Ankara, Mavi Vatan’da atağa kalktı! Doğu Akdeniz’e göz...

Ankara, Mavi Vatan'da atağa kalktı! Doğu Akdeniz'e göz dikenleri kendi sınırlarında karantinaya aldı.

​​​​​​​İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye'nin en uzun kıyılara sahip olmasına rağmen, Yunanistan'ın Ege'yi Yunan denizine çevirme çabasını harita ve uzman görüşleriyle sorguladı. Analizde, Atina'nın Meis adası üzerinden Akdeniz'deki maksimalist hedeflerinin Lahey Adalet Divanı tarafından desteklenmeyeceği belirtildi. Macron'un Başkan Erdoğan'a yönelik küstah sözlerine tepki yağdı. Twitter'da 'Macron Haddini Bil', 'Erdoğan'ın Yanındayız' gibi etiketlerle yüzbinlerce mesaj yayımlandı.

12 Eylül 2020 - 08:22

'da atağa kalktı! 'e göz dikenleri kendi sınırlarında karantinaya aldı
Giriş Tarihi: 12.9.2020  04:05 Son Güncelleme: 12.9.2020  08:53
'da atağa kalktı. 'e göz diken ve zenginliklerine çökmek isteyen sömürgeci kafalara göz açtırmadı. Avrupa'yı kendi sınırlarında karantinaya aldı.

'Kaya'ntina
'da atağa kalktı. 'e göz dikenlere göz açtırmadı. Avrupa'yı kendi sınırlarında karantinaya aldı.

Covid-19 dünyayı sarstı. Milyarlarca kişi eve kapandı. Bu kaosu fırsat bilen sömürgeci kafa ise Akdeniz'in zenginliklerine çökmeye kalktı. Fakat sert kayaya çarptı.



 donanmasıyla jetleriyle sahneye çıktı.  ve Akdeniz'de sondaja başladı.



Sahte kabadayılara da uzantılarına da geri adım attırdı.


 gazetesi o soruyu sordu: Bu harita savunulabilir mi?
 gazetesi, 'nin en uzun kıyılara sahip olmasına rağmen, 'ın Ege'yi Yunan denizine çevirme çabasını harita ve uzman görüşleriyle sorguladı. Analizde, Atina'nın Meis adası üzerinden Akdeniz'deki maksimalist hedeflerinin Lahey Adalet Divanı tarafından desteklenmeyeceği belirtildi.
İngiliz Guardian gazetesi o soruyu sordu: Bu harita savunulabilir mi?

 gazetesi, 'nin en uzun kıyılara sahip olmasına rağmen, 'ın Ege'yi Yunan denizine çevirme çabasını harita ve uzman görüşleriyle sorguladı. Gazetenin politika editörü Patrick Wintour imzasıyla yayınlanan analizde, 'deki gaz rezervleri üzerindeki kavganın, , İsrail,  ve 'nın katılımıyla büyüdüğüne işaret edilerek, bunun  Türkiye ve Yunanistan arasında 'deniz çatışması' endişesini arttırdığı belirtildi.

MACRON DERİNLEŞTİRDİ
Yazıda, "Kriz, son aylarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'nin giderek artan askeri dış politikasına karşı çıkması ve Türkiye'nin artık Akdeniz'de ortak olarak görülemeyeceğini söylemesi ile derinleşiyor. Macron, Yunan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'e 18 Rafale jetinin satışı da dahil olmak üzere Fransız askeri desteği de teklif etti" denildi. Yazıda Türkiye'nin,  tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni, Fransız destekli isyancı General Khalifa Hafter'in saldırısından koruduğu da hatırlatıldı.
ATİNA ENGELLEDİ

Yazıda Fransa'nın, (bölgede deniz hakkı olmamasına rağmen) Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na katılmak istediğine ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de büyük bir Türk karşıtı ağ yarattığına da işaret edildi. 'nın 'arabuluculuk' ve NATO'nun gerilimi düşürme çabalarına da değinilen yazıda, 'ın, Almanya Başbakanı Merkel'in isteği üzerine geçen ay Kıbrıs yakınlarındaki arama çalışmalarına ara verdiğini, ancak Yunanistan'ın Mısır'la deniz sınırı anlaşması yapması üzerine, çalışmaları yeniden başlattığına; NATO'nun teknik müzakereler başlatma çabasının da, Yunanistan'ın itirazı üzerine ertelendiğine işaret edildi. Yazıda, BM Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne göre, münhasır ekonomik bölgelerin sınırları 'kıta sahanlığı' temelinde belirlenmesine ve Türkiye'nin daha uzun bir kıyı şeridine sahip olmasına rağmen, Yunanistan'ın karasularını '12 mil' olarak iddia ettiği ve Ege Denizi'ni ekonomik olarak tamamen Yunan olduğunu savunduğu belirtilerek, Meis adasının Türk kıyılarından sadece 2 kilometre, Yunan anakarasına ise 500 kilometre uzakta olduğuna dikkat çekildi.

