15-Temmuz net Haberleri - Terör örgütlerinin sözcüsü Alman...

15-Temmuz net Haberleri - Terör örgütlerinin sözcüsü Alman gazetesi Die Welt Türkiye ekonomisine saldırdı

Türkiye’nin ekonomik başarısına göz diken Londra merkezli spekülatörleri köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör, BDDK bu kez suçüstü yaptı. BNP Paribas, Citibank ve UBS'e işlem yasağı getirdi. Peki swap konusunda atılan o kadar adımdan sonra bu çete nasıl operasyon çekti? Öyle ya, herkes bunu soruyor. Şöyle söyleyeyim, bu kez arka kapıdan dolandılar. Bazı uluslararası ve yerli şirketleri paravan olarak kullandılar” diye yazdı

09 Mayıs 2020 - 11:36 - Güncelleme: 09 Mayıs 2020 - 13:18

Sabah gazetesi yazarı : Kur operasyonu yapan şirketler kim?

Giriş Tarihi: 08.05.2020  09:29  Güncelleme Tarihi: 08.05.2020  10:14

’nin ekonomik başarısına göz diken  merkezli spekülatörleri köşesine taşıyan Sabah gazetesi yazarı  bu kez suçüstü yaptı. , Citibank ve 'e işlem yasağı getirdi. Peki swap konusunda atılan o kadar adımdan sonra bu çete nasıl operasyon çekti? Öyle ya, herkes bunu soruyor. Şöyle söyleyeyim, bu kez arka kapıdan dolandılar. Bazı uluslararası ve yerli şirketleri paravan olarak kullandılar” diye yazdı.

Kur operasyonu yapan şirketler kim?

İşte Dilek Güngör'ün konuyla ilgili o yazısı:
Bunlara küresel finans çetesi dediğimizde buradaki uzantıları bozuluyor, içten içe kızıyor, hatta belki 'yine mi dış güçler diyorsunuz' diye sövüyorlar. Ama gerçeği bu...
Onların dediklerine bakmayın...
Bu uluslararası lar, sadece bize değil, hedef aldıkları her ülkeye benzer operasyonları yapıyorlar. Geçmişte 'de birçok kez spekülatif atak denediler. Hatırlayın, Ağustos 2018'de, Mart 2019'da, Ekim 2019'da defalarca TL'nin değerini düşürmek için uğraştılar. Fakat, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın koordinasyonundaki ekonomi yönetimi aldığı önlemlerle bunları köşeye sıkıştırdı. Swap (değiş-tokuş) imkanları kurutuldu. Merkez Bankası bankalara ''ya TL vermeyi bırak,  işlemlerini gel benden yap' dedi. "Karanlık havuz" denilen tezgâhüstü piyasalarda gerçekleştirilen swap işlemlerinin 'daki borsada yapılmasının önü açıldı.
Önceki gün tam ı 'ın uluslararası yatırımcılarla toplantısı sırasında döviz piyasası hareketlendi.
Üstelik, Albayrak piyasaların beklediği mesajları verdiği sırada...
BDDK bu kez suçüstü yaptı. BNP Paribas, Citibank ve UBS'e işlem yasağı getirdi.
Peki swap konusunda atılan o kadar adımdan sonra bu çete nasıl operasyon çekti?
Öyle ya, herkes bunu soruyor.
Şöyle söyleyeyim, bu kez arka kapıdan dolandılar.
Bazı uluslararası ve yerli şirketleri paravan olarak kullandılar.
Nasıl mı?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör: Kur operasyonu yapan şirketler kim?

Türkiye neden "kriz sermayesi"nin hedefinde? Geçmişten bugüne Türk ekonomisine saldırılar

07.05.2020 19:07

Türkiye ekonomisi son olarak Londra merkezli kuruluşların saldırısına maruz kaldı. ABD ve Avrupa ülkelerinin daha önceki ekonomik saldırılarından da güçlü çıkmayı başaran Türkiye, yine bu ekonomik saldırı karşısında ayakta kaldı.


