Almanya’nın Hanau kentinde silahlı saldırı: Saldırgan 5 gün...

Almanya'nın Hanau kentinde silahlı saldırı: Saldırgan 5 gün önce keşif yapmış.

Almanya'nın Hanau kenti ırkçı katliama sahne oldu. Hedefte Türkler de vardı. Yabancı düşmanı olduğu ortaya çıkan 43 yaşındaki saldırgan iki kafeye silahlı saldırı düzenlendi, beşi Türk, 10 kişi öldü. Almanya Başbakanı Merkel, "Irkçılık zehirdir" diyerek saldırıları kınadı. Saldırganın katliam gerçekleştirdiği kafeye 5 gün önce gelerek keşif yaptığı ortaya çıktı

21 Şubat 2020 - 06:52

'daki ırkçı saldırıda yeni detay! Katliam yapmadan önce keşif yapmış!

Giriş Tarihi: 21.2.2020  05:45 Güncelleme Tarihi: 21.2.2020  06:24

'da bşr kafeye düzenlenen silahlı saldırının yeni detayları ortaya çıktı.  isimli Neo-Nazi, katliam yapmadan 4 gün önce kafede keşif yapmış. Irkçı katilin farklı Türk mekanlarını gezerek keşif yaptığı ve saldırı yapmaya uygun yerleri belirlediği anlaşıldı. Kafenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsünde Tobias Rathjen'in yeşil ceket ile mavi bir bere giydiği görülüyor.

 önceki gece yaşanan ırkçı katliamla sarsıldı.
 (43) isimli bir Neo-Nazi, saat 22.00'de Frankfurt yakınlarındaki Hessen Eyaleti'ne bağlı Hanau kentinde Türklere dönük iki ayrı saldırı gerçekleştirdi. Irkçı katil önce Hanau merkezindeki "Midnight" isimli nargile kafede üç kişiyi öldürdü. Beş kişi de ağır yaralandı.

Katil daha sonra iki kilometre mesafede bulunan bir bahis bürosuna gidip önünde otomobilde bekleyen bir genci öldürdü. Ardından Kemal Koçak'a ait Sports Arena isimli kafeye girdi. Katil, büfe çalışanı Gökhan Gültekin (35), Ferhat Unvar (22), iki çocuk annesi ve hamile olan Mercedes (33) isimli Polonyalı çalışan ile müşterilerden Boşnak Hamza Kurtoviç'i (22) öldürdü. Saldırılarda ölen diğer kişilerin isimleri şöyle: Sedat Gürbüz (29), Fatih Saraçoğlu, Nasır, Afganistanlı Elvis (23).

Polis bir ihbarla araç plakası üzerinden katilin adresini tespit edip eve baskın düzenledi. Kapıyı kırarak içeri giren Rathjen ve 72 yaşındaki annesinin cesedini buldu. Irkçı katilin annesini öldürüp intihar ettiği anlaşıldı. Rathjen'in bir veda mektubu ve katliamı neden yaptığını açıkladığı bir video bulundu. Soruşturmayı Alman Federal Başsavcılığı üstlendi. Katliam ülkeyi şoke etse de aslında bir göz göre göre geldi.
CAMİDE BIÇAKLI SALDIRI
Öte yandan dün İngiltere'nin başkenti Lodra'daki Regent's Park Camisi'ne giren saldırgan namaz kılan 70 yaşlarınaki bir kişiyi sırtından bıçaklayarak ağır yaraladı. Polisin yakaladığı saldırgan tutuklandı.

MÜSLÜMANLAR'A KİN KUSTU
Irkçı Tobias Rathjen arkasında saldırıyı neden düzenlediğine dair bir mektup ve video kaydı btı. Katil videodaki mesajında göçmenlerin Almanya'dan sınırdışı edilmesinin çözüm olmayacağını belirterek, Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, İsrail, , Ürdün, , Arabistan yarımadası, , Irak, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Hindistan, , Afganistan, Bangladeş, Vietnam gibi toplumların tamamen yok edilmesi gerektiğini söylüyor.

KATİL KEŞİF YAPMIŞ
Neo-Nazi Tobias Rathjen'in katliam yaptığı kafede saldırıdan 4 gün önce, 15 Şubat'ta çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı. Irkçı katilin farklı Türk mekanlarını gezerek keşif yaptığı ve saldırı yapmaya uygun yerleri belirlediği anlaşıldı. Kafenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntüsünde Tobias Rathjen'in yeşil ceket ile mavi bir bere giydiği görülüyor.Almanya'daki ırkçı saldırıda yeni detay! Katliam yapmadan önce keşif yapmış!

Almanya'nın Hanau kentinde silahlı saldırı: Saldırgan 5 gün önce keşif yapmış

Almanya'nın Hanau kenti ırkçı katliama sahne oldu. Hedefte Türkler de vardı. Yabancı düşmanı olduğu ortaya çıkan 43 yaşındaki saldırgan iki kafeye silahlı saldırı düzenlendi, beşi Türk, 10 kişi öldü. Almanya Başbakanı Merkel, "Irkçılık zehirdir" diyerek saldırıları kınadı. Saldırganın katliam gerçekleştirdiği kafeye 5 gün önce gelerek keşif yaptığı ortaya çıktı

Almanya'nın Hanau kenti ırkçı katliama sahne oldu. Frankfurt'un 20 kilometre doğusundaki kentte iki kafeye silahlı saldırı düzenlendi. Türklerin de gittiği kafelere düzenlenen saldırının altından yabancı düşmanlığı çıktı.

İlk saldırı yerel saatle 22'de "Midnight" adlı kafeye yapıldı. Otomobiliyle olay yerinden ayrılan saldırgan, iki buçuk kilometre batıdaki "Arena" kafeye gitti. Burada da etrafa ateş açtı. Saldırgan yine otomobiliyle olay yerinden kaçtı.

Polis, görgü tanıklarının ifadesinden yola çıkarak saldırganın peşine düştü. Sokak kameralarından izi sürülen saldırganın adresine ulaşıldı.

Saldırgan, yedi saat süre operasyonun sonunda evinde ölü bulundu. Yanında bir kişinin daha cesedi vardı. "Tobias Rathjen" adlı saldırganın evde annesini de öldürüp intihar ettiği ortaya çıktı.

Evde yapılan aramada, saldırganın ırkçı ve komplocu görüşlerini yansıtan çok sayıda belge bulundu. Rathjen bir de itiraf mektubu bırakmıştı.
Otomobilinde ise silah dergileri ve mühimmat ele geçirildi. Hepsi incemeleye alındı.

Terör şüphesi üzerine soruşturmayı federal savcılık devraldı. Savcı, terör soruşturması açıldığını duyurdu. Saldırgana destek veren ya da saldırıdan haberi olan başka kişi ya da kişilerin olup olmadığı araştırılıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel programını iptal etti. Merkel, kendi tabiriyle ırkçılık zehrinin yol açtığı saldırıyı kınadı.

Saldırılarda beşi Türk 10 kişi yaşamını yitirdi. Almanya Federal Savcısı ölenlerin 21 ile 44 yaş arası olduğunu açıkladı. Biri ağır altı kişi de yaralandı.
 

Irkçı terör saldırısını gerçekleştiren saldırgan Tobias R’nin katliam gerçekleştirdiği kafeye 5 gün önce gelerek keşif yaptığı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kameradan alınan fotoğrafta, ırkçı terörist Tobias R’nin yeşil ceket ile mavi bir bere giydiği görülüyor.

15 Şubat Cumartesi günü yaptığı keşfin ardından, saldırganın katliamı planladığı tahmin ediliyor.

Açıklama

Açıklama

Açıklama

Açıklama

Açıklama

Açıklama

Açıklama

Karanlık katliam! ’nın Hanau kentinde silahlı saldırgan, 5’i Türk 10 kişiyi katletti.

'nın Hanau kentinde Türkler'e ait iki nargile kafe saldırıya uğradı. 5'i Türk 9 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. ''in katliam yaptığı açıklandı. Annesini de vuran saldırganın ölü ele geçirildiği vurgulandı.

Karanlık katliam

'nın Hanau kentinde Türkler'e ait iki nargile kafe saldırıya uğradı. 5'i Türk 10 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. ''in katliam yaptığı açıklandı.

Annesini de vuran saldırganın ölü ele geçirildiği vurgulandı.



43 yaşındaki katilin ırkçı görüşlerini dile getirdiği bir video ile intihar mektubu bıraktığı ifade edildi.



FERHAT DA GİTTİ GÖKHAN DA
Almanya'nın Hanau kentinde önceki gece saat 22.00'de Arena ve ardından 'Midnight' adlı kafeye Tobias Rathjen tarafından saldırı düzenlendi.
Arena'nın sahibi Kemal Koçak, "canlarımız gitti" dedi ve ekledi:



Gökhan Gültekin

İçeride  çalışıyordu. İçeri giren saldırgan önce masada yemek yiyen üç Türk müşteriyi silahla vurdu ardından da Gökhan Gültekin'i.



Baba Behçet Gültekin

Daha sonra yan kapıdan 'Arena' adlı kafeye geçen saldırgan bu kez de oradakilere ateş etmeye başladı. Tam bu sırada ben de büfeye geldim.