LAHEY DESTEKLEMEZ
Yazıda, şöyle denildi: "Benzer anlaşmazlıklar yaşayan birçok ülkede olduğu gibi, her iki tarafı da tahkim girişiminde
bulunmaya zorlayan analistler, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın Yunanistan'ın maksimalist konumunu desteklemeyebileceğini söylüyorlar."


Macron'un küstah sözlerine tepki yağdı: Sömürgeci kafaya inat başkanımızın yanındayız

 'un Başkan Erdoğan'a yönelik küstah sözlerine tepki yağdı. Twitter'da 'Macron Haddini Bil', 'Erdoğan'ın Yanındayız' gibi etiketlerle yüzbinlerce mesaj yayımlandı.
Macron'un küstah sözlerine tepki yağdı: Sömürgeci kafaya inat başkanımızın yanındayız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "Erdoğan hükümetine karşı sert olmalıyız. Bizim sorunumuz Türk halkıyla değil Erdoğan'la" şeklindeki küstah sözlerine sosyal medyada Türk halkından büyük tepki yağdı. Twitter'de "Macron Haddini Bil", "Erdoğan'ın Yanındayız" gibi etiketlerle yüzbinlerce mesaj yayımlandı. Erdoğan'ın "Biz size büyük geliriz, bizi yiyemezsiniz" sözleri ve Sultan Süleyman'ın Napolyon'a mektubu ve Fransa'nın sömürgeci geçmişine atıflar yapıldı. İşte o mesajlardan bazıları:

KİM UMUT KİM KATLİAMCI BİLİNİYOR: "Dünya Sayın Erdoğan'ı da sizi de iyi tanıyor. Kim insanlığa umut olurken, kim katliam yapmış dünya biliyor", "Ulu orta uluyan çakallara aslanı mı teslim ederiz biz? Sen kimsin Macron Haddini bil, biz her zaman ebediyen daima Erdoğan'ın yayındayız"

KUYRUK ACILARI BÜYÜK: "Erdoğan, emperyalistlerin arı kovanına çomak soktu, yüzlerce yıldır tıkır tıkır işleyen tezgahlarını bozdu, asla boyun eğdiremeyeceklerini her istediklerini yaptıramayacaklarını anladılar. Kuyruk acıları da epeyce büyük""
Macron'un küstah sözlerine tepki yağdı!
BİZİ DEVLETÇİKLERLE KARIŞTIRMA: "Sahte Napolyon Türkiye'yi aptal devletçiklerle karıştırıp Sn Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ı hedef alarak Türk halkıyla arasını açıp Türkiye'ye müdahale etme gafletinde bulundu"

BU SÖZLER BİZİ DAĞITAMAZ, KENETLER: "Halk biziz, Cumhur biziz, bu vatanın evlatları dağıLmaz, aksine kenetlenir.Yapma Macron kaşınıyorsun!"

SABAH
Sömürgeci kafaya inat başkanımızın yanındayız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Sömürge zihniyetinin temsilcisi MacronCUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY: SÖMÜRGE ZİHNİYETİNİN TEMSİLCİSİ MACRON
Bataklığın içinde çırpınan Macron kendi pimini çekti!  Avrupadan da umduğunu bulamadıBATAKLIĞIN İÇİNDE ÇIRPINAN MACRON KENDİ PİMİNİ ÇEKTİ! AVRUPA'DAN DA UMDUĞUNU BULAMADI
Erkan Tan: İçimizdeki Fransızlar da Macron ile beraberlerERKAN TAN: İÇİMİZDEKİ FRANSIZLAR DA MACRON İLE BERABERLER
Türkiyeyi hedef alan Fransa Cumhurbaşkanı Macron neyin peşinde? Uzman isimler A Haberde yorumladıTÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON NEYİN PEŞİNDE? UZMAN İSİMLER A HABER'DE YORUMLADI
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Fransada olay oldu! Yerden yere vurdularCUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON FRANSA'DA OLAY OLDU! YERDEN YERE VURDULAR

 



İngiliz Guardian gazetesi sordu: Bu harita savunulabilir mi?
 gazetesi, 'nin en uzun kıyılara sahip olmasına rağmen, 'ın Ege'yi Yunan denizine çevirme çabasını harita ve uzman görüşleriyle sorguladı. Analizde, Atina'nın Meis adası üzerinden Akdeniz'deki maksimalist hedeflerinin Lahey Adalet Divanı tarafından desteklenmeyeceği belirtildi.
İngiliz Guardian gazetesi sordu: Bu harita savunulabilir mi?

İngiliz Guardian gazetesi, Türkiye'nin en uzun kıyılara sahip olmasına rağmen, Yunanistan'ın Ege'yi Yunan denizine çevirme çabasını harita ve uzman görüşleriyle sorguladı. Gazetenin politika editörü Patrick Wintour imzasıyla yayınlanan analizde, Doğu Akdeniz'deki gaz rezervleri üzerindeki kavganın, Libya, İsrail, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Fransa'nın katılımıyla büyüdüğüne işaret edilerek, bunun NATO Türkiye ve Yunanistan arasında 'deniz çatışması' endişesini arttırdığı belirtildi.

MACRON DERİNLEŞTİRDİ
Yazıda, "Kriz, son aylarda Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'nin giderek artan askeri dış politikasına karşı çıkması ve Türkiye'nin artık Akdeniz'de ortak olarak görülemeyeceğini söylemesi ile derinleşiyor. Macron, Yunan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'e 18 Rafale jetinin satışı da dahil olmak üzere Fransız askeri desteği de teklif etti" denildi. Yazıda Türkiye'nin, BM tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ni, Fransız destekli isyancı General Khalifa Hafter'in saldırısından koruduğu da hatırlatıldı.

Guardian sordu: Bu harita savunulabilir mi?ATİNA ENGELLEDİ
Yazıda Fransa'nın, (bölgede deniz hakkı olmamasına rağmen) Doğu Akdeniz Gaz Forumu'na katılmak istediğine ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin de büyük bir Türk karşıtı ağ yarattığına da işaret edildi. Almanya'nın 'arabuluculuk' ve NATO'nun gerilimi düşürme çabalarına da değinilen yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya Başbakanı Merkel'in isteği üzerine geçen ay Kıbrıs yakınlarındaki arama çalışmalarına ara verdiğini, ancak Yunanistan'ın Mısır'la deniz sınırı anlaşması yapması üzerine, çalışmaları yeniden başlattığına; NATO'nun teknik müzakereler başlatma çabasının da, Yunanistan'ın itirazı üzerine ertelendiğine işaret edildi. Yazıda, BM Deniz Hukuku Sözleşmesi'ne göre, münhasır ekonomik bölgelerin sınırları 'kıta sahanlığı' temelinde belirlenmesine ve Türkiye'nin daha uzun bir kıyı şeridine sahip olmasına rağmen, Yunanistan'ın karasularını '12 mil' olarak iddia ettiği ve Ege Denizi'ni ekonomik olarak tamamen Yunan olduğunu savunduğu belirtilerek, Meis adasının Türk kıyılarından sadece 2 kilometre, Yunan anakarasına ise 500 kilometre uzakta olduğuna dikkat çekildi.

LAHEY DESTEKLEMEZ
Yazıda, şöyle denildi: "Benzer anlaşmazlıklar yaşayan birçok ülkede olduğu gibi, her iki tarafı da tahkim girişiminde
bulunmaya zorlayan analistler, Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'nın Yunanistan'ın maksimalist konumunu desteklemeyebileceğini söylüyorlar."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Sömürge zihniyetinin temsilcisi MacronCUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY: SÖMÜRGE ZİHNİYETİNİN TEMSİLCİSİ MACRON
Bataklığın içinde çırpınan Macron kendi pimini çekti!  Avrupadan da umduğunu bulamadıBATAKLIĞIN İÇİNDE ÇIRPINAN MACRON KENDİ PİMİNİ ÇEKTİ! AVRUPA'DAN DA UMDUĞUNU BULAMADI
Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Fransada olay oldu! Yerden yere vurdularCUMHURBAŞKANI EMMANUEL MACRON FRANSA'DA OLAY OLDU! YERDEN YERE VURDULAR
Türkiyeyi hedef alan Fransa Cumhurbaşkanı Macron neyin peşinde? Uzman isimler A Haberde yorumladıTÜRKİYE'Yİ HEDEF ALAN FRANSA CUMHURBAŞKANI MACRON NEYİN PEŞİNDE? UZMAN İSİMLER A HABER'DE YORUMLADI

ABD'liler Erdoğan'ı hedef alan Macron'u topa tuttu: Artık susmalı...
Amerikan medya devi Bloomberg, Başkan Erdoğan'ı hedef alan Fransa lideri Macron'a sert eleştiriler yöneltti. Macron'un Türkiye karşıtı sözlerinin Erdoğan'a zarar veremediği belirtilen yazıda, 'Artık konuşmayı bırakmalı. Türkiye'ye karşı askeri bir adım atmak zor olacak'' denildi.

