15-Temmuz net Haberleri - Demokrasi nöbeti hiç bitmeyecek

15-Temmuz net Haberleri - Demokrasi nöbeti hiç bitmeyecek

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimine karşı milletin destanının 4. yıl kutlamaları Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayacak. Başkan Erdoğan, şehit ailelerini Külliye’de ağırlayacak. İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yurtiçi ve yurtdışında 3 bin etkinlik gerçekleştirilecek..

10 Temmuz 2020 - 07:52 - Güncelleme: 10 Temmuz 2020 - 08:27

Demokrasi nöbeti hiç bitmeyecek 

Giriş Tarihi: 10.07.2020  02:34 Güncelleme Tarihi: 10.07.2020  07:42.

’cü hainlerin darbe girişimine karşı milletin destanının 4. yıl kutlamaları Başkan Erdoğan’ın  Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayacak. Erdoğan, şehit ailelerini ’de ağırlayacak.  koordinasyonunda yurtiçi ve yurtdışında 3 bin etkinlik gerçekleştirilecek

Demokrasi nöbeti hiç bitmeyecek

15 Temmuz Destanı'nın dördüncü yılında milletin zaferini unutturmamak adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı programlar gerçekleştirilecek. Erdoğan'ın 15 Temmuz programı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde bulunan 15 Temmuz Anıtına çiçek bırakılması ile başlayacak. TBMM'de düzenlenecek 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programına katılacak olan Erdoğan, daha sonra şehit ailelerini Külliye'de ağırlayacak. Erdoğan, 15 Temmuz'da saat 21.00'da Millete Sesleniş konuşmasını gerçekleştirecek.
Demokrasi nöbeti hiç bitmeyecek!3 BİN ETKİNLİK DÜZENLENECEK
İletişim Başkanlığı tarafından program ve faaliyetlerin 15 Temmuz ruhuna uygun bir şekilde gerçekleştirilebilmesi adına "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma 2020 Yılı Etkinlikleri Strateji Belgesi" hazırlanarak tüm kurumlarla paylaşıldı. Geçen yıl yurt içinde ve yurt dışında bin 500 program hayata geçirilirken, bu yıl sayı 3 bine ulaştı. Yurt içinde bakanlıklar ve kamu kurumları bin 609, üniversiteler 521, STK'lar 108 olmak üzere toplam 2 bin 238 program gerçekleştirecek. Yurt dışında ise 752 etkinlik düzenlenecek. Etkinlikler şöyle:
 Hazırlanan videolar ve diğer görsellern, 15 Temmuz haftası boyunca sosyal medya mecralarında, havalimanlarında, garlarda, THY'nin uçak içi ekranlarında yayımlanacak.

 15 Temmuz özel tasarımı Üsküdar Belediyesi Valide Sultan Gemisi'ne ve TCDD'ye ait Yüksek Hızlı Trenlere giydirilecek.
 Kuleli Yerleşkesi duvarlarında video haritalama (video mapping) teknolojisiyle FETÖ'nün ihaneti, milletin ortaya koyduğu mücadele ve şehitlerin kahramanlığı görsel bir sunumla anlatılacak.
 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde Türkiye'de ilk kez 200 drone ile ışık gösterisi gerçekleştirilecek.
 15 Temmuz Zaferi Dijital Gösterim Merkezi Bursa, Çanakkale,Samsun, Konya, Kayseri, Antalya ve Diyarbakır'da şehir meydanlarda vatandaşlarla buluşacak.



 Fahir Atakoğlu'nun bestelediği "15 Temmuz Destanı Senfonisi"Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile düzenlenecek konser ile ilk kez televziyon ve sosyal medyadan yayımlanacak. Şehitlerimizin kahramanlığını ve milletimizin mücadelesini anlatan "Yiğitler Destanı" isimli türkü yayımlanacak.

15 Temmuz şehitleri hikayeleriyle gözyaşlarına boğdu! - Galeri ... 15 Temmuz konulu kısa film ve senaryo yarışmasının ödül töreni de bu yıl içinde gerçekleştirilecek. Şiir ve resim yarışmaları, sergiler. konserler ve film gösterimleri yapılacak.

15 temmuz şehitleri unutulmayacak - YouTube Geçen yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Anti- Darbe Hekatonu, bu yıl da devam edecek. Hekoton ile demokratik işleyişe sekte vuran darbelerin sonuçlarının gözler önüne serilmesi ve askeri darbelere dair büyük veri oluşturulması hedeflenecek.

ULUSLARARASI ONLİNE PANELLER DÜZENLENECEK
 İletişim Başkanlığı, uluslararası medya kuruluşlarının genel yayın yönetmeleri ile gazetecilerine 15 Temmuz ve FETÖ ile ilgili belgesel ve materyallerden oluşan kit gönderecek.