Türkiye ekonomisi son olarak Londra merkezli kuruluşların saldırısına maruz kaldı. ABD ve Avrupa ülkelerinin daha önceki ekonomik saldırılarından da güçlü çıkmayı başaran Türkiye, yine bu ekonomik saldırı karşısında ayakta kaldı.

ALKIŞ TUTTULAR, YARDIM ETTİLER, "DOLAR 15 LİRA OLACAK, FAİZLER FIRLAYACAK" DEDİLER
ABD, Türkiye ekonomisini tehdit ederek saldırılarına devam ederken, Türkiye'den bazı kesimler bu olaya çanak tuttu. Kasıtlı olarak ekonomik saldırılara alkış tutanlar, "Dolar 15 TL olacak, faziler fırlayacak" açıklamalarıyla felaket tellallığına soyundu.

Türkiye'nin tüm saldırılara karşı yapmış olduğu hazırlık, Türk düşmanlarını ve içerideki yardakçılarını mağlup etmeyi başardı.

BAŞKAN ERDOĞAN VE BAKAN ALBAYRAK'TAN TÜM DÜNYAYA MESAJ
Türkiye içindeki hainlerle de savaşmaya devam ederken Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'ye yönelik açık bir ekonomik saldırı var. Eskiden bu işler daha örtülü dolaylı yollardan yapılırdı. Şimdi bodoslama şekilde üzerimize geliyorlar." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise ekonomik saldırılar karşısında "Türkiye her türlü saldırıları bertaraf edecek çok güçlü bir ülke. Türkiye üzerinden para kazanılacak bir ülke değil" şeklinde konuştu.

TRUMP'IN İTİRAFLARINA BAŞKAN ERDOĞAN'DAN CEVAP
ABD Başkanı Donald Trump'ın "Daha önce Rahip Brunson konusunda Türkiye'nin ekonomisine büyük zararlar vermiştim..." sözleri de Türkiye'nin ekonomisine yapılan saldırının perde arasına gözler önüne sermeye yetiyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Trump'ın ekonomiye yönelik yaptırım tehditlerine "Şifreleri çözüldü, artık can yakmayacak..." ifadeleriyle cevap vermişti.

Başkan Erdoğan, "Dövize gidersek kurtuluruz yok, o zaman batarsın. Sen Türksün, sen Türk lirasıyla beraber yoluna yürüyeceksin. Vatan toprağından vazgeçmekle, üretimden yatırımdan velhasıl ekonomiden vazgeçmek arasında bir fark yoktur" dedi.

BAKAN BERAT ALBAYRAK'TAN TOPARLANMA MESAJI
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Türkiye güçlü performansıyla yine birilerini üzmeye ve şaşırtmaya devam edecek. Cari açıktaki dengelenme hiçbir dönem bu kadar güçlü olmamıştı. Türkiye tüm bu süreçlerde yaşadığı imtihanlardan daha da güçlenerek yoluna devam edecek. Ekonomimiz bir toparlanma ve dengelenme dönemine girdi tüm ekonomik göstergeler bunu gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE SON 1 YILDA ATTIĞI ADIMLARLA OLASI KRİZLERE EN HAZIRLIKLI ÜLKEYDİ"
Ekonomik saldırılar devam ederken, Türkiye'nin hazırlıkları da sürüyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Tarihin en büyük iki kur saldırısı, küresel piyasalardaki türbülans, Avrupa ekonomisinde küçülme gibi gelişmelerin yaşandığı zor bir dönemde dengelenme hedefleri başarıyla uygulandı. felaket senaryolarıyla toplumda hakim kılınmaya çalışılan saldırı dönemi yaşandı. Ülkenin potansiyeline ve sahip olduğu altyapıya her zaman güvendik. Doğru hamleler sonucu kötümserliğin yerini günün ilk ışıklarıyla iyimserliğe bırakacak." sözleriyle herkese açık bir mesaj vermişti.

