Başkan Erdoğan’ın Afrika turu bugün başlıyor! 4 günde 3...

Başkan Erdoğan'ın Afrika turu bugün başlıyor! 4 günde 3 ülkeyi ziyaret edecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Afrika ülkesini kapsayan resmi ziyaret rotasına bugün başlayacak. Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya'da temaslarda bulunacak. Ziyaretlerin gündeminde ikili ilişkiler, ticaret ve FETÖ ile mücadele yer alacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 ülkeyi kapsayan ve 4 gün sürecek Afrika ziyareti bugün başlıyor. Erdoğan Angola, Togo ve Nijerya'yı ziyaret edecek. Amaç Afrika ülkeleri ile ilişkilerin daha da geliştirilmesi.

17 Ekim 2021 - 09:58

Başkan Erdoğan'ın Afrika turu bugün başlıyor! 4 günde 3 ülkeyi ziyaret edecek

Giriş Tarihi: 17.10.2021  08:37 Son Güncelleme: 17.10.2021  09:40

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 3 Afrika ülkesini kapsayan resmi ziyaret rotasına bugün başlayacak. Erdoğan, Angola, Togo ve Nijerya'da temaslarda bulunacak. Ziyaretlerin gündeminde ikili ilişkiler, ticaret ve FETÖ ile mücadele yer alacak.

Başkan Erdoğan’ın Afrika turu bugün başlıyor! 4 günde 3 ülkeyi ziyaret edecek

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika'da 3 ülkeyi kapsayacak olan 4 günlük ziyareti bugün başlıyor. Başkan Erdoğan bugüne kadar 30 Afrika ülkesine ziyarette bulundu. Türkiye ile Afrika ülkelerinin arasındaki ilişkiler son zamanlarda büyük bir ivme kazanmıştı. Başkan Erdoğan'ın bugün gerçekleştireceği ziyaret ile bebaber ilişkiler bir üst seviyeye çıkarılacak. 25 milyar doları aşan ticaret hacminin 50 milyar dolara çıkması hedefleniyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti bugün başlıyor. 4 günlük ziyaret süresince 3 ülkeye gidecek olan Başkan Erdoğan'ın hedefinde diplomatik ve iikili ilişkilerin yanı sıra son zamanlarda büyük bir ivme kazanan Afrika ülkeleri ile ile ticaret ilişkileri de yer alıyor.

İLİŞKİLER BÜYÜK BİR İVME KAZANDI

2015-2020 yılları arasında karşılıklı yapılan üst düzey ziyaretlerin sayısı 500'ü aştı. Türkiye-Afrika arasında yapılan üst düzey ziyaretlerin artması diplomatik ilişkilerin de gelişmesini sağladı. 2002 yılında Afrika'da 12 olan büyükelçilik sayısı 43'e yükseldi. Ankara'da bulunan Afrika büyükelçiliklerinin sayısı da 2008'den bu yana 10'dan 37'ye çıktı.

THY AFRİKA'NIN HER YERİNDE

Diplomatik misyonların sayının artması kıtaya yapılan uçuş sayısını da yükseltti. Afrika'ya ilk uçuşunu 1956'da gerçekleştiren Türk Hava Yolları (THY), son yıllarda uçuş ağını hızla genişletti. THY 2002'de kıtada 6 destinasyona ulaşırken, son olarak Angola'nın başkenti Luanda'ya gerçekleşen uçuşla bu sayı 61'e yükseldi.



TİCERET YOĞUN ŞEKİLDE ARTTI

Diplomatik misyonların güçlendirilmesi ve uçuş sayısının artması ticaret hacmini de etkiledi. İş insanları, Afrikalı muhatapları ile yoğun bir ticari faaliyet içine girdi.

Ticaret hacmi 2002'ye göre 6 kat arttı. 2002 yılında 2 milyar 935 milyon dolarken 2020'de koronavirüs salgınının olumsuz etkilerine rağmen 25 milyar doları aştı. Yeni hedef ise 50 milyar dolara ulaşmak.

TÜRKİYE'DEN AFRİKA'YA BÜYÜK ÖNEM

Türkiye, Afrika ile sadece ticari ilişkilerini geliştirmiyor, birçok alanda önemli adımlar da atıyor. Türkiye Maarif Vakfı, Afrika'nın dört bir yanında 144 eğitim kurumu ve 17 öğrenci yurdu işletiyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın (TİKA) Afrika'daki temsilcilik sayısı 22'ye ulaştı.

