ABD’de Trump’ın "Amerika’yı Kurtar" mitinginin...

ABD'de Trump'ın "Amerika'yı Kurtar" mitinginin ardından ortalık karıştı! Kongre binasını bastılar

ABD Başkanı Donald Trump, başkent Washington DC'de "Amerika'yı Kurtar" mitingi düzenleyerek "Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, işin içinde bir hırsızlık olduğunda kabul etmeyeceğiz" diyerek seçimlerde hile yapıldığı iddiasını yinelemişti. Söz konusu mitingin ardından Trump destekçileri barikatları aşarak Kongre binasına girdi.

06 Ocak 2021 - 23:36 - Güncelleme: 07 Ocak 2021 - 11:36

ABD'de Trump'ın "Amerika’yı Kurtar" mitinginin ardından ortalık karıştı! nı bastılar

Giriş Tarihi: 06.01.2021 Güncelleme Tarihi: 06.01.2021 

'den son dakika haberleri... 'nde 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarına göre belirlenen delege oylarının sayılıp, sonuçların resmen tescil edileceği Kongre oturumu sırasında ortalık karıştı! 'da 'a destek gösterisi düzenleyen bir grup protestocu, polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. ABD'nin başkenti Washington'da çıkan olaylar nedeniyle yerel saatle 18.00'den sonra şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Dışişleri Bakanlığı: "ABD Kongre binasının göstericiler tarafından basılması teşebbüsüne kadar varan iç gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz" açıklamasında bulundu. ABD Başkanı Donald Trump Ulusal Muhafızlara "Kongre binasındaki olaylara müdahale etmeleri" yönünde talimat verdi. Trump "Şiddete hayır! Unutmayın, biz Kanun ve düzen partisiyiz. Kanuna ve maviler içindeki büyük adamlarımıza ve kadınlarımıza saygı gösterin. Teşekkür ederim!" dedi. CNN International, bina içerisinde bir kadının göğsünden vurulduğunu ve durumunun kritik olduğunu duyurdu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları ve ABD'de son durum!ABD'de tarihi kaos! Trump destekçileri Kongre binasını böyle bastı

Seçimlerde hile yapıldığını iddia eden Trump meydana indi. ABD Başkanı , “Amerika’yı Kurtar” adlı mitingine başkent ’de başladı. Trump, seçimlerde hile yapıldığına dair iddialarını yineleyerek, “Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, işin içinde bir hırsızlık olduğunda kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı. ABD’nin başkenti Washington’da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak na girdi.

Trump mitinginin ardından ABD karıştı!

Seçimlerde hile yapıldığını iddia eden ABD Başkanı Donald Trump meydana indi.

"ASLA PES ETMEYECEĞİZ"
Başkent Washington DC'de "Amerika'yı Kurtar" mitinginde yaptığı konuşmada, "Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, işin içinde bir hırsızlık olduğunda kabul etmeyeceğiz" diyerek seçimlerde hile yapıldığı iddiasını yineledi.

"PENCE DOĞRU OLANI YAPARSA SEÇİMİ KAZANIRIZ"
ABD Başkanı Trump, Başkan Yardımcısı Mike Pence'in doğru olanı yapması halinde seçimi kazanacaklarını ifade ederek, "Umarım Mike doğru olanı yapacaktır. Umarım öyledir, umarım. Çünkü Mike Pence doğru şeyi yaparsa seçimi kazanırız.

Başkan Yardımcısı Pence'in yapması gereken tek şey, belgeyi yeniden onaylamak için eyaletlere geri göndermek ve biz başkan olacağız ve sizler en mutlu insanlar olacaksınız" dedi.



CUMHURİYETÇİ SENATÖRLERİ SUÇLADI
Trump, konuşmasında Cumhuriyetçi senatörlerin Demokratlara göz yumduğunu belirterek, "Bunlardan çok var. Harika olanları da var ama bir sürü zayıf olan var. Demokratlar sınırları açarken, orduyu yıkarken ve Amerika'yı sonlandırırken görmezden geldiler. Mücadele etmeyenleri ön planda tutmalıyız. Onların kim olduğunu size söyleyeceğiz" dedi.

KONGRE BİNASINI BASTILAR
ABD'nin başkenti Washington'da gösteri düzenleyen Trump destekçilerinden bazıları polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi.

Polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı. Kongredeki oturumlara ara verildi ve Mike Pence bina dışına çıkarıldı. Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Trump mitinginin ardından ABD karıştı! Kongreye girdiler

 Başkanı , başkent 'de "Amerika'yı Kurtar" mitingi düzenleyerek "Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, işin içinde bir hırsızlık olduğunda kabul etmeyeceğiz" diyerek seçimlerde hile yapıldığı iddiasını yinelemişti. Söz konusu mitingin ardından Trump destekçileri barikatları aşarak Kongre binasına girdi.

Trump mitinginin ardından ABD karıştı! Kongreye girmeye çalıştılar

ABD Başkanı Donald Trump, "Amerika'yı Kurtar" adlı mitingine başkent Washington DC'de başlamış seçimlerde hile yapıldığına dair iddialarını yineleyerek, "Asla pes etmeyeceğiz, asla kabul etmeyeceğiz, işin içinde bir hırsızlık olduğunda kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Trump mitinginin ardından ABD karıştı! Kongreye girmeye çalıştılar

Trump'ın düzenlediği mitingin ardından ABD'de tansiyon iyiden iyiye arttı.

Trump mitinginin ardından ABD karıştı! Kongreye girmeye çalıştılar

Kongreye girmek isteyen binler ve polis birbirine girdi.

Trump mitinginin ardından ABD karıştı! Kongreye girmeye çalıştılar

Barikatları aşan Trump destekçileri Kongre binasına girdi. Olayların ardından Biden'ın tescil oylaması durduruldu. ABD'de göstericilerin barikatları aşarak Kongre binasına girmesi üzerine Kongredeki oturumlara ara verildi ve Mike Pence bina dışına çıkarıldı. ABD'nin başkenti Washington'da çıkan olaylar nedeniyle yerel saatle 18.00'den sonra şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İşte o görüntüler:

 

 

TRUMP'TAN YENİ AÇIKLAMA
ABD Başkanı Donald Trump, protestocuların kongre binasına giriş yapmasının ardından sosyal medya hesabından, "Barışçıl kalın" çağrısında bulundu.

ABD'de Başkan Donald Trump'ın destekçileri, ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ı onaylayacak olan seçiciler kulunun toplandığı ABD Kongresi'ne zorla girdi. Trump, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Lütfen Capitol polisi ve emniyet teşkilatımıza destek verin onlar gerçekten ülkemizin yanındalar. Barışçıl kalın" dedi.


Kongre binasında silahlar çekildi

"BU BİR DARBE ÇAĞIRISIDIR"
Pensilvanya valisi yaptığı açıklamada, "Bu bir darbe girişimidir" dedi.

“ABD’de Anarşi”: Trump destekçilerinin Kongre işgalini dünya basını nasıl gördü?

07.01.2021 08:16

1 / 14

ABD Başkanı Donald Trump'ı destekleyen bazı grupğlar, ABD Kongresi'nde Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ve 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileştiği Kongre oturumu sonrasında Kongre binasını işgal etti. Polisle ve Trump destekçileri arasında çıkan olaylar dünya basınında kendine manşetlerde yer bulurken, dünya manşetlerinde "ABD'de anarşi", "Trump'ın nefret çetesi Kongre'yi işgal etti", "Utan!" ve "Trump taraftarlarından demokrasiye tehdit" başlıklarıyla duyuruldu.

 

2 / 14

TRUMP ÇETESİ DÜNYA MANŞETLERİNDE

ABD'de 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçim sonuçlarının resmen tescil edileceği Kongre oturumu başladıktan kısa bir süre sonra Trump destekçileri polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi. Olaylar üzerine ABD Kongre binası kapatıldı, Washington'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yaşanan olaylarda 4 gösterici hayatını kaybetti, 52 kişi ise gözaltına alındı.

Söz konusu olay dünya basınında geniş bir yer buldu; 

3 / 14

Guardian gazetesi, haberi "Trump çetesinin hücumu Kongre'de kaos çıkardı" manşetiyle duyurdu. 

4 / 14

İngiliz Daily Mail gazetesi işgali "Trump'ın nefret çetesi Kongre Binası'na hücum etti" ifadeleriyle manşetten gördü.

5 / 14

The Times gazetesi, Trump destekçilerinin Amerikan demokrasinin kalbini işgal ettiğini belirterek, manşetinde  "ABD Kongresi kuşatma altında" ifadelerini kullandı.

6 / 14

ABD'DE ANARŞİ

İngiliz metro gazetesi, ABD Kongresi'nde silahların çekildiği bir fotoğrafla birlikte, "ABD'de Anarşi" başlığını attı.

7 / 14

Daily Express gazetesi de Metro'ya benzer bir şekilde olayı "ABD'de Anarşi" manşetiyle duyurdu.

8 / 14

ALMAN GAZETESİ: UTAN!

Alman Hamberger Morgen Post gazetesi, kostümlü bir Trump destekçisinin fotoğrafını tam sayfa kullanarak, "Utan!" başlığını attı.

9 / 14

Der Tagesspiegel gazetesi ise "Kongre'de çekişme"  manşetiyle haberini ön sayfasından verdi.

10 / 14

LE FİGARO: KIRIK DEMOKRASİ

Fransız Le Figaro gazetesi, Trump desteklçilerinin Kongre'ye akın etmesini Joe Biden'a bir saldırı olarak niteleyerek, manşetinde "krık demokrasi" ifadlerini kullandı.

11 / 14

La Depeche, gazetesinde ise "Trump: Washington'daki kaostan sahneler" denildi.

12 / 14

Fransız Le Telegramme gazetesi de "Washington'da kaos" manşetiyle haberi duyurdu.

13 / 14

The Washington Post gazetesi, olayları, "Trump taraftarı çete Capitol (Kongre) binasını kuşattı" başlığıyla duyurdu. Gazete haberinde, "Başkan Trump'ın yüzlerce destekçisi, polis barikatını aşarak Kongre binasına girdi, Seçici Kurul oylarına itiraz eden Cumhuriyetçi temsilcilerin tartışmalarını böldü. Senatoda Cumhuriyetçi çoğunluğun lideri Mitch McConnell, meslektaşlarına 'Joe Biden'ın zaferinin onanması ve seçim sonuçlarını değiştirmeye yönelik çabalara son verilmesine yönelik' çağrısını yaparken kargaşa koptu" ifadelerini kullandı.

14 / 14

FT: PENCE MEYDAN OKUDU, KONGRE SALDIRIYA UĞRADI

ABD'nin saygın ekonomi gazetelerinden Financial Times, "Pence Trump'a meydan okuduktan sonra isyancılar Kongre'ye saldırdı" manşetini attı.

 

Bu haber 991706 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filistinliler 1948'den bu yana
Filistinliler 1948'den bu yana "felaketi" yaşıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz