15-Temmuz net Haberleri - Yerli otomobil fabrikasının temel atma...

15-Temmuz net Haberleri - Yerli otomobil fabrikasının temel atma töreninde Başkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar..

“Türkiye’nin Otomobili”nin üretileceği tesislerin inşaatına başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘korku’ ve ‘engelleme’ lobisinin tüm çabalarına rağmen, Türkiye’nin 60 yıllık hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Erdoğan, “Daha tasarım aşamasında bu güzel eseri öldürmeye çalışanlara hep birlikte en güzel cevabı veriyoruz” dedi.

20 Temmuz 2020 - 08:20

Yerli otomobil fabrikasının temel atma töreninde Başkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Giriş Tarihi: 18.07.2020 Güncelleme Tarihi: 19.07.2020 

İlk  'un fabrika temeli 'da atıldı! İşte tarihi günden kareler

Başkan 'ın katılımıyla 'nin ilk yerli otomobili 'un üretileceği fabrikanın temeli 'nın Gemlik ilçesinde atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmada gerçeğe dönüştürme yolunda, tarihi adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi. Tören öncesinde Erdoğan tesisin inşa edileceği alanda havadan inceleme de yaptı.

İlk yerli otomobil TOGG'un fabrika temeli Bursa'da atıldı! İşte tarihi günden kareler'nin ilk yerli otomobili 'un üretileceği fabrikanın temeli, Cumhurbaşkanı 'ın katıldığı törenle  Gemlik'te atıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, TOGG ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOGG Genel Müdürü Mehmet Gürcan Karakaş katıldı.

 

 

Son dakika haberi... Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli, Başkan ’ın katıldığı törenle Bursa Gemlik’te atıldı. Başkan Erdoğan temel atma töreninde açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin her fırsatta önünün kesilmeye çalışıldığını hatırlatan Erdoğan, ''CHP'nin takoz siyasetine rağmen sanayiden üretime, sağlıktan milli teknolojiye kadar her alanda buluşturduk. Çünkü biz bu ülkeye bu millete güveniyoruz. Türkiye'nin potansiyeline, Türk milletinin zorluklar karşısındaki mücadele azmine inanıyoruz.'' dedi. Başkan Erdoğan, Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan dev fabrikayla birlikte 4.000'in üzerinde vatandaşa istihdam sağlanacağının altını çizerken fabrikanın 18 ayda tamamlanacağını kaydetti.

Yerli otomobil fabrikasının temel atma töreninde Başkan Erdoğan'dan flaş açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili"nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Aziz milletim, kıymetli misafirler, hanımefendiler beyefendiler, sizleri en kalbi duygularımla hürmetle, muhabbetle selamlıyorum.

Tarihi bir adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Geçtiğimiz Aralık ayında Türkiye'nin otomobillerini tanıtmış, örnek modelleri kamuoyumuzla paylaşmıştık. Türkiye'nin otomobili sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde ses getirdi. Bilhassa milletimiz onyıllardır hasretini çektiği projeye büyük ilgi teveccüh gösterdi. Meyve veren ağaç taşlanırmış. 60 yıl sonra bile olsa Türkiye'nin böyle bir hamleye girişmesi, içimizdeki bazı çevrelerin de adeta kabusu haline geldi.

Başkan Erdoğan yerli otomobil fabrikası temel atma töreninde konuştu: CHPnin takoz siyasetine rağmen...BAŞKAN ERDOĞAN YERLİ OTOMOBİL FABRİKASI TEMEL ATMA TÖRENİNDE KONUŞTU: CHP'NİN TAKOZ SİYASETİNE RAĞMEN...

Ülkemizin büyümesinden, güçlenmesinden, özgüvenin artmasından rahatsızlık duyanlar yoğun bir karalama kampanyası başlattılar. Hayatlarında bir tek çivi bile çakmamış olanlar koro halinde iftira yarışına koyuldular. Menüsünden başlatma tuşuna kadar komik gerekçelerle projede açık aramaya çıktılar. Otomobilin kaputu da, farı da varmış manşetleriyle seviyelerini, cahilliklerini, aşağılık komplekslerini ortaya koydular. Hamdolsun projede hiçbir kusur bulamadık. Dalga geçmek niyetiyle attıkları manşetlerin hepsi atanların eline yüzüne bulaştı. 7'den 70'e 83 milyonun tamamı milletimizin her bir ferdi ülkemizin gücünü ve üretim kapasitesini temsil eden bu projeyi sahiplendi. Yıllardır içerden ve dışarıdan sabotajlara maruz kalmış bir hayalin gerçeğe dönüşmesi karşısında milyonlarca yürek yeniden heyecana kapıldı. Biz de bu beklentileri boşa çıkarmamamız için gece gündüz çalıştık, çabaladık. Tüm dünyanın yatırımları durdurduğu veya askıya aldığı dönemde Türkiye olarak her alanda projelerimize hız verdik. Salgın döneminde hizmete aldığımız hastaneler, barajlar, sulama tesisleri, millet bahçeleri, ulaşım yatırımları, eser ve hizmet siyasetimizin yeni nişaneleri olarak ülkemizin dört bir yanında yükseldi.

