Başkan Erdoğan tepki göstermişti! İşte FOX TV’nin yalan...

Başkan Erdoğan tepki göstermişti! İşte FOX TV'nin yalan haberleri..

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Azerbeycan ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarda FOX TV'nin manipülatif haberlerine tepki göstererek "FOX önce gazete olsun, FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın." ifadelerini kullanmıştı. İşte Erdoğan'ın da tepki gösterdiği FOX TV'nin yalan haberleri...

25 Şubat 2020 - 14:48

Başkan Erdoğan tepki göstermişti! İşte 'nin yalan haberleri

Giriş Tarihi: 25.2.2020  12:30 Güncelleme Tarihi: 25.2.2020  14:49

Başkan , bugün Azerbeycan ziyareti öncesi yaptığı açıklamalarda 'nin manipülatif haberlerine tepki göstererek "FOX önce gazete olsun, FOX önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın." ifadelerini kullanmıştı. İşte Erdoğan'ın da tepki gösterdiği FOX TV'nin yalan haberleri...

İşte FOX TV'nin yalan haberleri

Bugün Azerbeycan ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan'ın değindiği konulardan bir tanesi de 'nin Türkiye karşıtı manipülatif, yalan haberleri oldu.

Erdoğan, "FOX önce gazete olsun, Fox önce ciddi bir medya mensubu olsun. Yalan haber üretmeyi bırakın." sözleriyle Amerikan FOX TV'ye tepki gösterdi.

İşte FOX TV'nin yalan haberleri ile ilgili görsel sonucu

HER GÜN YENİ BİR YALAN
Erdoğan'ın tepki gösterdiği FOX TV, yalanlarına her gün bir yenisini ekliyor. Özellikle Türkiye ekonomisini hedef alma eğilimindeki FOX TV, son olarak emeklilerin maaşından kesinti yapılacak yalanıyla gündeme geldi,  'ın kesinti iddialarını yalanlayarak maaşlarda herhangi bir kesintinin söz konusu olmadığını duyurdu.

FOX TV'nin son yalanı emekliler üzerinden oldu. Fakat yalanlar bununla sınırlı değil. İşte FOX TV'nin bugüne kadar ürettiği yalan ve manipülatif haberlerin bazıları:

SGK’dan FOX'un emekli maaşlarında “kesinti” iddialarına yalanlama

AMERİKAN KANALI FOX'UN TÜRKİYE'DEKİ YAYIN ORGANI ÜLKEMİZİ SÖMÜRGECİ OLMAKLA SUÇLADI
Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, 6 Ocak 2020 tarihinde yayınlanan ana haber bülteninde, Libya'ya asker gönderdiği için Türkiye'yi emperyalist bir ülke olmakla suçladı ve Türkiye'nin Libya'ya girişteki tek amacının doğalgaz ve petrol olduğu iftirasında bulunarak, "Türkiye de bu duruma geldi ya. Emperyalistleri biz niçin eleştiriyoruz. İnsanların doğal kaynaklarını sömürüyorlar, onu yapıyorlar bunu yapıyorlar. Oraya gidiyorlar diye..." dedi. Türkiye, Libya'ya meşru hükümetin davetiyle gitmişti.

Fatih Portakal'ın, Türkiye'nin Akdeniz'deki egemenlik faaliyetleri hakkında 6 Ocak'ta yayınlanan haberlerde Türkiye'yi "sömürgeci" ilan eden sözleri, RTÜK'ün kurul toplantısında görüşüldü. Üst Kurul, Portakal'ın, 6112 sayılı Kanun'un 8. maddesini ihlal ettiğini tespit ederek FOX'a "ağır idari para cezası" müeyyidesi uyguladı.



DEPREM ÜZERİNDEN YALAN HABER
FOX TV; deprem üzerinden bile yalan haber yayınladı. Fatih Portakal, 26 Eylül'de merkez üssü Silivri açıkları olan 5.8 büyüklüğünde depremin ardından, İBB Başkanı 'nun deprem çalışmalarına çağrılmadığı iddiasında bulundu. İstanbul Valiliği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, iddiayı yalanladı ve İmamoğlu'nun AFAD toplantısına çağrıldığını açıkladı.



KÜÇÜKKAYA'DAN BYLOCK YALANI!
FOX TV sunucusu , Aile ve Sosyal Politikalar Eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşinin "ByLock" kullandığını iddia etti. Emniyet Genel Müdürlüğü,  eşi İlyas Kaya'nın ByLock kullanıcısı olduğuna dair iddiaların tamamen asılsız olduğunu açıkladı. İsmail Küçükkaya, bu yalandan dolayı yargılanıyor.