TİKA'DAN BÜTÜN AFRİKA'YA YARDIM

Yunus Emre Enstitüsü de Somali, Senegal, Moritanya, Gambiya, Sudan, Ruanda ve Nijerya'da açtığı merkezler ile Türkçe öğretimi ve kültür-sanat faaliyetlerini sürdürüyor. Kızılay da öncelikle su ve yiyecek olmak üzere insani yardım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Başkan Erdoğan katıldığı uluslararası platformlarda da Afrika ülkeleri başta olmak üzere pek çok ülkenin koronavirüs aşısına erişimde yaşadığı adaletsizliğe şu sözlerle dikkat çekmişti:

AFRİKA'YA TURKOVAC MÜJDESİ

Afrika'dan Asya'ya halen ilk doz aşıya ulaşamayan yüz milyonlarca insan var. TURKOVAC'ı da tüm insanlığın dostlarımızın kardeşlerimizin istifadesine sunacağız, hiç endişeniz olmasın."

TÜRKİYE-AFRİKA ORTAKLIK ZİRVESİ

Güçlenen ilişkilerin en somut göstergelerinden biri de gelişen ekonomik ilişkiler ve katlanarak artan ticaret rakamları. Afrika kıtasıyla Türkiye'nin ticareti, 2003 yılında 5,4 milyar dolar seviyesinden koronavirüs salgınına rağmen 2020 yılı sonu itibarıyla 25,3 milyar dolar seviyesine ulaştı.

Başkan Erdoğan'ın Afrika turu başlıyorTürkiye'nin Afrika ile ilişkilerinin özünü, "samimiyet, kardeşlik, dayanışma, birlikte kazanma ve birlikte yol yürüme" olarak niteleyen Erdoğan'ın Angola, Nijerya ve Togo ziyareti de İstanbul'da 21-22 Ekim'de düzenlenecek Türkiye- Afrika III. Ekonomi ve İş Forumu ve 17-18 Aralık'ta düzenlenecek Üçüncü Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi öncesinde büyük önem taşıyor.

İKİLİ TİCARET HACMİNİN 500 MİLYON DOLARA ULAŞTIRILMASI HEDEFLENİYOR

COVID-19 salgını döneminde Afrika ülkesine ziyarette bulunmayan Erdoğan, ülkesinde Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Lourenço'yu misafir etmişti. İki ülke arasında, hava ulaştırma, yatırımların karşılıklı teşviki, hidrokarbon ve madencilik alanlarında iş birliği, yenilenebilir enerji, vize muafiyetleri alanında anlaşmalar imzalanmıştı.

Başkan Erdoğan Angola ziyaretinde mevkidaşı Lourenço ile görüşmelerde bulunacak, Ankara'da imzalanan anlaşmalara ilişkin atılan somut adımlar değerlendirilecek. Erdoğan, iki ülke iş insanlarının hazır bulunacağı iş forumuna da katılacak.

Petrol gelirleriyle dünyanın en hızlı büyüyen ekonomilerinden ve en hızlı değişen ülkelerinden birisi olan Angola ile Türkiye'nin 176 milyon dolar olan ikili ticaret hacminin 500 milyon dolara ulaştırılması isteniyor. Türk Hava Yollarının Angola'ya direkt uçuşlara başlaması da hem siyasi hem ekonomik hem de kültürel ilişkileri önemli şekilde etkileyecek.

NİJERYA İLE FETÖ'YLE MÜCADELE DE GÖRÜŞÜLECEK

Daha önce 2016 yılında gittiği Nijerya'ya ikinci ziyaretini gerçekleştirecek Erdoğan, mevkidaşı Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile görüşmelerde bulunacak, Türkiye-Nijerya İş Forumu'na katılacak. İkili ekonomik ve bölgesel gelişmelerin ele alınacağı görüşmelerde, iki ülke ilişkilerinin gerçek potansiyelinin harekete geçirilmesi konusunda adımlar atılacak. Görüşmelerde, hidrokarbon, madencilik ve enerji alanında 3 anlaşmanın da imzalanması hedefleniyor.

Ziyaret ile Sahraaltı Afrika'da Türkiye'nin en büyük ticaret partneri olmaya devam eden Nijerya ile Türkiye'nin 2020 yıl sonu itibarıyla 754 milyon dolar düzeyinde olan ticari hacminin kısa vadede 1 milyar doların üzerine yükseltilmesi amaçlanıyor.

Başkan Erdoğan'ın Nijerya ziyaretinde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele de gündeme gelecek. Buhari ile yapılacak görüşmede, Nijerya'nın çeşitli eyaletlerinde faaliyetlerine devam FETÖ okullarının Türkiye Maarif Vakfına devredilmesi talebi de önemli gündem maddelerinden biri olacak.

Diplomatik misyon sayısı arttı, üst düzey ziyaretler hızlandı, ticaret hacmi katlanarak büyüdü.

