15 Temmuz şehidi Erol Olçok’un hayatı kitaplaştırıldı

15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un hayatı kitaplaştırıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminde oğluyla birlikte şehit edilen Erol Olçok'un hayatı, 'Erol Olçok - Öncü, Lider ve Kahraman' adıyla kitap haline getirildi. 2016'da gerçekleştirilen ve halkımızın üstün ferasetiyle bastırılan 15 Temmuz darbe girişimi, 260 vatandaşımızın şehadetiyle sonuçlandı. Tankların üzerine çıkarak, göğsünü kurşunlara siper eden kahraman halkın üstün başarısıyla darbeciler püskürtüldü.

30 Kasım 2021 - 17:35 - Güncelleme: 30 Kasım 2021 - 21:52

15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un hayatı kitaplaştırıldı

Giriş Tarihi: 30.11.2021  16:00 Son Güncelleme: 30.11.2021  16:19

15 Temmuz hain darbe girişiminde oğluyla birlikte şehit edilen Erol Olçok'un hayatı, 'Erol Olçok - Öncü, Lider ve Kahraman' adıyla kitap haline getirildi.

15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un hayatı kitaplaştırıldıErol Olçok'un hayat hikayesi kitaplaştırıldı: Şehadeti rüyasında görmüş

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı direnişin sembol isimlerinden Şehit Erol Olçok'un yaşam yolculuğunu, ailesi 'Erol Olçok-Öncü, lider ve kahraman' kitabıyla, okurlarla paylaştı

Erol Olçok'un hayat hikayesi kitaplaştırıldı: Şehadeti rüyasında görmüş

15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında FETÖ mensuplarının köprüde halka ateş açması sırasında oğlu Abdullah Tayyip'le birlikte şehit edilen Erol Olçok'un memlekete adanmış hayatı kitaplaştırıldı.

"Erol Olçok - Öncü, Lider ve Kahraman" adlı kitapta, memleket hayali için ömrünü adamış, ülkesi için mücadeleye vakfetmiş ve bu mücadelenin doruk noktası olan şehadetle bu hayırlı ömrü tamamlamış olan Erol Olçok'un hikayesi ve ondan kalan miras anlatılıyor.

Kardeşi Cevat Olçok'un girişimleriyle hazırlanan kitap, hikâyeyi bilinebildiği kadarıyla en başından almaya çalışarak Olçok ailesinin Kafkasya'dan Anadolu'ya uzanan öyküsüyle başlıyor.

Büyük acılar ve belki bu acıların kendisinden daha büyük direnme hikayeleri içeren, aslında birçok isimsiz kahramanı da anlatan bu göç ve sonrasında yaşananlar, bir nevi Erol Olçok'un tanıdığı, tanımadığı herkesin derdi için mücadele etmeyi göze alan azimli ve çok güçlü karakterinin hamuruvnun hangi şartlarda yoğrulduğunu da anlatıyor.

ZORLUKLARLA BAŞLAYAN BİR HAYAT

Bu direnme ruhu ve gücü, Erol Olçok'un kendi yaşamını hiçe sayarak çok sevgili oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile vatanı uğruna şehadete yürümesiyle zirve yapıyor.

Erol Olçok'un Çorum'un Mecidiyekavak Köyü'nde zorluklarla başlayan hayatı, İstanbul'da yepyeni istikamet kazanarak, kendisinin yakın tarihimizin en önemli değişikliklerinin yapıldığı bir dönemde büyük ve önemli görevler üstlenmesine vesile oldu.

DEVLETE, MİLLETE BÜYÜK HİZMETLERDE BULUNDU

Samimi, vatan sevdalısı, mücadeleci bu gencin ismi; ilerleyen zamanlarda ülkenin gördüğü önemli hadiselerde imzası bulunanların arasına çok kıymetli bir değişim lideri olarak yazıldı.

Yetmişli yılların başı olmalı. Bir bankta arkadaşı ile oturmuş Erol (solda), her zamanki şıklığında. O dönemin modasına uygun sivri yaka gömlekler, İspanyol paça pantolonlar da cabası.Yetmişli yılların başı olmalı. Bir bankta arkadaşı ile oturmuş Erol (solda), her zamanki şıklığında. O dönemin modasına uygun sivri yaka gömlekler, İspanyol paça pantolonlar da cabası.

Erol Olçok sadece bir iletişimci olarak değil, fikir ve aksiyon insanı olarak, milletimize, devletimize ve demokrasimize büyük hizmetlerde bulundu.