İşte FOX TV'nin yalan haberleri ile ilgili görsel sonucuGÜVENLİK KAMERASIYLA ÇÖKTÜ

Fatih Portakal, şehir hastaneleri hakkında da yalan habere imza attı. Kanalın haberinde, hastaların hastane içinde ulaşımda zorlandığı iddia edildi. Ancak bu haberin de kurmaca olduğu ortaya çıktı..



Kanal, Tuğçe Büşra Başar'ın tedavisinin yarım kaldığına yönelik haber yayınladı. SGK, Başar'ın 2012-2017 arasındaki tüm masraflarını karşıladığını açıkladı. Baba Tarzan Başar'ın devleti dolandırdığı ortaya çıktı.

İşte FOX TV'nin yalan haberleri ile ilgili görsel sonucu

FOX Ana Haber, Bakırköy Adliyesi'nde işlemleri tamamlanmış arşive kaldırılmak için bekleyen icra dosyalarını çekerek işleme alınacak dosyalar gibi gösterdi. Fatih Portakal, çekilen görüntüler üzerinden "ekonomi kötü" algısı yaratmaya çalıştı. Adliye görevlisi, kanalın yalan haber yaptığını açıkladı.



Kanal, İkitelli Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi'nde bir atölyede üretimin durdurduğuna yönelik haber yaptı.

FOX Haber ekibinin, öğle tatilinde olan boş bir atölyede çekim yaptığı ortaya çıktı.

Kanalda, "Eğitimde kırtasiyeden, kitaptan, e-kitaba kadar vergileri artırdılar" şeklinde algı operasyonu yönelik haber yayınlandı.

İşte FOX TV'nin yalan haberleri ile ilgili görsel sonucu

Haberin gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

JANDARMAYA İFTİRA ATTI
Amerikalı FOX, jandarmaya, "HDP'li Adnan Selçuk Mızraklı'yı arkadan kelepçeledi" diye iftara attı. Jandarma Genel Komutanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Fatih Portakal'ın, Adnan Selçuk Mızraklı'ya arkadan kelepçe takıldığına yönelik iddiaları fotoğraflarla yalanlandı.

Portakal'ın iddiasına tepki gösteren Diyarbakır Valiliği de, "Bahse konu iddialar güvenlik kuvvetlerimize ve devletimize yönelik olumsuz algı oluşturmayı amaçlayan asılsız iddialardır" ifadesini kullandı.

İşte FOX TV'nin yalan haberleri ile ilgili görsel sonucu

ŞEKER PANCARI YALANI
FOX Haber yine bir algı operasyonuna daha imza attı. Bu sefer şeker pancarı üzerinden kara propaganda yaptı. A Haber Ekibi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde şeker pancarı fabrikasına gitti ve FOX Haber'in yalanını deşifre etti.Fatih Portakal'ın emekli maaşlarından kesinti haberi yalan çıktı! SGK'dan

Son dakika: SGK’dan FOX'un emekli maaşlarında “kesinti” iddialarına yalanlama

Son dakika haberi...  tarafından öne sürülen ’nın emekli maaşlarında kesintiye gideceği iddiası yalanlandı. SGK'dan yapılan açıklamada, "Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür. Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili  Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır." ifadelerine yer verdi.

SGK’DAN FOX'UN EMEKLİ MAAŞLARINDA “KESİNTİ” İDDİALARINA YALANLAMADün akşamki 'nin ana haber bülteninde sunucu Fatih Portakal "emekli maaşlarında kesinti olacak" şeklinde asılsız bir habere imza atıldı. Bu haberle vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışan yalan haberin adresi FOX'a baltayı yine taşa vurdu ve kanala yanıt gecikmedi.

SGK'DAN FOX'UN FLAŞ YALANLAMA

 Kurumu'ndan () yapılan açıklamada, "Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür. Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır. Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız." denildi.

İŞTE FOX EKRANLARINA TAŞINAN O YALANLAR:





Dün akşamki 'nin ana haber bülteninde sunucu Fatih Portakal "emekli maaşlarında kesinti olacak" şeklinde asılsız bir habere imza atıldı. Bu haberle vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışan yalan haberin adresi FOX'a baltayı yine taşa vurdu ve kanala yanıt gecikmedi.

Bu haber 201422 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok ben kazanırım
CHP'li İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu Alevilere meydan okudu:...
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı! İmamoğlu'ndan PKK ile 100 milyon dolarlık kirli mutabakat: Demirtaş'a böyle el çektirdiler
CHP - DEM - Kandil - Brüksel hattında 'İstanbul' pazarlığı!...