15 Temmuz şehitlerini unutmadık, unutturmayacağız - Son Dakika ... "15 Temmuz 15 Panel" başlıklı panel serisi ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Belçika, Kazakistan, Çin, Katar, Arnavutluk, Güney Afrika, Bangladeş İspanya, Guatemala ve Etiyopya'da video konferans ile gerçekleştirilecek. ABD, İngiltere ve seçilecek diğer ülkelerin kalabalık meydanlarında dijital ekranlı araçlarla 15 Temmuz darbe girişimine dair görseller yayınlanacak.

Gözyaşlarına boğan hikayeleri ile 15 Temmuz darbesi kahramanları

Onlar bu ülkenin kahramanları. İşte onların hikayesi.

1 / 36FETÖ örgütü 15 Temmuz 2016'da haince kurulmuş planlarını uygulamaya kalktıklarında karşılarında bu kahramanları bulmuşlardı. Her biri ayrı ayrı gözyaşlarına boğan hikayeye sahip. Onlar bu ülkenin şehitleri. Onlar bu ülkenin kahramanları. İşte onların hikayesi.

2 / 36Şehadet emrini kahramanca gözünü kırpmadan yerine getirdi, darbeci hainlerin kurşunlarıyla şehit düştü. Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir, evli ve iki çocuk babasıydı. Özel Kuvvetler askeri Ömer Halisdemir, yurt içi ve yurt dışında birçok görevde yer aldı. 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı paşanın, darbeci generali “vur” emrini yerine getirerek darbe girişiminin engellenmesinde büyük rol oynadı. Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na yanındaki korumalarıyla birlikte girerken darbeci generali vurarak öldürdü. Darbeci hainler tarafından 30 kurşunla şehit edildi. Kahraman asker Ömer Halisdemir’in cenazesi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu kasabasında son yolculuğuna uğurlandı.

3 / 3653 yaşındaki Mustafa Cambaz, Yenişafak Gazetesi'nde foto muhabiriydi. Batı Trakya'nın Gümülcine kentinde doğan Mustafa Cambaz, Yunan ordusunda askerlik yapmayı reddettiği için Yunanistan vatandaşlığından çıkarılmıştı. Evli ve bir çocuk babasıydı. Şehidin eşi, "Gitme dedim ama 'Bu olaylar başlamışken beni evde tutamazsın' dedi." ifadesini kullanıyor. Sosyal medya adresinden, "Başkomutan Erdoğan'ın isteği ve emriyle sokağa çıkıyoruz." mesajını paylaştı. Ardından darbecilere karşı direnmek için sokağa çıktı. Çengelköy Karakolu'nu basan darbeciler tarafından göğsünden iki kurşunla şehit edildi. Şehit olduğunda vatansızdı, 15 Ağustos'ta Bakanlar Kurulu kararıyla Türk vatandaşlığına alındı. Türkiye'deki tüm ulu camileri bir kitapta toplamak hayallerinden biriydi.

4 / 3645 yaşındaki Prof. Dr. İlhan Varank, Milli Eğitim Bakanlığı Bursu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesinde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yaptı, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu. Evli ve iki çocuğu vardı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın da ağabeyi olan İlhan Varank, darbe girişimini duyar duymaz sokağa çıktı, direnen vatandaşlarla birlikte darbecilere karşı mücadele etti. Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir binası önünde darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Şehit İlhan Varank, Fatih Camii’ndeki cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

5 / 36Dava insanı, dava yolunda şehit düştü. 5 Mart 1962 yılında Çorum’un Mecideyekavak Köyü’nde doğan Erol Olçok, evli ve üç çocuk babasıydı. 54 yaşındaki reklamcı Erol Olçok, Türkiye’de en önemli siyasi iletişim kampanyalarının duayeniydi. 14 yıllık AK Parti iktidarının, başarıdan başarıya koşan tüm seçim kampanyalarında onun damgası vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilişkisini hiçbir zaman profesyonel bir ilişki olarak tanımlamadı. Her zaman dava, yol ve kader arkadaşlığı olarak gördü. İlk oğluna Abdullah Tayyip adını verdi. Oğluyla birlikte şehadet şerbetini içti. 15 Temmuz gecesi oğlu Abdullah Tayyip ile gittiği Boğaziçi Köprüsü'nde hain darbeciler tarafından şehit edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde, "Erol benim bir yol arkadaşımdı Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekanı cennet olsun inşallah." diyerek gözyaşlarını tutamadı. Şehit Erol Olçok, Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii’ndeki cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı’nda evladı Abdullah Tayyip ile yan yana defnedildi.