Fikirleri, eylemleri, mücadeleleri, yaptıkları ve başardıklarıyla dostlarının gönlünde mümtaz bir yer, siyasal iletişim tarihimizde ise silinmez izler bıraktı.

Derdiyle dertlendiği, derdi uğruna mücadele ettiği insanların gizli kahramanıydı. FETÖ'cü hainlerin darbeye teşebbüs ettiği ve büyük bir kalkışmaya giriştiği 15 Temmuz 2016 gecesi evladı Abdullah Tayyip Olçok'la birlikte ulaştığı şehadet ise, onları tüm Türkiye'nin kahramanları yaptı.

"KAPISINI ÇALMAYAN NEREDEYSE YOK GİBİYDİ"

Bugün eksikliği derinden hissedilen Erol Olçok'un sonuna kadar dolu dolu, sevgiyle ve mücadeleyle yaşanmış hayat öyküsünü anlatan kitabın önsözünde Cevat Olçok, şu ifadeleri kullanıyor:

"Ağabeyim ve yeğenim, 15 Temmuz gecesinin iki sembol ismi oldu. Şehitler Köprüsü'nde birlikte şehadete yürüdüler. Allah için, vatan için, millet için canlarını feda ettiler. Milletimiz onları hayır dualarıyla anıyor, hatıralarını canlı tutuyor.

Fetöcü hainlere gelince, kurtulacaklarını ümit ederek mahkemelerde yalan söylemeye, iki yüzlü davranmaya, gerçekleri saklamaya devam ettiler. Ama huzur-ı ilahide dillerine kilit vurulduğunda, gözleri, elleri, ayakları gerçekleri anlatacak.

...

Kapısını çalmayan neredeyse yok gibiydi, vaktinin büyük bir kısmını insanların derdini dinlemek, sorunlarını çözmekle geçirirdi. Hayatında yaşadığı zorluklar, ona derdin ne olduğunu çok iyi öğretmişti.

Siyasi iletişim alanında ortaya koydukları herkesin dikkatini çekmişti. Çünkü siyasetin de, iletişimin de gerçeklerini derinden kavramıştı. Vatanına, milletine ve bu topraklar üzerinde yaşayan her değere sevdalıydı. Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu değişimin farkında olan, bu değişimin istikametini çizen liderlerdendi. İnandığı ilkeler uğruna her zorluğa katlandı, her fedakarlığı göze aldı. Bu yolda hayatını hiçe sayarak, evladıyla birlikte ebedi aleme kanatlandı. Türkiye için büyük bir değer ve unutulmaz bir kahraman olan Erol Olçok'u gelecek nesillere aktarmak için yürüttüğümüz çalışmaların devamı bu kitap, Erol Olçok'un doğumundan şehadetine kadar uzanan süreçte önemli anları işaretliyor"

ARKADAŞINA YAZDIĞI SAMİMİ MEKTUP

Kitapta Erol Olçok'un 1982 yılında Süleyman isimli arkadaşına yazdığı bu mektupta kullandığı dil, yazdığı şiir onun ne kadar samimi ve vefalı bir insan olduğunu ortaya koyuyor:

Bismillahirrahmanirrahim.

"Fikir ordusu yasak tanımaz yürür.... Ve daima yürür"

Kıymetli Süleyman yıllardır beraberce sürdüğümüz tahsil hayatımızın bir bölümünü bitirirken, yeni bir hayatın eşiğine gelmiş bulunuyoruz. Bu yeni hayatımızda Allah rızası yönünde bir şeyler yapabilmek ortak amacımız. İnsan hangi basamakta olursa olsun tek başına mükemmel değildir her an birtakım şeylere zaafı vardır. Bu zaaflarını arkadaşı sayesinde kapatır ve hayata öyle bakar. Ben de bir takım zaaflarımı sayenizde kapattım. size müteşekkirim dostum.

Siz ki; dimağıyla, düşüncesiyle, varlığıyla ibadetiyle yiğit bir İslamcı, Feraseti adabıyla bir imam hatipli. Siz ki; içtenliği, sevgisi ve fedakarlığıyla bir dost ve bir arkadaş bir kadeş. Hayatınız boyunca sizi daime mutlu daime muvaffakiyetli görmek en büyük dileğimdir.

