Başkan Erdoğan’dan AK Parti İl Başkanları Toplantısı’nda...

Başkan Erdoğan'dan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalar.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "(Libya'ya asker gönderilmesi) Davet edildiğimiz yere gideriz, edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Kanal İstanbul konusunda milletimizin onayını aldık, yapacağız" dedi. Erdoğan ayrıca, ''Biz yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını söyledik. Ortaya çıkan sonuçların bedelini herk

26 Aralık 2019 - 13:31 - Güncelleme: 26 Aralık 2019 - 15:50

Başkan Erdoğan'dan  İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 26.12.2019 Güncelleme Tarihi: 26.12.2019 

Başkan Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'de hemen her şeyin yerlisini ve millisini yaptık. Sadece ana muhalefet konusunda bunu başaramadık. İnşallah milletimizle bunu da başaracağız." dedi.

Erdoğan'dan İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalar
Başkan Erdoğan, Libya'da yaşanan krizi çözüme kavuşturmak amacıyla gittiği Tunus ziyareti dönüşünde Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

BARIŞ PINARI HAREKATI
"Ülkemizin içinde ve dışında önemli gelişmeler yaşandığı bir dönemden geçiyoruz. Suriye'de kurulan terör koridoru tuzağını bozduk. Barış Pınarı Harekatı'yla Rasulayn ve Tel Abyad arasını güvenli hale getirdik. Toplam alanı 8 bin 200 kilometrekareyi güvenli hale getirdik. Müzakere yürüttüğümüz ülkelerin bize verdikleri sözler vardı. Terör örgütünün tüm sınır hattı boyunca 30-32 km dışarı çıkarılması taahhütlerinin yerine getirilmediğini görüyoruz. Tacizler sürüyor. Bölücü terör örgütü kanlı eylemleriyle bölgeye barış ve istikrarın gelmesini engelliyor. Bölgede inşa etmeyi planladığımız yerleşim alanlarına başlayabilmemiz için öncelikli olarak güvenliği ve huzuru sağlamamız gerekiyor.

İDLİB'DEN GÖÇ DALGASI
İdlib tarafındaki durum ise çok daha endişe vericidir. Rejimin saldırıları ve tacizleri kalıcı ateşkesi mümkün kılmıyor. Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüz olmadığını söyledik. Türkiye'nin çabalarına destek verilmezse ortaya çıkacak sorunlara bedeli herkes ödeyecek dedik. Avrupa ülkelerinin de elini taşın altına koyması gerekiyor.

DOĞU AKDENİZ'DE ARAMA ÇALIŞMALARI
Kıbrıs açıklarındaki petrol ve doğalgaz arama konusu başka bir konudur. Bölgede faaliyet gösteriyoruz. Ülkemizin ve KKTC'deki kardeşlerimizin haklarını korumak için gereken her şeyi yapmakta kararlıyız. Türkiye'nin petrol ve gaz arama çalışmaları başladığında CHP buna da karşı çıktı. Karadeniz'de geldiler, Exxon orada sondaj çalışmaları yaptı, 200 milyon dolar harcadı, petrol çıkaramadı. Bunlar bundan bihaber. Ne yaparsanız yapın biz netice Allah'tan diyoruz, yola devam ediyoruz. Ana muhalefetin bu tavrı Yunan medyasına bolca malzeme verdi. Sadece ana muhalefet konusunda yerli ve milli olmayı başaramadık. İnşallah milletimizle onu da başaracağız.

LİBYA MUTABAKATI
Türkiye'nin tabii bir medeniyet ve tarih havzası bulunuyor. Akdeniz ve Kuzey Afrika bu havzanın en önemli parçalarındandır. Libya'daki her gelişme bizi yakından ilgilendiriyor. Hem Osmanlı hem de Osmanlı subayı Gazi Mustafa Kemal'in yadigarıdır. Sen Gazi'nin kurduğu partiydin, o inat var ya değişmez. Gazi Mustafa Kemal 1911'de Libyalı kardeşlerimizi işgalcilere karşı teşkilatlandırmış ve onlarla savaşmıştır. Haberin var mı Bay Kemal.