Türkiye'nin Afrika ülkeleri ile ilişkileri son yıllarda ivme kazandı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, bugüne kadar Afrika'da 30'un üzerinde ülkeyi ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyareti bugün başlıyor: Dört günde üç ülke

 

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten devlet memurlarını tehdit eden Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Bunun adı Yassıada zihniyeti

Giriş Tarihi: 16.10.2021 Güncelleme Tarihi: 16.10.2021 

Son dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten devlet memurlarını tehdit eden Kılıçdaroğlu’na sert tepki: Bunun adı Yassıada zihniyetiAK Parti Sözcüsü Ömer ÇelikCHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun devlet memurlarına yönelik yaptığı açıklamalara sert tepki gösterdi. Ömer Çelik, "Herhangi bir hukuki delile dayanmaksızın meşru hükümetin kanun dışı emirler verdiğini iddia etmek, bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak vesayet siyasetidir. Bunun ülkemizdeki adı Yassıada zihniyetidir." diyerek sert çıktı. Çelik,"Açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Böylece hukuk dışı bir düzen arayışında olduğunu ifade ediyor" dedi. AK Partili Ünal ve Dağ da sosyal medya hesaplarından Kılıçdaroğlu'na tepki gösterirken bir tepki de TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu'ndan geldi.

 

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyadan paylaştığı videoda devlet memurlarını ve bürokratları tehdit etti. Memurlara yönelikte skandal ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu'na AK Parti'den peş peşe sert tepki geldi.

AÇIKÇA DEVLET MEMURLARINI TEHDİT EDİYOR
Ömer Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Sayın Kılıçdaroğlu, son açıklamalarıyla açıkça devlet memurlarını tehdit ediyor. Böylece hukuk dışı bir düzen arayışında olduğunu ifade ediyor. " ifadelerini kullanırken, "Kendi partisi adına konuşarak, devlet görevlilerine emir vermeye kalkması hukuksuzluktur." dedi.

YASSIADA ZİHNİYETİ
Çelik Sözlerini şöyle sürdürdü: Herhangi bir hukuki delile dayanmaksızın meşru hükümetin kanun dışı emirler verdiğini iddia etmek, bürokrasiyi seçilmiş hükümete karşı çıkmaya çağırmak vesayet siyasetidir. Bunun ülkemizdeki adı Yassıada zihniyetidir. Kendisini devletin sahibi zanneden bu zihniyeti tanıyoruz.

AK PARTİLİ ÜNAL: KİMİ TEHDİT ETTİĞİNE DİKKAT ET
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, "Bak bayım bu tür sufle tehditleri 11 yıldır yapıyorsun. Ateşle oynuyorsun şunu unutma biz tiyatro diye itibarsızlaştırmaya çalıştığın 15 Temmuz cehenneminden çıktık.Kimi tehdit ettiğine dikkat et.Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şerefli bürokratlarından elini çek. Bu çağrıyı 15 Temmuzdan önce yapsaydın karşılık bulabilirdi, çünkü ortaklarınızın bürokraside amirlerinden değil abilerinden emir alan paralel mahrem yapılanması çağrına cevap verebilirdi. Artık yoklar. Dostlarına da güvenme, onlara güvenenlerin akıbetini Afganistan'da gördük." dedi.

HAMZA DAĞ: VAR MI O CESARETİ?
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise, 'Kemal Bey'in maşallah yine cesareti yerinde. Bu sefer de Türkiye Cumhuriyeti'nin memur ve bürokratlarını tehdit etmiş. Ama nedense bu cesaretin binde birini FETÖ'ye, PKK'ya karşı göremedik. Bir gün mutfağından PKK'ya ve FETÖ'ye bu tehdit dilini kullanabilir mi? Var mı o cesareti?' açıklamasını yaptı.

TÜGVA BAŞKANI: TERBİYESİZLİKTİR

TÜGVA Başkanı Enes Eminoğlu, Kılıçdaroğlu'nun TÜGVA için "lağım" ifadesini kullanmasına sosyal medyadan tepki gösterdi.

Eminoğlu, "TÜGVA gibi ortaokuldan, lise ve üniversiteye kadar yüz binlerce gence ev sahipliği yapmış bir vakıf için "lağım" ifadesini kullanmak, en basit ifadeyle terbiyesizliktir. İşte biz vakfımızda misafir ettiğimiz gençlere bunu öğretiyoruz "kibar olun, saygılı olun ve insan olun" dedi.

KILIÇDAROĞLU DEVLET MEMURLARINI TEHDİT ETTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından devlet memurlarını tehdit ettiği bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin bürokratlarına sesleniyorum; halkımızı da şahit olmaya davet ediyorum." notuyla paylaştığı videoda şu skandal ifadeleri kullandı:

"Sevgili halkım, bugün devletimize hizmet eden memurlarımıza, yani bürokratlarımıza önemli bir hususta seslenmek istiyorum. Sizi de buna şahitlik etmeye davet ediyorum.