Londra merkezli finans tetikçilerinden Türkiye'ye karanlık operasyon! Türkiye si neden hedefte?

Türkiye'nin koronavirüs salgını ile verdiği başarılı mücadeleyi gölgelemek isteyen dış odaklar bir kez daha kur manipülasyonu üzerinden harekete geçerek hem yi hem de siyaseti hedef aldı. Londra merkezli uluslararası finans tetikçileri döviz üzerinden manipülasyon gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün uluslararası yatırımcılarla yaptığı görüşme sırasında düğmeye basan tetikçiler, hızlı bir şekilde yüksek miktarlarda döviz satın aldı. Ancak ellerinde yeterli TL olmadığı için temerrüde düştüler.  da Londra merkezli bu tetikçilere karşı harekete geçti. Peki Londra merkezli ekonomi operasyonunun amacı ne? Saldırıların perde arkasında ne ve kimler var? Saldırıların perde arkasını A Haber canlı yayınında Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı, Sabah Gazetesi yazarı Hasan Basri Yalçın ve APara Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner yorumladı. İşte detaylar...

Londra merkezli finansal kuruluşlar bir kez daha Türk lirasına saldırdıLondra kaynaklı finans kuruluşları ellerinde para olmadan talep oluşturarak TL'ye yönelik döviz manipülasyonu gerçekleştirdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın uluslararası yatırımcılarla görüştüğü sırada harekete geçen finansal tetikçiler hızlı bir şekilde, yüksek miktarda döviz almaya kalktılar. Ancak ellerinde yeterli TL varlığı olmadığı için temerrüde düştüler.

ELLERİNDE YETERLİ TL OLMADIĞI İÇİN TEMERRÜDE DÜŞTÜLER
APara Yayın Koordinatörü Özlem Doğaner, "Londra merkezli finans kuruluşları diyerek bunu kısıtlıyoruz ama bu iş bunun merkezi. Dün farklı olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın toplantısı sırasında yaptılar. Bu bir kez daha ortaya çıktı. Ellerinde olmayan TL ile yüksek miktarda döviz almaya kalktılar. Ancak ellerinde bunu alacak yeterli TL varlığı olmadığı için temerrüde düştüler. 2019 yılında da yaşanan aynı şekildeydi. Orada da yüzde 1000'i aşan faizlerle TL bulmaya çalışmışlardı. 2018 Ağustos'ta yaşanan kur saldırısının ardından BDDK hızlı bir şekilde adım attı ve onların bu tip operasyonlar yapmalarını engellemek için oldukça sınırlandırma getirdi. Yine bir sınırlama geldi. Bugün BDDK'nın attığı yeni bir adımlar da var bu manipülatif adımların da kapsamı değişiyor. Ellerinde para olmadan döviz talebi oluşturup döviz manipülasyonu yapıyorlar. Londra kaynaklı bu bankalara Türk bankaları ile döviz işlemi yapma yasağı getirilecek diyor BDDK." dedi.

TÜRKİYE'NİN KORONA İLE BAŞARILI MÜCADELESİ Mİ GÖLGELENMEK İSTENİYOR?
Doğaner, "Her fırsatlarını bulduklarında ekonomi üzerinden saldırıya geçiyorlar. Pandemi tüm dünyayı etkiliyor. Her Merkez Bankası bununla ilgili adım atıyor. Öyle bir tablo var ki ortada Türkiye sağlık alanında en önemli adımları atmış ülkelerden birisi. Bunu Dünya Sağlık Örgütü de kabul ediyor." ifadelerini kullandı.