         DOST

ARTIK BİR MANA ARAMIYORUM.
7 YIL SÜRÜNDÜĞÜM BU YOLDA
NEDENSE İLK SEVİNCİMİ BULAMIYORUM.
AYRILIĞIN ÜRPETİCİ KORKUSUNDA.
VE SEN DOSTUM;
GURBET SANA HASRET SEN SILAYA.
DE HAYDİ DOST!
SEVGİNİ VER HEP SILAYA.
SEVGİNİ GÖRÜYORUM HEP, YANIMDA.
YÜREĞİM GİBİ.
NAZAR BONCUĞUM GİBİ,
SEVDİĞİM SEVGİLİ GİBİ,
HEP YANIMDA OLACAKSIN
SEN GÜNEŞ BEN AY
HEP SANA TABİ HEP SANA DOST

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'LA TANIŞMA

Erol Olçok, R. Tayyip Erdoğan'la 1993 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olduğu sırada tanışır Erol. Fakat bu sade bir nezaket tanışmasıdır. Sonrasında yakinen tanışırlar ve arkadaşlıklarının temeli atılır.

AK PARTİ'NİN KURULUŞU, İSMİ VE LOGOSU

Erdoğan, 24 Temmuz 1999 tarihinde tahliye olduktan sonra, kendisini bağlayan tüm prangalardan arını ve yeni bir parti hazırlığına girişir. 

1994'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve icraatları ile ülkenin yeni siyasi lideri olarak benimsenen Erdoğan bu partinin lideri olur.

Yeni kurulcak parti için birçok isim önerilir. Türkiye için yeni bir soluk, heyecan yaratmak için "Genç Parti" ismi de teklifler arasındadır. Bunlar arasında "Beyaz Parti" en çok öne çıkan isim olur. Partinin logosu olarak da ayçiçeği düşünülmüştür.

Daha sonra isim "AK" haline getirilir. Arter ekibi bu ismi tek başına kullanmayı teklif eder ancak parti bunu bir kısaltma gibi kullanarak bu yeni siyasi partinin adını "Adalet ve Kalkınma Partisi" olarak belirler.

Arter ekibi tüm bu çalışmalarla ilgileniyordur ama Erol, partinin kurucuları arasında parti programından tüzüğüne, bütün hazırlık aşamalarının içindedir. Bir süre sonra Ankara'daki kuruluş faaliyetlerine ve parti trafiğine yakın olmak için orada da ajans açarlar ve Erol, Ankara-İstanbul arasında mekik dokumaya başlar. Parti kuruluşu çalışmaları sırasında üç ay Ankara'da kalır Erol.

ŞEHADET RÜYASI

Mekke'de Erol Olçok'la birlikte bulunan Fahrettin Nurettin Dal, Olçok'un gördüğü bir rüyayı şöyle aktarıyor:

"Umreden dönmeden bir gün önce, sabah namazını Kâbe-i Muazzama'da eda etmek için otel lobisine indiğimizde Erol Abi'yi gördük. Kendisini üzgün ve düşünceli gördük ve halini sorduğumuzda ise bir rüya gördüğünü söyledi. Rüyasını sorduğumuzda mahdumu Abdullah Tayyip Olçok ile beraber, şehadetlerine birebir delalet eden bir rüya anlattı hepimiz mahzun olduk. Öyle ki Cenâb-ı Hak tarafından kendisine olacaklar bildirilmiş gibiydi. Kendisini teskin ettik ve rüyasını hayra yorduk. "Müminler ölmeden önce ölümleri bildirilir" mealindeki hadis-i şerife uygun olarak, Erol Abi'ye Hak Teâla tarafından kendisinin ve evladının şehadetinin gösterildiğine şahit olduk"

 

Kitap Adı: Erol Olçok - Önder, Lider ve Kahraman

Sanat Yönetmeni: Harun Tan

Yayın Koordinatörü: Fatih Olçok

Yayıma Hazırlayanlar: DOĞUKAN İŞLER, İSLAM DALP

Konsept Tasarım ve Uygulama: Mehmet Avcı

Kapak Tasarımı: Cem Emre Esen

Proje Yöneticisi: Mustafa Yaman

Son Okuma: Hüsna Baka

Sayfa Sayısı: 279

Erol Olçok'un ailesinden Nihal Olçok açıklaması: Olçok soyadını kullanmasını istemiyoruz

Giriş Tarihi: 5.12.2019  13:42Son Güncelleme: 5.12.2019  16:24

Erol Olçok'un ailesinden Nihal Olçok açıklaması: Olçok soyadını kullanmasını istemiyoruz

KENAN KIRANKENAN KIRAN

Erol Olçok’un ailesinden Nihal Olçok açıklaması: Olçok soyadını kullanmasını istemiyoruz

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un ailesi kamuoyuna açıklamada bulundu: "Nihal Hanım, kızlık soyadı olan Süleymanoğlu’nu kullanarak şahsi görüşlerini ifade edebilir. Olçok Ailesi olarak, Nihal Hanım’ın 'Olçok' soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız"

"Şehit Erol Olçok, Nihal Hanım'la evliliğini 2013 yılında anlaşmalı boşanma ile sonlandırmış ve boşanma 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleşmiştir. Nihal Hanım, 30 Kasım 2016 tarihine kadar kendi kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullanmıştır"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde şehit olan Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un ailesi kamuoyuna açıklamada bulundu.