Unutmayın; Türkiye Devleti'ni, şahıs devletine dönüştürmüş bir kişi ve ailesi var. Bu şahsın ve ailesinin, kişisel çıkarlarına hizmet etmeye zorlanmış bir kısım devlet memurları var. Bazıları çok baskı altında. Ancak unutulmamalıdır ki; devlete değil, şahsi çıkarlara hizmet etmenin sorumluğu var. TÜGVA rezaletini hep beraber izliyoruz. Lağım kokusu yine her yeri sardı. Şahıs ve ailesi vakıf süsü verdikleri bir paralel yapı ile devleti zapturapt altına almaya çalışmış. Sevgili halkım, herhalde neyi çaldıklarını farkındasınız. Çalınan çocuklarınızın memuriyetidir. Yani geleceğidir. Bu sistemde Erdoğan ve şürekasının kurdukları vakıfların tezgahından geçmeyenlerin, memur olmalarının neredeyse imkansız hale getirildiği görülmektedir. Daha önce memur olanların da görevde yükselmeleri TÜGVA tezgahından geçmelerine bağlanmıştır. Böylece kamuda yapmak istedikleri ne kadar illegal iş, rant, mafyatik çıkar varsa, bunları yapacak memur militanlar düzene eklenmiştir. Şimdi, hepimizin gördüğü bildiği bir şey daha var. İktidarın değişmesine az kaldı. İktidar değiştiğinde, soruşturmalar başlayacak ve eminim ki bu bürokratların bir kısmı eminim ki; "efendim, emir aldık, uygulamak zorunda kaldık" diyecekler. İşte bunu diyerek sıyrılırım diye düşünen, sarayın baskısına boyun eğerek kanun dışına çıkmış o devlet memurlarına buradan seslenmek istiyorum.

Cenap Şahabettin'in bir sözü var. Der ki; En ağır angarya, faydasızlığından emin olduğunuz işi vazife namına ifa etmektir.

SKANDAL SÖZLER: BU KİRLİ İŞLERDEN SIYRILAMAZSINIZ
Açıkça söylüyorum; vazife namına mafyatik düzene hizmet edemezsiniz. Kanun dışı işleri emir olarak telaki edemezsiniz. Siz Erdoğan ailesinin değil, bu devletin şerefli memurlarsınız. Kamil akla gelmeniz için Kılıçdaroğlu abinizin, amcanızın bu size son çağrısıdır. 18 Ekim Pazartesi itibariyle bu düzenin illegal isteklerine verdiğiniz tüm desteğin sorumluluğu size de ait olmaya başlayacaktır. 'Emir almıştım' diyerek bu kirli işlerden sıyrılamazsınız. Size kanun dışı her ne yaptırılıyorsa Pazartesi itibariyle durun. Bu illegal paralel sistemlerden elinizi eteğinizi çekin. Size bunu yaptıranlara farklı bir muamele olacak elbet. Çünkü, Sadi'nin dediği gibi; Zalimleri bağışlamak, yoksullara cefadır. Söylediklerimi özetlemem gerekirse; Türkiye Devleti yeniden halkın devleti olma yoluna girmiştir. Kurumları bir şahsın ve ailesinin ahırına dönüştürenler, elbette ki hesap verecektir. TÜGVA benzeri vakıfların üzerine örttükleri devletin malları hazineye iade edilecektir. Sizler hala bu pislikten kendinizi sıyırma şansına sahipsiniz. Bu şansı kullanın. Siz de şahit olun sevgili halkım. "

Kılıçdaroğlu: Demirtaş neden hapiste?KILIÇDAROĞLU: DEMİRTAŞ NEDEN HAPİSTE?

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na sert tepki!AK PARTİ'DEN KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ!

’Siyasi cinayet kaygım var’ diyen Kılıçdaroğlu’na tepki'SİYASİ CİNAYET KAYGIM VAR' DİYEN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

2023 seçimleri için flaş tahmin! Anket sonuçlarında birinci parti kim? 2023 seçimlerinde son durum

Giriş Tarihi: 16.10.2021 Güncelleme Tarihi: 16.10.2021 

2023 seçimleri için flaş tahmin! Anket sonuçlarında birinci parti kim? 2023 seçimlerinde son durum2023 seçimlerine bir yılı aşkın bir süre olsa da Türkiye'de seçim tartışmaları şimdiden başladı. Bu kapsamda siyasi isimlerde de seçimlere ilişkin düzenlenen anketler hakkında yorumlar gelmeye başladı. Peki anketlerde hangi parti önde? 2023 seçimleri anketlerinde hangi aday birinci? İşte detaylar...