6 / 36Babasının ısrarına aldırmadı, genç yaşta şehadet şerbeti içmeye koştu. 16 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok, duayen isim Erol Olçok'un oğluydu. Koşuyolu Özel Birey Temel Lisesi’nde eğitim görüyordu, mezun olup hukuk fakültesine girecekti. 15 Temmuz gecesi babası dava insanı Erol Olçok, hain darbecilere karşı sokağa çıkınca o da bir an bile tereddüt etmedi. Babasıyla birlikte omuz omuza direndi. Hain darbecilerin Boğaziçi Köprüsü'nde açtığı ateş sonucu babasıyla birlikte şehadet makamını seçti. Ona isim verenler 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan cenazesinin başındaydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Erol benim bir yol arkadaşımdı; Abdullah pırlanta bir yavrumuzdu. Mekânı cennet olsun inşallah” derken gözyaşlarını tutamadı. Abdullah Tayyip Olçok, Altunizade İlahiyat Fakültesi Camii’ndeki cenaze namazı sonrası Karacaahmet Mezarlığı’nda babasıyla yan yana defnedildi.

7 / 361969 doğumlu Topçu Kıdemli Başçavuş Bülent Aydın hain darbe gecesi ilk şehit olan askerlerden biri oldu. Özel Kuvvetler’dendi, 5 yıl önce emekli oldu ama "daha genciz" diyerek çalışmaya devam etti. Darbeci hainler ilk olarak Genelkurmay Başkanlığı’nı basmıştı. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak'ın koruma astsubayı Bülent Aydın, komutanını korurken darbeci hainler tarafından vuruldu. Onu almaya giden ambulansa da ateş açıldı. Kahraman Astsubay Bülent Aydın şehit oldu. Ağabeyi, "Kardeşim Bülent öğle yemeğini birlikte yediği arkadaşı tarafından şehit edildi" dedi. Astsubay Bülent Aydın, darbecilere karşı ilk kurşunu sıkanlardan… Eşi Şahnaz Aydın, eşinin, darbecilere karşı ilk kurşunu sıkarak darbenin seyrini değiştirdiğini söyledi. Şehit Bülent Aydın şimdi Ankara’nın Mamak ilçesindeki Cebeci Askeri Şehitliği’ndeki ebedi istiratgahında…

8 / 3637 yaşındaki Halil Kantarcı, küçük yaştan beri İslami mücadele içindeydi. 28 Şubat döneminde henüz 15 yaşındayken haksız yere idamla yargılandı, 10 yıl hapis yattı, suçsuz olduğu anlaşılınca serbest bırakıldı. 15 Temmuz gecesi sosyal medyada arkadaşlarını direnişe çağırmış, " Ateş ediyorlar. Millet birikiyor. Allah büyük" paylaşımında bulunmuştu. Darbeci hainlerin açtığı ateşte, İstanbul Çengelköy’de şehit düştü. Yanındaki ağabeyine son sözleri, “'Eşimi ve çocuklarımı çok seviyorum. Onları ümmete emanet ediyorum'’ oldu. Şehidin eşi, “Onunla bir mücahit olduğunu düşündüğüm için evlendim, gururluyum” dedi. Kantarcı, geride 9 aylık, 2,5 yaşında ve 9 yaşında 3 yetim evlat bıraktı. Şehit Halil Kantarcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katıldığı törenle İstanbul Fatih Camii’ndeki cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı.

9 / 365 Temmuz darbe girişiminden 4 gün önce Erzincan'dan Ankara'ya Kara Harp Okulu Bando Bölük Komutanlığı'na tayin edilen ve bekar olan Astsubay Başçavuş Ziya İlhan Dağdaş, ev kiralayıp yerleşme hazırlıkları yapıyordu. Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sivil kıyafetle Genelkurmay Başkanlığı'nın önüne giden Astsubay Dağdaş, başına isabet eden tek kurşunla yaşamını yitirdi. 31 yaşındaki Dağdaş'ın Muğla'da yaşayan ailesi, darbe girişimi sonrası oğlundan haber alamayınca Ankara'ya gitti. İlk etapta oğlunun gözaltına alınan askerler arasında olduğunu düşünen anne Bilsen Dağdaş, listede çocuğunun adını bulamayınca bu kez hastanelerin yolunu tuttu. Altı gün oğlunu arayan anne Dağdaş, son çare olarak Ankara Adli Tıp Kurumu'na gitti. Burada kimliksiz cenazeler olduğunu öğrenen Bilsen Dağdaş, DNA örneği verdi. Darbe girişiminden tam 8 gün sonra adli tıp kurumundaki görevlilerin kendisini aramasıyla acı haberi alan anne Dağdaş, oğlunun cenazesine ulaştı. Ancak durumunun belirsizliği nedeniyle şehit olduğu duyurulmayan Astsubay Dağdaş'ın şehit sayılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruldu. Savcılık, soruşturmanın ardından Dağdaş'ın FETÖ'cü askerler tarafından şehit edildiğini duyurdu. Şehidin naaşı, 15 Temmuz darbe girişiminden 6 ay sonra memleketi Muğla'daki mezarlıktan alınarak, askeri törenle Garnizon Şehitliği'ne defnedildi.

10 / 3644 yaşındaki Ayşe Aykaç, ev hanımıydı. Ev hanımı Aykaç, kalkışmayı öğrendikten sonra hemen abdest alarak, namaz kıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısına uyan Aykaç, evdekilerle helalleşerek vatan ve millet sevdasıyla yollara düştü. Eşiyle birlikte yan yana Boğaziçi Köprüsü'ne doğru yola çıktı. Aykaç çifti, Altunizade'ye gelince araçlarından inerek, darbeci hainleri önlemek için köprüye doğru yürüdü. Ayşe Aykaç, köprüye girişte darbeciler tarafından vatandaşların üzerine açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Köprüye ön saflarda yürüyenler arasında bulunan Ayşe Aykaç, arkasında gözü yaşlı 4 çocuk bıraktı. Aykaç'ın cenazesi istanbul Çengelköy'de son yolculuğuna uğurlandı.

11 / 3626 yaşındaki Fatih Satır, pilot olma hayalleri kuruyordu. Pilotluk sınavını kazanmış, mülakata girmeyi bekliyordu. "Baba ölmek var, dönmek yok. Hakkını helal et. Şehit olmaktan geriye dönüş yok. Sizi çok seviyorum" diyerek yola çıktı. Sarıyer’den İstinye’deki Borsa İstanbul’un önüne geldi. Hain darbecilerin açtığı yaylım ateşi sonucu şehit düştü. Şehidin babası, “"Şehit oğlumun üzerindeki kanlı bayrağı asla yıkatmam" diyor. Demokrasi şehidi Fatih Satır'ın cenazesi İstinye Aile Kabristanlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı.

12 / 36Doğumları bir, şehit olmaları bir oldu. Adanalı ikiz kardeş Ahmet ve Mehmet Oruç, Adana'da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyorlardı. 6 ay arayla evlendiler, Ahmet Oruç’un eşi 7 aylık hamileydi. Helikopter pilotu eğitimi almak için Ankara’ya geldiler. 15 Temmuz gecesi Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlğı’ndaydılar. Hain darbeciler, ele geçirdikleri savaş uçaklarıyla Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na bomba yağdırdılar.

13 / 36İkiz polis memurları, aynı anda şehadet şerbetini içtiler. İkiz oğullarını kaybeden Baba Hacı Ali Oruç cenaze töreni sırasında "Oğullarım. Beni bırakıp nereye gittiniz? Ben sizsiz ne yapacağım." diyerek gözyaşı döktü. Şehitler Mehmet ve Ahmet Oruç, son yolculuklarına Adana’da binlerce kişinin katıldığı törenle uğurlandı.

14 / 363 yaşındaki bebeğini yatağında uyuttu, son görevi için Özel Harekat Daire Başkanlığı’na gitti, şehadet şerbetini içti. 31 yaşındaki komiser Demet Sezen, Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı İnsan Kaynakları Şubesi Sosyal Hizmetler Bürosu'nda çalışıyordu. En zor işi yapanlardandı. Şehit ailelerine acı haberi veriyor, “Yavrunuz, anneniz, babanız şehit oldu” diyordu. 15 Temmuz gecesi 3 yaşındaki oğlu Hüseyin Alp’i uyuduğu yatağında bırakıp, Özel Harekat Daire Başkanlığı’na gitti. Hain darbecilerin ele geçirdiği savaş uçaklarıyla yaptığı saldırı sonrası şehit düştü. Birçok kez, şehit yakınlarına, “Şehitlik, şahadet en büyük mertebe” demişti. Şehidin adı memleketi Nevşehir Avanos’ta yaşayacak.

15 / 3652 yaşındaki Adil Büyükcengiz, evli ve 3 kız çocuğu babasıydı. Deri sektöründe faaliyet gösteren bir işadamıydı. 15 Temmuz akşamı darbecilere direnmek için Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediye binasının önüne koştu. Büyükcengiz, hain darbecilerin zırhlı araçlarına göğsünü siper etti ama darbecilerin halkın üzerine ateş açması sonucu sırtından vurularak şehit edildi. Şehidin ailesi, "Bu memlekete 10 Adil feda olsun" dedi. Şehit Adil Büyükcengiz, Zeytinburnu Yenidoğan Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Edirnekapı Şehitliği'nde son yolculuğuna uğurlandı. Adil Büyükcengiz’in adı Pendik Adil Büyükcengiz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yaşayacak.