Altmış yıllık hayal gerçek oldu: Yerli otomobil için ilk harç atıldı

“Türkiye’nin Otomobili”nin üretileceği tesislerin inşaatına başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘korku’ ve ‘engelleme’ lobisinin tüm çabalarına rağmen, Türkiye’nin 60 yıllık hayalinin gerçekleştiğini söyledi. Erdoğan, “Daha tasarım aşamasında bu güzel eseri öldürmeye çalışanlara hep birlikte en güzel cevabı veriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin ilk yerli ve milli elektrikli otomobili TOGG’un üretileceği fabrikanın ilk harcının atıldığı törende önemli açıklamalarda bulundu.

60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmayla gerçeğe dönüştürüyoruz. Türkiye’nin otomobili sadece ülkemizde değil dünyanın birçok yerinde ses getirdi. 60 yıl sonra bile olsa Türkiye’nin böyle bir hamleye girişmesi içimizdeki bazı çevrelerin kabusu haline geldi. Ülkemizin büyümesinden güçlenmesinden rahatsızlık duyanlar hemen yoğun bir karalama kampanyasına başladı. Otomobilin kaputu da farı da var manşetleriyle kendi aşağılık komplekslerini ortaya koydular.

Erdoğan, güçlü ve yenilikçi ülke vizyonunun sembollerinden olan bu eserin genç kuşaklara ilham aşılayacağına inandığını söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG'un fabrika inşaatını başlatan düğmeye bastı

 OYNAT 01:42

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOGG'un fabrika inşaatını başlatan düğmeye bastı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Bursa'nın Gemlik ilçesinde atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, '60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmada gerçeğe dönüştürme yolunda, tarihi adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum' dedi. Tören öncesinde Erdoğan tesisin inşa edileceği alanda havadan inceleme de yaptı

Yerli otomobil TOGG görüntüsüyle yine göz kamaştırdı

 OYNAT 00:37

Yerli otomobil TOGG görüntüsüyle yine göz kamaştırdı

Türkiye'nin Otomobili Ortak Girişim Grubu (TOGG) tarafından Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulan fabrikanın temel atma töreni öncesi gösterimi yapılan kırmızı ve mavi renkteki C-SUV modeli araçlar ihtişamlarıile gözleri kamaştırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı temel atma töreninde son hazırlıklarda tamamlandı.Temel atma töreninde görücüye çıkacak kırmızı ve mavi C-SUV modeli ilk elektrikli yerli otomobilin 2022'de bantlardan inmesi planlanıyor.

YATIRIM ZİNCİRİMİZİN ALTIN HALKASI

Tüm çabalarına rağmen projede hiçbir kusur bulamadılar. Milletimizin beklentilerini boşa çıkarmamak için koronavirüs salgınına rağmen çalıştık, çabaladık. Salgın döneminde hizmete aldığımız hastaneler, millet bahçeleri ve eserler ülkemizin dört bir yanında yükseldi. Türkiye’nin Otomobili Fabrikası ise yatırım zincirimizin altın halkası. Bugün yeni bir yatırım sevinci değil salgına rağmen devasa projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.SADECE FABRİKA DEĞİL DEVASA ÜRETİM KOMPLEKSİ

Otomobili tanıttığımızda bunlar nerede üretilecek diye soranlara hep birlikte en güzel cevabı veriyoruz. Bugün inşaatına başlayacağımız sadece bir fabrika değildir. Burası insanların zihnindeki fabrika algısını kökten değiştirecek, içinde farklı tesislerin olduğu devasa bir üretim kompleksidir. Fabrikamız doğrudan vatandaşlarımıza hizmet verecek. Çevre dostu teknolojilerle bu alanda çıtayı daha da yükseğe taşıyacağız.

Erdoğan, fabrikanın yapılacağı alanı havadan inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burası sadece bir fabrika değil, devasa bir üretim kompleksidir

 OYNAT 01:47

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Burası sadece bir fabrika değil, devasa bir üretim kompleksidir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli otomobil TOGG'un üretileceği TOGG Platform Tasarım ve Üretim Merkezi'nin inşaat başlama töreninde konuştu. Erdoğan, 'Bugün inşaatına başlayacağımız sadece bir fabrika değildir. Burası insanların zihnindeki fabrika algısını kökten değiştirecek, içinde farklı tesislerin olduğu devasa bir üretim kompleksidir' ifadesinde bulundu.

ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK

Dünyada tüm başarıların arkasında azim, cesaret, mücadele vardır. Başarıya giden yol çoğu zaman engel hatta ihanetlerle doludur. Tasarlayan, geliştiren ve ihraç eden ülke idealimiz bir türlü gerçeğe dönüşmedi. Devrim arabaları en başından itibaren öksüz kaldı, ithalatçı lobi tarafından basit gerekçelerle devre dışı bırakıldı. Bu işi bitireceğiz. Ölmek var dönmek yok.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devrim Otomobilleri en başından beri öksüz kaldı

 OYNAT 02:13

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devrim Otomobilleri en başından beri öksüz kaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenen 'Türkiye'nin Otomobili'nin Üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Törenine katıldı. Erdoğan, 'Devrim Arabaları en başından beri öksüz kalmış, ithalatçı lobiler tarafından devre dışı bırakılmıştı. Türkiye'nin Otomobili'ni tanıttığımızda bizi eleştiren gazetelerin hemen hepsi 60 yıl önce de kalemşörleriyle 'Devrim' arabalarına aynen bu şekilde saldırıyorlardı' açıklamasında bulundu.

18 AYDA TAMAMLANACAK

Herhangi bir aksilik olması durumunda devletimizin hazinesi bu işi bitirmeye yeter. Bugün bismillah diyerek tesisimizin inşaatına başlıyoruz. Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ilk aracı 2022’de banttan indirmeyi planlıyoruz. Ülkemizde en yüksek yerlilikle üretilen tek marka olacak. 4 bin vatandaşımız istihdam edilecek. Dolaylı istihdamla bu sayı çok daha fazla olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk aracımızı 2022'de banttan indirmeyi planlıyoruz

 OYNAT 00:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İlk aracımızı 2022'de banttan indirmeyi planlıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenen 'Türkiye'nin Otomobili'nin Üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Törenine katıldı. Erdoğan, 'Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı ve aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde banttan indirmeyi planlıyoruz. 4 binin üzerinde vatandaşımız fabrikada istihdam edilecek' diye konuştu.

ÜLKE VİZYONUMUZUN SEMBOLÜ

(Türkiye’nin Otomobili) Büyük, güçlü ve yenilikçi ülke vizyonumuzun sembollerinden bu eserin genç kuşaklara ilham aşılayacağına inanıyorum. Ürün yelpazemiz, teknolojimiz, iş modelimiz, iş planımız ve tedarikçilerimizle dünyada en iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız. Türkiye’nin otomobilini tanıttığımızda bizi eleştiren gazetelerin hemen hepsi 60 yıl önce de kalemşörleriyle ‘Devrim’ arabalarına aynen bu şekilde saldırıyorlardı.

Milletimizin yüzde 95’i destekliyor

  • CHP’nin takoz siyasetine rağmen, ülkeyi sanayiden üretime, sağlıktan milli teknolojiye kadar her alanda hayalleriyle buluşturduklarını vurgulayan Erdoğan, “Çünkü biz bu ülkeye, bu millete güveniyoruz. Biz Türkiye’nin potansiyeline, Türk milletinin zorluklar karşısındaki azmine inanıyoruz. Biz fırsat verildiğinde insanımızın neleri başaracağını biliyoruz. Biz iman varsa, imkan da vardır şiarıyla hareket ediyoruz. Hamdolsun milletimiz de bu projede olduğu gibi bizim bu samimi mücadelemizi görüyor, destekliyor. 27 Aralık’ta kamuoyunun beğenisine sunduğumuz araçlar milletimizden beğeni topladı. Anketler, milletimizin projeyi destekleme oranının yüzde 95’in üzerinde olduğunu gösteriyor. Bu tablo hem bizim, hem de bu işe gönül veren ekibin motivasyonunu artırıyor” dedi.

Arabanın ötesinde bir proje

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank konuşmasında, çevre dostu akıllı otomobilin, yine çevre dostu akıllı bir tesisten yollara çıkacağını söyledi. Varan, “Türkiye’nin Otomobili projesi bir araba üretmenin çok ötesinde bir proje. TOGG’un tedarikçileri arasında daha önce hiçbir ana üreticiyle çalışmamış gencecik girişimler, start-up’lar var. Bu firmalar farklı düşünüyor, yeni ve özgün işlere imza atıyor. Yenilikçi projeler için büyük paralara gerek yok. Entelektüel sermayeniz güçlüyse kapılar açılıyor. Bu işe liderlik eden asıl sahibi olan Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.   

Erdoğan Tabur Komutanlığında bir ata ise ‘Yağızkan’ ismini verdi.

Erdoğan yavru köpeğe Boran adını verdi.

  • Erdoğan, ‘Türkiye’nin Otomobili’nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni’ne katılmak için geldiği Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Köpek Üretim ve Eğitim Tabur Komutanlığı’nı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yetkililerden bilgi aldı, yetkililer köpek eğitimiyle ilgili sunum yaptı. Erdoğan, buradaki yavru köpeklere isim verdi. Buradaki labrador cinsi köpeğe ‘Boran’, bir ata ise ‘Yağızkan’ ismini verdi.

Yerli otomobil Avrupa Birliği'nden sonra Çin Patent Kurumu tarafından da TOGG adına tescillendi

TEKNOLOJİ

Yerli otomobil Avrupa Birliği'nden sonra Çin Patent Kurumu tarafından da TOGG adına tescillendi

Bugün temelini attığımız Türkiye'nin otomobili fabrikası ise işte bu yatırım zincirimizin altın halkasıdır. Bugün burada yeni bir yatırıma başlamanın sevincini değil salgına rağmen devasa projeyi hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Daha tasarım aşamasında bu güzel eseri öldürmeye çalışanlara hep birlikte en güzel cevabı veriyoruz.

Bugün inşaatına başlayacağımız sadece bir fabrika değildir. Burası fabrika algısını kökten değiştirecek, içinde farklı tesislerin olduğu devasa üretim kompleksidir. Milli otomobillerimizin üretim öncesi, sonrasına kadar ki tüm süreçleri buradan idare edeceğiz. Tüm otomobillerin arge ve tasarımı burada yapılacak seri üretime burada geçilecek. Test ve müşteri deneyim parkıyla fabrikamız doğrudan vatandaşımıza hizmet verecek. Çocuklar ve gençler yeni teknolojilerle burada tanışacak. Çevre hassasiyetimizi de en üst düzeyde tutuyoruz. İnşaatta kullanacağımız çevre dostu teknolojilerle çıtayı daha da yükseğe taşıyoruz. Büyük, güçlü, yenilikçi ülkemizin sembollerinden biri olacak bu eserin genç kuşaklara ilham aşılayacağına inanıyorum. Emeği geçenleri ve emeği geçecek olanları şimdiden tebrik ediyorum. Dünyada bütün başarıların arkasında azim, cesaret ve mücadele vardır. Unutmayalım başarıya giden yol çoğu zaman engellerle, mayınlarla, sabotajlarla hatta ihanetlerle doludur. Türkiye'nin bir asra yaklaşan kalkınma mücadelesinde bunların hepsi fazlasıyla yaşandı. Ülkemizin özellikle ekonomide, üretimde, sanayide, finansta, dış politika ve güvenlikte bağımsızlığını sağlamaya dönük tüm hamleleleri gizli bir elin müdahalesiyle hep engellenmiştir. Nuri Demirağ uçak fabrikası, Nuri Dilligil'in fabrikası merhum Erbakan hocamızın gümüş motor projesi birileri tarafından hep engellenmiştir. Devrim otomobili girişimi basit sebeplerle rafa kaldırılmıştır. Rahmetli Erbakan hocamızın ifadesiyle Türkiye'nin şeftali yerine motor üretmek istemesi daima birileri tarafından engellenmiştir.

Başkan Erdoğana babayiğitlerden anlamlı hediyeBAŞKAN ERDOĞAN'A BABAYİĞİTLERDEN ANLAMLI HEDİYE

Başaramayız, üretemeyiz, üretsek de satamayız diyen korku lobisi Türkiye'yi dışa bağımlı kılmak için her seferinde harekete geçmiştir. Devrim otomobilin hepimizin bildiği hazin hikayesi, mali ve yerli üretim hamlemizin serencamını bizlere tüm çıplaklığıyla gösteriyor. Daha düşünce aşamasında engellenmeye çalışan bu projenin her safhası ayrı bir utanç ve ibret kaynağıdır. O dönemin CHP zihniyetindeki gazetelerini açıp baktığımızda yerli otomobil fabrikası konusu boş lakırtıydı. Daha kablo üretemiyoruz, memleketimizde otomobil fabrikası kesinlikle kurulamaz diyen CHP'li yazarları görürüz. CHP'li siyasetçileri görürüz. Bunlar gibi daha çok yazı, makale, manşet utanç vesikası olarak arşivlerimizde durmaktadır. Denizin dibinden inci çıkarmak isteyen vurgun yemeyi göze almalıdır. Ülkemizin bekası, milletimizin huzuru için kefenimizi giyerek çıktığımız bu kutlu yola biz de vurgun yemeyi göze aldık ve alacağız.

Son 18 senede neleri başardıysak, sabotajlara, engelleme girişimlere, tehditlere rağmen başardık. Attığımız her adımda paradan para kazanmaya alışmış tüfeylilerin, kaostan beslenen asalakların direnişiyle karşılaştık. Vesayet odakları, bürokratik oligarşi ve idarei maslahatçı zihniyetle değil istemezükçü lobiyle mücadele ettik. Nuri Demirağ, Vecihi Hürkuş, Nuri Killigil gibi vatan millet aşıklarının projelerini sabote edenler bizim çalışmamıza da mani olmaya çalıştılar. İnsansız hava aracı, silahlı insansız hava araçlarımız halen CHP ve ortaklarının hedefi oluyor. İnsanımıza tepeden bakan, makarnacı, kömürcü diyen faşist zihniyetle çarpışarak bugünlere geldik. Son 18 yılda hem şeytan taşladık, hem de tavaf yaptık. Sorunların, sıkıntıların, eksikliklerin hepsinin karşısında geri adım atmadık. Umutsuzluğa kapılmadık. Ne dedik? 5 tane yiğit adam. Şimdi biz 5 tane yiğit adamla yola çıktık. Bu işi bitireceğiz, ölmek var dönmek yok. Herhangi bir aksilik oldu, elhamdülillah devletimizin hazinesi, maliyesi bu işi bitirmeye yeter. Ve bunu böyle bitirin.

CHP'nin takoz siyasetine rağmen sanayiden üretime, sağlıktan milli teknolojiye kadar her alanda buluşturduk. Çünkü biz bu ülkeye bu millete güveniyoruz. Türkiye'nin potansiyeline, Türk milletinin zorluklar karşısındaki mücadele azmine inanıyoruz. Her zaman söylüyorum bugün Bursa'dan yine söylüyorum; biz iman varsa imkan da vardır şiarıyla hareket ediyoruz. Hamdolsun, milletimiz de Türkiye'nin otomobili projesinde olduğu gibi çabalarımızı destekliyor. 27 Aralık'ta milletimize sunduğumuz araçlar çok takdir topladı. Bu tablo hem bizim hem de bu işe gönül veren ekibin motivasyonunu daha da arttırıyor. Salgın döneminde bir yandan inşaata başlamak için tüm süreçleri tamamlarken diğer yandan 78'i Türkiye'de yerleşik firmalardan oluşan tedarikçi seçiminin yüzde 95'ini tamamladık.

Yerli otomobil için Bursa Gemlikte tarihi gün... İşte yerli otomobil tanıtım filmi...YERLİ OTOMOBİL İÇİN BURSA GEMLİK'TE TARİHİ GÜN... İŞTE YERLİ OTOMOBİL TANITIM FİLMİ...

Rusya, Güney Kore, Japonya ve Amerika'daki tescil süreçleri devam ediyor. Mühendislik çalışmalarının tümü planlanan takvim gerçekleşti. Bugün ise bismillah diyerek inşaata inşallah birlikte başlıyoruz. Burası Bursa, çok önemli yer. Burası payitaht Bursa. Fabrikayı 18 ayda tamamlamayı, fabrikamızı 2022'nin son çeyreğini banddan indirmeyi planlıyoruz. Üretime geçtikten üç yıl sonra binek otomobillerde ülkemizde ilk marka olacaktır. Bölgedeki üniversitelerde işbirliği halinde, sanayi kuruluşlarına nitelikli işgücü kazandıracağız.

Şimdiden Türkiye'nin otomobili yola çıktı. Bu tedarikçilerinin arasına daha evvel hiçbir büyük üretici için çalışmamış filiz üreticiler katıldı. Akıllı yaşam teknolojilerinde çığır açıcı işler Türk firmalarından çıkacaktır. Türkiye'nin otomobilinin alameti fabrikası elektrikli olmasıdır. Lityum elektrikli otomobilin bataryalıların hızlı şarj ve ömürlerinin özellikle uzamasını sağlanılacak. Türkiye'nin gereken lityumun tamamını üretebilecek potansiyeli de var. Dünyada en iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız. Sanayi ve teknolojinin altın üçgeni olarak gördüğüm Gemlik Birikim Vadisi ve İstanbul'a bu projede çok iş düşüyor. Bu projeden hep birlikte inşallah anlımızın akıyla çıkacağız.

Başkan Erdoğandan yerli otomobil için tarihi adım! Bursada Gemlikte fabrikanın temeli atıldıBAŞKAN ERDOĞAN'DAN YERLİ OTOMOBİL İÇİN TARİHİ ADIM!

Özel sektörün koordinasyonunu sağlama görevini TOBB'a verdik. Bu kurumun öncülüğünde bir araya gelen babayiğitler hamdolsun işi buraya kadar getirdi. Kendilerini tebrik ediyorum aynı azim ve kararlılıkla işi yürüteceğine inanıyorum. 600 bin insanın hayatına malolan koronavirüs salgının��n yaralarını sarmaya başladık. Mayıs ayında sanayi üretimi Nisan'a göre yüzde 17,4 arttı. Bu performansla Amerika, Çin, Almanya, Güney Kore ve Rusya gibi ülkeleri de geride bıraktık. Endekslere bakarak konuşmuyoruz, sahadan birebir aldığımız bilgilerle ekonomideki canlanmayı teyid ediyoruz. İlk 6 ayda sanayi siciline yaklaşık 7 bin işletme kaydoldu, yani üretime başladı. İstanbul, Bursa, Ankara, Konya, İzmir başta olmak üzere yurdun dört bir yanında yeni işletmeler faaliyete geçti.

