Başkan Erdoğan’dan kritik telefon diplomasisi.

Başkan Erdoğan'dan kritik telefon diplomasisi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüştü. Görüşmelerde bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

04 Ocak 2020 - 17:38

Başkan Erdoğan,  ve Irak Cumhurbaşkanı Salih ile telefonda görüştü..

Giriş Tarihi: 4.1.2020  17:16Güncelleme Tarihi: 4.1.2020  17:30

Son dakika haberi... Türkiye'nin İran diplomasisi tüm hızıyla sürüyor. Son olarak Başkan Erdoğan,  ve Irak Cumhurbaşkanı Salih ile telefonda görüştü.

Başkan Erdoğan Ruhani ile telefonda görüştü

Başkan , İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile telefonda görüştü.

Erdoğan ile Ruhani arasında önemli görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüştü. Görüşmelerde bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Erdoğan ile Ruhani arasında önemli görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Salih ile görüştü. Görüşmelerde bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani, ABD'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlediği operasyonla öldürülmüştü. 

Süleymani'nin öldürülmesinin ardından İran ile ABD arasından karşılıklı açıklamalar yapıldı. ABD Başkanı Donald Trump, "Süleymani'nin terörü bitti. Önceden öldürülseydi birçok insan hayatta kalabilirdi" açıklaması yaptı. İran ise, ABD'ye ait 35 hedefin belirlendiğini duyurdu. 



Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın Ruhani ve Salih ile görüşmelerinde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Salih ile telefonda görüştü

Başkan Erdoğan'dan kritik telefon diplomasisi

Başkan , İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile telefonda görüştü.

Başkan Erdoğan'dan kritik telefon diplomasisi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile telefonda görüştü.

Başkan Erdoğan'dan telefon diplomasisi

BÖLGEDEKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın Ruhani ve Salih ile görüşmelerinde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Zarif ile görüştü

Başkan Erdoğan, Ruhani ve Salihi ile telefonda görüştü

BAŞKAN ERDOĞAN, RUHANİ İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜGelen son dakika haberine göre; Başkan , İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berham Salih ile birer telefon görüşmesi gerçekleşti.

İran 'ın kritik isimlerinden Kasım Süleymani'nin öldürülmesi tüm dünyada şok etiki yaratırken Türkiye'de diplomasi trafiğini sürdürüyor. Başkan , İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile telefonda görüştü.

BÖLGEDEKİ SON GELİŞMELER ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan'ın Ruhani ve Salih ile görüşmelerinde, bölgedeki son gelişmeler ve ikili ilişkiler ele alındı. Başkan Recep Erdoğan'ın telefon trafiğinden kısa süre öncede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya ve İran Dışişleri Bakanları Lavrov ve Zarif ile telefonda görüşmüş ve bölgedeki gelişmeleri ele almıştı.

Sondakika: Başkan Erdoğan İran ve Iraklı mevkidaşlarıyla görüştü |VİDEOSONDAKİKA: BAŞKAN ERDOĞAN İRAN VE IRAKLI MEVKİDAŞLARIYLA GÖRÜŞTÜ |VİDEO

SÜLEYMANİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in, Bağdat Havalimanı yakınına düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Saldırıda, Süleymani ve İranlı subayların yanı sıra Mühendis'in de aralarında bulunduğu 5 Iraklıyla 10 kişi hayatını kaybetmişti.

İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, olayın ardından yaptığı açıklamada, "Onun gidişiyle, onun yaptığı iş durdurulmayacak ve yolu kapanmayacak. Suçluları acı bir intikam bekliyor." ifadelerini kullanmıştı. Ülkede 3 günlük yas ilan eden Hamaney, Süleymani'nin yerine yardımcısı Tuğgeneral İsmail Kaani'yi getirmişti.

Bu haber 201002 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile ticaret işi bitti artık ayakta tutmuyoruz
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile...
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:...