beraberindekilerle treni uğurladı.

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 12

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 13

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 14

Türkiye'den Çin'e gidecek ilk ihracat treni İstanbul'dan uğurlandı - 15İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treni Çin'e ulaştı

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Taşımacılık AŞ tarafından yapılan açıklamada; İstanbul'dan törenle uğurlanan ilk ihracat treninin Çin Korgos'a ulaştığı bildirildi

Bu haber 991582 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...