Türkiye'de 2023 seçimlerine yönelik anket çalışmaları tüm hızıyla devem ederken siyasi isimlerde de çalışmalara yönelik açıklamalar gelmeye devam ediyor.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ordu'da bir otelde düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, 2023 ve 2024 yıllarında yapılacak seçimlere değindi.

ANKETLERDE BİRİNCİ PARTİ: AK PARTİ

Kamuoyu anketlerine değinen Kurtulmuş, "Bugün bütün kamuoyu anketlerinde AK Parti açık ara birinci partidir ve bütün yaş gruplarında birinci partidir. Bu başarılarımızın arkasında siyasi tecrübelerimiz var. Bu başarının arkasında gerçekten fedakarca çalışmanın yeri var." diye konuştu.

2023'Ü KAZASIZ BELASIZ ATLATACAĞIZ

Şimdi önlerinde çok daha önemli bir sınav olduğuna değinen Kurtulmuş, "Gönle girmek zordur ama gönüllerden düşmemek çok çok daha zordur. Önümüzdeki 2023 ve 2024'ün bizim açımızdan siyasal ahlak bakımından belirleyici olan kısmı burasıdır. Gönüllerden düşmemektir. Bu fedakarlık ister, daha çok çalışmak ister, daha çok emek ister. İnşallah yolumuza devam edeceğiz. Allah'ın izniyle 2023'ü kazasız belasız atlatarak 2024'de aldığımız oyun daha fazlasını alarak yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin koronavirüs salgını sürecini de başarılı şekilde sürdürdüğünü, bu konuda herkesin elinden gelenin en iyisini yaptığını vurguladı.

ANKETLERDE SON DURUM NE?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İhsan Yavuz, Erkan Tan ile Sabah Ajansı'nda yaptığı açıklamalarda "Bugüne kadar bütün seçimlerin öncesinde aynı şeyi söylediler aynı şeyi söylüyorlar. Bugünkü gerçek durum Sayın Cumhurbaşkanımız, Cumhur İttifakı'nın bileşenleriyle birlikte MHP ile AK Parti'nin toplam oyları yüzde 50'nin üstünde gözüküyor. Hiçbir ankette yüzde 50'nin altına düşmüş değildir. Manzara çok net ortada. Göreceğiz Allah nasip ederse. Çoğu gitti azı kaldı. Sandık geldiğinde hepimiz göreceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN İSMİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen "Vatandaşlara isim vermeden 'Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa kime oy verirsiniz' sorusu sorulduğunda yüzde 45 oranında Sayın Erdoğan'ın ismi ön plana çıktığını söylemişti.

Anketlerde son durum ne?ANKETLERDE SON DURUM NE?

KAPANMAZ BİR FARK OLUYOR

Şen, "Tam açık uçlu olarak soruyu sorduğumuzda oy oranı yüzde 38 çıkıyor ama o listenin altnda 50 isim var ve Erdoğan en yakın takipçisine 3-4 kat fark atıyor. Kapanmaz bir fark. İsim seçenekli sorulduğunda ise Sayın Erdoğan yüzde 50'nin altına düşmüyor, hatta bazı isimler var onlarla denk geldiğinde ise oy oranı yüzde 60'ları görüyor. Bugünden bakıldığında hiçbir şekilde seçim ikinci tura kalmıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Başkan Erdoğan’ın oyu yüzde 60..."BAŞKAN ERDOĞAN'IN OYU YÜZDE 60..."

 

CHP'li Kadıköy Belediyesi PKK destekçisi Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na salon tahsis etti

Giriş Tarihi: 17.10.2021 Güncelleme Tarihi: 17.10.2021 

CHP’li Kadıköy Belediyesi PKK destekçisi Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na salon tahsis etti

Son dakika haberine göre: Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK-PYD’ye ağır kayıplar verdirirken, CHP’li Kadıköy Belediyesi, PKK destekçisi Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’na salon tahsis edip kongre yaptırdı.

HDP'ye yakınlığı ile bilinen ve birçok yasa dışı eylemde boy gösteren CHP'nin Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın bu defa da terör örgütü destekçisi gruba ücretsiz salon verdiği ortaya çıktı. PKK destekçisi Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyelerinin sözde genel kurulu terör örgütü propagandasına dönüştü.

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre: PKK terör örgütü ile müşterek hareket kararı alan ve Halkların Birleşik Devrim Hareketi çatı yapılanması içerisindeki MLKP'ye bağlı SDGF'nin sözde kongre afişlerinde Türkiye işgal gücü olarak gösterildi. Kongreye katılan terör yanlıları, PKK'ya destek sloganlar eşliğinde konuşmalar yaptı.

Türk devletini, Irak ve Suriye'de işgal gücü olarak gösteren paravan grubun günler öncesinden yaptığı terör propagandasına rağmen belediye yönetiminin kararını değiştirmediği görüldü.

Türkiye'nin farklı bölgelerinde terör eylemleri gerçekleştiren, ateşin çocukları inisiyatifi içerisinde de aktif görev alan terör grubunun sözde kongresi, Suriye'de öldürülen Demhat kod adlı terör örgütü mensubu Kerem Pehlivan'a ithaf edildi.

Yasadışı SGDF örgütü, 2019 yılında etkisiz hâle getirilen MLKP teröristi Kerem Pehlivan'ı sosyal medyada andığı paylaşımda Türkiye Cumhuriyeti'nden "Sömürgeci faşist Türk devleti" diye bahsediyor.

KARARGÂHLARI AYNEL ARAP'TA

Suriye'nin kuzey ve doğu bölgelerindeki korsan PKK koridoruna çok sayıda militan gönderen grubun lider kadrosu Aynel Arap'ta barınıyor, aynı bölgede özel bir de eğitim kampları bulunuyor. AfrinTel Abyat ve Resulayn operasyonlarında Türk ordusuna karşı saldırılarda bulunan terör yapılanmasının 9 üyesi Suriye'de öldürüldü. Bazı militanlar ise farklı tarihlerde CeylanpınarKarkamışHatay ve Nusaybin sınırında Suriye'ye geçmeye çalışırken yakalandı.

Terör örgütü mensuplarının Türkiye ve TSK karşıtı eylemlerine sahne olan toplantı için ücretsiz salon veren CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, partisinde de rahatsızlığa sebep oluyor. HDP'ye yakınlığı yüzünden eleştirilerin hedefi olan Odabaşı 2019 yılında 145 adayın belirlendiği, istifaların ve tartışmaların yaşandığı olaylı PM'de muhalifler ile parti yönetimini ikiye bölünmüştü.

CHP PM'deki muhaliflerle parti yönetimi arasında Kadıköy adayı krizinde muhalifler, oylamayı 29 hayır oyuna karşılık 30 evet oyla kazanan ve aday olan Şerdil Dara Odabaşı'nın adaylığını, HDP'ye yakınlığı nedeniyle kabul etmemiş, Odabaşı'nın, terör örgütü PKK'nın siyasi kanadına bu kadar yakın olması, CHP içerisinde de tepkilere sebep olmuştu. Genel merkez ise itirazlara rağmen, Odabaşı'nın Kadıköy adayı olduğunda ısrar etmişti.

20 Temmuz 2015'te Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın 5'inci yıl dönümünde ölenlerle ilgili olarak HDP'nin başlattığı illegal eylemin de CHP'li Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı tarafından desteklendiği ortaya çıkmıştı.

İstanbul Kadıköy ilçesi Halit Ağa Caddesi HDP ilçe binası önünde başlayan ve izinsiz yürüyüş yapmak isteyen 55 kişinin gözaltına alındığı yasa dışı eyleme; HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı birlikte katılmıştı.

HDP'YE HEP DESTEK

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı'nın; Lice'deki terör örgütü PKK'nın eylemlerini destekleyen paylaşımda bulunduğuna yönelik iddialar daha önce de basına yansımıştı.

2013 yılında, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde jandarma karakoluna yapımı süren ek inşaatı engellemek isteyen terör örgütü PKK'nın destekçisi gruplarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıkmıştı. Eylemciler, patlayıcılar ile inşaata saldırmış ve işçilerin çadırlarını yakmışlardı.

Şerdil Dara Odabaşı; olaylar sırasında sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki şahsi hesabından "#DirenLice" ifadelerini paylaşmıştı.

Ayazağa’daki 49 dönümlük İETT arazisi satışa çıkarıldı

GÜNDEMSabah

Giriş Tarihi: 17.10.2021 

Ayazağa’daki 49 dönümlük İETT arazisi satışa çıkarıldıVarlıklarını bir bir elden çıkaran CHP'li İBB yönetimi, şimdi de Ayazağa İETT Garajı’nı satıyor. Çoğu yeşil alandan oluşan arazinin tahmini bedeli 1 milyar 200 milyon TL.

İstanbul Büyükşehir BelediyesiSarıyer Ayazağa'daki 49 dönümlük İETT garajını satılığa çıkardı.

Geçtiğimiz günlerde Ataşehir'deki metro istasyonunu satışa çıkaran İBB yönetimi, İETT Garajı olarak kullanılan Ayazağa'daki 49 dönümlük araziyi de satışa çıkardı. Kapalı teklif usulü artırma ile yapılacak ihalede garaj arazisi 1 milyar 200 milyon TL artı KDV bedelle satışa sunuldu.



Ayazağa Mahallesi 10636 ada 3 parselde yer alan 49 bin 360.29 metrekare olan garajın ihale şartnamesinin ise İBB Satınalma Daire Başkanlığı İhale İşleri Müdürlüğü Hizmet İşleri Şefliği'nden 25 bin TL artı KDV karşılığında temin edilebileceği belirtildi.