ABD'liler Erdoğan'ı hedef alan Macron'u topa tuttu: Artık susmalı...

Bloomberg'de yayımlanan bir görüş yazısında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye karşıtı sözlerinin artık Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zarar vermediği; ciddi bir kavgaya tutuşmak için de gerekli desteği bulamadığı görüşüne yer verildi.

'ERDOĞAN'IN GÜCÜNÜ KIRMAYA YETMEYECEK...'

Bobby Gosh imzalı bugün yayınlanan yazıda, "Emmanuel Macron için gerçeklikle karşılaşma vakti hızla yaklaşıyor. Fransız Cumhurbaşkanı, Doğu Akdeniz'deki kriz üzerinden bir kez daha sözleriyle Türk mevkidaşına saldırıyor. Ancak bu sözleri Erdoğan'ın gücünü kırmaya yetmeyecek ve Macron ekonomi sopasını göstermek için uluslararası alanda destekçi toplamaya çalışacak. Türkiye'ye karşı askeri bir adım atma girişimleri ise çok daha zor olacak" denildi.

'ETKİSİNİ KAYBETTİ'

"Fransız liderin sözlü saldırıları o kadar çok tekrarlandı ki, etkisini kaybetti. Perşembe günü Korsika'daki zirvede Avrupa ülkelerine 'Türkiye'nin provokasyonlarına karşı kırmızı çizgi oluşturmaları' çağrısında bulundu. Ancak bunu daha önce de duymuştuk. Öyle ki sadece birkaç hafta önce, Macron bu kırmızı çizgileri çoktan çizdiğini söylemiş; 'Türkiye'nin kelimelerden değil eylemlerden anladığını' savunmuştu. Bugüne kadar askeri tatbikatlara katılmak ya da zirveler organize etmek gibi eylemleri ise, sadece Ankara tarafından daha da küçümsenmesine yol açtı.

Öyle ki sadece birkaç hafta önce, Macron bu kırmızı çizgileri çoktan çizdiğini söylemiş; 'Türkiye'nin kelimelerden değil eylemlerden anladığını' savunmuştu. Bugüne kadar askeri tatbikatlara katılmak ya da zirveler organize etmek gibi eylemleri ise, sadece Ankara tarafından daha da küçümsenmesine yol açtı.

ERDOĞAN VAZGEÇMEYECEK

Yazıda Macron'un bu açıklamanın ardından bölgeye daha fazla savaş gemisi gönderebileceği belirtilirken Rusya'nın da devreye girdiği hatırlatılıyor. Aynı zamanda Fransa'nın böyle bir olası adımının büyük ihtimalle Erdoğan'ın hedeflerinden vazgeçerek sondaj ve savaş gemilerini geri çekmesiyle sonuçlanmayacağı ifade ediliyor.

'PEK MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR'

Fransa böyle bir adım için, bir müttefike karşı diğer NATO müttefiklerinin desteğini de bekleyemez. ABD her ne kadar Güney Kıbrıs'a uzun yıllardır uyguladığı silah ambargosunu yumuşatmış olsa da, Trump'ın Erdoğan'a karşı daha sert önlemler alması pek mümkün görünmüyor.

Macron Erdoğan'a karşı sert tenkitlerine devam edebilir ancak bunların karşılığı da gittikçe etkisini yitiriyor. Yunanlar ve Kıbrıslı Rumlar yakında Fransa'nın 'birlik ve beraberlik' söyleminden sıkılmaya başlayacak. Ankara ise, Paris'le laf dalaşından keyif almaya bile başlayabilir.

ARTIK SUSMALI

Kendisi barışçıl çözüm için çabalarken Macron'un kılıç şıngırdatması, Merkel'in pozisyonuna pek uymuyor. Alman Dışişleri Bakanı Heiko Maas da askeri tatbikatların çözüme yardımcı olmadığını açıkça söyledi... Bu şartlar altında, Cumhurbaşkanı Doğu Akdeniz'deki anlaşmazlıklar konusundaki sözlü savaşına bir son vermeli ve konuşmayı Alman Başbakan'a bırakmalı.

Bu haber 291404 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile ticaret işi bitti artık ayakta tutmuyoruz
Başkan Erdoğan'dan Alman muhabire İsrail cevabı: İsrail ile...
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu: Adil Öksüz'ün evine götürüldüm
Kod adı damla! FETÖ'cü kurmay pilotun eşi de itirafçı oldu:...