Kuzey Afrika'nın tamamı gibi Libya'da ülkemizle bağı bulunan binlerce kardeşimiz bulunuyor. Kardeş Libya halkının yaşadığı sıkıntıları takip ediyoruz. meşru hükümete karşı darbeci general tarafından başlatılan saldırılara en başından beri karşı çıktı. Darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği verdik, veriyoruz. Libya ülkelerimizin deniz yetki alanlarının çakışması nedeniyle denizden de komşumuzdur. 2012'de ilk adımlarını attığımız çalışmaları 27 Kasım'da neticelendirdik.

LİBYA'YA ASKER GÖNDERME
Dün sordular, asker gönderecek misiniz diye, biz davet edildiğimiz yere gideriz. Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz. Hem deniz yetki alanlarının sınırlandırılması hem de mutabakat ile Libyalı kardeşlerimize verdiğimiz desteği bir kez daha teyit ettik. Bizim bu anlaşma ile amacımız Akdeniz'de kimsenin hakkını gasp etmek değildir, hakkımızın gasp edilmesine engel olmaktır. Biz bu adımı atmamış olsaydık, Türkiye'yi hapsedecek bir oyun sahnelenecekti. Meclis açılır açılmaz ilk iş tezkereyi Meclis'e sunacağız.

TUNUS ZİYARETİ
Dün Tunus'a bir ziyaret gerçekleştirdik. Tunus'un Berlin sürecine katılmasını istiyoruz. Tunus, Cezayir ve Katar'ın bu sürece katılmasını istiyoruz. Şansölye Merkel'e de ilettik. Boris Johnson ve Putin'in bizim gibi düşündüğünü gördük. Dün aldığım habere göre üst düzey noktasında seviyenin biraz düşük olduğunu öğrendiği için katılmayacak. Zannediyorum Boris Johnson da öyle olacak. Sayın Kalın katıldı, bu süreci devam ettireceğiz. Tunus'un etkin aşiretleri ve bölge liderlerini bir araya getirerek siyasi çözümü destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde bu ülke ile derinlikli ve geniş işbirliği imkanları bulacağımıza inanıyorum.

ÇOK SERT 'KANAL İSTANBUL' AÇIKLAMASI
Bugün nereye giderseniz gidin hayranlık verici eserlerle karşılaşıyoruz. Türkiye önemli bir birikime sahiptir. İstanbul pırlanta kıymetindedir. Biz de Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan başlatırsak 25 yıldır İstanbul'a yeni eserler kazandırma gayreti içinde olduk. Ardından bunu 81 ile yaydık. Bunun son örneklerinden biri İstanbul Havalimanı'dır. Nisan'da tam kapasite hizmete giren havalimanımız şu ana kadar 50 milyonun üzerinde yolcuya hizmet verdi. 50 milyonuncu yolcuyu uğurlamak bize nasip oldu, ABD'ye kendilerini yolcu ettiğimiz kardeşlerimize THY'nin hediyelerini takdim ettik. Birinci etabın kapasitesine ulaşacağımızı gösteriyor ve ikinci kapasite için hazırlıkları hızlandırmamız gerektiğini ifade ediyor.

Türkiye'ye küçük düşünmek, küçük davranmak yakışmaz. Kanal İstanbul böyle bir projedir. Şu hususu belirtmek istiyorum. Akşam yatıp, sabah kalktığımızda aklımıza gelen bir proje değildir. Kanal İstanbul'un başbakanlığımdan öncesine dayanan bir geçmişi vardır. Biz bunu seçim kampanyamızda milletimizin onayını aldık. İlmik ilmik örülerek konuşulmuş, hazırlıkları yapılmış ve bugünkü noktaya gelmiştir. Kanal uzunluğu 45 km, derinliği 21 metre olacaktır. 7 köprü, 2 demiryolu ve 2 hafif raylı geçişle dünya çapında eser olacaktır. 1,1 milyar metreküplük dolgu yapılacak bu projenin güzergahı da belirlenmiştir. Proje ile ÇED raporu askıya çıktı. Anayasa Mahkemesi bu projenin yap-işlet-devret kapsamına alınmasına ilişkin iptalini reddetti. Bir başka ifade ile bu projenin kararı verilmiş, süreci başlatılmış ve belirli bir aşamaya gelmiştir.