İhaleyle ilgili teklif mektuplarının 27 Ekim tarihine kadar idareye teslim edilmesi gerektiği ifade edilirken isteklilerin teyitli banka referans mektupları ile bankalar nezdindeki kullanılmamış nakit kredi toplamlarının 1 milyar 500 milyon liradan az olmadığını belgelemeleri istendi.

Vakıf ve derneklerle işim bitti diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında gerçekler ortaya çıktı! ÇYDD ile birlikte projeler üretildi

Giriş Tarihi: 16.10.2021 Güncelleme Tarihi: 16.10.2021 

Vakıf ve derneklerle işim bitti diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında gerçekler ortaya çıktı! ÇYDD ile birlikte projeler üretildiCHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçimler öncesi “Adama, kişiye, kişilere, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti” cümlesini kurmasının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle birlikte projeler ürettiği ve birlikte çalışmalar yaptığı ortaya çıktı. Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağış çağrısı yapmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle (ÇYDD) birlikte proje ürettikleri ve çalışmalar yaptığı öğrenildi.

Ekrem İmamoğlu; Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle birlikte proje üreteceklerini belirterek, "ÇYDD ile daha güçlü bağlara daha da faydalı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışta bulunulmasını istemişti.

İMAMOĞLU: "ÇYDD BEYLİKDÜZÜ ŞUBE BAŞKANI SEBAHATTİN ÇILBIR İLE ÜRETECEĞİMİZ PROJELER HAKKINDA GÖRÜŞÜYORUZ

Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'yle birlikte proje üreteceklerini açıklamıştı.

İmamoğlu; 20 Aralık 2014 tarihinde yaptığı paylaşımda, "ÇYDD Beylikdüzü Şube Başkanı Sebahattin Çılbır ve yönetim kurulu üyeleri ile üreteceğimiz projeler hakkında görüşüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, 24 Mayıs 2014 tarihinde yaptığı açıklamada da, "Beylikdüzü projeleri gezimize kısa bir ara. ÇYDD Beylikdüzü Derneği kahvaltısını ziyaret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇYDD İLE DAHA GÜÇLÜ BAĞLARA DAHA DA FAYDALI ÇALIŞMALARA İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ekrem İmamoğlu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile faydalı çalışmalar yapacağını açıklamıştı.

Ekrem İmamoğlu, 17 Kasım 2018 tarihinde yaptığı paylaşımda üyesi olduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kahvaltısını katıldığını belirterek, "Gençlerimizin geleceklerine yönelik küçük gruplarla başlayarak kocaman bir kitleye dönüşen özverili bu güçle gurur duyuyorum. ÇYDD ile daha güçlü bağlara daha da faydalı çalışmalara imza atmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, 22 Şubat 2015 tarihinde yaptığı paylaşımda; "ÇYDD Beylikdüzü Şubesi 4. Olağan Genel Kurulu'nun Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ailesine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ekrem İmamoğlu, 20 Aralık 2014 tarihinde ise, "I'm at ÇYDD Beylikdüzü Şubesi" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN ÇYDD'YE BAĞIŞ ÇAĞRISI

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne desteğini sürdürdü.
İmamoğlu, 18 Nisan 2019 tarihinde yaptığı açıklamada, "Kıymetli hemşehrilerim, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tebriği için çiçek vb. yollamak yerine aşağıdaki sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunabilirsiniz" ifadelerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu'nun bağış yapılmasını istediği sivil toplum kuruluşları arasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği de bulunuyor.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce yaptığı açıklamada; "Adama, kişiye, kişilere, cemaatlere, vakıflara, derneklere hizmet işi bitti" iddiasında bulunmuştu.

İmamoğlu yaptığı sosyal medya paylaşımında "ÇYDD Beylikdüzü Şb Yönetimi ve üyeleri ile Beylikdüzü için yapabileceklerimizi ve önerilerini paylaşıyoruz" ifadelerini kullanarak bir de görsel paylaşmıştı.

İmamoğlu 100 yıllık taş konağa taşındı

 

Selçuk Bayraktar T3 Vakfı'nı hedef alan İsmail Saymaz'a tepki gösterdi: İftiraları yan yana koyulsa İstanbul'dan Kandil'e yol olur

Giriş Tarihi: 17.10.2021 

Selçuk Bayraktar T3 Vakfı’nı hedef alan İsmail Saymaz’a tepki gösterdi: İftiraları yan yana koyulsa İstanbul’dan Kandil’e yol olurSon dakika haberleri... Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı), katıldığı bir televizyon programında vakfa yönelik iftira ve karalama kampanyasını tekrar eden Gazeteci İsmail Saymaz hakkında dava açılacağını duyurdu. Kazanılan tazminat İletişim Fakültesi öğrencilerine burs olarak verilecek. BAYKAR Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ahlak ve şeref çağrımız vaktiyle özür diletmişse de, iftira ve karalama dürtüsüne engel olamamış. Bu alçakların iftiraları yan yana koyulsa İstanbul'dan Kandil'e yol olur." ifadelerini kullandı.