Haziran ayında 1421 yeni sanayi tesisi kuruldu. Organize sanayi bölgelerimizde 606 üretim tesisi faaliyete geçti. Özel sektörümüz 9 milyar liraya yakın yatırım yaptı. 859 yatırım teşvik belgesiyle teşvik tarihimizdeki aylık belge rekorunu kırdık. Özel sektörün 84 milyar liralık sabit yatırımı için teşvik belgesi verdik. 129 binin üzerinde vatandaşımıza yeni iş imkanı sağlanacak. Sanayideki elektrik tüketimi Temmuz'un ilk haftasında Mayıs ve Haziran'ın aynı dönemini şimdiden geride bıraktı. Yatırım, üretim, yenilikçilik, girişim ve istihdamı çok farklı teşvik politikasıyla destekliyoruz. Elbette firmalarımıza da bazı sorumluluklar düşüyor. Üretim, ihracata, katma değere yüksek olan ürünlere odaklanmasını istiyoruz. Geleceğin taleplerini belirleyen yenilikçi projelere yoğunlaşmanızı bekliyorum. Tek sermayesi bu millete karamsarlık aşılamak olan şeamet tellallarına lütfen kulak asmayın. Siyaset kürsüsünü iftira kürsüsüne çevirenlerin bu ülkeye dahil hiçbir hayalleri, hedefi olmayanları asla dikkate almayın. İnanmak başarmanın yarısıdır. Başarı ise zahmet, sabır, cesaretin en tatlı meyvesidir. Bu millet mazisi mücadele ve zaferlerle dolu necip millettir. Türkiye tarihi, değerleri, coğrafyası, beşeri sermayesi, üretim kapasitesiyle büyük ve güçlü bir ülkedir. Çalışırsak, gayret gösterirsek, devlet ve millet olarak sırt sırta verirsek Allah'ın izniyle başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Devrim otomobilini müzeye mahkum edenler, Devrim otomobilinin yollarımızda kullanılmasına mani olamayacaktır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun diliyorum. Türkiye'nin otomobilinin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan ve yönetimine, projeye yüreklerini koyan babayiğitlerimize, şahsım, milletim ve ülkem adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bursa'nın değerli büyükşehir belediye başkanına, arkadaşlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Büyük beklentilerimizi inşallah bu alanda hayata geçireceğimize inanıyorum. Mevlam yolumuzu bahtımızı açık etsin diyor, sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum.

İşte yerli otomobilin yollarda olacağı o tarihİŞTE YERLİ OTOMOBİLİN YOLLARDA OLACAĞI O TARİH

Erdoğan, Avrupa'nın elektrikli ilk SUV aracı olarak Bursa'dan dünyaya açılacak olan TOGG'un elektrik bataryalarında kullanılan lityumun da ETİ Maden tarafından bor atıklarının lityuma çevrilerek üretileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da 2 yıl sonra tamamlandığında 5 bin kişiye istihdam sağlayacak, 22 milyar lira bütçe ile Türkiye'nin otomobilinin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri inşaatının temel atma törenine katıldı.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Bursa'nın Gemlik ilçesinde atıldı. Başkan Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmada gerçeğe dönüştürme yolunda, tarihi adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi. İşte tarihi günden kareler...

BU GALERİYİ PAYLAŞ

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

Türkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle Bursa Gemlik'te atıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, TOGG ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOGG Genel Müdürü Mehmet Gürcan Karakaş katıldı.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

'60 YILLIK HAYALİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK'
60 yıllık hayali gerçekleştirdiklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmada gerçeğe dönüştürme yolunda, tarihi adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

HAMDOLSUN PROJEDE HİÇBİR KUSUR BULAMADILAR
Hayatlarında ülke ve milletin hayrına bir tek çivi dahi çakmamış olanların koro halinde iftira etme yarışına girdiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Menüsünden başlatma tuşuna kadar projede açık aramaya başladılar. Otomobilin farı da, kaputu da varmış. Aslında kendi aşağılık komplekslerini de ortaya koydular. Hamdolsun projede hiçbir kusur bulamadılar. Dalga geçmek için attıkları manşetlerin hepsi, döndü dolaştı yüzlerine bulaştı" diye konuştu.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

YATIRIM ZİNCİRİMİZİN ALTIN HALKASIDIR
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Burası yatırım zincirimizin altın halkasıdır. Salgına rağmen yatırım yapmanın gurunu yaşıyoruz. Bugün inşaatına başlayacağımız sadece bir fabrika değildir. Burası insanların zihnindeki fabrika haritasını değiştirecek devasa bir tesistir. Üretilecek tüm otomobillerin AR-GE'si burada yapılacak. Fabrikamız doğrudan halkımıza hizmet edecek, çocuklar ve gençler yeni teknolojilerle burada tanışacak. Çevre dostu teknolojilerle bu alanda çıtayı daha da yükseğe taşıyoruz. Bu eserin genç kuşaklara da ilham aşılayacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...BAŞARIYA GİDEN YOL ÇOĞU ZAMAN ENGELLERLE, SABOTAJLARLA HATTA İHANETLERLE DOLUDUR
"Unutmayalım başarıya giden yol çoğu zaman mayınlarla ihanetlerle doludur" diyen Erdoğan, "Türkiye'nin bir asra yaklaşan süreçte bunlar yaşanmıştır. Gizli bir el hep yatırımları engellemek istemiştir. Yıllardır içeriden ve dışarıdan sabotajlara maruz kalmış bir hayalin gerçeğe dönüşmesi karşısında milyonlarca yürek yeniden heyecana kapıldı. Milletimizin her ferdi, ülkemizin gücünü ve üretim kapasitesini temsil eden bu projeyi sahiplendi. Dünyada bütün başarıların arkasında azim ve mücadele vardır. Başarıya giden yol çoğu zaman engellerle, sabotajlarla hatta ihanetlerle doludur. Ülkemizin özellikle ekonomi, dış politika ve ticarette gelişime giden yolları hep gizli bir elle engellenmiştir. Devrim otomobili girişimi de son derece basit sebeplerle rafa kaldırılmıştır" dedi.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...DENİZİN DİBİNDEN İNCİ ÇIKARMAK İSTEYEN VURGUN YEMEĞİ GÖZE ALMALIDIR
"CHP medyası olmuştur. O dönemin CHP zihniyetteki gazetelerini açıp baktığımızda 'boş lakırtı' diyor. Kaynak israfı diyen CHP'li siyasetçileri görüyoruz" diye konuşan Erdoğan, "Bunlar gibi yazı, manşet bir utanç vesikası olarak arşivlerimizde duruyor. Denizin dibinden inci çıkarmak isteyen vurgun yemeği göze almalıdır. Biz de vurgun yemeği göze aldık, alacağız" diye konuştu.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...SON 18 YILDA HEM ŞEYTAN TAŞLADIK HEM DE TAVAF YAPTIK
Devrim otomobilinin de basit sebeplerle kaldırıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ürettiğini tüm dünyaya ihraç etmek istememiz hep engellenmiştir. Korku lobisi hep işe geçmiştir. Şükrü Er karşılaştığı zorlukları, 'Tartışmanın bir tarafında yaparız diye müteşebbisler diğer tarafta yapamazsınız diyenler vardı. Birinciler akla sığınıyordu. İkinciler telaş içinde propaganda için her şeyi harcama yapıyordu" diyor. Devrim otomobili ithalatçı çevreler tarafından engellendi. Bizi engelleyenler tıpkı bugün olduğu gibi CHP zihniyeti idi. Denizin dibinden inci çıkarmak için vurgun yemeye razı olmak gerekir. Son 18 senede ne başardıysak tehditlere sabotajlara rağmen başardık. İnsanımıza tepeden bakan anlayışa karşı gelerek bugünlere geldik. Son 18 yılda hem şeytan taşladık hem de tavaf yaptık. Sıkıntıların sorunların büyüklükleri karşısında geri adım atmadık. Sonunda biz 5 yiğit adamla yola çıktık. CHP'nin takoz siyasetine rağmen ülkemizin sağlıktan milli teknolojiye kadar her alanda geliştirdik."

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...4 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM
"Salgın döneminde hem yatırımlar yaparken, 78'i Türkiye'de olan tedarikçi firmaların yüzde 93'nü tamamladık" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tasarım tescil süreçleri devam ediyor. Bugün ise Bismillah diyerek tesisimizin inşasına hep birlikte başlıyoruz. Burası çok önemli sadece yeşil Bursa değil, Payitaht Bursa. Aracımızı 2022 yılının son çeyreğinde tamamlamayı planlıyoruz. Böylece Avrupa'nın ilk doğuştan elektrikli SUV aracını piyasaya sunacağız. 4 binin üzerinde insanımız istihdam edilecek. Dolaylı istihdamı düşündüğümüzde bu sayı çok daha fazla olacak. Bölgedeki üniversitelerle iş birliği halinde yenilikçi fikirlerin önünü açacağız. Şimdiden Türkiye'nin otomobili yola çıkıyor. Bu tedarikçilerinin arasında daha önce hiç büyük bir firmayla çalışmamış genç filizler katıldı. Geri görüş kameralarından bir dünya markası çıkarabileceğimiz gibi Türkiye'nin otomobilinin alameti farikası elektrikli olmasıdır."

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

LİTYUM ÜRETİMİ
Eti Maden işletmesinin 2- 3 yıldır bor madenlerinde lityum üretmeye çalıştığını belirten Erdoğan, "Pilot üretim tesisinin çalışmasını tamamladık. Durmak yok yola devam. Türkiye'nin Eti Maden ile lityumun tamamını üretme imkanı var" diye konuştu.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...İLK 6 AYDA SANAYİ SİCİLİNE 7 BİN İŞLETME KAYDOLDU'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk 6 ayda sanayi siciline 7 bin işletme kaydoldu yani üretime başladık. Yurdun 4 bir yanında yeni işletmeler faaliyete geçti. Sadece Haziran ayında 1421 sanayi işletmesi kuruldu. Bu sayı geçen yıla göre yüzde 91'lik bir artış anlamına geliyor" dedi.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...VARANK: HEDEFİMİZ İLERİ TEKNOLOJİ ÜRETEN HATTA TEKNOLOJİYE YÖN VEREN ÜLKELERDEN BİRİ OLMAK
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise törende yaptığı konuşmada, "Hedefimiz ileri teknoloji üreten hatta teknolojiye yön veren ülkelerden biri olmak" diyerek, "Biz Türkiye'nin otomobili ile küresel bir marka oluşturmanın yanında tedarikçilerinde marka olmasının önünü açıyoruz. Oyuna yetenekli ve kabiliyetli yeni oyuncular katacağız, bu oyuncuları küresel rekabete hazırlayacağız" şeklinde konuştu.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...HİSRACIKLIOĞLU: İNŞALLAH 2021'İN BAŞINDA İLK OTOMOBİLİMİZİ BANTTAN İNDİRECEĞİZ
"Türkiye'nin otomobili meydan okumadır, teknolojik dönüşümdür" diyen Rifat Hisracıklıoğlu da, "Biz bu inançla TOBB olarak işimizin başındayız. Geçtiğimiz yılın başında otomobilimizi yaptık, şimdi de üretime geçiyoruz, inşallah 2021'in başında ilk otomobilimizi banttan indireceğiz" dedi.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...TESİSLERİN İLK BETONU DÖKÜLDÜ
Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler tesislerin temeli atmak için butona bastı ve mikserler ilk betonu dökmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Hayırlı olsun" dedi. Butona basma töreninin ardından aile fotoğrafı çekildi.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

TESİS HAKKINDA
TOGG Tesisi 1.2 milyon metrekarelik alan üzerine kuruluyor. İnşaatın 18 ayda tamamlanması ve 2021 yılı içerisinde hat montajlarına başlanılması hedefleniyor. TOGG Tesislerinde 2023 yılına kadar kademeli olarak 4 bin 300 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. TOGG Tesisi, TOGG'un 'Mobilite Ekosistemi' kurulması hedefinin en önemli ayaklarından birisi olacak. Tesiste, 2022 yılı sonunda seri üretim ilk aracını banttan indirmesinin ardından 2030 yılına kadar, fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen kendisine ait 5 farklı modelden toplam 1 milyon adet aracı dünya otomotiv piyasası ile buluşturacak. TOGG Tesisi'ne özel olarak hafta içerisinde bir de kampanya başlatıldı ve tüm Türkiye bu heyecana ortak edildi. Bu tarihi ana iz bırakmak isteyenler için 'yeniliktebendevarim.com' internet sitesi üzerinden isimlerini yazma, görsel oluşturma ve paylaşma imkanı yaratıldı. Şu ana kadar yüz binlerce kişi ismini bu tarihi ana ortak olmak için kaydetti. Bu site üzerinden kaydolanların isimleri bir kapsül aracılığıyla bu tesisin temelinde olacak. Kampanya 18 Temmuz Cumartesi 21.30'a kadar devam edecek.

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

İŞTE TARİHİ GÜNDEN KARELER

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

 

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...

TOGG'un üretileceği fabrikanın temeli Başkan Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı! İşte tarihi günden kareler...Başkan 'ın katılımıyla 'nin ilk yerli otomobili 'un üretileceği fabrikanın temeli 'nın Gemlik ilçesinde atıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, "60 yıllık hayalimizi anlamlı bir buluşmada gerçeğe dönüştürme yolunda, tarihi adım attığımız böyle bir günde sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum" dedi. Tören öncesinde Erdoğan tesisin inşa edileceği alanda havadan inceleme de yaptı

Bu haber 201637 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Filistinliler 1948'den bu yana
Filistinliler 1948'den bu yana "felaketi" yaşıyor
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz
Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandığın telafisi olmaz