Olçok Ailesi'nin yazılı açıklamasında; şehit Erol Olçok'un Nihal Olçok'la evliliğini 2013 yılında anlaşmalı boşanma ile sonlandırdığı ve boşanmanın 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleştiği belirtilerek, "Nihal Hanım, 30 Kasım 2016 tarihine kadar kendi kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullanmıştır. Nihal Hanım, kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullanarak şahsi görüşlerini ifade edebilir. Olçok Ailesi olarak, Nihal Hanım'ın "Olçok" soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı.

İlgili resim

"ÇOCUKLARIN VASİSİ AMCALARI CEVAT OLÇOK"

Olçok Ailesi'nin açıklaması şöyle:

"Şehit Erol Olçok, Nihal Hanım'la evliliğini 2013 yılında anlaşmalı boşanma ile sonlandırmış ve boşanma 4 Eylül 2013 tarihli mahkeme kararıyla kesinleşmiştir. Çocukları şehit Abdullah Tayyip, Cahar Şamil ve Emir Dursun'un velayetini Erol Olçok almış, şehadetinden sonra çocukların vasisi amcaları Cevat Olçok olmuştur.

"30 KASIM 2016 TARİHİNE KADAR KENDİ KIZLIK SOYADI OLAN SÜLEYMANOĞLU'NU KULLANMIŞTIR"

Nihal Hanım, 30 Kasım 2016 tarihine kadar kendi kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullanmıştır. Söz konusu tarihten itibaren mahkeme kararıyla tekrar Olçok soyadını kullanmaya başlamıştır. Olçok Ailesi bu mahkeme kararına, Cahar Şamil ve Emir Dursun'un manevi zarar görmemesi adına bugüne kadar herhangi bir itirazda bulunmamıştır.

site:sabah.com.tr nihal olçok ile ilgili görsel sonucu

"AÇIKLAMALARI ŞEHİT EROL OLÇOK'UN HAYATTAYKEN BENİMSEDİĞİ DEĞER VE İLKELERLE TERS DÜŞMEKTEDİR"

"Ancak Nihal Süleymanoğlu'nun kamuoyu ile paylaştığı kimi sözlü ve yazılı beyanları, bu açıklamayı gerekli kılmıştır. Bu beyanlar, Olçok Ailesi tarafından tasvip edilmemekte olup Olçok Ailesi'ni bağlamamakta ve şehit Erol Olçok'un hayattayken benimsediği değer ve ilkelerle ters düşmektedir. Söz konusu beyanlar, sadece Nihal Hanım'ın şahsi görüşlerinden ibarettir. Kamuoyundan bu hassasiyeti dikkate almalarını istirham ederiz."

"'OLÇOK' SOYADINI KULLANMASINA RIZA GÖSTERMİYORUZ"

"Nihal Hanım, kızlık soyadı olan Süleymanoğlu'nu kullanarak şahsi görüşlerini ifade edebilir. Olçok Ailesi olarak, Nihal Hanım'ın "Olçok" soyadını kullanmasına rıza göstermediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız."

site:sabah.com.tr nihal olçok ile ilgili görsel sonucu

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ'NDE ŞEHİT EDİLDİ

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin, 135'i tutuklu 143 asker hakkında hazırlanan iddianamede; ikisi polis memuru, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 32 sivil vatandaş olmak üzere toplam 34 kişinin şehit edildiği belirtildi.

İddianamede, şehitlerin otopsi sonuçlarına da yer verildi, Erol Olçok'ta, uzak atış bir ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasının tespit edildiği, bunun da öldürücü nitelikte olduğu, Abdullah Tayyip Olçok'ta ise iki ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası görüldüğü, bunların da tek başına ölüm meydana getirir nitelikte olduğu kaydedildi.

Ekspertiz raporunda ise Erol Olçok'un arka sağ omuz bölgesinden vurulduğu, Abdullah Tayyip Olçok'un ise arka sol göğüs kaburga altından yara aldığı ifade edildi.

