Manisa, Akhisarlı Romanlardan "Uyuşturucuya Hayır" yürüyüşü

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, son günlerde uyuşturucu kaynaklı ölümlerin yaşanması nedeniyle protesto yürüyüşü düzenledi. Akhisar Romanlar Derneği'nin öncülük ettiği gösteride, Romanların yaşadığı Hacıishak mahallesinin kriminzalize edilmesine tepki gösterildi.

Manisa, Akhisarlı Romanlardan "Uyuşturucuya Hayır" yürüyüşü

Giriş Tarihi: 21.05.2024 14:06 Güncelleme Tarihi: 21.05.2024 18:43.

Akhisar Romanlar Derneği son zamanlarda artan uyuşturucu olayları sonrası yetkililerin dikkatini çekmek için yürüyüş düzenledi.

Manisa’nın Akhisar ilçesinde yaşayan Roman vatandaşlar, son günlerde uyuşturucu kaynaklı ölümlerin yaşanması nedeniyle protesto yürüyüşü düzenledi. Akhisar Romanlar Derneği'nin öncülük ettiği gösteride, Romanların yaşadığı Hacıishak mahallesinin kriminzalize edilmesine tepki gösterildi.
Akhisar Romanlar Derneği, son günlerde uyuşturucu kaynaklı ölümlerin artması konusunda yetkilileri harekete geçirmek için yürüyüş düzenledi. 1. Nakliye Caddesi ile Tahir Ün Caddesi üzerinden devam ederek Milli Egemenlik Meydanı’nda sona eden “Uyuşturucuya Hayır” yürüyüşüne CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ve CHP İlçe başkanı Hayriye Hacet de katıldı. Yürüyüş sonrası açıklama yapan Romanlar, mahallelerinde uyuşturucu satışının engellenmesini ve güvenlik tedbirleri alınmasını istedi. Hacıishak Mahallesi 252 Sokak’ta bir hafta içerisinde 3 kişinin uyuşturucu nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Akhisar Romanlar Derneği Başkanı Mümin Adıgül, "Uyuşturucu satışının son bulmasını istiyoruz. Gerekirse Cumhurbaşkanlığına kadar dilekçe vereceğiz. Mahallemizi bu illetten kurtaramıyoruz. Çocuklarımız tehlikede. Savcılığa kadar gittik fakat geri çevrildik. Çocuklarımızı okula bile gönderemiyoruz" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Manisa Alaşehir’de bir genç kadın da evli olduğu uyuşturucu bağımlısı erkek tarafından katledildi. CHP Manisa Milletvekili Bakırlıoğlu, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Uyuşturucu kullanma yaşı ilkokul çocukları seviyesine kadar yayılmış ve beka sorunu haline gelmiştir. Bundan en fazla etkilenen kesim ise Romanlar oluyor. Artık bıçak kemiğe dayanmış ki bütün mahalleler yürüyüş halinde. Onların bu mücadelelerinde yanlarındayız” dedi.

Manisa Bölgesi Romanlar Derneği Başkanı Aslan Uğurçay ve  Akhisar Romanlar Derneği Başkanı Mümin Adıgül; “Gençlerimizin geleceği elden gidiyor. Eğer biz buna karşı çıkmazsak daha çok gençlerimiz ölecek. Yetkililerimizden gereğinden fazla bu konuyla ilgilenmelerini istiyoruz” dedi.