OKAN MÜDERRİSOĞLU: HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI HEDEF ALINIYOR
Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu, "Şimdi neyi amaçlıyorlar. Bunlardan birincisi IMF ile bir anlaşma zeminine ya da küresel salgın sırasında oluşturduğu fondan yararlanmak için IMF'in deli gömleğinin içine Türkiye'nin girmesini istiyorlar. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hedefte. Mart 2019'da Türkiye'de yerel seçimler vardı, yerel seçimler öncesi ekonomi de istikrarsızlık oluşturmak bir siyasal sonuçları olacak bir hamleydi. Berat Albayrak neden hedefte? Berat Albayrak ekonomi yönetiminin başına geldiği anda baktı ki Londra'daki TL varlıklar neredeyse Türkiye'deki mevduatlardan daha fazla. Yani bu sizin piyasanızda istediği gibi oynayacak aktörlerin eline mühimmatı teslim etmek gibi. Ellerinde TL ile döviz fiyatlarını yukarıya çekiyorlardı. Şimdi bunların üzerine gidince kuyruklarını bırakılar. Berat Bey bunların kuyruklarını kesti. Ne yaptı? Ellerindeki TL ile işlem yapma kabiliyetlerinin önüne geçti." diye konuştu.

Terör örgütlerinin sözcüsü Alman gazetesi Die Welt Türkiye ekonomisine saldırdı

 ve Başkan Erdoğan düşmanlığıyla birlikte  ve 'nın sözcülüğünü yapan  gazetesi, şimdi de ekonomiyi hedef aldı.  merkezli ekonomik saldırınını ardından harekete geçen Alman Welt gazetesi, Türkiye'nin  rezervinin kalmadığını, hatta ülkenin iflas ettiğine dair yalan haberler yayımladı.

Giriş Tarihi: 08.05.2020 

ALMAN GAZETESİ DİE WELT TÜRKİYE EKONOMİSİNE SALDIRDI

Sabaha gazetesinden 'ün haberine göre; Her fırsatta 'nün sözcülüğünü yapan,  propagandası haberleri manşetine taşıyan,  düşmanlığı ve Başkan  karşıtlığı ile bilinen  gazetesi bu kez ekonomiyi kötülemek için sahne aldı.

"REZERVİ BİTTİ, TÜRKİYE BATTI" HABERİ YAPTILAR

 ekonomisi koronavirüs salgını nedeniyle finansal kriz döneminden de daha derin bir resesyon riskiyle karşı karşıya kalırken, ülkede yüzde 6.5'lik hatta bazılarına göre yüzde 10'luk küçülme konuşulurken, Welt diline Türk ekonomisini doladı.

 rezervi kalmadığını hatta ülkenin iflas ettiğine dair yalan haberler yaymaya başladı.

Alman gazetesi Die Welt Türkiye ekonomisine saldırdı

FETÖ'NÜN AVUKATI

Alman gazete her fırsatta FETÖ avukatlığı yapmakla tanınıyor. En son ocak ayında Pensilvanya'daki terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen ile röportaj yaparak, Türkiye'yi kötülemişti. Türkiye karşıtı provokatif haberleriyle bilinen gazete, Başkan Erdoğan'ın Almanya ziyaretini provoke etmişti.

Almanya'nın FETÖ'cü darbeciler üzerinden Türkiye'ye şantaj yapması gerektiğini belirten gazetenin bir haberinde, "Almanya, Erdoğan'ı durdurmak için ne yapabilir? Başbakan Merkel, darbe girişimi sonrasında tutuklanan tüm Türklere iltica imkanı sunsun" ifadelerine yer verilmişti.

Sayfalarını çoğu kez teröristlere açan Axel Springer grubu gazetesi en son 'skandal' bir habere daha imza atarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa haberini ve yaşanan gelişmeleri hadsiz yorumlarla okuyucularına sunmuştu.

DİLEK GÜNGÖR / SABAH

Bu haber 201564 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Erdoğan'dan Kabine'nin ardından önemli açıklamalar! Terör devleti İsrail'e jet yakıtı provokasyonu: İftiracıları asla unutmayacağız
Başkan Erdoğan'dan Kabine'nin ardından önemli açıklamalar!...
MHP'de Devlet Bahçeli'nin
MHP'de Devlet Bahçeli'nin "A Takımı" belli oldu