16 / 3663 yaşındaki Ümit Güder, emekliydi ama geçim zorluğu nedeniyle bir firmada servis şoförlüğü yapıyordu. Evli ve 5 çocuk babasıydı. Hain darbe girişimi sırasında destan yazan Kazan'ın kahramanlarından oldu. Eşi ve 18 yaşındaki oğluyla birlikte hain darbecilerin merkezi konumundaki Akıncı 4.Ana Jet Üs Komutanlığı’nın önüne gitti. Hainlerin gasp ettiği savaş uçaklarının kalkmasını engellemek isterken darbeci askerlerin açtığı ateşle yaralandı. Hastaneye kaldırılan Güder, 5 gün dayanabildi ve şehit düştü. Şehit Ümit Güder, Ankara Kazan Şehitliği'nde defnedildi

17 / 3631 yaşındaki Emrah Sapa, Ankara Kazan’da prefabrik yapım işinde çalışıyordu. Evliydi. 15 Temmuz gecesi sosyal medya adresinden, "Cumhurbaşkanım, Anadolu evlatları bütün mevcudiyetiyle emrindedir, talimatını bekler" paylaşımı yaptı. Ardından hainlerin merkez üssü konumundaki Akıncı Üssü’ne doğru yola çıktı, Kazan direnişinin sembollerinden biri oldu. Akıncı Üssü kapısındaki darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Şehidin eşi, “Vatan sağ olsun” dedi, babası ise, “Vatan sağ oldu, millet sağ oldu. Onların, milletin sayesinde biz ayaktayız." diye konuştu. Şehit Emrah Sapa, memleketi Ordu’nun Korgan ilçesinde aile kabristanlığında son yolculuğuna uğurlandı.

18 / 36Öğrenci Henüz 16 yaşında olan Engin Tilbaç, 15 Temmuz gecesi darbe girişimini protesto ederken tankın altında kalarak şehit oldu. Yüzü tanınmaz halde olduğu için kimliği tespit edilemeyen Tilbaç’ın ailesi, üç gün boyunca Tilbaç’ı aradıktan sonra sonucu DNA testi ile gencin hayatını kaybettiğini öğrendi. Genç şehidin annesi zihinsel, babası fiziksel engelliydi. Malatyalı Engin Tilbaç, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘meydanlara inin’ çağrısıyla birlikte dışarı çıktı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini protesto eden 16 yaşındaki Tilbaç, Baştabya Kışlası önüne giderek darbecilerin karşısına dikildi. Kışladan çıkış yapan tankları engellemek isterken şehit edilen Engin Tilbaç’ın ailesi, memleketleri Malatya’da tatildeydi. Çocuklarından 3 gün boyunca haber alamayan zihinsel engelli anne ve fiziksel engelli babaya, aranan oğullarının acı haberini Adi Tıp verdi. Adli Tıp ekiplerinin yaptığı DNA testi sonucunda kışla önünde tanklarla şehit edilen siviller içinde Sultangazili 16 yaşındaki Engin Tilbaç da bulundu. Şehit Tilbaç’ın cenazesi, 21 Temmuz’da memleketi Malatya’ya götürülerek Pütürge’ye defnedildi. Şehidin ismi, Adıyaman’da bir anaokuluna verildi.

19 / 3627 yaşındaki Murat Akdemir, Rize'nin Kalkandere ilçesine bağlı Dülgerli Köyündendi. 1 çocuk babası Akdemir, dürümcü dükkanı işletiyordu. Darbe girişimi gecesi, 'Reis bizi çağırıyor anne, şehit olmaya gidiyorum' diyerek evden çıktı. Köprü üzerindeki darbecileri engellemek için çıktığı yolda Üsküdar Çengelköy'de darbeci bir albayın kurşunlarının hedefi oldu, şehit düştü. Şehit Murat Akdemir, binlerce kişinin uğurladığı törenle, Üsküdar Kandilli Mezarlığı'na defnedildi.

20 / 3641 yaşındaki polis memuru Münür Alkan, evli ve bir kız babasıydı. Bolu’da görev yapan Alkan, bir süre önce İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın koruma polisi olarak atanmıştı. Görevini de son nefesine kadar sürdürdü. 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü’nde darbecilerin açtığı ateş sonucu İstanbul Emniyet Müdürü Çalışkan’ı korurken şehit düştü. Şehit polis memuru Alkan, baba ocağı Tekirdağ’da son yolculuğuna uğurlandı.