Türkiye Teknoloji Takımı, vakfa yönelik iftira ve karalama kampanyasını tekrar eden Gazeteci İsmail Saymaz hakkında dava açılacağını duyurdu.

T3 Vakfı'nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Gazeteci olduğu iddiasıyla yazı yazan ve tv programlarına katılan i. saymaz, daha önce vakfımıza yönelik iftira kampanyasına aracılık etmiş, sonrasında ahlak ve şeref çağrımız üzerine özür dilemişti.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNE BURS OLARAK VERİLECEK

Aynı iftira ve karalamayı katıldığı tv programında tekrar etmesinden ötürü, vakfımızın hukukunu korumak adına dava açacağız. Kazandığımız tazminatı -daha öncekilerde olduğu gibi- ahlaklı gazeteciler olmaları umuduyla iletişim fakültesi öğrencilerine burs olarak vereceğiz.

İftira ve karalamalarla beslenenler aleyhine açmış olduğumuz davaların yedisi sonuçlandı, davalılar toplam 128.000 TL tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu meblağdan 60.000 TL'si üst mahkeme olan İstinaf Mahkemesi kararı ile kesinleşti. Saygıyla Duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

"İFTİRALARI YAN YANA KOYULSA İSTANBUL'DAN KANDİL'E YOL OLUR"

Baykar Teknik Müdürü ve T3 Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ahlak ve şeref çağrımız vaktiyle özür diletmişse de, iftira ve karalama dürtüsüne engel olamamış. Bu alçakların iftiraları yan yana koyulsa İstanbul'dan Kandil'e yol olur. Sebebi Milli Teknoloji Hamlesi gönüllüsü binlerce gencimiz mi, Milli S/İHA'larımız mı?" ifadelerini kullandı..

16 Ekim akaryakıt fiyatları: Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell, BP benzin fiyatları ne kadar? Güncel benzin ve akaryakıt fiyatı...

Giriş Tarihi: 16.10.2021 Güncelleme Tarihi: 16.10.2021 

16 Ekim akaryakıt fiyatları: Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell, BP benzin fiyatları ne kadar? Güncel benzin ve akaryakıt fiyatı...OpetTotalPetrol OfisiShell, BP benzin fiyatları ne kadar oldu? Sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Benzin ve motorinde yaşanan zammın pompaya yansıması araç sahipleri tarafından merak ediliyor. Benzinde ayrıca gelen 23 kuruşluk fiyat artışı ise ÖTV'den karşılandı ve bu 23 kuruşluk artış pompa fiyatına yansımadı. Motorin litre fiyatında yaşanan artış ise pompaya yansıyacak. İşte, Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell, BP benzin fiyatları ne kadar oldu? İşte, benzin ve akaryakıt fiyatı...

OpetTotalPetrol OfisiShell, BP benzin fiyatları ne kadar oldu? Sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Araç sahipleri pompaya yansıyacak zam miktarını merak ediyor. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine zam geleceği bilgisi paylaşıldı. Sizler için haberin detaylarını derledik. İşte, Opet, Total, Petrol Ofisi, Shell, BP benzin fiyatları ne kadar oldu?

OPET, TOTAL, PETROL OFİSİ, SHELL, BP BENZİN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Motorinin litre fiyatına 41 kuruş, benzinin litre fiyatına ise 14 kuruş zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) zamların pompa fiyatına bu gece yarısından itibaren yansıyacağını duyurdu.

EPGİS ayrıca benzinin litre fiyatında 23 kuruş artış olduğunu ancak bu artışın eşel mobil sistemi kapsamından ÖTV'den karşılandığını ve pompa fiyatına yansımayacağını bildirdi.

Böylece benzinde de motorinde olduğu gibi ÖTV sıfırlanmış oldu. Bundan sonra her türlü fiyat artışı pompa fiyatına zam olarak yansıyacak.

Son zammın ardından motorinin litre fiyatı İstanbul'da 7.53'ten 7.94 liraya, Ankara'da 7.61'den 8.02 liraya, İzmir'de 7.62'den 8.03 liraya yükselecek. Fiyatlar yerler ve şirketler arasında farklılıklar gösteriyor.

Benzinin litre fiyatı da İstanbul'da 7.78'den 7.95'e, Ankara'da 7.84'ten 8.01'e, İzmir'de 7.85'ten 8.02 liraya yükselecek

Bu haber 990907 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...