Saldırgan 'Arena'da da Ferhat Ünvar'ı (22), Bosnalı 20 yaşındaki Hamza'yı, orada çalışan Mersedes adlı Polonya kökenli bir kadını öldürdü.



Baba Metin Ünvar

Arena'dan 
çıktıktan sonra Kesselstadt semtinde 'Midnight' (Gece Yarısı) adlı bir başka nargile bara giderek, iki kişiyi daha öldürdü. Kardeşlerimizi, çocuklarımızı vurdular. Kelimelerin bittiği yerdeyiz. Diyecek bir şey yok. Allah kalanlara sabır ve ölenlere rahmet eylesin. Biz iyi olsak da kalbimizin yarısı gitti. Her şeyimiz gitti. Gökhan'ım gitti, Ferhat'ım gitti. Hepsi gitti...



TERÖR ŞÜPHESİ
Federal Savcılık, terör süphesi üzerinde duruyor. Ayrıca saldırganın geride bıraktığı mektup ve video da 'ta. Mektupta, 'Almanya'da bazı halkları kovmak için artık geç kalındığı, bu nedenle onları yok etmek gerektiği' yazdığı kaydedildi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier, "Hanau'daki terör saldırısını dehşet içinde öğrendim. Derin üzüntüm ve duygularımla kurbanların ve ailelerin yanındayım. Yaralılara acil şifa diliyorum. Ben ırkçı kine hedef olan insanların yanındayım" dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hanau saldırısıyla ilgili açıklamasında "Irkçılık bir dir, nefret bir zehirdir. Ve bu zehir toplumumuzda mevcut" diye konuştu.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya'daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Karanlık katliam! ’nın Hanau kentinde silahlı saldırgan, 5’i Türk 10 kişiyi katletti

'nın Hanau kentinde Türkler'e ait iki nargile kafe saldırıya uğradı. 5'i Türk 10 kişi öldü, 3 kişi de yaralandı. ''in katliam yaptığı açıklandı. Annesini de vuran saldırganın ölü ele geçirildiği vurgulandı.

Karanlık katliam! Almanya’nın Hanau kentinde silahlı saldırgan, 5’i Türk 9 kişiyi katletti

Almanya'nın Hanau kenti ırkçı katliama sahne oldu. Hedefte Türkler de vardı. Yabancı düşmanı olduğu ortaya çıkan 43 yaşındaki saldırgan iki kafeye silahlı saldırı düzenlendi, beşi Türk, 10 kişi öldü. Almanya Başbakanı Merkel, "Irkçılık zehirdir" diyerek saldırıları kınadı. Saldırganın katliam gerçekleştirdiği kafeye 5 gün önce gelerek keşif yaptığı ortaya çıktı

Son dakika: Almanya'da ırkçı katliam: 5 Türk öldü! Merkel'den ilk tepki geldi

Merkel'den ırkçı saldırıya ilişkin ilk açıklama!Son dakika haberine göre Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi. , ırkçı saldırıya ilişkin, "Saldırganın ırkçılıkla hareket ettiğine dair çok sayıda işaret var. Vatandaşlarımız arasında ırk ve din ayrımı yapıyoruz. Olayın arka planını ortaya çıkarmak için her şey yapılacak" dedi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Bu saldırılara dur deme zamanı gelmiştir. Aksi takdirde ırkçılık çok daha vahim boyutlara ulaşacaktır" denildi.

Hessen Eyaleti'ne bağlı ve Frankfurt kenti yakınlarındaki Hanau kasabasında, iki ayrı kafeye yönelik silahlı saldırıda 5'i Türk 11 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 5 kişi de yaralandı. Son dakika haberine göre Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, Almanya'daki saldırıda beş Türk'ün hayatını kaybettiğini doğruladı.

Saldırıların ardından polisin bir eve baskın yaptığı ve saldırının şüphelisinin evinde ölü bulunduğu ifade edildi. Bild gazetesi saldırganın arkasında bıraktığı itiraf mektubunda aşırı sağ fikirlerin yer aldığını belirtti.

Saldırı sonrası ilk kez konuşan , "Irkçılık toplumu zehirliyor. Hanau'daki saldırı ırkçı motifler taşıyor, çok üzgünüz. Saldırganın ırkçılıkla hareket ettiğine dair çok sayıda işaret var. Vatandaşlarımız arasında ırk ve din ayrımı yapıyoruz. Olayın arka planını ortaya çıkarmak için her şey yapılacak" dedi.

Bu haber 201451 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ALLAH (C.C.)
ALLAH (C.C.)
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan Batı'ya Gazze çağrısı: İran'a tek ses olanlar şimdi İsrail'e dur demeli
Tanzanya ile ticarette hedef 1 milyar dolar! Başkan Erdoğan'dan...