21 / 3635 yaşındaki Yasin Yılmaz, Ankara’nın Kazan ilçesinde bir markette çalışıyordu. Evli ve bir çocuk babasıydı. Hain girişim sırasında darbecilerin merkezi konumundaki Akıncı Üssü'ne gitti, darbecilere karşı mücadele etti. Yılmaz, 15 Temmuz gecesi protesto gösterisi sırasında Akıncı Üssü'nden açılan ateş sonucu şehit oldu. Yasin Yılmaz’ın cenazesi memleketi Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Oluközü beldesinde kılınan cenaze namazından sonra belde mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

22 / 36Mustafa Karasakal, 17 yaşındaydı. O genç yaşına rağmen sokağa çıktı. Lise öğrencisi Karasakal, 15 Temmuz’un en genç şehitlerinden oldu. Genelkurmay Başkanlığı’nın önünde helikopterden açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Demokrasi şehidi Karasakal'ın imam olan üvey babası Muhiddin Şahbaz, TRT'deki haberlerin kendilerini endişeye düşürdüğünü ifade ederek, " Genelkurmay'ın önünde önce tankların saldırısına maruz kaldık yani insanları ezecek oldular. Tank namluyu indirip de arabayı sürüklerken onun den zor kaçtık. Daha sonra da helikopterle bizi taradılar o tarama sonucunda da yavrumuzu ayaklarımın dibinde buldum. Müdahale edemedik, edecek durumumuz yoktu, ambulans çağırdık, ambulans gelmedi. Yarım saat, kırk beş dakikaya yakın bir zaman dilimi çaresizce orada bekledik fakat gerçekten çaresizlik zor bir şey" diye konuştu.

23 / 3622 yaşındaki Yasin Naci Ağaroğlu, Ankara Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisiydi. Darbe girişimini duyunca, sokağa çıktı. Uçaklara, hava bombardımanına, tanklara, hain saldırıya karşı Meclis’i, Genelkurmay’ı, Türkiye’yi korumaya koştu. Genelkurmay Kavşağı’nda helikopterden açılan ateş sonucu şehit düştü. Öğretmen bir anne ile babanın oğlu şehit Yasin Naci Ağaroğlu için Antalya’nın Korkuteli ilçesi’nde düzenlenen törene yaklaşık 50 bin kişi katıldı. 22 yaşındaki oğullarının Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezuniyet diplomasını alan Zehra ve Osman Ağaroğlu çifti, gözyaşlarını tutamadı.

24 / 3652 yaşındaki Ayhan Keleş, mobilyacılık yapıyordu. 15 Temmuz gecesi başkent Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi çevresinde düzenlenen saldırıda şehit oldu. Keleş'in Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılan eşi Fadik ile çocukları Tolga ve Fazlı Keleş, gözyaşı döktü. Ayhan Keleş, cenazesi memleketi Kırşehir Kaman İlçesi'nde son yolculuğuna uğurlandı. Keleş'in, Kurancılı Kasabası Belediye Meydanı'nda kendi adına bir saat kulesi dikildi ve naaşı Kurancılı Kasabası Şehitlik Mezarlığı'nda defnedildi.

25 / 3648 yaşındaki Erol İnce, Özel Harekat polisiydi. Evli, 9 ve 14 yaşlarında iki erkek çocuk babasıydı. 54 arkadaşıyla birlikte hain darbecilerin ele geçirdikleri savaş uçaklarıyla Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’na yaptıkları saldırıda şehit düştü. Artvin Yusufeli’li şehit Erol İnce’nin cenazesi İstanbul Eyüp Sultan Camii’nde düzenlenen tören sonrası Edirnekapı Şehitliği’ne defnedildi. Adı Artvin Şehit Erol İnce İmam-Hatip Ortaokulu’nda yaşatılacak.

26 / 3639 yaşındaki Mehmet Çetin, Cumhurbaşkanlığı Koruma polisiydi. Evli ve iki çocuk babasıydı. 15 Temmuz gecesi 37 hain darbecinin Marmaris'te Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik düzenlediği suikast saldırısında canını ortaya koydu. Hain darbecilerle kahramanca çatışan Mehmet Çetin, sabaha doğru 03.00 sıralarında şehit düştü. Şehit Mehmet Çetin için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde tören düzenlendi. Şehit özel harekat polisi Mehmet Çetin, memleketi Uşak'ta düzenlenen cenaze töreni sonrası son yolculuğuna uğurlandı.