15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un hayatı kitaplaştırıldı

15 Temmuz hain darbe girişiminde oğluyla birlikte şehit edilen Erol Olçok'un hayatı, 'Erol Olçok - Öncü, Lider ve Kahraman' adıyla kitap haline getirildi.

FETÖ hain darbe girişimiyle Boğaziçi Köprüsü'nde oğluyla şehit edilen reklamcı Erol Olçok'un hayatı tek kitapta:

Erol Olçok- Öncü, Lider ve Kahraman...

2016'da gerçekleştirilen ve halkımızın üstün ferasetiyle bastırılan 15 Temmuz darbe girişimi, 260 vatandaşımızın şehadetiyle sonuçlandı. Tankların üzerine çıkarak, göğsünü kurşunlara siper eden kahraman halkın üstün başarısıyla darbeciler püskürtüldü.

DARBECİLERE DİRENDİ...

Demoktrasiye ve ülkemize kastedilen bu hain darbe girişimiyle birlikte toplum daha da kenetlendi ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne olan inanç kuvvetlendi. Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip de o gece dışarı çıkanlardandı...

Oğluyla birlikte darbecilere direnen Olçok ve oğlu, darbecilerin hain kurşunlarıyla hayatlarını kaybetti.

Erol Olçok hakkında bütün bilinmeyenler, kardeşinin girişimiyle hazırlanan ve pek çok detayın yer aldığı kitap 'Erol Olçok - Öncü, Lider ve Kahraman' adlı çalışmada bir araya getirildi.

15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un hayatı kitaplaştırıldı ViDEO

15 Temmuz şehidi Erol Olçok un hayatı kitaplaştırıldı #1BİR KAHRAMANIN HAYAT HİKAYESİ

Erol Olçok, sadece bir reklamcı değil aynı zamanda büyük bir fikir insandıydı. Yaptığı çalışmalarla pek çok kesimin takdirini kazanan Olçok'un yaşamını okuyunca bir kahramanı kaybettiğimizi daha iyi anlıyoruz.

FETÖCÜ HAİNLERE GÖNDERME

Kitabı yayına hazırlayan kardeşi Cevat Olçok; "Fetöcü hainlere gelince, kurtulacaklarını ümit ederek mahkemelerde yalan söylemeye, ikiyüzlü davranmaya, gerçekleri saklamaya devam ettiler. Ama huzur-ı ilahide dillerine kilit vurulduğunda, gözleri, elleri, ayakları gerçekleri anlatacak." dedi.

15 Temmuz şehidi Erol Olçok un hayatı kitaplaştırıldı #2Sayfa: 279

KAPISINI ÇALMAYAN YOK GİBİYDİ

Erol Olçok'un tabiri caize kapısını çalmayan neredeyse yok gibiydi. Her zaman yardımsever ve iyi niyet ile gönüllerde taht kuran Olçok'un hayatı zorlukları içinde geçti. Olçok, Çorum'un Mecidiyekavak köyünde Çerkes bir ailenin çocuğu olarak 1962'de dünyaya geldi.

15 Temmuz şehidi Erol Olçok un hayatı kitaplaştırıldı #3

BABA VE OĞLUN ORTAK KADERİ...

Çorum İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Olçok, üniversite okumak için İstanbul'un yolunu tuttuğunda tarihler 1982'yi gösteriyordu.

İstanbul Üniversitesi Estetik ve Sanat Tarihi Bölümü'nü bitiren Erol Olçok, ilk başarısını yaptığı reklam çalışmasıyla 1994 Yerel Seçimleri kazanılmasındaki başarısyla öne çıktı, tanındı.

1995'te, o dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın basın danışmanı oldu.

1998 yılında Nihal Olçok'la evlenen Erol Olçok'un bu evliliğinde Abdullah Tayyip dünyaya geldi. O Abdullah Tayyip'in kaderi, babasıyla ne yazık ki aynı olacaktı.

15 Temmuz şehidi Erol Olçok un hayatı kitaplaştırıldı #4Recep Tayyip Erdoğan'la...

AK PARTİ'NİN İSİM LOGOSUNU TASARLADI

Ak Parti kurulurken Recep Tayyip Erdoğan'nın yanında olan Erol Olçok, AK Parti'nin logosunun tasarımcısı oldu. Pek çok seçimin kazanılmasının perde arkasındaki isimdi.

Bu haber 990704 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filistinliler 1948'den bu yana
Filistinliler 1948'den bu yana "felaketi" yaşıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz