Başkan Erdoğan: 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altyapısını...

Başkan Erdoğan: 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altyapısını kuruyoruz

Bartın – Kurucaşile Yolu Açılış Törenine canlı bağlantı ile katılan Başkan Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, törende Kanal İstanbul mesajı verdi, " Hayırdan başka laf, kargadan başka kuş bilmeyenlerin Kanal İstanbul projesine karşı çıktığını görüyoruz. 11 yıl önce açıkladığımız bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunlara aldırmıyor, çapsızlara bakmadan doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz. Biz dertliyiz, bu millete sevdalıyız." dedi.

14 Temmuz 2021 - 17:27

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Bartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar

Giriş Tarihi: 14.07.2021 Güncelleme Tarihi: 14.07.2021 

Bartın - Kurucaşile yolunun açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, turizmden ticarete, yatırımdan tarıma uzanan geniş bir yelpazede Batı Karadeniz'in çok farklı bir seviyeye taşınacağını söyledi. 2053 ve 2071 vizyonlarının altyapısını kurduklarını ifade eden Erdoğan, "Ülkemize çağ atlatacak her projemizi önlemeye çalıştılar. Bugün de Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkıyorlar. Biz bunlara aldırmıyoruz. Doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz" dedi.

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip ErdoğanBartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Bartın - Kurucaşile - Cide yolunun tamamının hizmete girmesiyle 15 km. kısaltmış olacağız. Toplamda 10 milyon 800 bin lira tasarruf sağlayacak. 2023 hedeflerimizde 2053 ve 2073 vizyonlarımızda ulaşıma büyük önem veriyoruz." diye konuştu. Erdoğan, "Ülkemize çağ atlatacak her projemizi önlemeye çalıştılar. Bugün de Kanal İstanbul Projesi'ne de karşı çıkıyorlar. Biz bunlara aldırmıyoruz. Doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz." dedi.

Son dakika: Başkan Erdoğan'dan Bartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarSon dakika: Başkan Erdoğan'dan Bartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalar

Başkan Erdoğan, Bartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla iştirak etti. Erdoğan açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan, "Bu güzergahta 267 metrelik Cumayalı viyadüğünü inşa ettik. Proje kapsamında toplam 4 adet kavşağın yapımını tamamladık. Dağlık ve sıkıntılı bir bölgede yer alan yollarımızı çok daha geniş, rahat ve emniyetli hale getirdik. 14.9 kilometre olan güzergahı 11.8 kilometreye indirerek 3.1 kilometre kısalttı. Yolun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre kısaltmış olacağız." dedi. Erdoğan, "Hayır'dan başka laf, 'karga'dan başka kuş bilmeyen bu kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul projesine aynı saiklerle karşı çıktığını görüyoruz. Bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz bunlara aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden, doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Bartın-Kurucaşile Yolu Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla iştirak etti. Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

'Vizyon projeleri boğmak istiyorlar'

Bartın'ın Kastamonu ve Zonguldak'ın tüm ilçelerindeki hanelerindeki kardeşlerime sevgilerimi gönderiyorum. Sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Bu yolun güzergahı Fatih Sultan Mehmet'in Çeşm-i Cihan diye tabir ettiği bir coğrafyadan geçiyor. Batı Karadeniz'in en nadide yerleri arasında yer alıyor. Turizm alanında yakalanan ivmeye bağlı olarak bölge yurt içi ve yurt dışından ciddi sayıda turist çekmeye başladı.


Bu sorunu çözmek amacıyla Doğu-Batı yönünde ulaşımı sağlayan 90 kilometrelik yolu 75 kilometreye düşürecek şekilde yeniden projelendirdik. Çakraz-Karaman köyü arasındaki bölümünü bugün hizmete sunuyoruz.

YOL MESAFESİNİ 15 KİLOMETRE KISALTMIŞ OLACAĞIZ

Bu güzergahta 267 metrelik Cumayalı viyadüğünü inşa ettik. Proje kapsamında toplam 4 adet kavşağın yapımını tamamladık. Dağlık ve sıkıntılı bir bölgede yer alan yollarımızı çok daha geniş, rahat ve emniyetli hale getirdik. 14.9 kilometre olan güzergahı 11.8 kilometreye indirerek 3.1 kilometre kısalttı. Yolun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre kısaltmış olacağız.

Bu önemli eserin inşasında emeği geçen bakanlığımız başta olmak üzere kurum, yüklenici firma, işçisinden mühendisine herkesi tebrik ediyorum.

Biz şanlı tarihi ile medeniyetiyle, değerleriyle büyük bir milletiz. Biz geleceğe dair büyük hayalleri olan devletiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 senesine daha üretken, daha müreffeh şekilde girmek istiyoruz. 2053, 2071 vizyonumuzu kuruyoruz.

2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma büyük önem veriyoruz. Bu yatırımlara Osmangazi Köprüsü'nü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ni Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ni, Ovit Tünellerini ve pek çok eseri ekledik.

Biz şanlı tarihi ile medeniyetiyle, değerleriyle büyük bir milletiz. Biz geleceğe dair büyük hayalleri olan devletiz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 senesine daha üretken, daha müreffeh şekilde girmek istiyoruz. 2053, 2071 vizyonumuzu kuruyoruz.

2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma büyük önem veriyoruz. Bu yatırımlara Osmangazi Köprüsü'nü Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'ni, Ovit Tünellerini ve pek çok eseri ekledik.

19 YILLIK DÖNEMDE BİZİM DE KARŞIMIZDAYDI

Keban Barajı için kurbağalara göl yapıyorsunuz diyenler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü buradan mutlu azınlık geçecek diye yaftalayanlar, Sabiha Gökçen Havalimanı'na uçağın inmediği yere havalimanı yapılır mı diye dalga geçenler geride bıraktığımız 19 yıllık dönemde bizim de karşımızdaydı. Ülkemize çağ atlatacak her projemizi sabote etmeye kalktılar. Hayırdan başka laf, kargadan başka kuş bilmeyenlerin Kanal İstanbul projesine karşı çıktığını görüyoruz. 11 yıl önce açıkladığımız bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bunlara aldırmıyor, çapsızlara bakmadan doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz. Biz dertliyiz, bu millete sevdalıyız. Halk için hak için ne yaptık ne yapıyoruz diye kendimizi sineye çekiyoruz.

Merhum Neşet Ertaş'ın ifadesiyle aşk ile çalışanın yorulmayacağını biliyoruz. Allah ömür, milletimiz de destek verdikçe ülkemize aşkla, şevkle hizmet etmeye devam edeceğiz. Köprüler, hastaneler, yollar, tünellerle ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: YOLUN BEDELİ 1 MİLYAR 455 MİLYON LİRA
Bakan Karaismailoğlu'nun açıklaması şöyle:

İnsan, yük ve veri ulaştırmada dev adımlar atıyoruz. Batı Karadeniz'in cennet köşelerinden 90 kilometrelik yolu 75 kilometre olarak projelendirdik. 11. kilometrelik kesimi bölünmüş yol standardında hizmete açıyoruz. 11.8 kilometrelik yolun 5 kilometresi çift tüp tünel olarak yapılmıştır. Dağlık ve zor coğrafi şartlardaki yollarımızı tünel ve yollarla emniyetli hale getirdik.

14.9 kilometre olan yolu 11.8 kilometreye düşürdük. Seyahat süresini 15 dakika kısalttık. Bartın-Amasra-Kurucaşile yolunun faaliyete geçmesiyle yol 15 kilometre kısalmış olacak. Bedeli 1.455 milyon liradır.
Sanayicimiz, ihracatçımız, çiftçimiz, turizmcimiz için uzakları yakın eden yolları hayata geçireceğiz.

'10,8 MİLYON LİRA TASARRUF SAĞLAYACAK'
Dağlık ve sıkıntılı bölgede yer alan yolları köprü ve viyadüklerle çok daha emniyetli hale getirdiklerini söyleyen Erdoğan, "Bu yol projemizle 14,9 kilometre olan güzergahı 11,8 kilometreye indirerek 3,1 kilometre kısalttık. Bu şekilde seyahat süresini de 15 dakika düşürdük. Hizmete alınan kesimin burada yaşayan kardeşlerimiz başta olmak üzere milletimize zamandan 9,1 milyon lira ve akaryakıttan 1,7 milyon lira olmak üzere toplamda 10,8 milyon lira tasarruf sağlayacağına inanıyoruz. Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide yolunun tamamının hizmete girmesiyle de yol mesafesini 15 kilometre kısaltmış olacağız" diye konuştu.



'ULAŞIM YATIRIMLARININ ÇOK BÜYÜK ROLÜ VAR'
Başkan Erdoğan, geleceğe dair büyük hayal ve hedeflerinin olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 senesine her bakımdan daha güçlü, daha üretken, daha müreffeh bir şekilde girmek istiyoruz. Bununla da yetinmiyor, 2023'e hedeflerimizin rehberliğinde 2053 ve 2071 vizyonlarımızın altyapısını kuruyoruz. Ülkemizin son 19 yılda yazdığı başarı hikayesine ulaşım yatırımlarımızın çok büyük rolü olduğunu ifade etmek isterim. Aynı şekilde 2023 hedeflerimiz ile 2053 ve 2071 vizyonlarımızda da ulaşıma büyük önem veriyoruz. Ulaşım projelerimizi planlarken ve hayata geçirirken sadece bugünün problemlerine neşter atmakla kalmıyor aynı zamanda ülkemizin geleceğini garanti altına alacak bir bakış açıyla hareket ediyoruz" dedi.

'KANAL İSTANBUL PROJESİNE DE AYNI SAİKLERLE KARŞI ÇIKIYORLAR'
Göreve geldiklerinde Bolu Tüneli'ni rekor sürede hizmete açtıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:
"Tüm bunları da muhalefetin engellemelerine rağmen hayata geçirdik. Vatan Caddesi'ne 'Buraya uçak mı indireceksiniz' diye karşı çıkanlar, GAP Projesi'ni 'Milletin hakkını yiyecekler' diye eleştirenler, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü 'Buradan mutlu azınlık geçecek' diye yaftalayanlar, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 'Uçağın inmediği yere havalimanı mı yapılır?' diyerek güya dalga geçenler; işte bu zihniyetin günümüzdeki temsilcileri geride bıraktığımız 19 yıllık dönemde bizim de karşımızdaydı. Kimi zaman mahkemeler yoluyla kimi zaman yalan furyası ile kimin zaman da sokak olaylarıyla ülkemize çağ atlatacak her projemizi sabote etmeye kalktılar. 'Hayır'dan başka laf, 'karga'dan başka kuş bilmeyen bu kifayetsizlerin bugün de Kanal İstanbul projesine aynı saiklerle karşı çıktığını görüyoruz. Bu vizyon projesini boğmak için ellerinden geleni yapıyorlar ama biz bunları aldırmıyor, çapsızların irademizi kırmasına müsaade etmeden, doğru bildiğimiz yolda ilerlemeyi sürdürüyoruz. Çünkü biz dertliyiz, bu ülkeye ve millete sevdalıyız."



'MÜHRÜMÜZÜ VURMAYI SÜRDÜRECEĞİZ'
Başkan Erdoğan, halk ozanı Neşet Ertaş'ın 'Aşk ile koşan yorulmaz' sözüne inandıklarını söyleyerek, "Sebat ettiği zaman Türkiye ve Türk milletinin neleri başarabileceğini gayet iyi biliyoruz. Allah ömür, milletimiz de destek verdikçe ülkemize aşkla şevkle hizmet etmeye devam edeceğiz. Tıpkı son 19 yıldır olduğu gibi eserlerimizle köprüler, hastaneler, yollar, tünellerle ülkemizin dört bir yanına mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz. Bugün açılışını yaptığımız yolu hizmet ve eser siyasetimizin en son nişanelerinden biri olarak görüyoruz" dedi.

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: YOLUN BEDELİ 1 MİLYAR 455 MİLYON LİRA
Sanayicimiz, ihracatçımız, çiftçimiz, turizmcimiz için uzakları yakın eden yolları hayata geçireceğiz.

Bu haber 991220 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...