Hazırlıklarımız tamamlanmak üzeredir ve ihaleye çıkılacaktır. Bu büyük projeyi devletimize ve milletimize ek yük getirmeden, yap-işlet-devret ile bulamazsak milli bütçe ile yaparak hayata geçireceğiz.

Ana muhalefetin başındaki zat, bütün müteahhitleri tehdit ediyor. 'Geldiğimizde bunu iptal edeceğiz' diyor, sen gelmeyeceksin, gelemezsin. Bu ülkede dikili bir ağacı olmayan benim milletim yürü demez. Sizin gayretiniz yok. Siz birinci köprüde de aynısını yaptınız. İkinci köprü de aynısını yaptılar.

Başkan Erdoğan'dan AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalar

.Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalar

Son dakika haberine göre; Başkan 'nde düzenlenen  Başkanları Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "('ya asker gönderilmesi) Davet edildiğimiz yere gideriz, edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda bir davet olduğuna göre icabet ederiz.  konusunda milletimizin onayını aldık, yapacağız" dedi. Erdoğan ayrıca, ''Biz yeni bir  dalgasına tahammülümüz olmadığını söyledik. Ortaya çıkan sonuçların bedelini herkes ödeyecektir dedik. Avrupa ülkelerinin de elinin taşın altına koyması gerekiyor.'' ifadelerinde bulundu.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALARBaşkan 'nde düzenlenen  Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Başkan Erdoğan konuşmasında, "'de müzakere yürüttüğümüz ülkelerin bize verdikleri sözler vardı. Taahhütlerin yerine getirilmediğini görüyoruz." dedi.

Başkan Erdoğan Libya anlaşmasındaki Kaddafi detayını anlattıBAŞKAN ERDOĞAN LİBYA ANLAŞMASINDAKİ KADDAFİ DETAYINI ANLATTI

Başkan Erdoğan, " tarafındaki durum endişe vericidir.  açıklarında 2  gemisi ve 2 sondaj gemisi ile bölgede faaliyet gösteriyoruz. 'de her şeyin yerlisini millisini yaptık. Ana muhalefet konusunda bunu başaramadık.  bize hem Osmanlı'nın hem 'in yadigarıdır. Haberin var mı bay Kemal?" ifadelerini kullandı.

LİBYA ASKER GİDECEK Mİ?

Başkan Erdoğan, "Ne yaparsanız yapın imzayı attık bu iş bitti. Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz. Biz davet edildiğimiz yere gideriz. Davet olduğuna göre icabet ederiz. Güvenlik ve askeri işbirliği muhtırasına dayalı olarak, inşallah, Meclis açılır açılmaz ilk iş, asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız. " diye konuştu.

Erdoğan'dan 'Libya'ya asker gidecek mi?' sorusuna canlı yayında net yanıt: Davet edildiğimiz yere giderizERDOĞAN'DAN 'LİBYA'YA ASKER GİDECEK Mİ?' SORUSUNA CANLI YAYINDA NET YANIT: DAVET EDİLDİĞİMİZ YERE GİDERİZ

Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Suriye'de kurulmak istenen terör koridoru tuzağını bozduk. Bu süreçte bölgede müzakere yürüttüğümüz ülkelerin bize verdikleri sözler vardı. Terör örgütü üyelerinin güvenli bölge dışına çıkarılması taahhütlerin yerine getirilmediğini görüyoruz.

Türkiye olarak inşa etmeyi planladığımız yerleşim alanlarına başlamak için güvenliği ve huzuru sağlamak gerekiyor. Türkiye olarak bunun için gereken adımları atmakta kararlıyız. İdlib'de rejimin saldırıları kalıcı barışı mümkün kılmıyor. Bu saldırılardan kaçan yüz bine yakın kişi sınırımıza doğru harekete geçti.

Biz yeni bir  dalgasına tahammülümüz olmadığını söyledik. Ortaya çıkan sonuçların bedelini herkes ödeyecektir dedik. Avrupa ülkelerinin de elinin taşın altına koyması gerekiyor.



DOĞU AKDENİZ'DEKİ FAALİYETLER

Kıbrıs açıklarında 2 sismik araştırma gemisi ve 2 sondaj gemisiyle bölgede faaliyet gösteriyoruz. Türkiye'de hemen her şeyin yerlisini ve millisini yaptık sadece ana muhalefet konusunda bunu başaramadık. İnşallah milletimizle birlikte onu da başaracağız.