27 / 361977 doğumlu Muhammed Aksu, istanbul Esenler’de oturuyordu. Aşçılık yaparak geçimini sağlıyordu. 15 Temmuz gecesi, kuzeniyle birlikte darbecilere karşı direnmek için sokağa çıktı. Darbeciler, Muhammed Ali Aksu’nun içinde bulunduğu aracı tanklarıyla ezerek geçti. Muhammd Aksu, darbe girişiminin ilk şehitlerden biri oldu. Aksu, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından memleketi Samsun’un Alaçam ilçesi Doyran Köyü’nde gözyaşları arasında defnedildi

28 / 3626 yaşındaki Antalyalı polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç, İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden geçici görev için Ankara’ya gitmişti. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü hainlere karşı savundu. Polis babasına telefonda, “Gereğini yapacağız” dedi. Görev yerini bir an bile terk etmedi, darbecilerin ele geçirdiği helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu. Babası Emniyet-Sen Genel Başkan Yardımcısı polis memuru Zeki Kılınç, “Artık ben de bir şehit babasıyım. Kendisiyle onur ve gurur duyduğum, canım oğlum” dedi. Şehit polis memuru Oğuz Kılınç, memleketi Antalya’da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Polis Muhammet Oğuz Kılınç’ın adı memleketi Antalya’daki iki okulda yaşayacak.

29 / 3651 yaşındaki Sevgi Yeşilyurt, İstanbul Eminönü’ndeki bir şirkette çalışıyordu. İki çocuğu vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sokağa çıkın" çağrısıyla alanlara koştu. Darbecilerin Boğaziçi Köprüsü'nün kapattığını duyunca, köprüye gitti. Oğlu Sadık Divan da, o sıralarda Atatürk Havalimanı’ndaki darbecilerle mücadele ediyordu. Şehidin oğlu, "Annem vatan söz konusu olduğunda kaplan kesilirdi. O gece de kaplan kesilmiş. Allah ona şehitliği nasip etti. Köprüde ilk açılan ateşte koşmaya başlamış askerlerin üzerine, ilk şehit olanlardan biri olmuş annem" dedi. Sevgi Yeşilyurt, hain darbecilerin açtığı ateş sonucu Boğaziçi Köprüsü’nde şehit düştü. Aslen Samsun Alaçam’lı olan Sevgi Yeşilyurt, İstanbul’da son yolculuğuna uğurlandı.

30 / 3639 yaşındaki Tahsin Gerekli, bir tekstil firmasının sahibiydi. Evli ve beş çocuğu babasıydı. Elazığ’ın Baskil ilçesi Zeyve köyünden olan Tahsin Gerekli, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokağa çıktı, direnişe katıldı. Son sosyal medya mesajında saat 00.53'de, “ Bu vatan hepimizin, herkes sokağa!” paylaşımını yaptı. Saraçhane'deki hain darbecilerin işgali altındaki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önündeydi. Darbecilerin açtığı ateş sonucu şehit düştü. Şehit Tahsin Gerekli Şirinevler Ulu Cami'de kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

31 / 3660 yaşındaki Tevhit Akkan, Ankara’da seyyar satıcılık yapıyordu. Erzurum Horasanlı Tevhit Akkan, 15 Temmuz gecesi 3 oğluyla sokağa çıktı. Ankara’da yolun çatışmaların yaşanığı Jandarma Genel Komutanlığı önüne gitti. Baba Tevhit Akkan, oğullarıyla birlikte tankların üzerine yürüdü. Darbecilere, “Aynı vatandandayız, aynı milletteniz” dediler ama kurşunların hedefi oldular. Baba Tevhit Akkan, oğluna isabet edecek kurşunun önüne geçti, şehit oldu. Darbecilerin saldırsında Tevhit Akkan’ın 2 oğlu Nahit ve Ferit ise yaralandı, gazi oldu. Oğulları darbe girişimi sonrası demokrasi nöbetlerine katıldı, “Vatan sağolsun, Babamızdan devraldığımız nöbetteyiz” dediler.

32 / 3643 yaşındaki Türkmen Tekin, İstanbul Esenler'de oturuyordu. 15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası Atatürk Havalimanı'nın darbeci işgali altında olduğunu duyunca ailesiyle birlikte harekete geçti. Türkmen Tekin, Esenler Dörtyol'da darbecilerin ele geçirdiği tankın ezmesi sonucu eşi ve çocuklarının önünde şehit oldu. Şehidin oğlu, “Biz bu davadayız, annem de bu davadaydı, ben de bu davadayım. Kimse ağlamasın, üzülmesin, dik dursun. Onların kuvveti silah"

33 / 36Türk bayrağıyla çektirdiği fotoğraflarını sosyal medyadan yayınladı, sokağa çıktı. 37 yaşındaki Barış Efe, modelistlik yapıyordu. 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sonrası darbecilere karşı direnişe geçti. Boğaz Köprüsü'ndeki darbecileri engellemeye çalışırken, açılan ateş sonucu şehadet şerbetini içti. Annesi, kız kardeşleri cenazesinde güçlükle sakinleştirildi. 37 yaşındaki Barış Efe'nin cenazesi, Karabük'ün Eflani ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