Libya bize hem Osmanlının hem de Osmanlı subayı olarak burada önemli hizmetle ifa eden Gazi Mustafa Kemal'in yadigarıdır. Hani sen Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partiydin bir de olumlu bir açıklamanız olsun. Yok.. O inat var ya değişmez.

"MUSTAFA KEMAL GÖZÜNDEN YARALANDI"

Gazi Mustafa Kemal Trablus, Bingazi ve Derne'de Libyalı kardeşlerimizi işgalci güçlere karşı teşkilatlandırmış ve onlarla birlikte savaşmıştır. Hatta Derne'deki çatışmada gözÜnden yaralanmış ve bunu izin ömrü boyunca şerefle taşımıştır.

Libya'da ülkemizle yakın bağları bulunan milyonlarca kardeşimiz bulunuyor. Yönetimler nasıl olursa olsun halklarımız birbirine derin bir muhabbet beslemiştir. Ülkenin meşru hükümeti karşı darbeci bir general tarafından başlatılan saldırılara en başından beri karşı çıktık. Trablus yönetimine her türlü desteği verdik veriyoruz vereceğiz.

LİBYA'YA ASKER GİDECEK Mİ?

Kardeş Libya halkının bir süredir yaşadığı sıkıntıları yakından takip ediyoruz. Ülkenin meşru hükümetine karşı darbeci bir general tarafından başlatılan saldırılara, en başından beri karşı çıktık. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkeleri tarafından desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği verdik ve vereceğiz. Üstelik Libya bizim, ülkelerimizin deniz yetki alanlarının çakışması sebebiyle, denizden de komşumuzdur. Dolayısıyla Libya ile çok yönlü ilişkilere sahibiz.

Libya bizim denizden de komşumuzdur. Bundan yaklaşık 10 yıl önce başlattığımız çalışmaları nihayet 27 Kasımda imzaladığımız mutabakat ile neticelendirdik. Merhum Kaddafi'nin döneminde de bu adımları atmıştık. Çok daha içi dolu bir anlaşmayı imzalamak üzereydik. Şimdi ise meydanı boş buldular esip savuruyorlar. Ne yaparsanız yapın biz imzaları attık işi bitirdik.

Şu anda da soruyorlar asker gönderecek misiniz. E zaten burada da bizim siyasi partilerimizin içinde bunu söyleyen var. Biz ne diyoruz biz davet edildiğimiz yere gideriz. Ama davet edilmediğimiz yere gitmeyiz. Şu anda da böyle bir davet olduğuna göre icabet ederiz.



TEZKERE HAZIRLANACAK

Bizim bu anlaşma ile amacımız, 'de kimsenin hakkını, hukukunu gasp etmek değil, tam tersine hakkımızın gasp edilmesine engel olmaktır. Çünkü, şayet biz bu adımı atmamış olsaydık, Akdeniz'de Türkiye'yi kendi kara sahillerine hapsedecek bir oyun tezgahlanıyordu.

Bizi adeta denize olta atamaz hale getirecek bu oyunlara elbette seyirci kalamazdık. Üstelik attığımız adım, uluslararası hukuka ve dünyanın diğer yerlerindeki benzer tasarruflara tamamen uygundur. Güvenlik ve askeri işbirliği muhtırasına dayalı olarak, inşallah, Meclis açılır açılmaz ilk iş, asker gönderme tezkeresini Meclisimize sunacağız.

KANAL İSTANBUL KONUSU

 anlık olarak ortaya çıkmış bir proje değildir. Kanal 'un neredeyse başbakanlığımdan öncesine dayanan bir geçmişi vardır. Seçimde halkımıza sunduk ve onayını aldık.

Kanalın uzunluğu 45 km taban genişliği 275 metre derinliği 21 metreye yakın olacaktır. Bünyesindeki 2 limanı yat limanı lojistik merkezi ile kanal İstanbul dünya çapında bir eser olacaktır. İnşası sırasında 1,1 milyar metreküplük dolgunun yapılacağı yaklaşık 10 bin kişinin istihdam edileceği projenin güzergahı da belirlenmiştir. Çevre ve şehircilik bakanlığımız projenin 100 binlik planını onayladı. ÇED raporu askıya çıktı.