34 / 36Bir ay sonra nişanlanacaktı, nişan yüzükleri bile hazırdı. 23 yaşındaki Cennet Yiğit, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliğinden mezun oldu. Atanamayınca polis olmaya karar verdi. Komiser yardımcısı olarak Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda görev yapıyordu.Hain darbecilerin özel harekat tesislerini bombalaması sonrası şehit düştü. Şehidin kardeşi, "Yarım kaldım kuzum, içimden bir parçayı söktün de gittin, kavurdun gittin" diyerek feryat etti. Şehit komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in cenazesi memleketi Kayseri’nin Bünyan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

35 / 361964’te Siirt’te doğan Erkan Pala, Fatih Haydar Vakfı üyesiydi. 15 Temmuz gecesi hain darbecilerin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni işgal ettiğini duyunca bölgeye gitti. Pala, “Gerektiğinde direnişe geçeriz, korkumuz yok. Tankın önünde de mi duramayacaksınız, taş da mı atamayacaksınız?” mesajları atarak arkadaşlarını mücadeleye çağırdı. Saraçhane’de darbeciler tarafından göğsünden vurularak şehit edildi. Pala’nın cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Pala, Fatih Camii’nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

36 / 36En son görüntüleri mücadele ettiği tankın üstünde çekildi, şehit düştü. 65 yaşındaki Yusuf Çelik, Almanya'dan emekli bir işçiydi. Tatilini Türkiye'de geçiriyordu. Halk direnişine katılırken hiç tereddüt etmedi, telefonunu ve cüzdanını bile yanına almadı. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla sokağa indi. Ankara sokaklarındaki darbeci hainlerle çatıştı. Şehidin oğlu, babasının televizyonda yayınlanan 15 Temmuz klibinde görünce gözyaşlarını tutamamış, "Babam görüntüde, tankın üstündeydi. Darbeci bir askeri tanktan çıkarmaya çalışıyordu." dedi. Genelkurmay Başkanlığı önündeki kavşakta hainlerin saldırısı sonucu yaralandı, kaldırıldığı hastanede şehit düştü. Hastanedeki görevlilere, ismini ve memleketini ancak söyleyebilmiş. Şehit eşi, "Eşimin cenazesini çok zor bulduk." açıklamasını yaptı. Şehit Yusuf Çelik, Aksaray'da son yolculuğuna uğurlandı.

FETÖ’cü hainlerin darbe girişimine karşı milletin destanının 4. yıl kutlamaları Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Anıtı’na çelenk koymasıyla başlayacak. Başkan Erdoğan, şehit ailelerini Külliye’de ağırlayacak. İletişim Başkanlığı koordinasyonunda yurtiçi ve yurtdışında 3 bin etkinlik gerçekleştirilecek..

Bu vatan için bir Halil gider bin Halil gelir

FETÖ’cü hainlerin şehit ettiği 15 yaşındaki Halil İbrahim’in babası Bahaddin Yıldırım: Dört koca yıl büyük bir eksiklikle geçti. Bir Halil İbrahim gider, bin Halil İbrahim gelir

Bu vatan için bir Halil gider bin Halil gelir

Hain FETÖ'cüler darbe girişimi sırasında küçük-büyük, kadın-çocuk demeden haince sıktılar kurşunlarını. İşte o karanlık gecenin en küçük şehitlerinden biri de 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım'dı. Şanlıurfa'dan İstanbul'a göç eden Yıdırım ailesinin 5 çocuğundan Halil İbrahim, 15 Temmuz gecesi Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne gitmişti. Çevik Kuvvet binasına yaklaştıklarında bir hainin sıktığı kurşun, başına isabet etti. Halil İbrahim, şehit düşmeden ailesi 5 organını bağışlayarak, insanlık dersi verdi. Halil İbrahim, Edirnekapı'da 15 Temmuz Şehitliği'nde toprağa verildi. Baba Bahaddin, anne Gazal, büyük kızları Tuğba (20), ikizler Kübra (16), Mustafa (16) ve Muhammet Talha (7) şehitleriyle hem gurur duyuyor hem de ona duydukları büyük özlemi taşıyorlar. Baba Bahaddin Yıldırım, "Dört koca yıl büyük bir eksiklikle geçti. Yüreğimizi de gömdük Halil İbrahim ile. Onunla mezarı başında konuşuyorum. Oğlumla gurur duyuyorum. Halil İbrahim yaşasaydı şimdi genç bir delikanlı olacaktı. Hayalleri gitti. Bizim de hayallerimiz gitti. Bu vatan için diğer evlatlarımı da yetiştiriyorum . Bir Halil İbrahim gider, bin Halil İbrahim gelir" dedi.

Bu haber 291660 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da darbeye direnenlere 'zibidiler' demişti
CHP lideri Özgür Özel hakkında suç duyurusu! 15 Temmuz'da...