AYM bu projenin yap işlet devret kapsamına alınmasıyla ilgili iptal başvurusunu reddetmiştir. Bu projenin kararı verilmişi süreci başlamış ve belirli bir aşamaya gelinmiştir. İnşallah yakında ihaleye çıkılacaktır. Bu büyük projeyi milletimize bir yük getirmeden oldu ki bulamadık milli bütçeden bunu yapmak suretiyle bunu hayata geçireceğiz.

"AT DENİZE BALIK BİLMEZSE HALİK BİLİR"

Ana muhalefetin başındaki zat müteahhitleri tehdit ediyor. Sen zaten iktidara gelemezsin. Oy veririler vermezler önemli değil bizim karakterimizde şu var: At denize balık bilmezse halik bilir.

Muhalefetin de kanal İstanbul gibi bir projeye destek olması bizim hoşumuza gider ama onlar ne yapıyor biz yaptırmayız yapana da parasını vermeyiz diyorlar. Kumaşında azıcık devlet adamlığı hukuk bilgisi olan hiç kimsenin ağzından böyle bir söz çıkamaz.

Projeye neden karşı çıktıklarının mantıklı bilimsel izahını da yapamıyorlar. Bizi de milleti de ikna edersiniz mesele biter. Kimi bunu hangi parayla yapacaksın diyor. Proje yap işlet devretle yapılırsa bizden para çıkmadığı gibi para dönüşü var.

Başkan Erdoğan'dan flaş Kanal İstanbul ve Libya açıklamasıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN FLAŞ KANAL İSTANBUL VE LİBYA AÇIKLAMASI

"MİLLETİMİZ ÜLKEYİ BU İSTEMEZÜKÇÜ ANLAYIŞA BIRAKMADI"

Milli bütçeden yapar mıyız yaparız. Bunun kaynakları da bellidir.Kimi çevre ve deprem diyor. 56 kurumdan olumlu görüş alınmıştır. Kimi de 'gereksiz' diyor. Herhalde bu söz CHP'nin klasik muhalefet zihniyetini en iyi anlatan kelimedir.

GAP projesine dahi karşı çıkan yine bunlardı. Milletimiz ülkeyi bu istemezükçü anlayışa bırakmadı, inşallah bırakmayacak da. Geçtiğimiz yıl İstanbul boğazından 41 binin üzerinde gemi geçti. İstanbul'un Böylesine yoğun bir deniz trafiğini kaldıramadığını boğaza bakan herkes görebilir. Sadece son iki yılda irili ufaklı 41 deniz kazası yaşandı.

"KANAL İSTANBUL'UN MALİYETİ 75 MİLYAR LİRA"

Sadece Independenta kazasının yol açtığı zarar 40 milyar lira. Kanal İstanbul'un maliyeti 75 milyar lira. Türkiye'nin bu projeden elde edeceği gelir maliyetini kısa sürede çıkartabileceği gibi kalıcı bir gelir kaynağı olacaktır.

Kanal İstanbul'un Montrö sözleşmesiyle herhangi bir ilgisi yoktur. Tamamen Türkiye'nin kendine ait bir su yolu olacak ve işletilecektir. Ülkemizin en değerli markası olan İstanbul bu projeyle daha da kıymetlenecektir.

"SENİN BÖYLE BİR KARAR VERME YETKİN YOK"

Bunların İstanbul sevdası diye bir dertleri yok. Nasıl olduysa İstanbul'da Büyükşehir başkanlığını aldılar ama İstanbul seçimini kazanmadılar seçimi AK Parti kazandı. Meclis kahir ekseriyetle Ak parti ve cumhur ittifakında.

Şimdi çıkmış diyor Kanal İstanbul gereksiz bunu kararını verme yetkisi sana ait değil bunun kararını verme yetkisi bize aittir ve biz bunu kararını verdik. Senin böyle bir karar verme yetkin yok. Adımlarımızı attık atıyoruz. Ve biz bu işi inşallah yapacağız."Zülfikar Gençtürk
15-temmuz.net haberleri

Bu haber 201026 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya görüşecekler
Özgür Özel ve Başkan Erdoğan, Meclis'te bir araya geldi! Haftaya...